WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    W moim mieście oba szpitale najwyższego stopnia mają oddzielną IP poloznicza. Do swojego lekarza rodzinnego to zawsze od ręki, ale ona mi nic nie może. Może lepiej pojechać, niech mnie od razu zdają, zrobią ktg? Tylko jak wstać, a wyglądam naprawdę jak bezdomny

Camilla- zrób jak uważasz i jak Ci podpowiada intuicja.

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla
    a opcja wizyty domowej? jest u Was?
    po porsotu ja jestem przeczulona negatywnie na wszelkie IP / lekarzy / przychodnie,..jak nie musze koniecznie to nie ide bo wroce z 3 innymi chorobami :)

Foto Anna
    o Matulu jaki slodziak!!!
    ładnego dużego bobaska wychodowalas :D
    cieszcie sie sobą w domku :D

. Raga ., Foto_Anna lubią tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto Anna, przepiękny synek 😍 ogromne gratulacje!! Hihi, ręka pewnie będzie szybko bolała od trzymania, duży chłopak 😃 suoer, że już do domku, trzymam kciuki za karmienie!❤️

Foto_Anna lubi tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto Anna, GRATULUACJE!!! ❤️❤️❤️ Waga zacna 😘

Camilla, a może Ty się strułas czymś że Cię tak czyści?Miałas wcześniej (przed ciążą) zaburzenia widzenia?Jak piszesz ze masz oddzielną IP dla porodówki to ja bym pojechała dla samego swojego spokoju. Już olej to, że-jak sama piszesz-jak bezdomna wyglądasz, kto tam na porodówce będzie na to patrzył. Daj potem koniecznie znać co i jak. I trzymaj się kochana, to już naprawdę ostatnia prosta!

Zakręcona,o Twoich przygodach z angielską opieką medyczną nad ciężarnymi to normalnie można by książkę napisać😉A jak Ty się w ogóle czujesz? Coś czujesz że to lada moment czy raczej że cholera wie kiedy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 10:53

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla, ja bym na Twoim miejscu pojechała na IP. Chociażby po to, żeby własne zrobili KTG i zobaczyli czy z maleństwem wszystko dobrze. Mówisz, że wszystko przelatuje przez Ciebie i jeszcze ta gorączka, ja bym jechała bez zastanowienia w tak zaawansowanej ciąży.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ogolnie w 37 tygodniu bylam w szpitalu na usg , tam sami odwolali moja wizyte z polozna i dali mi jednorazowo ze szpitala babke bo akurat jestem . Mowie ok ale ... ona mi powiedziala, ze to ostatnie spotkanie i widzimy sie przy porodzie moze . Spoko , wyszlam i z czasem zaczelam sie zastanawiac jak to ... ?! Przeciez Ja powinnam miec co tydzien wizyty , dodatkowo jak przenosze ciaze to kobiety maja tu do 42 tygodnia skonczonego sprawdzanie . Robia masaze szyjki , umawiaja w razie co na wywolanie . Ja glupia tez chcialam czekac do tp i dopiero dzwonic .
    Dobra , dzwonie
    ...
    Odbiera jakas inna polozna , panikara na 102 ! Czemu inna jak niby mialam podany numer tel typowo do mojej poloznej " osobistej " nie wiem . Olewam juz tu ten cyrk . Ona do Mnie panika , ze czemu Ja wczesniej nie dzwonilam , ze Ja jestem 6 dni po terminie ( dzis 7 ) z miesiaczki , ze ja dawno powinnam miec spotkanie z ustalonym terminem do szpitala , byv po 2 ewentualnym masazu szyjki itp . Wiec My ... halo kobieto , powiedzieliscie ze to ostatnie spotkanie , to samo lekarz , zawsze dzwonila polozna jak spotkanie ie bylo na dokladna nawet godzine umowione a tu cisza . Ok nasza wina czesciowo ze nie dopytalismy ale to tez nasz pierwszy porod w uk , nie znamy wszystkiego a Wy od tego.jesyescie zeby nas pokierowac . Pozatym termin z miesiaczki ok jest 7 dni po dzis ale mam drugi z usg najbardziej prawdopodobny bo z poznej owulacji ( chociaz w polsce tez pod uwage mi wzieli termin z miesiaczki mimo poznej owulacji i innego.tp przez to z usg ) . Ona fo mnie no tak dobrze to prosze dzwonoc rano do swojej poloznej .

RYNCE I CYC OPADA 😂😂😂😂 Dzisiaj bedziemy dzwonic i umawiac sie z moja polozna bo Oni Mnie tu rozbrajaja juz ze smiechu ;p

Czytalam juz kilka razy o Twojej opiece tutaj I troche mnie to dziwi, ale widocznie tak zle trafilas.
    Ja rodze drugie dziecko w uk I wizyty man regularne moze nie jest to jakas super opieka no faktycznie mierza cm I tylko cisnienie na wizytych ale ja teraz mam juz co tydzien, a pierwszym dzieckiem tez trzy masaze szyjki jak sie spoznial I 3 razy w tygodniu ktg. W zielonej ksiazce powinnas miec wszystkie zapisane wizyty I pomiary bo to zabierasz tez do szpitala, no ja nie moge narzekac jak na razie.

Mysza lubi tę wiadomość

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAkrecona
    hhe to tragikomedia już sie z tego robi :D
    i co kiedy teraz wizyta w związku z tym ?

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raga, a Ty jak tam się czujesz? Ile dni po tp jesteś? Kurde ja to naprawdę czuję ze tez znajde się w "sekcji przeterminowanych";tak bardzo bym nie chciała indukcji😥

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dzisiaj wizytę. Malutka jest teraz trochę wyżej niż tydzień temu 😒 nie pcha się na świat... Lekarz trochę zdziwiony, że jego czary mary palcami na nic się zdało 🤷 nie dał mi za bardzo nadziei na poród do terminu...😕 Ale z moją dzidzią wszystko w porządku i jest jej w brzuszku b. dobrze 😊 zalecenia - seks, spacery. Aa i chyba wyłazi mi przepuklina pachwinowa, ale tym kazał się narazie nie przejmować, mam się tym zająć po porodzie. 😬

emdar, . Raga ., Scintilla, Mysza, Dariah, KasiaM, sylgor lubią tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah, a ktoś jeszcze u Ciebie w domu ma zapalenie spojówek?Z tego co kojarzę to to wirusowe jest przeważnie. Współczuję mega, bo to dziadostwo straszne😓 Dobrze ze do okulisty udało Ci się dostać, powie Ci czy to na pewno to, i co możesz brać.No nie masz lekkiej tej końcówki ciąży😥, ale tak jak pisałam Camilli, to już naprawdę ostatnia prosta, trzymaj się dzielnie!

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Raga, a Ty jak tam się czujesz? Ile dni po tp jesteś? Kurde ja to naprawdę czuję ze tez znajde się w "sekcji przeterminowanych";tak bardzo bym nie chciała indukcji😥

Emdar- 2 dni po terminie 😊☺ ale mam spokojne podejście - przecież urodzę i z tym nie ma co dyskutować 😊😉 Jestem pozytywnie nastawiona, bo już drugi raz to przechodzę, więc znam tą drogę 😉😊
    Ale czuję bardzo, że malutkiej już tam ciasno, więc może sama się zdecyduje na opuszczenie tego ciepłego, bezpiecznego lokum ☺

Darrika lubi tę wiadomość

l22nqps6d3q4as05.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka, witaj w klubie tracących nadzieję a poród w terminie😥😉A na kiedy w ogóle masz termin? Ja też mam zalecenia, 3×s(seks, spacer, schody);i na samą myśl jakiejkolwiek z tych przyjemności mi się odechciewa. No ale chyba pójdę w seks, mąż chociaż będzie miał jakąś atrakcję na koniec ciąży 😉

. Raga ., Bożenka, Dariah, JustiJusti lubią tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Miałam dzisiaj wizytę. Malutka jest teraz trochę wyżej niż tydzień temu 😒 nie pcha się na świat... Lekarz trochę zdziwiony, że jego czary mary palcami na nic się zdało 🤷 nie dał mi za bardzo nadziei na poród do terminu...😕 Ale z moją dzidzią wszystko w porządku i jest jej w brzuszku b. dobrze 😊 zalecenia - seks, spacery. Aa i chyba wyłazi mi przepuklina pachwinowa, ale tym kazał się narazie nie przejmować, mam się tym zająć po porodzie. 😬

Bożenka jeśli lekarz sprawdził wszystko i mówi, że parametry bardzo dobre - to na prawdę nie masz się czym martwić ☺😊
    Wiem,, wiem mało kto lubi przechodzić ciszę dłużej niż 40 tygodni...ale cóż...z naturą nie ma co dyskutować :)

A Ty jak się czujesz? Doskwiera Ci mocno brzuszek?

Ja mimo że po terminie to kocham ten stan, kocham ten brzuszek ❤❤
    Tylko dlateg, że nie jest duży i nie wadzi mi w niczym 😉 krocze potrafię okolic bez lusterka i bez cudowAnia więc nie narzekam :)

Bożenka lubi tę wiadomość

l22nqps6d3q4as05.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto Anna boze jaki on kochaniutki:** Gratulacje jeszcze raz :)

Ja też jestem zdania ze maluchy wiedzą kiedy wyjść, niema co na sile ich pchać na świat. Wiadomo, ze końcówki sa najgorsze ale musimy dac rade ..

Mysza, sylgor, . Raga ., Foto_Anna lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto_Anna - ależ silny przystojniak 😉
    Dużo cierpliwości i radości w te pierwsze dni razem 🤗

Dariah - dobrze, że masz okulistę już dzisiaj - jak przeszlo na 2oko to pewnie bakteryjne - dobry antybiotyk w kroplach, okłady z świetlika i w 2dni nie będzie śladu ☺️

Camilla - ja bym pojecha na IP - zrobią ktg, może zleca podstawowe badania krwi i będzie wiadome czy walczysz z jakimś wiruskiem bo z opisu to wygląda trochę na jelitówkę czy jednak to organizmowe porządki do porodu.

Trzymam kciuki za rozkręcenie się akcji u tych które już tego b. potrzebują 🍀
    Ja wczoraj skakałam na piłce 15minut i wieczorem odszedł mi kawałek czystego czopu i zaczęło mnie pobolewać jak na okres - oczywiście po kąpieli przeszło ale po raz pierwszy coś mi tam "zaświtało" 🙃

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto_Anna gratulacje! Porządny facet urósł w brzuszku( jakoś słowo hodować źle mi się kojarzy :p ). Najważniejsze, że zdrowy ☺

Camilla, skoro jest osobna IP to ja bym jechała. Raz sprawdzić stan dziecka, dwa-skoro leci z dwóch stron to może Cię nawodnią i jakoś wzmocnią.

• Bożenka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar ja mam termin na 4.02 czyli we wtorek. Mi też się odechciewa wszystkich tych czynności. Seks jest dla mnie trochę niekomfortowy więc podejrzewam, że raz jeszcze spróbujemy coś podziałać i na tym się skończy. Ja chyba wybiorę spacery😅 ale cholera moje miasteczko takie małe, że nawet nie ma gdzie chodzić.

Raga, tak właśnie cieszę się że wszystko jest w porządku. Ale mega boję się porodu i chciałabym mieć już to za sobą. A do tego jeszcze te hormony... Dzisiaj to tylko ryczeć mi się chce..
    Też kocham ten stan, to, że dzidziuś jest w brzuszku, cudne uczucie, mogłabym jeszcze do wiosny chodzić w ciąży, bo fizycznie czuję się rewelacyjnie. Nic mi nie doskwiera. Ale krocza już nie widzę jakieś trzy miesiące, dla mnie golenie to walka.😃

. Raga . lubi tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam pomoc męża/narzeczonego/faceta i nożyczki z zaokrąglonymi końcówkami. Estetycznie ogarnięte krocze, tam gdzie wzrok cięzarnej kobiety nie sięga. Plus zero krwi i ran.
    Ale wiadomo, że nie każdemu to pasuje i woli się ogolić. U mnie każda próba nawet z lusterkiem kończyła się rozlewem krwi, więc sięgnęłam po koło ratunkowe :D

JustiJusti lubi tę wiadomość

• Dariah Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozenka
    no ewidnetnie Dzidzi nie spieszy sie na te strone brzuszka :)
    ale spokojnie, w końcu wyjdzie :)

Emdar
    nie, nikt nie ma w domu zapalenia spojówek
    boje sie jedynie ze corka zlapie ode mnie!!
    dziś na 16 wizyta wiec od razu wezme co mi przpeisze

Scintilla
    oooo czyli cos sie zaczyna dziac :d
    no licze na to ze szybko przejdzie bo mam oczy jak Golota po walce..
    do tego pyszczek spucjniety też jak Gołota...generlanie bardziej dziś jego przypominam niż siebie..
    mogłabym dziś wystapic w Twoja Twarz Brzmi Znajomo...nikt by sie nie zorientowal ze to ja...
    ehhh

Scintilla, Bożenka lubią tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • JustiJusti Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuu, gratuluję! :) Dużo zdrówka dla Was dziewczyny.

c3ce1eb6ff.png

pierwsze dziecko - synuś

początek starań 07.2013

3 IUI (12.2016, 04.2017, 05.2017) :(

punkcja 06.2018, transfer ET 06.2018 :(

transfer FET 05.2019 ❤️❤️❤️
‹‹ 561 562 563 564 565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ