X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenaO wrote:
    WcZoraj miałam badanie to rozwarcie na 1 palec ok 1,5cm. Lekarz chciał zrobić chociaż 2 palce ale nie dało rady, chyba mi się zacementowała.
    Dzisiaj nad ranem podobno tętno dZiecka spadło na chwile poniżej 80 i stad ten test. Jedna polozna powiedziała ze to troche nad wyrost ale to decyzja profesora. Mi się wydaje ze unormowali mi crp, mi wczoraj minął termin wiec noe bardzo chcą/mogą mnie wypuścić wiec będą chcieli szybciej wywoływać by mnie tutaj nie trzymać jesCze 10-12dni.

A wiesz czemu chcą wywołać szybciej?
    Bo za długo nie możesz im łóżka zajmować, to już rutyna...dla nich to nie wczasy- i przychodzisz i rodzisz albo na siłę przyspieszają....a nie, że leżymy kiedy przez to łóżko już mogły się w tym czasie przewinąć 3 inne ciężarne.

Piszę oczywiście tylko o przypadkach kiedy ciąża jest zdrowa i wszystko jest w porządku.

Rozumiem pośpiech kiedy coś z dzieckiem już się dzieje w niepokojącego....ale w innym zdrowym przypadku ta znieczulica mnie irytuje na maksa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2020, 13:27

Mysza lubi tę wiadomość

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Mame z ojczymem tu obok siebie od roku ale ... Oni non toper pracuja i to w takich h , ze pomocy nie mam od nich . Wiec liczymy ZAWSZE (tym bardziej jak kiedys ich nie bylo wcale tu ) z mezem tylko na siebie ale teraz do konca lutego jest moja siostra u Mnie to dzieki Bogu w razie co mi pomoze przy starszym synku . W sumie juz pomaga , nie raz go kapie czy wezmie na spacer , a to sniadanko czasem zrobi :)
    Wziela miesiac wolnego i przyleciala do Nas i bardzo chce przy okazji byc przy porodzie tez 😆😆😂

. Raga ., emdar, Dariah lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ja mam Mame z ojczymem tu obok siebie od roku ale ... Oni non toper pracuja i to w takich h , ze pomocy nie mam od nich . Wiec liczymy ZAWSZE (tym bardziej jak kiedys ich nie bylo wcale tu ) z mezem tylko na siebie ale teraz do konca lutego jest moja siostra u Mnie to dzieki Bogu w razie co mi pomoze przy starszym synku . W sumie juz pomaga , nie raz go kapie czy wezmie na spacer , a to sniadanko czasem zrobi :)
    Wziela miesiac wolnego i przyleciala do Nas i bardzo chce przy okazji byc przy porodzie tez 😆😆😂

Ale miło Zakręcona, że masz taką kochaną siostrę😊☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2020, 13:55

l22nqps6d3q4as05.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    . Raga . wrote:
    Ale miło Zakręcona, że masz taką kochaną siostrę😊☺
    Jest kawal cholery rozdartej ale jesli chodzi.o.pomocnosc jej to zawsze na nia mozna liczyc bylo . :)

. Raga . lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona
    super ze masz taka cholere rozdarta z asiostre :) heeheh
    nie jedna by chciala, bo ze cholera ...to co? kazdy ma swoj charakter :)
    ale najwaznijesze ze ma odbre serce i pomocna :)

Aguuuu
    hmm nie no oczywscie nie zostawisz jej w berudnym pampersie bo to takie troche strzelanie sobie w kolano - jak jej sie tylek odparzy to bedzie dodatkowy powod zeby plakac..
    wiec nie nie :)
    ja bym sprobowala smoczka...
    tylko wlasnie w takich momentach gdy wiesz ze najedzona, ale wola cycka usypiacza
    ja nie mowie...bo moja tez usypiala na tylko na cycku i cycek byl najlepszy na wszystko, ale....to bylo troszeczke pozniej wiec i rzadziej sie budzila, i ja juz bylam wypoczeta, i rytm dnia byl itd
    oczywscie nie namawiam i nie mowie ze to na 100% pomoze :) ale tylko to mij na mysl przychodzi

. Raga ., ZakręconaOna lubią tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raga
    Marlena
    zgadzam sie z Ragą!! wkurza mnie takie podjescie zeby na sile wywolac porod, ktory nota bene w zlym momencie wywyolywany najczesciej konczy sie vacuum itd
    bo dziecko nie gotowe to nie gotowe i na sile go beda wyciagac
    i to tylko dlatego ze lozko zajmujesz...
    to juz lepiej by CIe wyspuscili i kazali wrocic za kilka dni lub jak sie akcja rozkreci, zwlaszcza, że (jesli dobrze pamietam) to nie ma zadnego ryka dla dziecka, ciazy zgarozonej itd?

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi polozna mówiła jak jest kupa A dziecko.glodne to dac na chwile cycka, zaraz przebrać i dokarmic. ;)

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiaaa
    oj to nie widzialas jak moja sie potrafila przyssac ehehe
    oderwac ja w trakcie jedzenia? to chyba z kawalkiem mojego cycka od razu :D

Aguuu lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Mi polozna mówiła jak jest kupa A dziecko.glodne to dac na chwile cycka, zaraz przebrać i dokarmic. ;)

Też można spróbować. Właściwie to wszystkiego trzeba, żeby nie zwariować. Nie zapomnieć o sobie jako człowieku, który też ma potrzeby i który też ma swoje granice wytrzymałości.

Aguuu nawet jak podasz butelkę że swoim mlekiem, czy mlekiem MM nadal to nic nie zmieni w tym, że jesteś wspaniała mamą. Pamiętaj o tym.

Twoja psychika jest tu na równi ważna jak potrzeby dziecka. 😙😙😙

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2020, 14:43

Dariah, ZakręconaOna, Darrika, Camilla33, Aguuu lubią tę wiadomość

l22nqps6d3q4as05.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah smieje sie , pewnie , ze kazdy ma swoj charakter chociaz to bardziej moja siostra hest cholernica pod katem pyskowania . Taka typowa ksiezniczka ktora musi miec wszystko ale kocham Ja mocno i nie moge jej zarzucic , jest mimo wszystko kochana i cholernie pomocna :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny a tak powaznie teraz zapytam ... jak sie martwie troche za mocno to mnie ogarnijcie bo tak jak pisalam Wam nie raz z synem nawet przepiwiadajacych nigdy nie mialam . Co to skurcz dowiedzialam sie dopiero przy porodzie po odejsciu wod .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisalam wam , ze mam te bole brzucha takie jakby ktos cos tepego mi wbijal . Byly one wczesniej kilka razy ale powiedzmy raz na dzien ... wczoraj mialam typowo skurcze ale wiadomo bol nie tez porodowy ale mocny . To umialam odroznic smialo ale rowniez od wczoraj mam bol brzucha 90% dnia juz ... taki tepy bol , po bokavh , podbrzusza , wchodzi lekko na plecy plus krocze , dodatkowo spojenie dokucza ale to odrebna sprawa wiadomo . Czuje sie bardzo zle przy tym ... boli az jak sikam . Brzuch boli jak sikam nawet . Siadam na wv to wstac z niego nie moge tak.mnie wszystko rwie mocno a o wyprostowaniu pelnym nie wspomne. Ok gdyby to naprawde przechodzilo czesto i wracalo moglabym pomslec ze skurcze ale to prawie ciagle boli raz mniej raz wiecej . Strasznie nie milo bo ten brzuch non toper jest twardy od gory po sam dol . Caly czas a wydaje mi.sie ze tak nie powinno byc... dodatkowo te ruchy malego sa znikome . Ok czuje go nie , ze w ogole ... rozpycha sie bo juz nie.kopie a jakby wyciagal ale to do max 5 razy na dzien ! Wczesniej tlumaczylam sobie , ze to normalne juz bo koncowka , malo miejsca ale nie pokoi mnie ten brzuch czy to nie przypadkiem ma cos zwiazane z tymi ruchami ... nie daj boze ze cos z lozyskiem ?! Mysle nad pojechaniem do szpitala ale oni mi kurwa mac znow sprawdza cisnienie tylko , pogadaja i odesla do domu . A to wkurwi mnie na maksa znow bo nic pomocy od nich nie ma :/

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciekawa jestem jak ja porównam ból ze na do porodu 🤣

Od lat wybijają misie ósemki i już dwa razy miałam sytuację, gdzie bolały mnie wszystkie zęby dobre 2 tygodnie i nawet ketonal 100 nie pomagał, a nie szło nic z tym zrobić no bo się wybijają i tyle.

No i raz za długo chodziłam z dziurą w 6 więc jak już kanały dorwało, to pamiętam mój brat o 3 w nocy chciał mnie wieść na pogotowie, bo ja serio myślałam, że umrę :D

Zakręcona spokojnie, przecież to nie Twoja pierwsza ciąża, przyjdzie co do czego to będziesz na pewno wiedziała, że to jest to. Ja tak sobie to powtarzam, że jak się zacznie to nie ma opcji na bank ogarnę i wtedy jakoś lżej na sercu, mimo, że strach jest bo to pierwsze dziecko :)

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞

Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
    Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
    Nie czekam na cud – ja nim jestem.
    Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam.
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona to jak tak czujesz to może jednak jedź do tego szpitala? Wiesz intuicja czy przeczucie coś Ci podpowiada więc może lepiej nie lekceważyć

Kto wie może akurat Cię nie oleją i sprawdza co i kak

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞

Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
    Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
    Nie czekam na cud – ja nim jestem.
    Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, jeśli masz możliwość to jedź. Powiedz, że nie czujesz ruchów, muszą Cię zbadać. Ty najlepiej znasz swoje dziecko i swój organizm, jeśli intuicja Ci podpowiada, że tak nie powinno być to jedź.

• zulka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    . Raga . wrote:
    Zulka - a Ty czemu już chcesz wyganiać swoją córkę (patrzę na Twój suwaczek i do terminu jeszcze spokojnie 3 tygodnie 😊😊😊 )

Bez pośpiechu 😊☺
    Bo już mi daje niezle w kość. Ciaza donoszona więc możemy się już powoli poznawać po drugiej stronie brzucha. Termin na 22 .Najbardziej się boję że przenoszę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2020, 15:43

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Pisalam wam , ze mam te bole brzucha takie jakby ktos cos tepego mi wbijal . Byly one wczesniej kilka razy ale powiedzmy raz na dzien ... wczoraj mialam typowo skurcze ale wiadomo bol nie tez porodowy ale mocny . To umialam odroznic smialo ale rowniez od wczoraj mam bol brzucha 90% dnia juz ... taki tepy bol , po bokavh , podbrzusza , wchodzi lekko na plecy plus krocze , dodatkowo spojenie dokucza ale to odrebna sprawa wiadomo . Czuje sie bardzo zle przy tym ... boli az jak sikam . Brzuch boli jak sikam nawet . Siadam na wv to wstac z niego nie moge tak.mnie wszystko rwie mocno a o wyprostowaniu pelnym nie wspomne. Ok gdyby to naprawde przechodzilo czesto i wracalo moglabym pomslec ze skurcze ale to prawie ciagle boli raz mniej raz wiecej . Strasznie nie milo bo ten brzuch non toper jest twardy od gory po sam dol . Caly czas a wydaje mi.sie ze tak nie powinno byc... dodatkowo te ruchy malego sa znikome . Ok czuje go nie , ze w ogole ... rozpycha sie bo juz nie.kopie a jakby wyciagal ale to do max 5 razy na dzien ! Wczesniej tlumaczylam sobie , ze to normalne juz bo koncowka , malo miejsca ale nie pokoi mnie ten brzuch czy to nie przypadkiem ma cos zwiazane z tymi ruchami ... nie daj boze ze cos z lozyskiem ?! Mysle nad pojechaniem do szpitala ale oni mi kurwa mac znow sprawdza cisnienie tylko , pogadaja i odesla do domu . A to wkurwi mnie na maksa znow bo nic pomocy od nich nie ma :/
    Jedź i nie pozowol zeby odeslali Cie bez badania . Powiedz ze masz skurcze regularne i tyle .

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZKrecona
    Hmmm jako ze to nie jest Twoja pierwsza ciąża to wiem ze będziesz wiedizla ze to te skurcze
    Ale...
    Skoro to ck czujesz jest na tyle mocne / martwiącego itd
    Ja bym pojechała na IP
    Dla świetego spokoju
    Zbadają Cię i będziesz wiedziała co się swieci...

. Raga . lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Według mnie też powinnaś jechać,zrobić KTG. Stres nie wskazany. W terminie porodu trzeba być czujnym.

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika no to nie kwestia strachu , ze nie wiem kiedy sie zacznie a kwestia nie pokoju bo jednak te bole sa dziwne i ten brzuch calusienki czas twardy :/

Zadzwonie do szpitala powiem o objawach i czy moge przyjechac bo tak .. w szpitalu u Mnie musze umowic sie tel ze jade :/ raz pojechalam bez to opierdol dostalam ze tu sie umawia wizyte w sensie dzwoni mowi objawy i oni zapisuja ze ktos ma byc a nie bo takto bede czekac nasteonym razem i z 10 h . Komedia wiem . Ciesze sie ze to koniec ciazy i zaraz powrot do Polski i walic ich sluzbe zdrowia :/

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 583 584 585 586 587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ