LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
gusiaa wrote:To ja porycze sobie z Yoba. Mi też juz psychika siada . Odechciewa mi sie naprawde rodzic ..
Serio
Nie sądziłam ze koniec ciąży może byc tak do dupy j tak psychicznie wykańczajaca !09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Mj
Hehe No jie dziwie się
Akurat z mama tk teraz dużo pisze / dziwnie bo ma moja córkę u siebie wiec jesteśmy na łączach
Ale bratowa to już mnie tak wkur***
Codziennie - jak tam, urodziłaś jjz ?
Aż wczoraj jej napisałam : Tak, Teos urodził się w nocy, waga zxx, cm z
Od razu oddzwoniła - serio serio ?
To mówię jej, ze nie...jak urodzę to napisze wiec na głupie smsy mam głupia odpowiedz !
Chhba się obraziła bo dziś nie pisze....09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
mj26 wrote:Ja tez już jestem mega zła, bez kija nie podchodź ... Jak widzę o 8 rano telefon od matki, to mnie krew zalewa ... Szkoda gadać 😒
-
zulka wrote:Mnie też mama wykańcza z reguły dzwoni ok 12 . Pierwsze moje słowa to jeszcze nie rodzę. Najgorsze jest to że ona mnie jeszcze bardziej dołuje bo ciągle słyszę że ona się martwi że coś będzie nie tak , czy sobie poradzę itd. Więc jej odpowiadam że jak ma mi tak gadać to niech do mnie nie dzwoni .28 lat, pierwsze dziecko ❤️
Chłopiec 🧸
-
Wczoraj rozmawiałam z położną i powiedziała że jak będę teraz na wizycie to mam od razu wziąść skierowanie do szpitala bo po co mam czekać te 5 dni po terminie. W piątek wieczorem jadę do niej do szpitala na ktg i podobno ma mnie zbadać i teraz się zastanawiam czy tam już zostanę. Moja szfagierka jak pojechała do tej położnej to wróciła już z synkiem. Podobno dostała jakieś zastrzyki i chwila moment urodziła.
-
Ja już też powoli mam dość... w sensie nie czuje się jakoś źle, mała może jeszcze sobie z tydzień nawet posiedzieć, dam radę.
Ale zaczyna to być trochę frustrujące, codziennie się właśnie wszyscy pytają jak się czuje i w ogóle I z jednej strony to jest na swój sposób mile, ale z drugiej męczące, bo ile można odpowiadać, że jest ok i jeszcze nie rodze.
U mnie dzisiaj jakieś pół skurczu na ktg się pojawiło coś w okolicach 40, a tak to nic.
Zobaczymy jeszcze czy może chociaż szyjka się rozszerzyła choć ciut ciut.
Zulka, a mnie właśnie tak mój szwagier denerwuje, bo on się martwi, że coś pójdzie nie tak bla bla tylko negatywną energię rozsiewa34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
mj26 wrote:Mi mówi, ze nie mogę się tak złościć, ze mam się pozytywnie nastawić, ze jak chce urodzić z takim nastawieniem... Ja wszystko wiem i nie musi mi tego w kółko powtarzać, szczególnie ledwo jak się obudzę, gdzie miałam nadzieje jak codzień, ze coś się w nocy zacznie...🙄
-
Camilla, przypominam się
M
proszę o aktualizację na pierwszej stronie
03.02.2020
Foto_Anna, Chłopiec/Henryk, 2 dziecko,
ur. 28.01.2020, 60 cm, 4600g, CC
Mój Synuś jutro kończy 3 tygodnie, a ja wciąż walczę o laktację. Przystawiam Go do piersi, denerwuje się, że jest mało mleka, muszę wówczas dokarmić butlą. Laktatorem ściągam 10-15 ml łącznie z obu piersi...
Bardzo to przeżyłam, ale już przyzwyczajam się do faktu, że będzie karmiony MM.
Przez spędzanie na laktatorze 4 godzin na dobę (8 razy po 30 min) zajechałam się trochę i nie miałam czasu na nic. Piłam też wszystkie specyfiki.
Gratuluję kolejnym mamusiom!
-
Mnie moja mam tez stara się uspokoić ze mam się ne denerwować, ze ma jeszcze czas itd itd
Ok tk jest miłe z jej strony
Ale z drugiej strony wiem ze córka nie wytrzyma np 2 tyg jesCze
Do tego 25.02 moja babcia ma operacje na kolano - i moja mama ja zawozi, przywozi, itd
A jak będzie moja Mała u nich to nie wiem jak to ogarnie
Wiec te wszystkie sprawy obok plus fakt ze jesgem zmęczona już tym wszytkkm sprawia ze maaaam doooosc !
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Już miałam telefon od mamy: I co jak tam ? ... no mamo jak się coś zacznie to wtedy dam znać, teraz sobie film włączyłam paaaaa... yhhh 😒To ze po terminie to nie znaczy, ze zaraz urodzę, bo przecież wg ordynatora z Raszei jesteśmy w młodej ciąży 😉28 lat, pierwsze dziecko ❤️
Chłopiec 🧸
-
To ja się domeldowuje, że szyjka macicy bez zmian, od 3 tygodni, niecały 1 cm rozwarcia 🤣 Pan doktor jeszcze mi zrobił usg (na nfz po 40 tygodniu jeszcze jedno można mieć) i dał skierowanie na ostatnie badanie krwi i moczu. Serio jak na fundusz cała ciążę prowadzę, tak jestem mega zadowolona i nie mogę naprawdę narzekać.
Szacunkowa waga małej pyrki na ta chwilę 3500, ale gin mówi, że na tym etapie margines błędu to 20 % w obie strony.
No i z tych pomiarów usg wyszedł mi termin na 27-go,czyli równo 10 dni po tp z miesiączki
A i jeszcze mała jest w sumie już tak nisko, że babka żeby ją złapać na ktg to mi prawie w pachwinę musiała już czujnik przyłożyć34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Mj
Ja mu dam w młodej ciąży..
Może by jego dać na IP to by od razu robił selekcje „młodych” j „przeterminowanych” ciąż
Co by nie leżeć na patologii jak idiotka kilka dni...hmmm!
Darrika
Nooooo to udana wizyta
Wiesz ze nic nie wiesz hehe
W sensie ze nic się nie dzieje ale teoretycznie w każdej chwili może się zadziacDarrika lubi tę wiadomość
-
U mnie na IP waga szacunkowa 2950g tego 10.02 a potem w pr byłam 14.02 u mojej i 3200g....
Tak wiec biorąc średnia z dwóch to pewnie jakkes 3100gDarrika lubi tę wiadomość
-
Foto_Anna wrote:Camilla, przypominam się
M
proszę o aktualizację na pierwszej stronie
03.02.2020
Foto_Anna, Chłopiec/Henryk, 2 dziecko,
ur. 28.01.2020, 60 cm, 4600g, CC
Mój Synuś jutro kończy 3 tygodnie, a ja wciąż walczę o laktację. Przystawiam Go do piersi, denerwuje się, że jest mało mleka, muszę wówczas dokarmić butlą. Laktatorem ściągam 10-15 ml łącznie z obu piersi...
Bardzo to przeżyłam, ale już przyzwyczajam się do faktu, że będzie karmiony MM.
Przez spędzanie na laktatorze 4 godzin na dobę (8 razy po 30 min) zajechałam się trochę i nie miałam czasu na nic. Piłam też wszystkie specyfiki.
Gratuluję kolejnym mamusiom!
Myslalam po 1 stronie , ze moj najciezszy hehe .
Kochana laktator to nie jest wyznacznik ilosci mleka . Walcz jezeli ci zalezy , siedz z malym uwieszonym na cycu tyle ile trzeba ... ale jezeli nie czujesz potrzeby wielkiej , podawaj mm jak podajesz. Przeciez dziecka nie trujesz wrecz przeciwnie . Nie pozwalasz by glodne bylo !jestes super mama z kp czy mm :*
Spokojnie :*
. Raga ., Dafka lubią tę wiadomość
-
Ja ogolnie od 9 dni ledwo spie . 3 dni przed porodem po 2 h snu , aktualnie jak pospie 1 h to cud jest . Dzis spalam az od 7 do 7.20 nad ranem
cud miod malinka . Jak tak dalej pojdzie to wyzione ducha.
Wszystko niby super , wszystko ok w dzien . Maly i zasnie w lozeczku ( choc ciezko ) i w wozku i na rekach przy cycu . Pospac potrafi z godzinke a i ze 2 sie zdarzylo w dzien a w nocy ??? Istny koszmar .
Maly nie.spi praktycznie wcale . Odlatuje na cycku przez co wiem ze nie dojada mimo prob by ciagnal dalej , jak chce go.odlozyc to od nowa szukanie cyca a jak cyca nie ma to.placz po.czasie . Wiec Ja nie spie tylko.wisze na cycku . Dzis nawet wzielam go.do siebie , mowie trudno raz ! I co ? Wielkie gowno .
Jak tylko.sie.przekrecic chcialam bo On zasnal.to znow szukanie cyca i tak do 7 rano az padl na godzine bo on w dzien jakbu odsypial alvo jeszcze nie odnalazl sie z dniem i noca chcoiaz codziennie myjemy sie , szyzkujemy fo spania i cycami . Tak by mial swoj rytm .
Raz dalam mu 30 ml mm , 2 dni temu na noc . Na sprobowanie . Spal po nim 2 h w nocy ciagiem z czego Ja az jedna tez drzemnelam sie , szok ! Ale mowie nie bede dawac mm tylko cyc no i mam . Cyc 23h/24 doslownie !. Raga ., sylgor lubią tę wiadomość
-
Generalnie uwielbiam karmic piersia i chce to robic . Mleka mam od cholery ! Od 2 dnia po porodzie mam nawal , sciagam duze ilosci , karmie malego a i tak leci wiec o co chodzi ?! Przeciez ma sie czym najesc . Momentami mam ochote zrezygnowac z kp a z.drugiej strony nie chce rezygnowac i wiem , ze to kiedys sie ustabilizowac moze .
Jeszcze dzis mam tak parszywy dzien , placze od samego rana . Hormony mi tak skacza , ze co sobie cos pomysle to lzy mi oczy zalewaja przeokropnie .
Nie , to nie baby blues bo mialam przy synu i dzieki Bogu to jeszcze nie to ale niesamowicie wkurzajacy stan -
Hej skurcze sa ale juz nie regularne, za to koopa I czop lekko podbarwiony wiec czekamy😂 nie spie od wczoraj moj maly zarzadzil pobudke od 1 do 6 tanczyl I mowil Zosia😁 no a ja ze skurczami tez zasnac nie moglam.
Cos czuje ze to bedzie dzis najpozniej jutro trzymajcie kciukiDarrika, Dariah, ZakręconaOna, mj26, zulka, sylgor lubią tę wiadomość
-
Ewciaa83 wrote:Hej skurcze sa ale juz nie regularne, za to koopa I czop lekko podbarwiony wiec czekamy😂 nie spie od wczoraj moj maly zarzadzil pobudke od 1 do 6 tanczyl I mowil Zosia😁 no a ja ze skurczami tez zasnac nie moglam.
Cos czuje ze to bedzie dzis najpozniej jutro trzymajcie kciukikciuki mocne
-
Ewcia
A miałam się wlansie pytać co i Ciebie i czy Zosienka już jest z Yoba
W takim razie trzhmam kciuki aby to było jak najszybciej !!!
Zakręcona
Wg mnie Kubus jeszcze nie odróżnia dnia od nocy
Za kilka dni powinno misie to ustabilizować - tak myśle
Nie poddawaj się z kp...jeśli chcesz karmic kp to nie poddawaj się
Wszystko się unormuje
A próbowałaś otulania ? Wiem ze niektóre dzieci tak lubią...
On w nocy ewidentnie chce cycek czy po prostu nie chce spać ?09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡