X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    To ja porycze sobie z Yoba. Mi też juz psychika siada . Odechciewa mi sie naprawde rodzic ..

Serio
    Nie sądziłam ze koniec ciąży może byc tak do dupy j tak psychicznie wykańczajaca !

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • mj26 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez już jestem mega zła, bez kija nie podchodź ... Jak widzę o 8 rano telefon od matki, to mnie krew zalewa ... Szkoda gadać 😒

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 10:46

28 lat, pierwsze dziecko ❤️
    Chłopiec 🧸 atdc2n0an2zfp7d7.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mj
    Hehe No jie dziwie się
    Akurat z mama tk teraz dużo pisze / dziwnie bo ma moja córkę u siebie wiec jesteśmy na łączach
    Ale bratowa to już mnie tak wkur***
    Codziennie - jak tam, urodziłaś jjz ?
    Aż wczoraj jej napisałam : Tak, Teos urodził się w nocy, waga zxx, cm z
    Od razu oddzwoniła - serio serio ?
    To mówię jej, ze nie...jak urodzę to napisze wiec na głupie smsy mam głupia odpowiedz !
    Chhba się obraziła bo dziś nie pisze....

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • zulka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mj26 wrote:
    Ja tez już jestem mega zła, bez kija nie podchodź ... Jak widzę o 8 rano telefon od matki, to mnie krew zalewa ... Szkoda gadać 😒
    Mnie też mama wykańcza z reguły dzwoni ok 12 . Pierwsze moje słowa to jeszcze nie rodzę. Najgorsze jest to że ona mnie jeszcze bardziej dołuje bo ciągle słyszę że ona się martwi że coś będzie nie tak , czy sobie poradzę itd. Więc jej odpowiadam że jak ma mi tak gadać to niech do mnie nie dzwoni .

• mj26 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zulka wrote:
    Mnie też mama wykańcza z reguły dzwoni ok 12 . Pierwsze moje słowa to jeszcze nie rodzę. Najgorsze jest to że ona mnie jeszcze bardziej dołuje bo ciągle słyszę że ona się martwi że coś będzie nie tak , czy sobie poradzę itd. Więc jej odpowiadam że jak ma mi tak gadać to niech do mnie nie dzwoni .
    Mi mówi, ze nie mogę się tak złościć, ze mam się pozytywnie nastawić, ze jak chce urodzić z takim nastawieniem... Ja wszystko wiem i nie musi mi tego w kółko powtarzać, szczególnie ledwo jak się obudzę, gdzie miałam nadzieje jak codzień, ze coś się w nocy zacznie...🙄

• zulka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj rozmawiałam z położną i powiedziała że jak będę teraz na wizycie to mam od razu wziąść skierowanie do szpitala bo po co mam czekać te 5 dni po terminie. W piątek wieczorem jadę do niej do szpitala na ktg i podobno ma mnie zbadać i teraz się zastanawiam czy tam już zostanę. Moja szfagierka jak pojechała do tej położnej to wróciła już z synkiem. Podobno dostała jakieś zastrzyki i chwila moment urodziła.

• Darrika Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też powoli mam dość... w sensie nie czuje się jakoś źle, mała może jeszcze sobie z tydzień nawet posiedzieć, dam radę.

Ale zaczyna to być trochę frustrujące, codziennie się właśnie wszyscy pytają jak się czuje i w ogóle I z jednej strony to jest na swój sposób mile, ale z drugiej męczące, bo ile można odpowiadać, że jest ok i jeszcze nie rodze.

U mnie dzisiaj jakieś pół skurczu na ktg się pojawiło coś w okolicach 40, a tak to nic.
    Zobaczymy jeszcze czy może chociaż szyjka się rozszerzyła choć ciut ciut.

Zulka, a mnie właśnie tak mój szwagier denerwuje, bo on się martwi, że coś pójdzie nie tak bla bla tylko negatywną energię rozsiewa

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • zulka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mj26 wrote:
    Mi mówi, ze nie mogę się tak złościć, ze mam się pozytywnie nastawić, ze jak chce urodzić z takim nastawieniem... Ja wszystko wiem i nie musi mi tego w kółko powtarzać, szczególnie ledwo jak się obudzę, gdzie miałam nadzieje jak codzień, ze coś się w nocy zacznie...🙄
    Jak by mi mama o 8 zadzwoniła to chyba już by nie zadzwoniła W ogóle tak bym się wkurzyła. Wĺasnie jestem po rozmowie z mamą jakoś przeżyłam. Chyba teraz każda ma nadzieję że się cokolwiek zacznie i to najlepiej w nocy .

• Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla, przypominam się :) :) :) :) M

proszę o aktualizację na pierwszej stronie :)

03.02.2020
    Foto_Anna, Chłopiec/Henryk, 2 dziecko,
    ur. 28.01.2020, 60 cm, 4600g, CC <3

Mój Synuś jutro kończy 3 tygodnie, a ja wciąż walczę o laktację. Przystawiam Go do piersi, denerwuje się, że jest mało mleka, muszę wówczas dokarmić butlą. Laktatorem ściągam 10-15 ml łącznie z obu piersi... :(
    Bardzo to przeżyłam, ale już przyzwyczajam się do faktu, że będzie karmiony MM.
    Przez spędzanie na laktatorze 4 godzin na dobę (8 razy po 30 min) zajechałam się trochę i nie miałam czasu na nic. Piłam też wszystkie specyfiki.

Gratuluję kolejnym mamusiom! <3

zem3anlikdzagrk5.png

Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie moja mam tez stara się uspokoić ze mam się ne denerwować, ze ma jeszcze czas itd itd
    Ok tk jest miłe z jej strony
    Ale z drugiej strony wiem ze córka nie wytrzyma np 2 tyg jesCze
    Do tego 25.02 moja babcia ma operacje na kolano - i moja mama ja zawozi, przywozi, itd
    A jak będzie moja Mała u nich to nie wiem jak to ogarnie
    Wiec te wszystkie sprawy obok plus fakt ze jesgem zmęczona już tym wszytkkm sprawia ze maaaam doooosc !

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • mj26 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już miałam telefon od mamy: I co jak tam ? ... no mamo jak się coś zacznie to wtedy dam znać, teraz sobie film włączyłam paaaaa... yhhh 😒To ze po terminie to nie znaczy, ze zaraz urodzę, bo przecież wg ordynatora z Raszei jesteśmy w młodej ciąży 😉

• Darrika Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się domeldowuje, że szyjka macicy bez zmian, od 3 tygodni, niecały 1 cm rozwarcia 🤣 Pan doktor jeszcze mi zrobił usg (na nfz po 40 tygodniu jeszcze jedno można mieć) i dał skierowanie na ostatnie badanie krwi i moczu. Serio jak na fundusz cała ciążę prowadzę, tak jestem mega zadowolona i nie mogę naprawdę narzekać.

Szacunkowa waga małej pyrki na ta chwilę 3500, ale gin mówi, że na tym etapie margines błędu to 20 % w obie strony.

No i z tych pomiarów usg wyszedł mi termin na 27-go,czyli równo 10 dni po tp z miesiączki :D

A i jeszcze mała jest w sumie już tak nisko, że babka żeby ją złapać na ktg to mi prawie w pachwinę musiała już czujnik przyłożyć

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mj
    Ja mu dam w młodej ciąży..
    Może by jego dać na IP to by od razu robił selekcje „młodych” j „przeterminowanych” ciąż
    Co by nie leżeć na patologii jak idiotka kilka dni...hmmm!

Darrika
    Nooooo to udana wizyta ;)
    Wiesz ze nic nie wiesz hehe
    W sensie ze nic się nie dzieje ale teoretycznie w każdej chwili może się zadziac ;)

Darrika lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na IP waga szacunkowa 2950g tego 10.02 a potem w pr byłam 14.02 u mojej i 3200g....
    Tak wiec biorąc średnia z dwóch to pewnie jakkes 3100g ;)

Darrika lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto_Anna wrote:
    Camilla, przypominam się :) :) :) :) M

proszę o aktualizację na pierwszej stronie :)

03.02.2020
    Foto_Anna, Chłopiec/Henryk, 2 dziecko,
    ur. 28.01.2020, 60 cm, 4600g, CC <3

Mój Synuś jutro kończy 3 tygodnie, a ja wciąż walczę o laktację. Przystawiam Go do piersi, denerwuje się, że jest mało mleka, muszę wówczas dokarmić butlą. Laktatorem ściągam 10-15 ml łącznie z obu piersi... :(
    Bardzo to przeżyłam, ale już przyzwyczajam się do faktu, że będzie karmiony MM.
    Przez spędzanie na laktatorze 4 godzin na dobę (8 razy po 30 min) zajechałam się trochę i nie miałam czasu na nic. Piłam też wszystkie specyfiki.

Gratuluję kolejnym mamusiom! <3
    To jednak jestesmy drudzy z waga :D
    Myslalam po 1 stronie , ze moj najciezszy hehe .

Kochana laktator to nie jest wyznacznik ilosci mleka . Walcz jezeli ci zalezy , siedz z malym uwieszonym na cycu tyle ile trzeba ... ale jezeli nie czujesz potrzeby wielkiej , podawaj mm jak podajesz. Przeciez dziecka nie trujesz wrecz przeciwnie . Nie pozwalasz by glodne bylo !:) jestes super mama z kp czy mm :*
    Spokojnie :*

. Raga ., Dafka lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogolnie od 9 dni ledwo spie . 3 dni przed porodem po 2 h snu , aktualnie jak pospie 1 h to cud jest . Dzis spalam az od 7 do 7.20 nad ranem ;) cud miod malinka . Jak tak dalej pojdzie to wyzione ducha.

Wszystko niby super , wszystko ok w dzien . Maly i zasnie w lozeczku ( choc ciezko ) i w wozku i na rekach przy cycu . Pospac potrafi z godzinke a i ze 2 sie zdarzylo w dzien a w nocy ??? Istny koszmar .
    Maly nie.spi praktycznie wcale . Odlatuje na cycku przez co wiem ze nie dojada mimo prob by ciagnal dalej , jak chce go.odlozyc to od nowa szukanie cyca a jak cyca nie ma to.placz po.czasie . Wiec Ja nie spie tylko.wisze na cycku . Dzis nawet wzielam go.do siebie , mowie trudno raz ! I co ? Wielkie gowno . ;)
    Jak tylko.sie.przekrecic chcialam bo On zasnal.to znow szukanie cyca i tak do 7 rano az padl na godzine bo on w dzien jakbu odsypial alvo jeszcze nie odnalazl sie z dniem i noca chcoiaz codziennie myjemy sie , szyzkujemy fo spania i cycami . Tak by mial swoj rytm .
    Raz dalam mu 30 ml mm , 2 dni temu na noc . Na sprobowanie . Spal po nim 2 h w nocy ciagiem z czego Ja az jedna tez drzemnelam sie , szok ! Ale mowie nie bede dawac mm tylko cyc no i mam . Cyc 23h/24 doslownie !

. Raga ., sylgor lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie uwielbiam karmic piersia i chce to robic . Mleka mam od cholery ! Od 2 dnia po porodzie mam nawal , sciagam duze ilosci , karmie malego a i tak leci wiec o co chodzi ?! Przeciez ma sie czym najesc . Momentami mam ochote zrezygnowac z kp a z.drugiej strony nie chce rezygnowac i wiem , ze to kiedys sie ustabilizowac moze .

Jeszcze dzis mam tak parszywy dzien , placze od samego rana . Hormony mi tak skacza , ze co sobie cos pomysle to lzy mi oczy zalewaja przeokropnie .
    Nie , to nie baby blues bo mialam przy synu i dzieki Bogu to jeszcze nie to ale niesamowicie wkurzajacy stan

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej skurcze sa ale juz nie regularne, za to koopa I czop lekko podbarwiony wiec czekamy😂 nie spie od wczoraj moj maly zarzadzil pobudke od 1 do 6 tanczyl I mowil Zosia😁 no a ja ze skurczami tez zasnac nie moglam.

Cos czuje ze to bedzie dzis najpozniej jutro trzymajcie kciuki

Darrika, Dariah, ZakręconaOna, mj26, zulka, sylgor lubią tę wiadomość

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewciaa83 wrote:
    Hej skurcze sa ale juz nie regularne, za to koopa I czop lekko podbarwiony wiec czekamy😂 nie spie od wczoraj moj maly zarzadzil pobudke od 1 do 6 tanczyl I mowil Zosia😁 no a ja ze skurczami tez zasnac nie moglam.

Cos czuje ze to bedzie dzis najpozniej jutro trzymajcie kciuki
    Dzis dzis !;D kciuki mocne

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia
    A miałam się wlansie pytać co i Ciebie i czy Zosienka już jest z Yoba ;)
    W takim razie trzhmam kciuki aby to było jak najszybciej !!!

Zakręcona
    Wg mnie Kubus jeszcze nie odróżnia dnia od nocy
    Za kilka dni powinno misie to ustabilizować - tak myśle ;)
    Nie poddawaj się z kp...jeśli chcesz karmic kp to nie poddawaj się
    Wszystko się unormuje
    A próbowałaś otulania ? Wiem ze niektóre dzieci tak lubią...
    On w nocy ewidentnie chce cycek czy po prostu nie chce spać ?

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
‹‹ 648 649 650 651 652 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ