X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Martek&M Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Ja wiem, też wolałabym mieć chociaż mdłości bo wtedy dałoby mi znak że się tam coś dzieje. A u mnie cisza czuje się za dobrze i wariuje. Do wtorku chyba wylysieje 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

Spokojnie kochana! <3 my mamy 11tygodni a nadal objawów jako takich brak :) zmęczona wieczorami fakt faktem jestem i drażliwa ale mdłości, wymioty itp mnie nie dopadły. Tez się zastanawiałam i zaczynałam jakieś dziwactwa wkręcać ar moja babcia nie miała objawów, moja mama tez (dowiedziała się o ciazy po 4miesiacu! :D )

Spokojnie. Na spokojnie kochana. Tylko spokój nas uratuje ;)
    Brak objawów nie świadczy na pewno o niczym złym :)

U nas maluch 3cm, <3 bije na 164 i rusza rączkami nóżkami :) nawet mam zdjęcie jak przykłada rączkę do buźki wiec brak objawów z prwnoscia nie świadczy o czym złym :) taki masz organizm i z jednej strony powinnaś się cieszyć bo objawy są uciążliwe i męczące :)

Ale z nami kobietkami tak jest ;) jak mamy objawy to nie chcemy ich mieć bo są uciążliwe i męczące, ale jak ich nie ma to chcemy je mieć bo to jakiś wyznacznik ciazy :)

Jest z pewnością dobrze <3

Dariah, ppieguskaa, zuzi_c lubią tę wiadomość

❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
    ❤️Michaś❤️ 26.10.2021
    ❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
    ❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)

💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
    🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
    🔜 badania prenatalne - 05.08.2024
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Dziewczyny
    Spokoj tylko spokoj nad uratuje ;)
    Ani nadmiar ani brak objawów nie gwarantuje sukcesu czy porażki.
    Każda kobieta reaguje inaczej na ciąże.
    Są kobiety co maja wszystkie książkowe objawy a i tak kończy się źle a są takie co przez cała ciąże nie miała ani jednego objawy i wszystk jest dobrze ;)

Quastera
    Ale ludzie mówią ze przesadzasz z czym bo nie zrozumiałam ;)
    A co do tego ze płaczesz - hormony szaleją, masz do tego prawo. Skoro Twój organizm tak reaguje na burze hormonów.

U mnie wiedza tylko koleżanki z forum ze starszej corki ;) rodzina się dowie jak będziemy po wizycie pierwszej ;)
    Przesadzam, bo na pewno nie jest tak ze nie mogę NIC jesc tylko po prostu naczytalam sie w internecie i sobie wmawiam teraz mdłości :)

wniddf9h3z94xhvt.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek&M wrote:
    Spokojnie kochana! <3 my mamy 11tygodni a nadal objawów jako takich brak :) zmęczona wieczorami fakt faktem jestem i drażliwa ale mdłości, wymioty itp mnie nie dopadły. Tez się zastanawiałam i zaczynałam jakieś dziwactwa wkręcać ar moja babcia nie miała objawów, moja mama tez (dowiedziała się o ciazy po 4miesiacu! :D )

Spokojnie. Na spokojnie kochana. Tylko spokój nas uratuje ;)
    Brak objawów nie świadczy na pewno o niczym złym :)

U nas maluch 3cm, <3 bije na 164 i rusza rączkami nóżkami :) nawet mam zdjęcie jak przykłada rączkę do buźki wiec brak objawów z prwnoscia nie świadczy o czym złym :) taki masz organizm i z jednej strony powinnaś się cieszyć bo objawy są uciążliwe i męczące :)

Ale z nami kobietkami tak jest ;) jak mamy objawy to nie chcemy ich mieć bo są uciążliwe i męczące, ale jak ich nie ma to chcemy je mieć bo to jakiś wyznacznik ciazy :)

Jest z pewnością dobrze <3
    Dzięki kochana ;* podnosisz na duchu ;)
    Nic nie zrobimy, my takie kobiety jesteśmy. Nie jest łatwo nam dogodzić, aby było dobrze 😂😂😂

. Raga . lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    Przesadzam, bo na pewno nie jest tak ze nie mogę NIC jesc tylko po prostu naczytalam sie w internecie i sobie wmawiam teraz mdłości :)
    Ależ ludzie wymyślają i wkurzaja. W pierwszej ciąży przez pierwsze 10 tygodni jadłam tylko mielonke z puszki i pomidorki koktajlowe hehe suchary i sok z pomarańczy po wszystkim innym miałam takie mdłości że szok.

Dariah, . Raga . lubią tę wiadomość

• Dariah Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quastera
    Internetow się nie czyta ;) zasada nr 1,2,3....100! ;)

Martek
    Gratuluje !! Siper !!!
    Ja pamietam jak z córka na genetycznych byliśmy i miała 6 cm i 3D był widok...normalnie człowieczek już!
    Ręce, nogi, buźka piękna - wszytsko !
    W zasadzie z wtedy mamy najładniejsze zdjęcie jej ehhe honorowym się uparciuch zasłaniała, obracała itd

Martek&M lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i co do wymiotów i mdłości ;)
    W pierwszej ciąży praktycznie brak, ale za to dołem.....jak jelitówka...tak ze 3 tyg...
    Masakra!!

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Shas91 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2019, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Edoth, Shas
    U nas dokładnie to dało, jak tylko odstawiliśmy Mała od cyca to magicznym sposobem zaczęła przesypiać całe noce !!
    Ale to jest normalne
    Dziecko które zasypia na cycu, lub innym „usypiaczu” w momencie gdy wchodzi w płytsza fazę skublib się wybudza potrzebuje tego samego usypiacza który pomógł mu na początku zasnąć - cyc.
    A jak zasypia bez cyca to uczy się sam powracać do snu i nocki są dużo lepsze - oczywiscie pomijamy okresu choroby, ząbkowania itd gdzi emocje są nadal tragiczne ;)
    Powodzenia w odcyckowywaniu - będzie dobrze ;)

Tyle że u nas dalej zasypia przy cycu a dziś kolejna nocka przespana :) czytałam kiedyś artykuł, że zasypianie przy piersi nie jest takie złe, po prostu dziecko musi dojrzeć do przesypiania nocek. Zwłaszcza że mam znajomą, która swoją 4 miesięczną córkę usypia przy piersi i mała już teraz przesypia jej te 9 godzin ciągiem w nocy.

f2w3vfxmy8valaii.png

Adaś 💙 22.04.18, 38tc, 52cm, 3140g, 14 miesięcy kp 🤗
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zdania, że karmienie nie wpływa na długość snu. Pierwsze dziecko miało kolki i alergie pokarmową i nieustający ryk był codziennie między 18-22, plus gdy zjadłam alergen. Jak już zasnęła, to spała do 3-4, później mleko i spała dalej. Druga nie miała alergii, kolek ale budziła się trochę wcześniej i częściej (u mnie karmienie trwało 5 min więc nie było to uciążliwe). Za to po roku był milion pobudek, w ok 2 r pojawiły się night terrors, tak że pierwsze „ataki” sprawiały że lądowaliśmy na pogotowiu. Młodsza poki co dostarcza mniej atrakcji, ale charakterna jest bardzo więc boje się tego co nas czeka w ramach buntu 2latka...

Z ciążowych objawów na razie jestem trochę zmęczona, zmniejszyła mi się ilość mleka (jestem w trakcie relaktacji) i boli mnie brzuch (czekam na oznaczenie poziomu progesteronu)

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odstawiłam od cyca jak Syn miał 10 m-cy bo od roku szłam do pracy i tak było łatwiej. Od urodzenia pięknie spał a od 7 miesiąca z cycem w paszczy. Jak odstawilam to od razu przepał całą noc bez mleka i od tej pory śpi idealnie. Więc jak dla mnie to była ulga bo juz miałam dość cycowania przez całą noc. Smoka nigdy nie ssal.

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruzia, Shas, Mama po przejsciach
    U nas tez odstawianie sprawiło ze nicki były calenprzespane
    Chhocoaz tak jak pisze Shas i Mama Po Przejściach - cyc nie musi wpływać na sen
    Koja w wieku 2-3 miesięcy spała cała noc - rano myślałam ze mi cycki eksplodują ;)
    Ale ten raj się skończył wraz z pierwszymi ząbkami hehe
    A potem była sinusoida - tygodniebsuper, tygodnie gorsze
    Ale tragedii nie było, nie narzekam na sen corki ;)
    Po prostu zaobserwowaliśmy ze dużo lepiej zaczęła spać od kiedy spała bez cyca - No ale każde dziecko inne ;)

. Raga ., Edith lubią tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wgl w piątek moja najlepsza przyjaciółka urodziła :) w 35 tygodniu i wyobraźcie sobie ze całą ciążę przed WSZYSTKIMI ukrywali ze to ciąża bliźniacza :)
    Jak ją odwiedziłam to chowała wszystkie rzeczy mogące o tym świadczyc :p

Dariah, Shas91, Fruzia85, Scintilla lubią tę wiadomość

wniddf9h3z94xhvt.png
  • martakam Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    Wgl w piątek moja najlepsza przyjaciółka urodziła :) w 35 tygodniu i wyobraźcie sobie ze całą ciążę przed WSZYSTKIMI ukrywali ze to ciąża bliźniacza :)
    I to wytrwała sztuka 😂 ja to bym na bank wypaplała.
    A ja dzisiaj zaczynam 8 tydzień (albo 9 jak kto woli), czyli o ile się nie mylę wkroczyliśmy w 3 miesiąc 😲

ppieguskaa, Dariah, Scintilla, Edith, Darrika, zuzi_c lubią tę wiadomość

👩🏼 ’88 🧔🏻‍♂️ ’88
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Walka z IO, nadwagą 💪🏻

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    O Marko! Jak jej się to udało?! Chowała jedno łóżeczko? Wózkiem tez się nie pochwaliła?
    Wytrwała i przebiegła sztuka heheh
    Gratulacje i zdrowie dla niej i dzieciaczków ;)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie łykacie witaminy w ciąży? 🤔

27.02.2025 - 39+3tc 49 cm i 2900g 👶🏻🩷

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

02.11.21 - 38+4tc 54cm i 3120g 👶🏻💙

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

age.png

age.png
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    O Marko! Jak jej się to udało?! Chowała jedno łóżeczko? Wózkiem tez się nie pochwaliła?
    Wytrwała i przebiegła sztuka heheh
    Gratulacje i zdrowie dla niej i dzieciaczków ;)
    Nic nie kupowała z takich większych rzeczy :) wszystko miał kupić mąż dopiero jak dzieci urodza się. ... wydawało mi sie tez to dziwne na początku ale stwierdziłam ze tak po prostu chcą i tyle , nie doszukiwałam się w tym drugiego dna :)
    A najlepsze ze w rodzinie brak bliźniaków, ona tez zaraz po ślubie:)
    Dla wszystkich to taki szok! Jak mi napisała rano smsa ze juz urodziła i wysłała imiona. .. :o a poprzedniego dnia wieczorem jeszcze rozmawiałyśmy :)

wniddf9h3z94xhvt.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaa..32 wrote:
    Fembion 1 plus slow mag b6.

Ukryć ciążę bliźniacza WOW_ medal za cierpliwość i wytrwałość się należy 🥉🙂

Ja dzisiaj w ramach niedzielnego lenistwa pozwoliłam córce na zabawę w salon piękności - w efekcie jestem cała wymalowana markerami i nie mam pojęcia jak jutro pójdę do pracy 🤔🤦‍♀️🙆‍♀️🙂

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    Nic nie kupowała z takich większych rzeczy :) wszystko miał kupić mąż dopiero jak dzieci urodza się. ... wydawało mi sie tez to dziwne na początku ale stwierdziłam ze tak po prostu chcą i tyle , nie doszukiwałam się w tym drugiego dna :)
    A najlepsze ze w rodzinie brak bliźniaków, ona tez zaraz po ślubie:)
    Dla wszystkich to taki szok! Jak mi napisała rano smsa ze juz urodziła i wysłała imiona. .. :o a poprzedniego dnia wieczorem jeszcze rozmawiałyśmy :)
    Wooo to ładna ryzykantka żeby kupować po porodzie gdzie często wózki itd maja termin realizacji zamówienia kilka tygodni hehhe ;)
    Ale jelsi tak chcieli to ich wybór oczywiście ;)
    Ładna niespodzianka !

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaa..32 wrote:
    Ja idę kupić w poniedziałek ;)
    Mam 3 do wyboru :
    - omega med optima forte
    - composita mama dha
    - symvital mama

Oczywiście ja się ne znam, mi to koja gin poleciła.

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Ja idę kupić w poniedziałek ;)
    Mam 3 do wyboru :
    - omega med optima forte
    - composita mama dha
    - symvital mama

Oczywiście ja się ne znam, mi to koja gin poleciła.
    Ja właśnie tez chce kupić coś w poniedziałek i się zastanawiam jakie, bo jest cała masa do wyboru, zastanawiałam się nad omegamed optima lub pregna plus 🤔

27.02.2025 - 39+3tc 49 cm i 2900g 👶🏻🩷

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

02.11.21 - 38+4tc 54cm i 3120g 👶🏻💙

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

age.png

age.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola
    Ja brałam Pregna Plus w poprzednie ciąży ;)
    Tez bardzo dobryskład ale ma mniej zdecydownaie (lub wcale - już nie pamietam dokładnie ) kwasów dha a ja jem bardzo mało ruub ;) ale tak pragną plus tez jest bardzo dobra ;)
    Jak nic z tych co wymieniałam nie znajdę w pn w mojej aptece to kupie Prege Plus ;)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ