LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
gusiaa wrote:Ja wiem, też wolałabym mieć chociaż mdłości bo wtedy dałoby mi znak że się tam coś dzieje. A u mnie cisza czuje się za dobrze i wariuje. Do wtorku chyba wylysieje 🤷♀️🤷♀️🤷♀️🤷♀️
Spokojnie kochana! my mamy 11tygodni a nadal objawów jako takich brak zmęczona wieczorami fakt faktem jestem i drażliwa ale mdłości, wymioty itp mnie nie dopadły. Tez się zastanawiałam i zaczynałam jakieś dziwactwa wkręcać ar moja babcia nie miała objawów, moja mama tez (dowiedziała się o ciazy po 4miesiacu! )
Spokojnie. Na spokojnie kochana. Tylko spokój nas uratuje
Brak objawów nie świadczy na pewno o niczym złym
U nas maluch 3cm, bije na 164 i rusza rączkami nóżkami nawet mam zdjęcie jak przykłada rączkę do buźki wiec brak objawów z prwnoscia nie świadczy o czym złym taki masz organizm i z jednej strony powinnaś się cieszyć bo objawy są uciążliwe i męczące
Ale z nami kobietkami tak jest jak mamy objawy to nie chcemy ich mieć bo są uciążliwe i męczące, ale jak ich nie ma to chcemy je mieć bo to jakiś wyznacznik ciazy
Jest z pewnością dobrzeDariah, ppieguskaa, zuzi_c lubią tę wiadomość
❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Dariah wrote:Dziewczyny
Spokoj tylko spokoj nad uratuje
Ani nadmiar ani brak objawów nie gwarantuje sukcesu czy porażki.
Każda kobieta reaguje inaczej na ciąże.
Są kobiety co maja wszystkie książkowe objawy a i tak kończy się źle a są takie co przez cała ciąże nie miała ani jednego objawy i wszystk jest dobrze
Quastera
Ale ludzie mówią ze przesadzasz z czym bo nie zrozumiałam
A co do tego ze płaczesz - hormony szaleją, masz do tego prawo. Skoro Twój organizm tak reaguje na burze hormonów.
U mnie wiedza tylko koleżanki z forum ze starszej corki rodzina się dowie jak będziemy po wizycie pierwszej -
Martek&M wrote:Spokojnie kochana! my mamy 11tygodni a nadal objawów jako takich brak zmęczona wieczorami fakt faktem jestem i drażliwa ale mdłości, wymioty itp mnie nie dopadły. Tez się zastanawiałam i zaczynałam jakieś dziwactwa wkręcać ar moja babcia nie miała objawów, moja mama tez (dowiedziała się o ciazy po 4miesiacu! )
Spokojnie. Na spokojnie kochana. Tylko spokój nas uratuje
Brak objawów nie świadczy na pewno o niczym złym
U nas maluch 3cm, bije na 164 i rusza rączkami nóżkami nawet mam zdjęcie jak przykłada rączkę do buźki wiec brak objawów z prwnoscia nie świadczy o czym złym taki masz organizm i z jednej strony powinnaś się cieszyć bo objawy są uciążliwe i męczące
Ale z nami kobietkami tak jest jak mamy objawy to nie chcemy ich mieć bo są uciążliwe i męczące, ale jak ich nie ma to chcemy je mieć bo to jakiś wyznacznik ciazy
Jest z pewnością dobrze
Nic nie zrobimy, my takie kobiety jesteśmy. Nie jest łatwo nam dogodzić, aby było dobrze 😂😂😂. Raga . lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyQastera wrote:Przesadzam, bo na pewno nie jest tak ze nie mogę NIC jesc tylko po prostu naczytalam sie w internecie i sobie wmawiam teraz mdłości
Dariah, . Raga . lubią tę wiadomość
-
Quastera
Internetow się nie czyta zasada nr 1,2,3....100!
Martek
Gratuluje !! Siper !!!
Ja pamietam jak z córka na genetycznych byliśmy i miała 6 cm i 3D był widok...normalnie człowieczek już!
Ręce, nogi, buźka piękna - wszytsko !
W zasadzie z wtedy mamy najładniejsze zdjęcie jej ehhe honorowym się uparciuch zasłaniała, obracała itd
Martek&M lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Dariah wrote:Edoth, Shas
U nas dokładnie to dało, jak tylko odstawiliśmy Mała od cyca to magicznym sposobem zaczęła przesypiać całe noce !!
Ale to jest normalne
Dziecko które zasypia na cycu, lub innym „usypiaczu” w momencie gdy wchodzi w płytsza fazę skublib się wybudza potrzebuje tego samego usypiacza który pomógł mu na początku zasnąć - cyc.
A jak zasypia bez cyca to uczy się sam powracać do snu i nocki są dużo lepsze - oczywiscie pomijamy okresu choroby, ząbkowania itd gdzi emocje są nadal tragiczne
Powodzenia w odcyckowywaniu - będzie dobrze
Tyle że u nas dalej zasypia przy cycu a dziś kolejna nocka przespana czytałam kiedyś artykuł, że zasypianie przy piersi nie jest takie złe, po prostu dziecko musi dojrzeć do przesypiania nocek. Zwłaszcza że mam znajomą, która swoją 4 miesięczną córkę usypia przy piersi i mała już teraz przesypia jej te 9 godzin ciągiem w nocy.
Adaś 💙 22.04.18, 38tc, 52cm, 3140g, 14 miesięcy kp 🤗 -
Ja jestem zdania, że karmienie nie wpływa na długość snu. Pierwsze dziecko miało kolki i alergie pokarmową i nieustający ryk był codziennie między 18-22, plus gdy zjadłam alergen. Jak już zasnęła, to spała do 3-4, później mleko i spała dalej. Druga nie miała alergii, kolek ale budziła się trochę wcześniej i częściej (u mnie karmienie trwało 5 min więc nie było to uciążliwe). Za to po roku był milion pobudek, w ok 2 r pojawiły się night terrors, tak że pierwsze „ataki” sprawiały że lądowaliśmy na pogotowiu. Młodsza poki co dostarcza mniej atrakcji, ale charakterna jest bardzo więc boje się tego co nas czeka w ramach buntu 2latka...
Z ciążowych objawów na razie jestem trochę zmęczona, zmniejszyła mi się ilość mleka (jestem w trakcie relaktacji) i boli mnie brzuch (czekam na oznaczenie poziomu progesteronu) -
Ja odstawiłam od cyca jak Syn miał 10 m-cy bo od roku szłam do pracy i tak było łatwiej. Od urodzenia pięknie spał a od 7 miesiąca z cycem w paszczy. Jak odstawilam to od razu przepał całą noc bez mleka i od tej pory śpi idealnie. Więc jak dla mnie to była ulga bo juz miałam dość cycowania przez całą noc. Smoka nigdy nie ssal.
-
Fruzia, Shas, Mama po przejsciach
U nas tez odstawianie sprawiło ze nicki były calenprzespane
Chhocoaz tak jak pisze Shas i Mama Po Przejściach - cyc nie musi wpływać na sen
Koja w wieku 2-3 miesięcy spała cała noc - rano myślałam ze mi cycki eksplodują
Ale ten raj się skończył wraz z pierwszymi ząbkami hehe
A potem była sinusoida - tygodniebsuper, tygodnie gorsze
Ale tragedii nie było, nie narzekam na sen corki
Po prostu zaobserwowaliśmy ze dużo lepiej zaczęła spać od kiedy spała bez cyca - No ale każde dziecko inne
. Raga ., Edith lubią tę wiadomość
-
Wgl w piątek moja najlepsza przyjaciółka urodziła w 35 tygodniu i wyobraźcie sobie ze całą ciążę przed WSZYSTKIMI ukrywali ze to ciąża bliźniacza
Jak ją odwiedziłam to chowała wszystkie rzeczy mogące o tym świadczyc :pDariah, Shas91, Fruzia85, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Qastera wrote:Wgl w piątek moja najlepsza przyjaciółka urodziła w 35 tygodniu i wyobraźcie sobie ze całą ciążę przed WSZYSTKIMI ukrywali ze to ciąża bliźniacza
Jak ją odwiedziłam to chowała wszystkie rzeczy mogące o tym świadczyc :p
A ja dzisiaj zaczynam 8 tydzień (albo 9 jak kto woli), czyli o ile się nie mylę wkroczyliśmy w 3 miesiąc 😲ppieguskaa, Dariah, Scintilla, Edith, Darrika, zuzi_c lubią tę wiadomość
👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Qastera wrote:Wgl w piątek moja najlepsza przyjaciółka urodziła w 35 tygodniu i wyobraźcie sobie ze całą ciążę przed WSZYSTKIMI ukrywali ze to ciąża bliźniacza
Jak ją odwiedziłam to chowała wszystkie rzeczy mogące o tym świadczyc :p
Wytrwała i przebiegła sztuka heheh
Gratulacje i zdrowie dla niej i dzieciaczków
-
Dziewczyny jakie łykacie witaminy w ciąży? 🤔
-
Dariah wrote:O Marko! Jak jej się to udało?! Chowała jedno łóżeczko? Wózkiem tez się nie pochwaliła?
Wytrwała i przebiegła sztuka heheh
Gratulacje i zdrowie dla niej i dzieciaczków
A najlepsze ze w rodzinie brak bliźniaków, ona tez zaraz po ślubie:)
Dla wszystkich to taki szok! Jak mi napisała rano smsa ze juz urodziła i wysłała imiona. .. :o a poprzedniego dnia wieczorem jeszcze rozmawiałyśmy -
Olaa..32 wrote:Dziewczyny jakie łykacie witaminy w ciąży? 🤔
Ukryć ciążę bliźniacza WOW_ medal za cierpliwość i wytrwałość się należy 🥉🙂
Ja dzisiaj w ramach niedzielnego lenistwa pozwoliłam córce na zabawę w salon piękności - w efekcie jestem cała wymalowana markerami i nie mam pojęcia jak jutro pójdę do pracy 🤔🤦♀️🙆♀️🙂 -
Qastera wrote:Nic nie kupowała z takich większych rzeczy wszystko miał kupić mąż dopiero jak dzieci urodza się. ... wydawało mi sie tez to dziwne na początku ale stwierdziłam ze tak po prostu chcą i tyle , nie doszukiwałam się w tym drugiego dna
A najlepsze ze w rodzinie brak bliźniaków, ona tez zaraz po ślubie:)
Dla wszystkich to taki szok! Jak mi napisała rano smsa ze juz urodziła i wysłała imiona. .. :o a poprzedniego dnia wieczorem jeszcze rozmawiałyśmy
Ale jelsi tak chcieli to ich wybór oczywiście
Ładna niespodzianka !
-
Olaa..32 wrote:Dziewczyny jakie łykacie witaminy w ciąży? 🤔
Mam 3 do wyboru :
- omega med optima forte
- composita mama dha
- symvital mama
Oczywiście ja się ne znam, mi to koja gin poleciła.
-
Dariah wrote:Ja idę kupić w poniedziałek
Mam 3 do wyboru :
- omega med optima forte
- composita mama dha
- symvital mama
Oczywiście ja się ne znam, mi to koja gin poleciła. -
Ola
Ja brałam Pregna Plus w poprzednie ciąży
Tez bardzo dobryskład ale ma mniej zdecydownaie (lub wcale - już nie pamietam dokładnie ) kwasów dha a ja jem bardzo mało ruub ale tak pragną plus tez jest bardzo dobra
Jak nic z tych co wymieniałam nie znajdę w pn w mojej aptece to kupie Prege Plus09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡