LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do koktajlu to na forum gdzieś tam widziałam ze dziewczyny pily ale nie pomogło
głównie chyba chodzi o olej rycynowy który Przeczyszcza i to dość gwałtownie więc ja jakoś pewności nie mam co do tego.
Może jak zjemy po 15 pączków to już nie będą miały miejsca i wyjdą ?
Z jednej strony u mnie wszyscy mówią ze spoko nawet w terminie nie jesteś a z drugiej pytają niektórzy nawet CODZIENNIE, bez sensu. Ja już nie wierze w żadne słowa lekarzy ze to już zaraz. Jak byłam na porodówce to masowali mi ta szyjkę, później 14.02 ( cudowne przeżycie) i nawet to nie popchnęło do przodu więc dochodzę do wniosku że te przyspieszania to chyba zbieg okoliczności jeśli u kogoś zadziała...
-
Część Malaw, super, że do nas wpadłaś i mamy nadzieję, że zostaniesz
Faktycznie jest zdecydowanie raźniej, jak w podobnej sytuacji jest nas więcej.
Dariah ja nic o tym koktajlu nie wiem i też nikogo nie znam, kto by jakiś przepis polecił. Ja to bym się na pewno bała :p
Alice, to daj znać po ktg co tam wyszło. Jak za tydzień do szpitala to akurat w dniu tp więc faktycznie pewnie Cię odeślą jak nie będzie oznak żadnych porodu.
Ja sama też nie wiem co mnie frustruje o ile w ogóle coś. W jednej chwili myślę, że już by mogło być po wszystkim, bo już po terminie, a w drugiej, że w sumie wcale mi się nie spieszy, a jeszcze z trzeciej, jak nas tu coraz mniej w dwupaku zostaje, to dociera do mnie, że w przyszłym tygodniu to już na pewno będzie po wszystkim i się boję strasznie ... czy sobie poradzę, czy się uda cyckiem karmić, czy będą umiała małą trzymać, czy jej krzywdy przypadkiem nie zrobię... masakra34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Malaw
no mi tez robila masaz szyjki w zeszly piatek
mialam skurcze po nim cala sobote
tak do 17...a potem przeszlo
hheee
takze tego
no wlasnie ja tez nie znam nikogo kto sprawdzal na sobie ten koktajl
mam juz dosc poprostu...
i tez juz nie wierze w slowa lekarzy ze to juz zaraz....
Alice
dawaj znac po ktg!
Darrika
na pewno dasz sobie rade
nie ma opcji abys sobie nie dala rady z Małą
po porstu z czasem dojdziesz do lepsszej wprawy, ale dac rade dasz!!Darrika lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
A kiedy jest w ogóle zalecenie na masaż szyjki? Bo mi gin nawet w dniu tp nic nie robił... czy to musi być już jakieś większe rozwarcie czy coś żeby to robić?34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Darrika
No ja milaam robiony w zeszłym tyg w pt jak już miałam te 3 cm ponad
Tyle ze nadal mam tak samo
A kiedy jest zalecone to nie wiemDarrika lubi tę wiadomość
-
Co do masażu to chyba mocno zależy od lekarza. Ja akurat trafiłam na takich w szpitalu i w gabinecie którzy twierdzą ze dzieciak donoszony to po co większego rodzić
Ja mam ktg jutro, ale z tym ktg to tez, rano może być cisza a w nocy poród. Mi lekarka od ktg tłumaczyła ze to bardziej obserwacja tętna niż skurczy.
Muszę chyba torbę jeszcze raz przejrzeć bo powoli zapominam gdzie co
Dariah,
Właśnie czytałam ze masz starszaka u dziadków więc to dodatkowy stres pewnie. Mam nadzieje, ze za chwile będzie po wszystkim i świat tak stanie na głowie ze żadna z nas nie będzie pamietała tego przeciągającego się czekania...Darrika lubi tę wiadomość
-
Dariah wrote:W pn mam sie stawic na wywolanie
juz nawet przez mysl mi przeszedl szlaony pomysl aby tego "cudowengo" koktajlu poloznej sprobowac....
ale....
1/ nie mam konkrentego przepisu sprawdoznego juz przez kogos
2/ nie wiem czy to faktycznie dziala?
ktoras z Was to probowala stosowac?
Na grudniowkach piły ten koktajl hmm więc może napisz tam -
Malaw
tak, corka jest u moich rodzicow
ale w sb juz wraca, moj tata jest na weekend w POnznaiu wiec ja przywiezie no i jak cos to on jest w nocy gdyby CUD sie zdarzyl i zaczne rodzic
potem od pn jest juz nasza przyjaciolka wiec pomoze, moja mama przyjedzie tez itd
z reszta w pn jedziemy od rana na wywolanie
wiec pytanie czy ruszy od razu w pn ? czy jak? nie wiem...
wolalabym aby do tego pn samo rusyzlo...ale juz nie wierze w ten cud...09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Dziewczyny, żyje i urodziłam dzisiaj ! Odezwę się później, poród był bardzo ciężki ale skończyło się SN.
Darrika, Ewciaa83, Alice83, . Raga ., zulka, Dafka, Camilla33, Edith, Fruzia85, sylgor lubią tę wiadomość
28 lat, pierwsze dziecko ❤️
Chłopiec 🧸
-
Mj no żyjesz i już masz maluszka, na to czekałyśmy
Odpoczywaj i ciesz się maleństwem, gratulacje!
mj26 lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Ja jestem po ktg, cisza i spokój. Skurcze to linia prawie płaska. Mała podczas ktg dostała czkawki.
O koktajlu słyszałam, ale raczej nie skorzystam.
MJ gratulacje 😘 super, że już jesteś po.
Ja już nie pamiętam co mam w torbie do szpitala, choć tydzień temu ją pakowałam.
mj26 lubi tę wiadomość
11.06.2019 - 2 FET - 4.1.1 - 8 dpt -85,7 ; 10 dpt- 230 ; 24 dpt ❤
26.02.2020 córeczka 3,583 kg❤❤❤
25.05.2019 [*] 4t1d cb
21.02.2019 - 1 FET- 5.2.2 - 8 dpt -89,6 ; 11 dpt-239 ; 23 dpt- 13855 ; 28.03.2019 7t 1d [*]
22.10.2018 - ET
X 2018 - II in vitro ICSI ❄️ ; IX 2018 - I in vitro ICSI ;
2016 - 2017 - 5 x IUI
05.03.2014 - (*) 6t3d cp
MTHFR - układ homozygotyczny ; PAI-1 - układ heterozygotyczny -
MJ gratulacje 😍
Ja już jestem po ktg z wiadomo jakim wynikiem. Zupełna cisza . Lekarz mnie nawet nie badał bo wie że jutro jadę do położnej w szpitalu. Oni się znają więc stwierdził że zostawia wszystko w rękach p. Eli. Jeżeli można coś zrobić to ona zna się na tym jak nikt inny. Dał mi już skierowanie do szpitala.
Psychicznie już wysiadam w pewnych momentach chce mi się już płakać tak mam dość. Czekam tyko jeszcze aż mama zadzwoni z pytaniem jak się czuje i że ona się martwi .mj26 lubi tę wiadomość
-
Ja chyba też dzisiaj do torby zajrzę, bo już nie pamiętam... A miałam ja spakowaną na 38 tydzień, gdyby mała wyskoczyła wcześniej. A tu zaraz będzie skończony 41
Zulka A ci ma Ci tam jutro położną robić? Masaż szyjki właśnie czy co będzie czarować?
A Twoja mama, to niech się serio uspokoi lepiej, przecież Ty jeszcze nie przenosiłaś ciąży więc nie ma najmniejszego powodu do zmartwień. Tylko Ci niepotrzebnie na psychikę wsiada, a ta jest w tej chwili najważniejsza.
Musimy się laski twardo trzymać, nawet jak nam w głowach trochę wysiada, bo musimy mieć siły na poród A potem na zajęcie się naszymi maleństwami
Może i na ktg cisza z naszymi skurczami, ale te male serduszka spokojnie i prawidłowo biją, już one wiedzą kiedy przyjdzie na nie czas !34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Z nowości odeszły mi wody
Skurczy brak
Czekam na męża i jedziemy do Raszei
Trzymajcie kciuki żeby się rozkręciło !!!zulka, ZakręconaOna, Ewciaa83, mj26, Edith, Camilla33, Darrika, Linka90*, marlenaO, Mama_po_przejściach, sylgor lubią tę wiadomość
-
Darrika wrote:Ja chyba też dzisiaj do torby zajrzę, bo już nie pamiętam... A miałam ja spakowaną na 38 tydzień, gdyby mała wyskoczyła wcześniej. A tu zaraz będzie skończony 41
Zulka A ci ma Ci tam jutro położną robić? Masaż szyjki właśnie czy co będzie czarować?
A Twoja mama, to niech się serio uspokoi lepiej, przecież Ty jeszcze nie przenosiłaś ciąży więc nie ma najmniejszego powodu do zmartwień. Tylko Ci niepotrzebnie na psychikę wsiada, a ta jest w tej chwili najważniejsza.
Musimy się laski twardo trzymać, nawet jak nam w głowach trochę wysiada, bo musimy mieć siły na poród A potem na zajęcie się naszymi maleństwami
Może i na ktg cisza z naszymi skurczami, ale te male serduszka spokojnie i prawidłowo biją, już one wiedzą kiedy przyjdzie na nie czas ! -
Dariah powodzenia ✊
11.06.2019 - 2 FET - 4.1.1 - 8 dpt -85,7 ; 10 dpt- 230 ; 24 dpt ❤
26.02.2020 córeczka 3,583 kg❤❤❤
25.05.2019 [*] 4t1d cb
21.02.2019 - 1 FET- 5.2.2 - 8 dpt -89,6 ; 11 dpt-239 ; 23 dpt- 13855 ; 28.03.2019 7t 1d [*]
22.10.2018 - ET
X 2018 - II in vitro ICSI ❄️ ; IX 2018 - I in vitro ICSI ;
2016 - 2017 - 5 x IUI
05.03.2014 - (*) 6t3d cp
MTHFR - układ homozygotyczny ; PAI-1 - układ heterozygotyczny