X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah kciuki ogromne zaraz będziesz tulić maleństwo , u mnie też po odejściu wód nie było skurczy dopiero po jakimś czasie regularne się pojawiły , będzie dobrze , data dzisiejsza będzie Twoja kochana :)
    U Oliwci w sumie bez zmian dziś ma tylko inhalacje i ten antybiotyk , lekarz słyszał rano podczas badania jeszcze jakieś żężenia ale mówi że nie ma się czym martwić ale dziś jeszze mnie nie wypisze ( nawet na to nie liczyłam bo była mowa cały czas o piątku) noi mówi że jutro jak będzie ok to wychodzimy :) powiedział że nie musi być idealnie ale lepiej jakby to żężenie było mniejsze . Także liczę na to że do jutra będzie już ok i wkoncu przytulę moja Adę i wycaluje męża hehe
    Nawet nie wiecie o co mnie mąż w nocy prosił haha prosił żebym mu wysłała zdjęcie piersi hehe bo tęskni za moim ciałem

Darrika, Linka90* lubią tę wiadomość

preg.png
  • Malaw Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah, super, doczekalaś się!
    Powodzenia !

p19uk0s3fe2kcge1.png

3i496iyeu0huzgvk.png
  • mj26 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zaczęło się 19tego o 1 w nocy, skurcze takie regularne ale nic nie działające na postęp porodu. Pojechałam na ta raszeje, 2cm rozwarcie i wróciłam do domu. Po 17 pojechałam do Sremu, tam tez 2’cm ale bylam już wymęczona. Przyjęli mnie na oddział porodowy, nic nie postępowało i o 21 położyli mnie na ginekologii. Po 22 wróciłam na porodówkę, miałam 5 cm, skurcze nadal takie co wielce nie wpływały na postęp porodu. Dali morfinę i na noc troszkę się wyciszyły, żebym trochę się przespała. Z rana badanie, nadal 5 cm. Lekarz stwierdził, ze przebija pęcherz i podali mi oksytocynę. Było ciężko, bo byłam już mega wymęczona i głodna. Po 2 godzinach urodziłam. Skurcze były ogromne przez ta oksytocynę, ale dali jakiś zastrzyk ze znieczuleniem i gaz. Parte były masakryczne, długo trwały, mały się obrócił główka w inna stronę do wyjścia. Trzeba było mnie naciąć konkretnie no i vacum poszło ehhh. Jestem tak pozszywana, ze chyba do grudnia się nie zagoję.😭 Filipek wazy 3010g i mierzy 54 cm, urodził się o 9:49. Jest cudowny ♥️ I dla niego zniosę ten bol.

emdar, Camilla33, Scintilla, Fruzia85, Mama_po_przejściach, sylgor lubią tę wiadomość

28 lat, pierwsze dziecko ❤️
    Chłopiec 🧸 atdc2n0an2zfp7d7.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah no widzisz jaka niespodzianka! To już na pewno to :)

Daj później znać jak tam na Raszei i jak Ci poszło, bo coś czuje, że to będzie szybka akcja!

No to co przeterminowane to zostałyśmy tylko ja i Zulka, a reszta ma jeszcze czas ale też leniwe macice :p

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mj dobrze, że pojechałaś do Śremu, bo w Raszei to by Cię pewnie jeszcze dłużej wymęczyli.

Najważniejsze, że masz już maluszka ze sobą, a zagoisz się na pewno dużo szybciej niż myślisz! Ten ból już jest za Tobą i się nie liczy, tylko ten mały skarb :) Trzymaj się kochana i jeszcze raz ogromne gratulacje!

mj26 lubi tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • emdar Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede wszystkim to gratulacje dla wszystkich które już tulą bobaski (nie nadrobię teraz wpisów,strasznie przepraszam 😒)i kciuki za te, co jeszcze w dwupaku✊
    Przepraszam,że tak zamiklam ale u nas jest dramat z jedzeniem. Potrzebuję Waszego wsparcia/pomocy. No więc tak,Julek urodzil się w pn o 21:25,z wagą 3270;dzis rano(czyli równo w 2,5 dobie) ważył 2970(nie wypuścili nas ze szpitala). Dodatkowo zaczyna żółcieć. No a waga mu tak leci, bo praktycznie nie jje😥 W 1 dobie possal moje cycki łącznie może z 10 minut (zupełnie nie byl zainteresowany, słabo łapał, ulewał jeszcze wodami,nie wiem czy parę kropel zjadł).Wczoraj bylo lepiej, ale nadal słabo łapał i zdążył mi pogryźć sutki. W nocy jadl co godzinę przez 1,5h,no to myślę super, byłam mega zadowolona, a dziś na wadze minus 90 gram(za dużo jak się dowiedziałam),czyli ewidentnie za mało tego mojego mleka. A dziś od ran pociumkał mnie może z 10 minut, i ledwie wpoilam w niego 15ml mleka modyfikowanego(strasznie nie chciałam,ale lekarka powiedzisla że jak nie będę go dokarmiać to będzie dalej tracil na wadze i żółtaczka będzie postępować). Cycka odmawia😥Mam słabe sutki i słabo się przystawia, i za groma nie chce otwierać szerzej ust. Co robić? Upierać się na kp czy dokarmiać mm?Serio noworodek w 3 dobie może potrzebować tak mało jedzenia?Powiem Wam że ta cała mitologia jakie to kp jest łatwe, proste i przyjemne to o kant dupy potłuc. Będę wdzięczna za każdą radę bo jestem bliska obłędu 😥

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 14:29

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi super wieści, to jutro już wracacie do domku! O ile Ty się nasiedziałaś w szpitalu, to tylko Ty wiesz, ale teraz już będzie z górki na pewno :)

Emdar - z jakiegoś praktycznego punktu widzenia to ja Ci nie pomogę, ale na moje, jak dziecko traci na wadze i zoltaczka się może pogłebiać to ja bym się absolutnie nie wahała i dokarmiania mm, to nic złego.

Nie ma tam w szpitalu jakiejś doradczym laktacyjnej, kogoś kto by Ci pomógł z przystawieniem czy cokolwiek? Czy Cię tak zostawili samą sobie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 14:18

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

• Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edmar ja przezylam to dwa razy raz z Wojtusiem drugi raz teraz. Oczywiscie wszystko zalezy od Ciebie ale na karmienie piersia ja skupialam sie dopiero w domu. W szpitalu od razu sie nie udalo I karmie mm ale dziecko przybiera ladnie I tez w obydwu przypadkach zolklo no nie bylo odpowiednio karmione I nawodnione.
    Ja wiem ze dla niektorych karmienie piersi jest wazne ale jesli masz to przyplacic jakas depresja, nikt nie jest gorszy czy lepszy od sposoby karmienia, a domu jak wrocisz jest zupelnie inaczej I nie ma tego cisnienia jak w szpitalu

Darrika, emdar, Mysza, Scintilla lubią tę wiadomość

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziecko potrzebuje jesc, wiadomo ze z piersi tej siary sa sladowe ilosci I dziecko rzeczywiscie pije mniej.
    Ale no ja daje mm I Zosia pije 60ml co 3 godz I czasem jest malo.

emdar lubi tę wiadomość

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika,są super położne, które mi pokazały jak go przystawić, tylko że on nie bardzo chce ssać cycka😥zassie się, pociumka 3-4 razy i zasypia, słabo też daje się wybudzić. Z wędzidełkiem jest ok, odruch ssania ma ok, generalnie dostał 10 pkt i lekarz pediatra orzekła ze zdrowy jak ryba. Kurde, tak liczylam na to KP, dziś z rana zaliczyłam takiego doła że jestem beznadziejną matką że szkoda mowić. Myślicie ze on jeszcze może być zmęczony porodem? Długo i mega ciężko się rodził,
    już nawet nie chce mi się tego opisywać, bo na dziś to mam taką myśl że poród sn to przereklamowana sprawa.

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/6022e97fd683.jpg.html
    No generalnie to słodziak jest :) chyba wcześniej nie pokazywałam,sorka.

Darrika, Camilla33, Scintilla lubią tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • marlenaO Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar Ja bym dokarmIla żeby dziecko odzyskiwali wagę i nabierało sił a w międzyczasie przystawiaj do cyca. Jak łapie go żółtaczka to sam nie będzie chciał jeść, trzeba wpychać. Ja na początku nie miałam mleka, ścigałam laktatorem żeby pobudzić laktację i było tego mleka tak mało ze podałam kilka razy mm. Teraz jemy tylko cyca. Ty tez sobie ściągaj i podawaj w butelce.
    Na sutki możesz spróbować nakładki silikonowe, mi się udało z ich pomocą kilka razy zapakować sutą w pyszczek. Niestety moja córa tez nie umie szeroko otworzyć dzióbka.

emdar, Edith lubią tę wiadomość

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, chyba z nerwów nie umiem wstawić zdjęcia 😥

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Przede wszystkim to gratulacje dla wszystkich które już tulą bobaski (nie nadrobię teraz wpisów,strasznie przepraszam 😒)i kciuki za te, co jeszcze w dwupaku✊
    Przepraszam,że tak zamiklam ale u nas jest dramat z jedzeniem. Potrzebuję Waszego wsparcia/pomocy. No więc tak,Julek urodzil się w pn o 21:25,z wagą 3270;dzis rano(czyli równo w 2,5 dobie) ważył 2970(nie wypuścili nas ze szpitala). Dodatkowo zaczyna żółcieć. No a waga mu tak leci, bo praktycznie nie jje😥 W 1 dobie possal moje cycki łącznie może z 10 minut (zupełnie nie byl zainteresowany, słabo łapał, ulewał jeszcze wodami,nie wiem czy parę kropel zjadł).Wczoraj bylo lepiej, ale nadal słabo łapał i zdążył mi pogryźć sutki. W nocy jadl co godzinę przez 1,5h,no to myślę super, byłam mega zadowolona, a dziś na wadze minus 90 gram(za dużo jak się dowiedziałam),czyli ewidentnie za mało tego mojego mleka. A dziś od ran pociumkał mnie może z 10 minut, i ledwie wpoilam w niego 15ml mleka modyfikowanego(strasznie nie chciałam,ale lekarka powiedzisla że jak nie będę go dokarmiać to będzie dalej tracil na wadze i żółtaczka będzie postępować). Cycka odmawia😥Mam słabe sutki i słabo się przystawia, i za groma nie chce otwierać szerzej ust. Co robić? Upierać się na kp czy dokarmiać mm?Serio noworodek w 3 dobie może potrzebować tak mało jedzenia?Powiem Wam że ta cała mitologia jakie to kp jest łatwe, proste i przyjemne to o kant dupy potłuc. Będę wdzięczna za każdą radę bo jestem bliska obłędu 😥
    Moja Emilka zaczynała 3 dobę w czwartek o 16.42. Rano tego dnia ważyła 3045g (urodziła się 3410g). Wtedy pediatra zaleciła dokarmianie mm, ale po karmieniu piersią. Miałam mało pokarmu, ale dostawiałam małą co 2 godziny. Piłam Femaltiker. Emilka wypijała 10-30 ml mm. Już o 16 tego dnia była 20g na plusie, o 20 40g. A w piątek rano +130g.
    Gdyby nie mm to na pewno chudĺaby dalej bo z piersi się nie najadała.
    Nie denerwuj się bo stres hamuje laktację. To niełatwe, sama ryczałam non stop, obwiniałam się, że nie potrafię nakarmić dziecka.
    Poproś o laktator, jak mały nie chxe ssać to odciągaj do butelki. I przystawiaj go jak najczęściej.

emdar, Edith lubią tę wiadomość

• Darrika Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar dosyć tych nerwów :) tak jak kiedyś pisałam, najważniejsza dla dziecka jest jego mama, a nie jej mleko. Dokarmiaj, niech mały nabiera sił i masy, w międzyczasie wrócicie do domu i na spokojnie będziesz walczyć o cycka, a jak się nie uda? Trudno i tak będziesz dla niego najcudowniejszą mamą!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 15:35

Camilla33, emdar, Scintilla, Edith lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2020, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sutki smaruj Purelanem i własnym mlekiem.Wietrz, jak masz możliwość nie zakładaj biustonosza.
    Pij dużo wody.
    I jak dziewczyny pisały, szpital to nie jest dobre miejsce do rozkręcania kp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 15:45

emdar, Scintilla lubią tę wiadomość

• Camilla33 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz mały jest tylko na mm, ja przyjmuje lek na zatrzymanie laktacji. Urodził się 3760g dziś waży 3660g, czyli ubytek bardzo mały. Zaliczyliśmy też już 8 kupek. Z Piotrusiem waga poleciała dużo bardziej i też o mały włos by nas nie puścili do domu, ale po 12h na mm ostro poszła waga do góry.

emdar, Scintilla lubią tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia, Darrika, Marlena dziekuje Wam za szybki odzew❤️ Generalnie to bardzo nastawiałam sie na KP, ale kuźwa serio nie wiedziałam że to tak moze wyglądać😥 Chciałabym karmic piersią,ale daleko mi do laktoterroryzmu...

Darrika lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edmar nikt Ci nie zabrania probowac😊 ale zrob to na spokojnie I jak mowie w domu bez stresu a to ze podasz mm nie czyni a Ciebie zlej matki a wrecz przeciwnie, maluszek najedzony maluszek szczesliwy😊
    I nie bierz do siebie ze cos z Toba nie tak, jedne tryskaja jak fontanna a drugie jak my potrzebuja czasu.

Darrika, Scintilla lubią tę wiadomość

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla, Mysza, dziękuję Wam kochane❤️właśnie się obudzil i coś tam ciumka z cyca... Ale podałam mu już wcześniej mm.

Ewciaa83, Scintilla, Camilla33, sylgor lubią tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
‹‹ 660 661 662 663 664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ