X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 02:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff dziewczyny jestem po... Zuzia 3330 g, 53 cm, urodzona równo 00:30, 10 pkt dostała.

A poród no ogólnie dramat, że źle bezie wiedziałam, no ale nie aż tak.

Dołaczam również do grona dziewczyn co dostały na klatę vacuum, ale ja za nie dziekowałam Bogu, serio.

Po 9 byliśmy na ip, bo myślałam, że poszły wody, ale się myliłam. Pan doktor zbadał, rozwarcie 2 cm, ale że po terminie to mówi, nie czekamy. Założyli cewnik i siup na ginekologie pod ktg.

Żadnych skurczy nic nie było, ale po około 40 minutach był najlepszy numer. Cewnik dosłownie we mnie eksplodpwał, no był taki huk, że dziewczyny z łóżek obok razem ze mną podskoczyły :D No i zonk dla mnie bo wody poszły czy co ? No i znów ma fotel, pan doktor pogmerał o wyjął czopa krwistego no i mówi oxy i na porodówkę.

Od 11 byłam pod oksy, regularne skurcze co 2 minuty ale rozwarcie utknęło na 3,5-4, jedyny rozwój akcji, to szyjka się ładnie scentralizowała. O 17 po dwóch strzykawach 50 ml Pan doktor przebił wody np i wtedy to się zaczęło.

Skurcze co 3 minutu ale już takie petardziaste, prosiłam o lek przeciwbólowy , ale musieliśmy czekać na mocniejsze skurcze, bo on je niestety potrafi wyhamować. Poszła 3 strzykawka oksy, za jakiś czas 6 cm potem już koło 8 i zaczęły się parte, które musiałam hamować. I od było mega ciężkie już. Takich partych hamowanych miałam dobra godzinę, potem wbiło 10 centów, główka już widoczna i mega parte - kolejna godzina. Małą się zblokowała na spojneniu łonowym, no starałam się jak mogłam i bokiem jednym drugim i na plecach i nic, nie mógł wyjść.

No i po tej godzinie mąk, mała te już zaczynała się męczyć, więc wezwany doktor o vacuum. Oczywiście mocniej nacieli i za drugim razem z vacuum wyszła ta mam pyrka.

No i od razu było znać przyczynę problemu z wyjściem,poza blokada na spojeniu- króciutka pępowina, ledwo do pępka mi ją położyli. Mąż przeciął pępowine i mała poszła na mierzenie itd

Potem dostałam ja ma 2h kangurowania, w międzyczasie szycie - masakra, jakieś tam.naczynie pękło, mąż mówi, że krew się lala nieźle :p

Mała cyca łapała ale tylko po to żeby iść w kimę, pielęgniarka przed zebraniem jeszcze jej wcisnela trochę siary.

Teraz ja odpoczywam w pokoju rodzinnym, bok i mnie odbyt od parcia ok nie wiem :D ale na szczęście odbytu cały i zdrowy.

Małą dostanę rano, teraz musi być na obserwacji, no albo jak będzie marudna to przyniosą na karmienie.

Sorry, że tak długo się rozpisalam ale co tam, fajnie się wygadać :) jesteśmy na łaczach, jak nabiorą mocy wyśle foty małej

Camilla33, Fruzia85, Ewciaa83, Edith, Dariah, zulka, . Raga ., Scintilla, mj26, sylgor lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Ufff dziewczyny jestem po... Zuzia 3330 g, 53 cm, urodzona równo 00:30, 10 pkt dostała.

A poród no ogólnie dramat, że źle bezie wiedziałam, no ale nie aż tak.

Dołaczam również do grona dziewczyn co dostały na klatę vacuum, ale ja za nie dziekowałam Bogu, serio.

Po 9 byliśmy na ip, bo myślałam, że poszły wody, ale się myliłam. Pan doktor zbadał, rozwarcie 2 cm, ale że po terminie to mówi, nie czekamy. Założyli cewnik i siup na ginekologie pod ktg.

Żadnych skurczy nic nie było, ale po około 40 minutach był najlepszy numer. Cewnik dosłownie we mnie eksplodpwał, no był taki huk, że dziewczyny z łóżek obok razem ze mną podskoczyły :D No i zonk dla mnie bo wody poszły czy co ? No i znów ma fotel, pan doktor pogmerał o wyjął czopa krwistego no i mówi oxy i na porodówkę.

Od 11 byłam pod oksy, regularne skurcze co 2 minuty ale rozwarcie utknęło na 3,5-4, jedyny rozwój akcji, to szyjka się ładnie scentralizowała. O 17 po dwóch strzykawach 50 ml Pan doktor przebił wody np i wtedy to się zaczęło.

Skurcze co 3 minutu ale już takie petardziaste, prosiłam o lek przeciwbólowy , ale musieliśmy czekać na mocniejsze skurcze, bo on je niestety potrafi wyhamować. Poszła 3 strzykawka oksy, za jakiś czas 6 cm potem już koło 8 i zaczęły się parte, które musiałam hamować. I od było mega ciężkie już. Takich partych hamowanych miałam dobra godzinę, potem wbiło 10 centów, główka już widoczna i mega parte - kolejna godzina. Małą się zblokowała na spojneniu łonowym, no starałam się jak mogłam i bokiem jednym drugim i na plecach i nic, nie mógł wyjść.

No i po tej godzinie mąk, mała te już zaczynała się męczyć, więc wezwany doktor o vacuum. Oczywiście mocniej nacieli i za drugim razem z vacuum wyszła ta mam pyrka.

No i od razu było znać przyczynę problemu z wyjściem,poza blokada na spojeniu- króciutka pępowina, ledwo do pępka mi ją położyli. Mąż przeciął pępowine i mała poszła na mierzenie itd

Potem dostałam ja ma 2h kangurowania, w międzyczasie szycie - masakra, jakieś tam.naczynie pękło, mąż mówi, że krew się lala nieźle :p

Mała cyca łapała ale tylko po to żeby iść w kimę, pielęgniarka przed zebraniem jeszcze jej wcisnela trochę siary.

Teraz ja odpoczywam w pokoju rodzinnym, bok i mnie odbyt od parcia ok nie wiem :D ale na szczęście odbytu cały i zdrowy.

Małą dostanę rano, teraz musi być na obserwacji, no albo jak będzie marudna to przyniosą na karmienie.

Sorry, że tak długo się rozpisalam ale co tam, fajnie się wygadać :) jesteśmy na łaczach, jak nabiorą mocy wyśle foty małej

Gratulacje. :))
    Najważniejsze, że już po

Darrika lubi tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2020, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika! Wielkie gratulacje ☺️

• Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika gratulacje❤

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 3.50 dostałam malą na karmienie, ładnie złapała cycka i ciamkała dobre 30 minut, potem kolejne 20 przy cycu sobie pospała o ja zabrali. Teraz czekam, aż znowu ja przyniosą.

W ogóle powiem Wam, że ten szpital w Śremie jest cudowny. Tu pracują Anioły nie ludzie, naprawdę, lekarze, położne, pielęgniarki, salowe.
    Coś cudownego, zażartowałam sobie czy się nie złapie o 1 w nocy na kolacje jeszcze o dostałam pycha kanapki z taka rybką w occie z warzywami. Jeszcze przy pierwszej oksy się nawet na obiad załapałam :p

Edith, mj26, Camilla33, . Raga ., Scintilla lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika
    Wielkie gratulacje !!!
    Dzielna jesteś !!!
    Wszytsk się zagoi ! A Malutka jjz masz !!
    Cudownie !

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka Ok ;)
    Mały je co 3-4 h i spi ;)
    Jest cudowny ;)
    A wiecie co ?! Chcecie newsa ? Dostałam zapalenie spojówek hehhe
    Ale teraz to już mi wszytsko wisi
    Mam moja maść
    Umówiłam się fo okulisty bo to nie jest normalne
    !
    Ale wg mnie to bardziej ma związek z zatokami -jak ma większy katar / bardziej zawalone zatoki tk mi te zapalenie się robi :/

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • mj26 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały kiepsko z cycem, nerwowy, bo nie leci od razu tyle ile by chciał. Musiał dostać Mm żeby uniknąć żółtaczki. Walczę dalej z karmieniem z piersi, mam nadzieje ze z dnia na dzień będzie lepiej. No i muszę korzystać z osłonek 🙃

. Raga . lubi tę wiadomość

28 lat, pierwsze dziecko ❤️
    Chłopiec 🧸 atdc2n0an2zfp7d7.png
  • mj26 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    O 3.50 dostałam malą na karmienie, ładnie złapała cycka i ciamkała dobre 30 minut, potem kolejne 20 przy cycu sobie pospała o ja zabrali. Teraz czekam, aż znowu ja przyniosą.

W ogóle powiem Wam, że ten szpital w Śremie jest cudowny. Tu pracują Anioły nie ludzie, naprawdę, lekarze, położne, pielęgniarki, salowe.
    Coś cudownego, zażartowałam sobie czy się nie złapie o 1 w nocy na kolacje jeszcze o dostałam pycha kanapki z taka rybką w occie z warzywami. Jeszcze przy pierwszej oksy się nawet na obiad załapałam :p
    No widzisz, dobrze, ze tutaj pojechałaś :) Ja tez jestem zadowolona. Namawiają mnie na jeszcze jedna dobę, żeby rozkręcić laktację.

• Darrika Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah Ty z tym zapaleniem spojówek to masz normalnie klątwę jakąś :D

Ja poszłam się zapytać co z małą, bo miała być koło 7 A u mnie a tu 8 i nic, a ona sobie słodko śpi. 4 godziny temu ja karmiła ale nie mam sumienia budzić :)

Mj A od kiedy Ty tu jesteś Bo już nie pamiętam?

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

• Dariah Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika
    A wies ci jest „najśmieszniejsze”?
    Ze ja ten miejsca temu co dostałam zapalenia spojówek tk był pierwszy raz w moim życiu!!!
    Nigdy nie miałam !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2020, 08:41

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mj26 wrote:
    Mój mały kiepsko z cycem, nerwowy, bo nie leci od razu tyle ile by chciał. Musiał dostać Mm żeby uniknąć żółtaczki. Walczę dalej z karmieniem z piersi, mam nadzieje ze z dnia na dzień będzie lepiej. No i muszę korzystać z osłonek 🙃

No ja właśnie mała próbuje obudzić, wyruszam trochę siary i jej smaruje dziubek ale ten mały leniuch nie chce się obudzić 🤔

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

• mj26 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika, ja jestem tutaj od środy. Już bym chciała do domu, bo w domu najlepiej ale boje się o to jedzenie małego.

• Darrika Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mj26 wrote:
    Darrika, ja jestem tutaj od środy. Już bym chciała do domu, bo w domu najlepiej ale boje się o to jedzenie małego.

Wiesz jak się czujesz na siłach to zostań, warto powalczyć na pewno o np, kto wie A nóż się ruszy

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

• Dariah Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mj
    No nie dziwie się Kochana ze chciałabyś już wyjść
    A może właśnie w domu szybciej laktacja ruszy ?
    Z tego co czytam to właśnie szpitale i ich atmosfera blokują laktację

. Raga . lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Alice83 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika gratulacje 😚
    Już naprawdę nas niewiele zostało

Darrika, Dariah lubią tę wiadomość

7ncstox.png

11.06.2019 - 2 FET - 4.1.1 - 8 dpt -85,7 ; 10 dpt- 230 ; 24 dpt ❤
    26.02.2020 córeczka 3,583 kg❤❤❤

25.05.2019 [*] 4t1d cb
    21.02.2019 - 1 FET- 5.2.2 - 8 dpt -89,6 ; 11 dpt-239 ; 23 dpt- 13855 ; 28.03.2019 7t 1d [*]
    22.10.2018 - ET :(
    X 2018 - II in vitro ICSI ❄️ ; IX 2018 - I in vitro ICSI ;
    2016 - 2017 - 5 x IUI :( :( :( :( :(
    05.03.2014 - (*) 6t3d cp :(
    MTHFR - układ homozygotyczny ; PAI-1 - układ heterozygotyczny
  • zulka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika gratuluję. Byłaś dzielna . Zdrówka i szybkiego powrotu do domu.

Dariah lubi tę wiadomość

• Malaw Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika gratulacje !
    Wasze historie dają nadzieje ze może się nic nie dziać a na drugi dzień można urodzić ;)

Dariah lubi tę wiadomość

p19uk0s3fe2kcge1.png

3i496iyeu0huzgvk.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzimy dziś po 17!!! ;)
    Mały stracił jedynie 130 g ;) bardzo ładnie je i spi i je i spi ;)

. Raga ., Edith, Darrika, Camilla33, Scintilla, gusiaa, zulka lubią tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenaO wrote:
    Po jakim czasie Waszym kruszynkom odpadł kikut pępuszka?
    My dziś mamy już 17 dzień a pępek dalej sterczy, polozna powiedziała ze ma głęboko osadzony. pielęgnujemy go na sucho i do tej pory jak czyscialam to była żółta wydzielina i tyle. Dzisiaj pojawiła się krew i mam wrażenie ze ma lekko niemiły zapach. Mój mąż tego zapachu nie potwierdza i dla niego jest ok. Wydaje mi się ze krew pojawiła się bo zaczęłam kłaść za rada położnej mała na brzuszek i być może gdzieś się uszkodził. Może jej nie kłaść na brzuszek dopóki nie odpadnie pępek? Jak u Was wyglada sprawa pepeuszka?

U nas odpadł w 6 dobie.

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
‹‹ 665 666 667 668 669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ