LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
. Raga . wrote:Darrika swoje przeżyłaś.... Ale cieszę się, że już po i szybko zapomnisz o porodzie i bólu 😉💓😊
Cóż o bólu to ja nie myślę już, ale zapomnieć nigdy nie zapomnę... cały czas pamiętam każdy skurcz po przebyciu pęcherza, koszmarA jak mną telepało już na parcie A tam tylko 6 cm Bożeee
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Malaw wrote:Darrika gratulacje !
Wasze historie dają nadzieje ze może się nic nie dziać a na drugi dzień można urodzić
No u mnie to bardziej kwestia tego, że myślałam, że mi wody poszły A to nie było to, ale mnie już zatrzymali, bo na co tu czekać :p34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Dariah super, że idziecie do domku!34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Moja Zuzanna, mały zmęczony i dzielny śpioch. Nadal nie jest głodna i śpi, dostała szczepienie na zoltaczkę, teraz 2 razy ja orzwinęłam ale dalej nie jest chyba głodna.
https://zapodaj.net/8acb40d0160b7.jpg.htmlEwciaa83, Dariah, ppieguskaa, Scintilla, Linka90*, Camilla33 lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Darrika
Śliczna Zuzia !!
Poczekaj jutro będzie jadła więcej
W pierwszej dobie Dzidzia jest po 1 zmęczona porodem a po 2 ma zapasy z brzuszka jeszcze. Raga ., Camilla33 lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Darrika wrote:No u mnie to bardziej kwestia tego, że myślałam, że mi wody poszły A to nie było to, ale mnie już zatrzymali, bo na co tu czekać :p
A ile dni po terminie byłaś ?
U mnie rodzinie i znajomym chyba się znudziło codziennie pytanie...a nawet terminu nie ma jeszcze.
-
Darrika cudowna córcia , gratulacje
)
Dziewczyny które są już w domku bardzo się cieszę razem z wami My od wczoraj od 11 godzinki w domu . Oliwka ma tylko zlecone inhalacje z soli i dicoflor także mam nadzieję że za tydzień już śladu po chorobie nie będzie 🙂 Adusia póki co jest kochana siostrą , zagląda co chwilę do małej do kołyski a jak jest u mnie na rękach lub leży na łóżku to podchodzi i gładka po główce lub rączce 🙂
Jeśli chodzi o kikut to nam odpadł w 8 dobie ale kurcze jutro mała będzie miała 3 tygodnie a nadal ma strupka z krwi co go wyczyszcze to znów na rano strupek i kurde nie wiem czym to przemywać , położna kazała spirytusem ale nic nie pomagaCamilla33 lubi tę wiadomość
-
Dariah wiesz co, no ona orzed 4 jak mi ją dali to dobre 30 minut jadła bez przerwy no i od tej pory śpi no i widać jak próbujemy z położną ja karmić, że ewidentnie jest zmęczona. Ale takjak mówisz w pierwszej dobietak może być. Więc na razie czas na drzemkę i po 15 będziemy próbować znowu.
Malaw - 5 dni po terminie byłam. Ale miałam info od Mj, że w tym szpitalu nie czekają do 41+3 tylko spokojnie wywolują wcześniej.
Ciekawe czy by akcja sama ruszyła jakbym poszła w 41+3 I czy może by mniej bolało ale już się nie dowiem
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Justi2019 wrote:Darrika cudowna córcia , gratulacje
)
Dziewczyny które są już w domku bardzo się cieszę razem z wami My od wczoraj od 11 godzinki w domu . Oliwka ma tylko zlecone inhalacje z soli i dicoflor także mam nadzieję że za tydzień już śladu po chorobie nie będzie 🙂 Adusia póki co jest kochana siostrą , zagląda co chwilę do małej do kołyski a jak jest u mnie na rękach lub leży na łóżku to podchodzi i gładka po główce lub rączce 🙂
Jeśli chodzi o kikut to nam odpadł w 8 dobie ale kurcze jutro mała będzie miała 3 tygodnie a nadal ma strupka z krwi co go wyczyszcze to znów na rano strupek i kurde nie wiem czym to przemywać , położna kazała spirytusem ale nic nie pomaga
U nas podobnie było.. Teraz ma 5tygodni ii już nee ma śladu krwi -
Dzien dobry;)
Wszystkim gratulacje wielkie :*
My wczoraj bylismy na pierwszym spacerku , dzis jedziemy do miejscowosci obok na dobra szamke z dziecmi i polazic po miescie i musze wskoczyc do galerii po olej migdalowy .
Malemu tak skora z cialka schodzi , ze heeeej . Kupilam do ciala balsam oliatum czy jakos tak ale kupie olej z migdalow jeszcze . Maly juz wiem , ze kocha spacerki .
A aktualnie spijam kawke x sprzatam i karmie zerkajac na kuchenne rewolucje hahah. Raga ., Fruzia85 lubią tę wiadomość
-
A my się boimy wychodzić na spacer bo panuje jakaś grypa. Wszyscy w kolo są chorzy i boje się ze malutka coś złapie. Nawet pediatra powiedziała żeby przez miesiąc izolować dziecko bo akurat jest najgorszy czas jeśli chodzi o rozwój i ataki wirusów. Byłyśmy tylko raz w przychodni wózkiem, bo mam blisko i chyba jej się podobało bo zasnęła podczas jazdy. Za to ubieranie to istny koszmar ale zapewne mało który dziec to lubi.
ZakrecOna podziwiam ze z takim maleństwem wychodzisz do ludzi. Ja bym tego nie ogarnęła orgaznizacyjnie, nie mówiąc już o tym ze moje dziecko je kiedy mu wie zachce. Poszłabym z nią do knajpy i przesiedziała z dzieckiem przy cycu 😂 Jakoś w ogóle nie idzie nam ustawienie jej jakiś por jedzieclnia i spania. Dzisiaj miała fazę patrzenia się na mamusie od 9 do 16 🤪😤 -
Darrika,Mj, Dariah - serdeczne gratulacje dziewczyny 🎊💐🥳❤️
Dariah - ja polecam unigel procto w czopkach.
My od wczoraj w domu - łatwo nie jest. Córka od poniedziałku ma grype - dzięki jej fluidziką choruje już moja mama i babcia.
Chciałaby pomoc przy Bartku ale staramy się ich trochę izolować i serce mi się kraja jak widzę jej próby zwrócenia na siebie uwagi. 😔
Walczę laktacyjnie głównie przez tą rodzinną epidemię - odciągam bo ze złapaniem brodawki dłużej niż 10sekund nie ma mowy.
Dziewczynki które karmią mieszanie albo samym mm ile jedzą Wasze maluchy?
Mój dostaje dwie miarki na 60ml i zwykle budzi się już po 2,5/3godzinie. Dodatkowo otrzymuje to co odciągne ale zwykle wychodzi to 3razy po 30ml.
Wychodzi jakieś 400ml sztucznego plus około 100 mojego - a to dopiero 4 doba życia 🙁
Boje się czy to nie za dużo 😔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2020, 16:27
-
Scintilla- jeśli się budzi sam co ok. 3 godzinki i zjada taką porcję to wydaje mi się że wszystko jest w porządku.
Moja 60ml mojego mleka odciągniętego zje i widzę po niej, że to max który zmieści.Scintilla lubi tę wiadomość
-
Marlena - moja też nie ma schematu dnia... Oprócz kąpieli która jest zwykle między 18-19. Dla mnie takie noworodki są po prostu za malutkie na jakiekolwiek plany dnia 😉
Ja podążam za nią i jej potrzebami.
Na schematy przyjdzie czas... Same to zauważymy bo zaczną się normować pory czuwania i pory drzemek 🙂😉😊ZakręconaOna, Camilla33 lubią tę wiadomość
-
Hej .. zaliczylam dziś szpitalnego baby blusa .
Młoda spada z wagi , bilurbina leci . Je z jednej piersi ,druga odrzuca , a ta jak kamień..poprosiłam jedna polozna o laktator bo juz myślałam, ze nie dam rady , a ta uparcie ze dziecko bo laktator pobudzi bardziej. Nosz kuzwa mówię jej ,że ona śpi nie mogę rozbudzić i tej piersi niechce. Przyjechał mąż zrobił akcje wpadla inna polozna ,wziela nakladke i pomogła dostawic do tej piersi którą bolała. Teraz malutka spi ,a mi zbiera sie nawal w druga . Poryczalam sie ,a ta polozna taka kochana kazala iść się polozyc uspokoić wziela mala do siebie.
Boje się bo dzis poziomo bilurbiny był 10,7 jutro mamy zlecone z krwi ,a jutro planowy był wypis .Dariah lubi tę wiadomość