X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiaa
    Współczuje pierwszej słabej nocki
    Ale mówisz ze dzisiejsza noc była już lepsza - czyli idzie ku dobremu !
    ;)
    Będzie co raz lepiej !
    A jesteś nadal w szpitalu czy już w domku ?
    Jamnikiem ama Polnej, zadowolona jesteś?

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika
    Oj chyba coś się rozkręciło bo ciszaaa ;)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah no ale już zaczyna sie u nas zlotaczka do tego ciężkie to karmienie i jej wybudzanie;/ boje się ze szybko nie wyjdziemy;/

Na polnej ogolnie tak opieka do 6h po cc superdostajesz co chcesz na bol . Polozne ma poloznictwie okey zalezy jak trafisz no i miałam miala przy sobie calY czas .

Hit mamy dietę matki karmiącej w tym 5 posiłków.
    Np.dzis 1snisdanie kawalek piersiz kurczaka, pomidor z koperkiem i 3 skibki chelba
    2 śniadanie rogal , serek waniliowy i.gotowane jabłko

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiaa
    O kurczę :/ żeby ta żółtaczka się nie rozkręciła :/
    I żebyście szybko wyszły!!

O ja !! Ale luksusy...
    Ja jak narazie załapałam się na dwa luksusowe posiłki...kolacje i śniadanie heheh
    Tak wiec domyślasz się ze w ruch poszedł mój chleb i smarowidła ;) co by przeżyć ;)
    No ale widzę ze jedzonko maja tam siper !

A jak opieka na salach jjz potem?

W Raszei było pełno na poporodowym wiec trafiłam fo ostatniej sali - tej 4 os
    Ale dziś nad ranem mnie przeniosła lekarka bo miałam „gorączkę” 37,7
    Wiec jak tylko coś wykombinowaly to mnie przeniosła do 2 os zaraz koło ich dyżurki
    Swoją droga nie wiem od czego bo przeszlozzz

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, ze sie nie rozkręci bo niechce zostac tu długo.

Gwneralnie opieka nie jest jakas super ale pomagaja teraz z dziewczyna poprosiłam o doradcę to siedziala z nami dosyc dlugi i mowila ze dzieci miednicowe sa inne nie spokojne długo i duzo placza maja problem z wlasniw jedzeniem. Takze zobaczymy..

. Raga ., Edith lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziemy do domu 😍😍😍
    Odezwę się jak się zainstalujemy w domku.
    GRATULACJE dla nowych mamuś 😍❤️💐

Dariah, marlenaO, ZakręconaOna, Edith, Linka90*, Camilla33, zulka, mj26, Fruzia85, Scintilla lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Idziemy do domu 😍😍😍
    Odezwę się jak się zainstalujemy w domku.
    GRATULACJE dla nowych mamuś 😍❤️💐

W domu najlepiej! 💪💪

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy do domu. Piotruś rzucił mi się w ramiona, tak mocno się tulil, nie mogę jeszcze ale wzięłam go na ręce, a on buzi daje oglądał mnie z każdej str. Po chwili mąż pokazuje mu prezent, piękny duży samochód i braciszka. Nie chciał samochodu, zaczął się śmiać, zdejmować kocyk. Położylismy Patryka na kanapie A Piotruś robi tuli tuli jak dla kotkow. Mały się obudził a Piotruś takie zdziwienie i zaczął rączki głaskać, tak jak nasze glaszcze.

Ja niestety gorzej, po drzemce wstałam z podniesioną temp i jeszcze większym bólem głowy i gardła. Oby nie zarazic Patryka i przetrwać przez weekend do zdjecia szwow i będzie dobrze.

. Raga ., Dariah, Fruzia85, Scintilla lubią tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla, piękne powitanie! 🥰

Camilla33 lubi tę wiadomość

aZzmp1.png
  • marlenaO Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla, Raga fajnie ze na weekend będziecie w domku 😀

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • marlenaO Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po jakim czasie Waszym kruszynkom odpadł kikut pępuszka?
    My dziś mamy już 17 dzień a pępek dalej sterczy, polozna powiedziała ze ma głęboko osadzony. pielęgnujemy go na sucho i do tej pory jak czyscialam to była żółta wydzielina i tyle. Dzisiaj pojawiła się krew i mam wrażenie ze ma lekko niemiły zapach. Mój mąż tego zapachu nie potwierdza i dla niego jest ok. Wydaje mi się ze krew pojawiła się bo zaczęłam kłaść za rada położnej mała na brzuszek i być może gdzieś się uszkodził. Może jej nie kłaść na brzuszek dopóki nie odpadnie pępek? Jak u Was wyglada sprawa pepeuszka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 18:52

mj26 lubi tę wiadomość

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenaO wrote:
    My dziś mamy już 17 dzień a pępek dalej sterczy, polozna powiedziała ze ma głęboko osadzony. pielęgnujemy go na sucho i do tej pory jak czyscialam to była żółta wydzielina i tyle. Dzisiaj pojawiła się krew i mam wrażenie ze ma lekko niemiły zapach. Mój mąż tego zapachu nie potwierdza i dla niego jest ok. Wydaje mi się ze krew pojawiła się bo zaczęłam kłaść za rada położnej mała na brzuszek i być może gdzieś się uszkodził. Może jej nie kłaść na brzuszek dopóki nie odpadnie pępek? Jak u Was wyglada sprawa pepeuszka?

Krew się pojawia jak kikut ma odpaść (przynajmniej u nas tak było)
    Na brzuszek klac jak najbardziej.. To że nee odpadł nee jest przeciwwskazaniem..

Synowi drugiemu szybko odpadł szybko bo bodajże koło 9-10dnia Aa pierwszemu koło 3tygodnia..

4018d16ae9.png
  • marlenaO Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppieguskaa wrote:
    Krew się pojawia jak kikut ma odpaść (przynajmniej u nas tak było)
    Na brzuszek klac jak najbardziej.. To że nee odpadł nee jest przeciwwskazaniem..

Synowi drugiemu szybko odpadł szybko bo bodajże koło 9-10dnia Aa pierwszemu koło 3tygodnia..

O to może znak ze i u wisi już na włosku i się odrywa 😀

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenaO wrote:
    O to może znak ze i u wisi już na włosku i się odrywa 😀

To może potrwać kilka dni wiec spoKojnie jakby od razu nee odpadł;)

marlenaO lubi tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • zulka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miałam dzisiaj jechać do szpitala do położnej ale okazało się że porodówka zawalona i mam się wstawić w poniedziałek na IP. Chyba że cis zacznie się dziać ale wątpię.

• Dariah Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj coś czuje ze Darrika ma już Maluszka ;)

Mj
    Jak się dziś czujesz ? Troszkę lepiej?

Scintilla
    Co u Was ?

Camillla
    Piękne powitanie !!! Cudownie ;)
    Jestem ciekawa jak Zosieńka powita Teosia
    ;) już w niedziele ;)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Malaw Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2020, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulka,
    a już Cię zaprosili na wywoływanie czy na kontrolę co tam słychać?
    Ja dziś byłam na KTG, skurcze się nie pisały... aczkolwiek codziennie kładę się z przepowiadającymi- może ze zmęczenia po całym dniu.
    Dziś lekarz od KTG zasugerowała że skoro ciążą z IVF to jej zdaniem w dniu terminu powinnam być na oddziale... mam wizytę u mojego gin we wtorek zobaczymy co powie

p19uk0s3fe2kcge1.png

3i496iyeu0huzgvk.png
  • mj26 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny, krocze odrobine lepiej ale dostaje czopki, właśnie miałam sprawdzane i niby jest ok. Chodzę pod prysznic po każdej toalecie, żeby tez trochę zrobić ulgę letnia woda. Mały ma problem z jedzeniem, bo meczy go brzuszek. Piersi mam coraz większe, a mały tego nie je. Wzięli go teraz na badania może coś się wyjaśni. Już bym chciała do domu, a z drugiej strony chce wyjść jak będzie wszystko ok, a nie na sile. Ciekawe czy Darrika urodziła, bo ja tez leżę w Śremie 🙂

. Raga . lubi tę wiadomość

28 lat, pierwsze dziecko ❤️
    Chłopiec 🧸 atdc2n0an2zfp7d7.png
  • zulka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malaw wrote:
    Zulka,
    a już Cię zaprosili na wywoływanie czy na kontrolę co tam słychać?
    Ja dziś byłam na KTG, skurcze się nie pisały... aczkolwiek codziennie kładę się z przepowiadającymi- może ze zmęczenia po całym dniu.
    Dziś lekarz od KTG zasugerowała że skoro ciążą z IVF to jej zdaniem w dniu terminu powinnam być na oddziale... mam wizytę u mojego gin we wtorek zobaczymy co powie
    Malaw termin mam na jutro . Lekarz mi wystawił skierowanie bo dzisiaj miałam się spotkać z położną w szpitalu i mówiła żeby to skierowanie już mieć. No ale skoro tyle porodów to powiedziała żebym w poniedziałek się wstawiła na IP. Jak mnie nie przyjmą to podejdę do niej . Też mam ciążę z IVF ale nie wiem czy im mówić. Leżeć na oddziale i czekać na akcje mi się nie uśmiecha. Wolę wtedy w domu czekać te 7 dni po terminie.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenaO wrote:
    U Nas odpadl wczoraj czyli w 9 dobie zycia . My mielismy taki klips zostawiony na kikucie przypiety . Rana nam wczoraj widzialam jak zaczela ropiec lekko i nie ladnie pachniec tak samo az nagle odpadlo w nocy i pepek jak nowy . Piekny bez ropy , bez czerwonego itp
    U starszego.duzo szybciej odpadlo wszystko ladnie ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 23:45

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 664 665 666 667 668 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ