LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Gusiaa
Współczuje pierwszej słabej nocki
Ale mówisz ze dzisiejsza noc była już lepsza - czyli idzie ku dobremu !
Będzie co raz lepiej !
A jesteś nadal w szpitalu czy już w domku ?
Jamnikiem ama Polnej, zadowolona jesteś?09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Dariah no ale już zaczyna sie u nas zlotaczka do tego ciężkie to karmienie i jej wybudzanie;/ boje się ze szybko nie wyjdziemy;/
Na polnej ogolnie tak opieka do 6h po cc superdostajesz co chcesz na bol . Polozne ma poloznictwie okey zalezy jak trafisz no i miałam miala przy sobie calY czas .
Hit mamy dietę matki karmiącej w tym 5 posiłków.
Np.dzis 1snisdanie kawalek piersiz kurczaka, pomidor z koperkiem i 3 skibki chelba
2 śniadanie rogal , serek waniliowy i.gotowane jabłko -
Gusiaa
O kurczężeby ta żółtaczka się nie rozkręciła
I żebyście szybko wyszły!!
O ja !! Ale luksusy...
Ja jak narazie załapałam się na dwa luksusowe posiłki...kolacje i śniadanie heheh
Tak wiec domyślasz się ze w ruch poszedł mój chleb i smarowidłaco by przeżyć
No ale widzę ze jedzonko maja tam siper !
A jak opieka na salach jjz potem?
W Raszei było pełno na poporodowym wiec trafiłam fo ostatniej sali - tej 4 os
Ale dziś nad ranem mnie przeniosła lekarka bo miałam „gorączkę” 37,7
Wiec jak tylko coś wykombinowaly to mnie przeniosła do 2 os zaraz koło ich dyżurki
Swoją droga nie wiem od czego bo przeszlozzz09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Mam nadzieję, ze sie nie rozkręci bo niechce zostac tu długo.
Gwneralnie opieka nie jest jakas super ale pomagaja teraz z dziewczyna poprosiłam o doradcę to siedziala z nami dosyc dlugi i mowila ze dzieci miednicowe sa inne nie spokojne długo i duzo placza maja problem z wlasniw jedzeniem. Takze zobaczymy... Raga ., Edith lubią tę wiadomość
-
Idziemy do domu 😍😍😍
Odezwę się jak się zainstalujemy w domku.
GRATULACJE dla nowych mamuś 😍❤️💐Dariah, marlenaO, ZakręconaOna, Edith, Linka90*, Camilla33, zulka, mj26, Fruzia85, Scintilla lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Wróciliśmy do domu. Piotruś rzucił mi się w ramiona, tak mocno się tulil, nie mogę jeszcze ale wzięłam go na ręce, a on buzi daje oglądał mnie z każdej str. Po chwili mąż pokazuje mu prezent, piękny duży samochód i braciszka. Nie chciał samochodu, zaczął się śmiać, zdejmować kocyk. Położylismy Patryka na kanapie A Piotruś robi tuli tuli jak dla kotkow. Mały się obudził a Piotruś takie zdziwienie i zaczął rączki głaskać, tak jak nasze glaszcze.
Ja niestety gorzej, po drzemce wstałam z podniesioną temp i jeszcze większym bólem głowy i gardła. Oby nie zarazic Patryka i przetrwać przez weekend do zdjecia szwow i będzie dobrze.. Raga ., Dariah, Fruzia85, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Po jakim czasie Waszym kruszynkom odpadł kikut pępuszka?
My dziś mamy już 17 dzień a pępek dalej sterczy, polozna powiedziała ze ma głęboko osadzony. pielęgnujemy go na sucho i do tej pory jak czyscialam to była żółta wydzielina i tyle. Dzisiaj pojawiła się krew i mam wrażenie ze ma lekko niemiły zapach. Mój mąż tego zapachu nie potwierdza i dla niego jest ok. Wydaje mi się ze krew pojawiła się bo zaczęłam kłaść za rada położnej mała na brzuszek i być może gdzieś się uszkodził. Może jej nie kłaść na brzuszek dopóki nie odpadnie pępek? Jak u Was wyglada sprawa pepeuszka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 18:52
mj26 lubi tę wiadomość
-
marlenaO wrote:Po jakim czasie Waszym kruszynkom odpadł kikut pępuszka?
My dziś mamy już 17 dzień a pępek dalej sterczy, polozna powiedziała ze ma głęboko osadzony. pielęgnujemy go na sucho i do tej pory jak czyscialam to była żółta wydzielina i tyle. Dzisiaj pojawiła się krew i mam wrażenie ze ma lekko niemiły zapach. Mój mąż tego zapachu nie potwierdza i dla niego jest ok. Wydaje mi się ze krew pojawiła się bo zaczęłam kłaść za rada położnej mała na brzuszek i być może gdzieś się uszkodził. Może jej nie kłaść na brzuszek dopóki nie odpadnie pępek? Jak u Was wyglada sprawa pepeuszka?
Krew się pojawia jak kikut ma odpaść (przynajmniej u nas tak było)
Na brzuszek klac jak najbardziej.. To że nee odpadł nee jest przeciwwskazaniem..
Synowi drugiemu szybko odpadł szybko bo bodajże koło 9-10dnia Aa pierwszemu koło 3tygodnia.. -
ppieguskaa wrote:Krew się pojawia jak kikut ma odpaść (przynajmniej u nas tak było)
Na brzuszek klac jak najbardziej.. To że nee odpadł nee jest przeciwwskazaniem..
Synowi drugiemu szybko odpadł szybko bo bodajże koło 9-10dnia Aa pierwszemu koło 3tygodnia..
O to może znak ze i u wisi już na włosku i się odrywa 😀 -
Oj coś czuje ze Darrika ma już Maluszka
Mj
Jak się dziś czujesz ? Troszkę lepiej?
Scintilla
Co u Was ?
Camillla
Piękne powitanie !!! Cudownie
Jestem ciekawa jak Zosieńka powita Teosia
już w niedziele
Camilla33 lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Zulka,
a już Cię zaprosili na wywoływanie czy na kontrolę co tam słychać?
Ja dziś byłam na KTG, skurcze się nie pisały... aczkolwiek codziennie kładę się z przepowiadającymi- może ze zmęczenia po całym dniu.
Dziś lekarz od KTG zasugerowała że skoro ciążą z IVF to jej zdaniem w dniu terminu powinnam być na oddziale... mam wizytę u mojego gin we wtorek zobaczymy co powie
-
Hejka dziewczyny, krocze odrobine lepiej ale dostaje czopki, właśnie miałam sprawdzane i niby jest ok. Chodzę pod prysznic po każdej toalecie, żeby tez trochę zrobić ulgę letnia woda. Mały ma problem z jedzeniem, bo meczy go brzuszek. Piersi mam coraz większe, a mały tego nie je. Wzięli go teraz na badania może coś się wyjaśni. Już bym chciała do domu, a z drugiej strony chce wyjść jak będzie wszystko ok, a nie na sile. Ciekawe czy Darrika urodziła, bo ja tez leżę w Śremie 🙂
. Raga . lubi tę wiadomość
28 lat, pierwsze dziecko ❤️
Chłopiec 🧸
-
Malaw wrote:Zulka,
a już Cię zaprosili na wywoływanie czy na kontrolę co tam słychać?
Ja dziś byłam na KTG, skurcze się nie pisały... aczkolwiek codziennie kładę się z przepowiadającymi- może ze zmęczenia po całym dniu.
Dziś lekarz od KTG zasugerowała że skoro ciążą z IVF to jej zdaniem w dniu terminu powinnam być na oddziale... mam wizytę u mojego gin we wtorek zobaczymy co powie -
marlenaO wrote:Po jakim czasie Waszym kruszynkom odpadł kikut pępuszka?
My dziś mamy już 17 dzień a pępek dalej sterczy, polozna powiedziała ze ma głęboko osadzony. pielęgnujemy go na sucho i do tej pory jak czyscialam to była żółta wydzielina i tyle. Dzisiaj pojawiła się krew i mam wrażenie ze ma lekko niemiły zapach. Mój mąż tego zapachu nie potwierdza i dla niego jest ok. Wydaje mi się ze krew pojawiła się bo zaczęłam kłaść za rada położnej mała na brzuszek i być może gdzieś się uszkodził. Może jej nie kłaść na brzuszek dopóki nie odpadnie pępek? Jak u Was wyglada sprawa pepeuszka?
U starszego.duzo szybciej odpadlo wszystko ladnie ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 23:45