X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla
    a ze tak glupi zapytam, jak oni teraz wydobędą to lozysko ?

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Justi
    Hmmm gdybys o to zapytała zanim wypralas powiedziałabym żebyś potraktowała sukienkę ostrym strumieniem z prysznica...
    Ale jak już wypralad i pewnie brokat ładnie „wgryzł” się w ubrania...nie mam pomysłu ;(

Zakręcona
    Biedny Oskar ;(
    Trzhmam kciuki żeby mocno nie płakał! ;)
    A co u Was ? Jak Kubus ? Jak Twoje samopoczucie ?
    Dziekuje ze pytasz . Moje samopoczucie w porzadku ;) Kubus tez dobrze procz tych nieszczesnych kolek . Okropnie go mecza :(
    A ogolnie u Nas dobrze ;) kupilismy wczoraj Kubie mleko na kolki i zaparcia bebilonu i dzieki bogu po.podanej flaszce na noc zrobil dzis juz dwie kupy piekne az zasral bodziaki hahaha bokami wyszlo bo takto nie robil i go bolalo , meczylo strasznie . :( zauwazylam ze je cycka to okropnie go brzuch boli a Ja juz nie wiem co mam jesc w takim wypadku :( ... lece ktorys dzien na kaszy i miesie z grilla np. Bez tluszczu dodatku itp :(
    Mleko bez laktozy do fematikeru pije ... masakra .

Oskarek plakal bardzo w trakcie szczepienia , a Ja uronilam lzy z nim razem. Jak zawsze 🤦‍♀️
    Po juz bylo ok , kazal przysiegac ze to ostatnie hahahaha .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylgor wrote:
    Ja nie wiem co zrobić z Rota... córka nie była szczepiona i praktycznie za każdym razem wymioty, biegunka leci z rak i szpital
    U Nas to samo bylo ze starszym , odrazu karetka przyjechala bo dziecko lecialo z rak i blade jak trup ( tfu tfu ) a nie byl szczepiony wlasnie bo za pozno o 1 dzien poszlismy czujecie ?!:/

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez jako tako nie mamy swojego rytmu dnia . GABI tylko codziennie od 17/18 do 22 siedzi na cycku ..

Kurczę my w sumie mamy problem. Mam mało chwytne sutki.. Ona złapie ale za 5 min się denerwuje , dobrze pije się jej na nakladkach ale nie wyobrażam sobie teho jak funkcjonować z wejściami itp jak ona bedxie na nakladkach

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla - ojj.. Współczuję 🙁 mam nadzieję, że jutro o tej porze będziesz już w domu.

Co do szczepienia na Rota - ja osobiście b.polecam szczególnie tym pociechą, które będą miały kontakt z innymi dziećmi np w środowisku żłobkowym.

U nas jelitowka jest conajmniej raz w roku - my z mężem dosłownie "umieramy" przez jedną dobę a Emilka zwykle jednorazowo pryknie, rzygnie i po sprawie ☺️

Mąż wrócił z mega zawalonym nosem... Echhh choroby nas nie opuszczają - ja już się boję o młodego 😱. Nie idzie nawet kupić maseczki ochronnej w aptece przez tego koranowirusa 😐

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 18:03

sylgor lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiaa my też lecimy na nakładkach, bo małej ciężko złapać, dostałam nakładki od położnej w szpitalu i ja już się chyba przyzwyczaiłam do nich. I fakt z karmieniem poza domem może być ciężko 😐 ale może nasze sutki się jeszcze ,, wyrobią" i za jakiś czas uda się bez nakładek 🤷

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla współczuję kurde jak wogole mogły zostawić kawałek łożyska co za położne masakra jakaś . Oby wszystko wyczysciła Twoja położna i żeby już nie bolało :)
    Dziewczyny ibuprom max mi Pani w aptece poleciła na ten ból zęba ale zaznaczyła żeby 2 godziny po zazyciu nie karmić piersią i powiem wam że 5 min i ból póki co minął , ale w życiu mnie tak nie bolał ząb

preg.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi i brzuszka to Ja mam jeszcze 22 kg do zrzucenia .
    Brzuch na dole wisi , skora z tluszczem i boki mam duze ... zmniejsza sie powolutku ale jest duzo nadal . Ja od paru dni z waga stoje mimo treningow i diety ale daje sobie czas . Dopoero jestem 3 tyg po.porodzie takze luzik

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia ja pierdole ... brak slow:/ wspolczuje ...
    Moja przyjaciolka miala to samo :/
    Ale wiecie co mnie dziwi ? Widza ze lozysko wyszlo w kawalkach to dla mnie powinni odrazu usg zrobic po porodzie zeby sprawdzic czy nic nie zostalo a nie ... bo na oko to chlop umarl :/

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ale wiecie co mnie dziwi ? Widza ze lozysko wyszlo w kawalkach to dla mnie powinni odrazu usg zrobic po porodzie zeby sprawdzic czy nic nie zostalo a nie ... bo na oko to chlop umarl :/

Dokładnie zakręcona.
    Przecież oglądają szczegółowo łożysko to raczej ciężko nie zauważyć, że nie jest w całości 😏😏😏

ZakręconaOna, Dariah lubią tę wiadomość

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Camilla
    a ze tak glupi zapytam, jak oni teraz wydobędą to lozysko ?
    Łyżeczkowanie macicy w znieczuleniu ogólnym.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • mj26 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Camilla współczuje 😕 dokładnie tak jak mówi zakręcona, jak nie były pewne to trzeba było zrobić usg. Wiadomo jak to wyglada wszędzie, oglądanie mojego krocza w szpitalu to tez pożal się Boże... Mi po porodzie to od razu zrobili łyżeczkowanie, bo nie wyszło całe.

28 lat, pierwsze dziecko ❤️
    Chłopiec 🧸 atdc2n0an2zfp7d7.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi... To ja w domu nawet ie mam 😉 Tylko u giną się ważę.

Dla mnie ważniejsze jest to co widzę w lustrze i to jak się czuje we własnym ciele. 😉🙂

Brzuszka nie ma...ale nad jakością skóry na nim trzeba popracować.

Za to nogi w cellulicie okropnym 😔 ehhhh to moja największa zmora.
    Zawsze miałam ale w ciąży zrobił się jeszcze mocniejszy. ☹️

No i tyłek jak szafa...bedzie nad czym pracować....

l22nqps6d3q4as05.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    To samo dziś powiedziała moja pani dr w klinice. Ja też mam do siebie teraz pretensje, że mogłam sama się domagać itp ale jakoś w ogóle o tym nie pomyślałam skupilam się tylko na synku.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla- kurcze nie dobrze, że męża rozkłada....😔.... Uważajcie na siebie.
    Jak Ci kochana idzie z karmieniem?
    Brzuszek już nie męczy synka?

l22nqps6d3q4as05.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mj26 wrote:
    Oj Camilla współczuje 😕 dokładnie tak jak mówi zakręcona, jak nie były pewne to trzeba było zrobić usg. Wiadomo jak to wyglada wszędzie, oglądanie mojego krocza w szpitalu to tez pożal się Boże... Mi po porodzie to od razu zrobili łyżeczkowanie, bo nie wyszło całe.
    I mi powinny były zrobić to samo skoro nie miały pewności.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    . Raga . wrote:
    Scintilla- kurcze nie dobrze, że męża rozkłada....😔.... Uważajcie na siebie.
    Jak Ci kochana idzie z karmieniem?
    Brzuszek już nie męczy synka?

Odpukać tfu tfu po włączeniu probiotyku kupki młodego się unormowały i od wczoraj podpierdziuchowuje sobie ładnie.
    Moje piersi wyschły totalnie i chyba wdrożona antybioterapia trochę w tym pomogła 🙄

A mąż owinął twarz pielucha tetrową - wyglada z lekka głupkowato 🤭 i został wysłany na noc do salonu - ja z dziećmi mam izolatkę w sypialni.
    Chciałam corcie wysłać już do przedszkola ale mama mojego zięcia wysłała mi SMS że w placówce jest bostonka 😷
    Powiem Wam, że łatwiej urodzić w takim maju - oby przetrwać ten miesiąc i doczekać wiosny.

. Raga ., Dariah, sylgor lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla też czekam oby jak najszybciej do tej wiosny

Scintilla, . Raga . lubią tę wiadomość

preg.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż u nas w prawdzie nie ma żadnych chorób i się ładnie trzymamy ale za to mała tak jak była aniołem, to teraz już 3 dzień kompletnie jej się zmieniło.

Nad ranem i w dzień tak do 16-17 jest bajka, zasypia w łóżeczku, pije cyca, nawet przy przewijaniu nie płacze.

Za to od późnego popołudnia i w nocy katastrofa, łóżeczko ją chyba parzy. Na rękach zasypia ale odłożyć się nie da, no i wisi na cycu non stop. Znowu będę z nią spać w salonie na narożniku, bo bez sensu, żebyśmy się znowu z mężem meczylindo 1-2 w nocy żeby zasnęła. A tak to jak się naje to ja odłóże obok siebie i jakoś się chociaż trochę wyśpimy :)

Jutro będzie położna, ciekawe czy mała przybrała na wadze. W ogóle zastanawiam się nad zakupem takiej wagi, na allegro widzę są po około 100 zł i będę wszystko wiedziała, a nie czekała na położną i jej wage

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 22:05

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raga Ja tez mam celulit , dramat normalnie po tej ciazy mam z nogami i tylkiem .
    Ja tez bardziej patrze w lustro niz na wage ale jednak narazie ta waga taka duza ze warto czasem skontrolowac . W kazdym razie Ja cale zycie lepiek jak na cm patrze niz wage bo Ja przy 75 kg wygladam.jak kobieta wyglodzona , przy 90.kg np. Juz szczuplo ! I to jest to :/

. Raga . lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 693 694 695 696 697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ