SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla
    a ze tak glupi zapytam, jak oni teraz wydobędą to lozysko ?

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Justi
    Hmmm gdybys o to zapytała zanim wypralas powiedziałabym żebyś potraktowała sukienkę ostrym strumieniem z prysznica...
    Ale jak już wypralad i pewnie brokat ładnie „wgryzł” się w ubrania...nie mam pomysłu ;(

Zakręcona
    Biedny Oskar ;(
    Trzhmam kciuki żeby mocno nie płakał! ;)
    A co u Was ? Jak Kubus ? Jak Twoje samopoczucie ?
    Dziekuje ze pytasz . Moje samopoczucie w porzadku ;) Kubus tez dobrze procz tych nieszczesnych kolek . Okropnie go mecza :(
    A ogolnie u Nas dobrze ;) kupilismy wczoraj Kubie mleko na kolki i zaparcia bebilonu i dzieki bogu po.podanej flaszce na noc zrobil dzis juz dwie kupy piekne az zasral bodziaki hahaha bokami wyszlo bo takto nie robil i go bolalo , meczylo strasznie . :( zauwazylam ze je cycka to okropnie go brzuch boli a Ja juz nie wiem co mam jesc w takim wypadku :( ... lece ktorys dzien na kaszy i miesie z grilla np. Bez tluszczu dodatku itp :(
    Mleko bez laktozy do fematikeru pije ... masakra .

Oskarek plakal bardzo w trakcie szczepienia , a Ja uronilam lzy z nim razem. Jak zawsze 🤦‍♀️
    Po juz bylo ok , kazal przysiegac ze to ostatnie hahahaha .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylgor wrote:
    Ja nie wiem co zrobić z Rota... córka nie była szczepiona i praktycznie za każdym razem wymioty, biegunka leci z rak i szpital
    U Nas to samo bylo ze starszym , odrazu karetka przyjechala bo dziecko lecialo z rak i blade jak trup ( tfu tfu ) a nie byl szczepiony wlasnie bo za pozno o 1 dzien poszlismy czujecie ?!:/

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez jako tako nie mamy swojego rytmu dnia . GABI tylko codziennie od 17/18 do 22 siedzi na cycku ..

Kurczę my w sumie mamy problem. Mam mało chwytne sutki.. Ona złapie ale za 5 min się denerwuje , dobrze pije się jej na nakladkach ale nie wyobrażam sobie teho jak funkcjonować z wejściami itp jak ona bedxie na nakladkach

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla - ojj.. Współczuję 🙁 mam nadzieję, że jutro o tej porze będziesz już w domu.

Co do szczepienia na Rota - ja osobiście b.polecam szczególnie tym pociechą, które będą miały kontakt z innymi dziećmi np w środowisku żłobkowym.

U nas jelitowka jest conajmniej raz w roku - my z mężem dosłownie "umieramy" przez jedną dobę a Emilka zwykle jednorazowo pryknie, rzygnie i po sprawie ☺️

Mąż wrócił z mega zawalonym nosem... Echhh choroby nas nie opuszczają - ja już się boję o młodego 😱. Nie idzie nawet kupić maseczki ochronnej w aptece przez tego koranowirusa 😐

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 18:03

sylgor lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiaa my też lecimy na nakładkach, bo małej ciężko złapać, dostałam nakładki od położnej w szpitalu i ja już się chyba przyzwyczaiłam do nich. I fakt z karmieniem poza domem może być ciężko 😐 ale może nasze sutki się jeszcze ,, wyrobią" i za jakiś czas uda się bez nakładek 🤷

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla współczuję kurde jak wogole mogły zostawić kawałek łożyska co za położne masakra jakaś . Oby wszystko wyczysciła Twoja położna i żeby już nie bolało :)
    Dziewczyny ibuprom max mi Pani w aptece poleciła na ten ból zęba ale zaznaczyła żeby 2 godziny po zazyciu nie karmić piersią i powiem wam że 5 min i ból póki co minął , ale w życiu mnie tak nie bolał ząb

preg.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi i brzuszka to Ja mam jeszcze 22 kg do zrzucenia .
    Brzuch na dole wisi , skora z tluszczem i boki mam duze ... zmniejsza sie powolutku ale jest duzo nadal . Ja od paru dni z waga stoje mimo treningow i diety ale daje sobie czas . Dopoero jestem 3 tyg po.porodzie takze luzik

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia ja pierdole ... brak slow:/ wspolczuje ...
    Moja przyjaciolka miala to samo :/
    Ale wiecie co mnie dziwi ? Widza ze lozysko wyszlo w kawalkach to dla mnie powinni odrazu usg zrobic po porodzie zeby sprawdzic czy nic nie zostalo a nie ... bo na oko to chlop umarl :/

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ale wiecie co mnie dziwi ? Widza ze lozysko wyszlo w kawalkach to dla mnie powinni odrazu usg zrobic po porodzie zeby sprawdzic czy nic nie zostalo a nie ... bo na oko to chlop umarl :/

Dokładnie zakręcona.
    Przecież oglądają szczegółowo łożysko to raczej ciężko nie zauważyć, że nie jest w całości 😏😏😏

ZakręconaOna, Dariah lubią tę wiadomość

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Camilla
    a ze tak glupi zapytam, jak oni teraz wydobędą to lozysko ?
    Łyżeczkowanie macicy w znieczuleniu ogólnym.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • mj26 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Camilla współczuje 😕 dokładnie tak jak mówi zakręcona, jak nie były pewne to trzeba było zrobić usg. Wiadomo jak to wyglada wszędzie, oglądanie mojego krocza w szpitalu to tez pożal się Boże... Mi po porodzie to od razu zrobili łyżeczkowanie, bo nie wyszło całe.

28 lat, pierwsze dziecko ❤️
    Chłopiec 🧸 atdc2n0an2zfp7d7.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi... To ja w domu nawet ie mam 😉 Tylko u giną się ważę.

Dla mnie ważniejsze jest to co widzę w lustrze i to jak się czuje we własnym ciele. 😉🙂

Brzuszka nie ma...ale nad jakością skóry na nim trzeba popracować.

Za to nogi w cellulicie okropnym 😔 ehhhh to moja największa zmora.
    Zawsze miałam ale w ciąży zrobił się jeszcze mocniejszy. ☹️

No i tyłek jak szafa...bedzie nad czym pracować....

l22nqps6d3q4as05.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    To samo dziś powiedziała moja pani dr w klinice. Ja też mam do siebie teraz pretensje, że mogłam sama się domagać itp ale jakoś w ogóle o tym nie pomyślałam skupilam się tylko na synku.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla- kurcze nie dobrze, że męża rozkłada....😔.... Uważajcie na siebie.
    Jak Ci kochana idzie z karmieniem?
    Brzuszek już nie męczy synka?

l22nqps6d3q4as05.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mj26 wrote:
    Oj Camilla współczuje 😕 dokładnie tak jak mówi zakręcona, jak nie były pewne to trzeba było zrobić usg. Wiadomo jak to wyglada wszędzie, oglądanie mojego krocza w szpitalu to tez pożal się Boże... Mi po porodzie to od razu zrobili łyżeczkowanie, bo nie wyszło całe.
    I mi powinny były zrobić to samo skoro nie miały pewności.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    . Raga . wrote:
    Scintilla- kurcze nie dobrze, że męża rozkłada....😔.... Uważajcie na siebie.
    Jak Ci kochana idzie z karmieniem?
    Brzuszek już nie męczy synka?

Odpukać tfu tfu po włączeniu probiotyku kupki młodego się unormowały i od wczoraj podpierdziuchowuje sobie ładnie.
    Moje piersi wyschły totalnie i chyba wdrożona antybioterapia trochę w tym pomogła 🙄

A mąż owinął twarz pielucha tetrową - wyglada z lekka głupkowato 🤭 i został wysłany na noc do salonu - ja z dziećmi mam izolatkę w sypialni.
    Chciałam corcie wysłać już do przedszkola ale mama mojego zięcia wysłała mi SMS że w placówce jest bostonka 😷
    Powiem Wam, że łatwiej urodzić w takim maju - oby przetrwać ten miesiąc i doczekać wiosny.

. Raga ., Dariah, sylgor lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla też czekam oby jak najszybciej do tej wiosny

Scintilla, . Raga . lubią tę wiadomość

preg.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż u nas w prawdzie nie ma żadnych chorób i się ładnie trzymamy ale za to mała tak jak była aniołem, to teraz już 3 dzień kompletnie jej się zmieniło.

Nad ranem i w dzień tak do 16-17 jest bajka, zasypia w łóżeczku, pije cyca, nawet przy przewijaniu nie płacze.

Za to od późnego popołudnia i w nocy katastrofa, łóżeczko ją chyba parzy. Na rękach zasypia ale odłożyć się nie da, no i wisi na cycu non stop. Znowu będę z nią spać w salonie na narożniku, bo bez sensu, żebyśmy się znowu z mężem meczylindo 1-2 w nocy żeby zasnęła. A tak to jak się naje to ja odłóże obok siebie i jakoś się chociaż trochę wyśpimy :)

Jutro będzie położna, ciekawe czy mała przybrała na wadze. W ogóle zastanawiam się nad zakupem takiej wagi, na allegro widzę są po około 100 zł i będę wszystko wiedziała, a nie czekała na położną i jej wage

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 22:05

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raga Ja tez mam celulit , dramat normalnie po tej ciazy mam z nogami i tylkiem .
    Ja tez bardziej patrze w lustro niz na wage ale jednak narazie ta waga taka duza ze warto czasem skontrolowac . W kazdym razie Ja cale zycie lepiek jak na cm patrze niz wage bo Ja przy 75 kg wygladam.jak kobieta wyglodzona , przy 90.kg np. Juz szczuplo ! I to jest to :/

. Raga . lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 693 694 695 696 697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ