LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Darrika wrote:No cóż u nas w prawdzie nie ma żadnych chorób i się ładnie trzymamy ale za to mała tak jak była aniołem, to teraz już 3 dzień kompletnie jej się zmieniło.
Nad ranem i w dzień tak do 16-17 jest bajka, zasypia w łóżeczku, pije cyca, nawet przy przewijaniu nie płacze.
Za to od późnego popołudnia i w nocy katastrofa, łóżeczko ją chyba parzy. Na rękach zasypia ale odłożyć się nie da, no i wisi na cycu non stop. Znowu będę z nią spać w salonie na narożniku, bo bez sensu, żebyśmy się znowu z mężem meczylindo 1-2 w nocy żeby zasnęła. A tak to jak się naje to ja odłóże obok siebie i jakoś się chociaż trochę wyśpimy
Jutro będzie położna, ciekawe czy mała przybrała na wadze. W ogóle zastanawiam się nad zakupem takiej wagi, na allegro widzę są po około 100 zł i będę wszystko wiedziała, a nie czekała na położną i jej wage
Zbliża się skok drugiego tygodnia życia stąd też pewnie ta zmiana zachowania....mnie też dopiero uswiadomiono 😉😊
-
Bożenka wrote:Gusiaa my też lecimy na nakładkach, bo małej ciężko złapać, dostałam nakładki od położnej w szpitalu i ja już się chyba przyzwyczaiłam do nich. I fakt z karmieniem poza domem może być ciężko 😐 ale może nasze sutki się jeszcze ,, wyrobią" i za jakiś czas uda się bez nakładek 🤷
-
. Raga . wrote:Daria - widze po suwaczku, że malutka ma 11 dni....pamiętasz co pisałam kilka dni temu ??? 😉😉😉
Zbliża się skok drugiego tygodnia życia stąd też pewnie ta zmiana zachowania....mnie też dopiero uswiadomiono 😉😊
No właśnie pamiętałam co pisałaś, ale myślałam, że to bliżej 14 dnia :p
No nic trochę sobie popłacze bo hormony biorą górę, ale dam radę, kiedyś to minie. Dobrze, że chociaż w dzień daje mi trochę się przespać i ogarnąć w domu. Raga . lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
. Raga . wrote:Dokładnie zakręcona.
Przecież oglądają szczegółowo łożysko to raczej ciężko nie zauważyć, że nie jest w całości 😏😏😏
Nie wiem czy tak dokładnie oglądają, ja swoje od razi urodziłam do takiego wielkiego worka na śmieci który później zostal zawiazany i zapenwne wyrzucony. Niezauważylam żeby ktoś tam zaglądał.
Na sali leżała ze mną dziewczyna która płakała z boli i dr powiedziala ze tak właśnie wyglada baby blues i ze ma przeciwbole to żeby nienudawala. Ta laska wymusiła na nich badanie i okazalo się ze zrobil się jej duży krwiak w środku.
Camilla powodzenia, wracaj szybko do domu. -
Mój dziać za kilka dni będzie miał dwa miechy! Nee wiem kiedy to zleciało..
Ale od kilku dni już taki fajny się zrobił.. Zainteresowany zabawkami, poleży dłuższą chwilę sam (pewnie jak go pochwalę to mi da popalić :p)
. Raga ., Dafka, ZakręconaOna, Edith lubią tę wiadomość
-
ppieguskaa wrote:Mój dziać za kilka dni będzie miał dwa miechy! Nee wiem kiedy to zleciało..
Ale od kilku dni już taki fajny się zrobił.. Zainteresowany zabawkami, poleży dłuższą chwilę sam (pewnie jak go pochwalę to mi da popalić :p)
No nie chwal nie chwal :p bo my w pierwszym tygoniu chwaliliśmy A teraz drugi tydzień leci i nam daje popalić :pppieguskaa lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
hej Dziewczyny
ja tez nie wierze jak czytam ze mozna poplenic taki blad jak u Camilli!
skoro lozysko nie bylo w calosci to nie orzumiem dlaczego nie zbadaly
pamietam ze u mnie zarowno przy 1 jak i 2 porodzie dokladnie ogladali lozysko
GUsiaa
z tymi nakladkami ot nie pomoge
wiem ze moja bratowa przy drugim dziecku karmi tylko z nakladkami bo najpierw mala ją mega pogryzla w szpialu wiec kupila nakladki
potem mala juz nie chciala inaczej jak przez nakladki
bratowa ma je zawsze ze soba, albo nawet kupila kilka par i ma 1 w torebce, 1 w wozku, 1 gdzies tam itd
Darrika
taaak Mała zbliza sie do drugiego tygodnia i tak jak pisalysmy z Ragą - jest qtedy jakis skok
wiec moze byc chwilowo gorzej09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Jezuuuu
jak ten moj Teoś charczy, chrumka, i nie wiem co jeszcze
ale wydaje z siebie dziwne odglosy
nie tylko mam Buldożka ale jeszcze swinkę i owcę....
cale zoo zaraz tu bedzie!Darrika, sylgor lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Dariah wrote:Jezuuuu
cale zoo zaraz tu bedzie!
Dariah u mnie to samo zoo 😂😂😂
Ja momentami podczas karmienia śmieję się w głos z tych dziwekow jakie wydaje Gloria - właśnie szczególnie jak jest przy piersi 😂 -
marlenaO wrote:Nie wiem czy tak dokładnie oglądają, ja swoje od razi urodziłam do takiego wielkiego worka na śmieci który później zostal zawiazany i zapenwne wyrzucony. Niezauważylam żeby ktoś tam zaglądał.
Na sali leżała ze mną dziewczyna która płakała z boli i dr powiedziala ze tak właśnie wyglada baby blues i ze ma przeciwbole to żeby nienudawala. Ta laska wymusiła na nich badanie i okazalo się ze zrobil się jej duży krwiak w środku.
Camilla powodzenia, wracaj szybko do domu.
Kurcze to widać co szpital albo personel na zmianie tak robią inaczej.
Moje łożysko zarówno przy pierwszym porodzie jak i przy drugim dokładnie oglądała lekarka z położną. -
Darrika wrote:No właśnie pamiętałam co pisałaś, ale myślałam, że to bliżej 14 dnia :p
No nic trochę sobie popłacze bo hormony biorą górę, ale dam radę, kiedyś to minie. Dobrze, że chociaż w dzień daje mi trochę się przespać i ogarnąć w domu
Darika-☹️☹️☹️ ehhh hormony. Przykro mi, że źle znosisz bo pamiętam co ja przeżywałam... Ten trudny czas minie kochana... Fakt, że przed nami jeszcze wieeele właśnie takich ciężkich dni....ale jedyne co możemy to nastawić się i myśleć, że to taki etap który wiecznie trwać nie będzie. 💓
Płacz bo mamy do tego pełne prawo 💝Darrika lubi tę wiadomość
-
U nas wczoraj 14 dni i dzisiejsza nocka średnia. Obudzila się po północy pila mleko do 1 zanim zasnęła była 2 ,obudzila się o 4 znowu płacząc i szukając. Wypiła zasnęła przy cycku , odłożyłam A za 15 min znowu szukała więc drugi cyc i od 3 spala do po 6 ;/
-
U nas tez ostatnie nocki sa bardziej niespokojne
nie narzekam, bo jak kladziemy go o 20 to "spi" do 7-8 albo i dluzej
spi - tzn nie placze, nie wymaga noszenia, bujania itd
"spi" - tzn po 2-2,5h snu znow sie kreci, wierci, prycha itd i cyc
a przy cycu tez sie wierci, rzuca, macha glowa, nie moze zlapac, puszcza, pije, pusza, itd...
wiec nie ma tragedii...ale jest taki niespokojny ?
ciezko mi okreslic09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Dokladnie
u mnie tez polozna z lekarzem ogladali razem lozysko jak sie urodzilo
przy 1 i 2 porodzie dokladnei tak samoZakręconaOna lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Dariah wrote:Jezuuuu
cale zoo zaraz tu bedzie!
Daria a czy Twój synek wydaje z siebie różne dźwięki podczas snu? Bo moja strasznie, mruczy, sapie, charczy, otwiera oczy a za chwile pada i śpi 5 minut i znowu. -
Scintilla wrote:Dziewczynki a jak pielęgnujecie noski? Codziennie wkraplacie sól morska/fizjologiczna i próbujecie odssysac frida lub katarkiem czy jakoś inaczej?
Scintilla ja nic nie psikam, nie wkrapiam i nie odciągam bo nie mam powodu i potrzeby 😉
Gdyby się pojawił katar to wtedy będę działać 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2020, 10:04
Dariah, Scintilla lubią tę wiadomość