LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Pewnie, popłakać czasem trzeba więc ja daję upust i się nie powstrzymuje, ma z wtedy mnie przytula i po kilku minutach już jest ok, tak mnie co dwa dni wieczorem łapie taki smutek chwilowy
Scintilla - ja raz dziennie daje po dwie krople soli fizjologicznej do każdej dziurki. Tak mi położną powiedziała, nie kazała niczym nic odciągnąć dopóki nie ma kataru, tylko nawilżać sluzowke ta sola.
Scintilla lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Gusiaa daj znać jak ten asystent się sprawdza 😏
Scintilla nam położna kazała tylko taki wąski patyczek do uszu zamoczyć w mleczku, trochę odsączyć i wkładać do noska żeby wyciągnąć suche kózki 😄 no i fakt przyklejają się do patyczka.
Camilla z tym łożyskiem, duże niedopatrzenie. Dobrze, że Cię teraz prawidłowo zdiagnozowali.
U mnie przy porodzie położna popatrzyła na łożysko moze z 5 sekund lekarz jeszcze krócej i tyle. Więc faktycznie w niektórych szpitalach olewatorsko do tego podchodzą 😐Scintilla, gusiaa lubią tę wiadomość
-
. Raga . wrote:Scintilla ja nic nie psikam, nie wkrapiam i nie odciągam bo nie mam powodu i potrzeby 😉
Gdyby się pojawił katar to wtedy będę działać 😉
Scintilla, . Raga . lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
U mnie na łożysko patrzyły położne, widziałam, że je tak rozlożyly i skomentowaly tyle tylko, że malutkie jest i czyste czy jakoś tak. I pyk do kosza34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Dariah wrote:Marlena
taaak
charczy, kreci sie, prycha, owtiera oczy przewracajac nimi itd.
istny cyrk...
Czyli moja Nati jest normalna ha ha ha czytałam ze dzieci tak robią bo maja niewykształcone układy nerwowe....tylko ze my przez jej nerwy spać nie możemy 🤣😂😅 -
Scintilla wrote:Dziewczynki a jak pielęgnujecie noski? Codziennie wkraplacie sól morska/fizjologiczna i próbujecie odssysac frida lub katarkiem czy jakoś inaczej?
Ponieważ mój dzieciaczek ciagle charczy to codziennie zakraplam kropelkę soli i odciagam katarkiem i już wyciągnęłam kilka wychodowanych kózek. I jak odciagam to później jeszcze daje kropelkę soli bo jak odciagam to wysysam jej cała wilgoć i robi się sucho.Scintilla lubi tę wiadomość
-
Ech to my po wizycie położnej... Mała przez dwa dni przybrała zaledwie 10g, no i od dzisiaj wprowadzamy dodatkowo butle, bo wychodzi ma to, że moim mlekiem się nie najada.
Ma dostawać z jednego i drugiego cycka i potem mamy jej robić 60ml mm i zobaczyć ile z tego zjada, na razie co drugie karmienie, albo 2 razy dziennie może starczy. Mamy próbować, bo mała musi przybierać na wadze.
Poza tym wszystko ok, siku, kupa jest, żółtaczka prawie zeszła, pępek też ładny34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Bożenka wrote:Gusiaa daj znać jak ten asystent się sprawdza 😏
Scintilla nam położna kazała tylko taki wąski patyczek do uszu zamoczyć w mleczku, trochę odsączyć i wkładać do noska żeby wyciągnąć suche kózki 😄 no i fakt przyklejają się do patyczka.
Camilla z tym łożyskiem, duże niedopatrzenie. Dobrze, że Cię teraz prawidłowo zdiagnozowali.
U mnie przy porodzie położna popatrzyła na łożysko moze z 5 sekund lekarz jeszcze krócej i tyle. Więc faktycznie w niektórych szpitalach olewatorsko do tego podchodzą 😐 -
Hej dziewczyny witam się w tak dziś piękny dzionek że aż się chce żyć
piękne słoneczko u mnie
byłyśmy już na spacerku o 10 do 12 , Ada zadowolona bo plac zabaw zaliczony a Oliwka nie zmrużyła oka widać że już ją wszystko ciekawi wlepiała ślepia w niebo hehe Jeszcze drugi spacer planuje zaliczyć jak Ada wstanie ( jeśli wogole zasnie bo póki co się wyglupia na łóżku
)
Jeśli chodzi o łożysko to u mnie po każdym porodzie i położna i lekarz będący na dyżurze oglądał . Co do wydawania przez maluchy dźwięków to moja również wydaje nawet się śmiejemy z mężem że odgłosy jak z filmu predator kontra obcy i mówimy na nią predator hihi -
Staracie się na drzemkę odkładac maluchy do łóżka czy pozwalacie zasypiać na sobie ? Córkę rozpieściłam w tym temacie i zasypiała w dzień głównie na rękach - ciekawe czy nie trafił mi się teraz podobny model🤔
-
Dariah wrote:nie nie
spi jak susel
tak ze 2h zwykle
czasami nawet dluzej
Szczesciara 🤩☺️ ale to dobrze, łatwiej Wam będzie ułożyć sobie za jakiś czas stały harmonogram dnia.
Ja bym b. Chciała przyzwyczaić Bartka do jego łóżka ale przyznam się bez bicia, że w nocy biorę go do siebie lub pozwalam mu w ciągu dnia pospać trochę na sobie.. I wiem, że za chwilę będzie już coraz trudniej go z tego odzwyczaić 🙆♀️🧘♀️ -
Scintilla wrote:Staracie się na drzemkę odkładac maluchy do łóżka czy pozwalacie zasypiać na sobie ? Córkę rozpieściłam w tym temacie i zasypiała w dzień głównie na rękach - ciekawe czy nie trafił mi się teraz podobny model🤔
Ja różnie.. Czasem zasypia przy odbijaniu na ramieniu.. Ale ogólnie staram się do łóżeczka.. Choć ja dni gdzie starszy syn czasem go wzbudzi.. Wiec wtedy na ręce żeby zasnął..
W nocy tak samo odbije ii sru do łóżeczka trochę się pokręci ii spi..Scintilla, Dariah lubią tę wiadomość
-
gusiaa wrote:My po wizycie poloznej .. Gabi przybrala za mało o 60g ;/
Widziałam, że ona przez te kapturki słabo pije bo musi się nameczyc;/ dlatego ciągle wisi ma cycku i po plakuje.
Nie martw się, tak jak pisałam, u nas też dzisiaj była p9lozna, w dwa dni 10g przybrała, gdzie wcześniej przez poprzedjien5 dni, nic A nic... Mała od południa i w nocy marudna, nie da się odłożyć do łóżeczka i wisi na cycu. Dzisiaj dokładamy do cycka butelkę, bo powinna już mieć wagę urodzeniową, a brakuje jej 100g do tego34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.