LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
LaBellePerle wrote:ja powiedziałam dopiero ok. 17 tygodnia a poroniłąm 18, więc mam teraz nijakie podejście do tego... jak ma się coś stać, to choćby to był 36 tydzień to i tak się stanie
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Darrika wrote:dziewczyny, dopadło mnie przed chwilą zapalenie pęcherza no masakra, jeszcze nie takie mocne ale Bóg wie, jak się rozkręci. Już wyczytałam, ze żadnej furaginy brać nie mogę, a zawsze pomagała mi w jeden dzień.
Mam chyba żurawine suszoną i w tabletkach, będę pić dużo wody i zaraz zaleje termofor gorąca wodą, oby pomogło
A mozesz sie skonsultowac z Twoim ginem ?09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
nick nieaktualny
-
Dariah wrote:Dokładnie, tez tak uwazam, niestety na baaaaardzo wiele rzeczy i sytuacji nie mamy wplywu...
Każda zrobi jak czuje najlepiej i to jest najważniejsze Mnie akurat nie korci, więc spokojnie sobie czekamFruzia85 lubi tę wiadomość
-
RudaMaruda25 wrote:Dziewczyny, a mówiliście już bliskim?
Kiedy zamierzacie?
My znajomym powiemy dopiero po 12 tc., ale rodzicom już po serduszku 💛
Rodzicom powiedzieliśmy po serduszku
- mojej mamie na kolacji z okazji dnia mamy
- teściowej telefonicznie jak wróciła z teściem z urlopu (mieszkają w Gliwicach, my w Poznaniu więc stąd telefonicznie )
no i moja przyjaciółka wie bo nie mogłam się powstrzymać jej nie powiedzieć. Chociaż i tak wystarczyło jej odpowiedzieć "Super, wyśmienicie" na pytanie "Co tam u was?" od razu wiedziała
Reszcie świata powiemy po wynikach prenatalnych (zastanawiam się czy po USG czy czekać jeszcze chwilę na wyniki PAPPy). Raga . lubi tę wiadomość
❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Ruda
Moja przyjaciołka jak poronila (chyba 12 tc) to jej gin mowla ze od kilku ladnych lat zdecydowana wiekszosc pacjentek poronila chociaz 1 raz...to jest straszne!!
inna znajoma poronila 5 miesiacu!! targedia straszna, a do tego staralis ie chyba ze 3 lata, wreszcie sie udalo...i taki koszmar!
Zycze im aby sie im udalo ponownie, bo to wspaniali ludzie!
Nie ma reguły, wiadomo ze wieksozsc poronien do 12tc ale....jak cos jest nie tak i ma byc tragedia to bedzie i pozniej...
Ale ! U nas bedzie wsyztko dobrze !!! i bedziemy ime cnudne ciaze do konca!!. Raga . lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
RudaMaruda25 wrote:Ja to się na razie obawiam, że dowiem się na pierwszej wizycie, że puste jajo.
Ale czy przy pustym byłby taki przyrost bety po 9 dniach z 106,9 na 6377 ?
nie no niesądze aby przy pustym jaju byla taka wysoka beta!
mysle ze nie masz oc się martwic!
mysl pozytywnie
-
Dariah wrote:Wiesz co, pamietam ze w popzrzedniej ciazy tez mialam jakies bakterie czy cos, i dostalam jakies leki wlasnie typu urofuragina....wiec wydaje mi sie ze mozna w dosc pilnych przypadkach.
A mozesz sie skonsultowac z Twoim ginem ?
Mój gin jest na urlopie ale jak do jutro nie przejdzie i będzie źle to pójdę prywatnie gdzieś33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Darrika wrote:Mój gin jest na urlopie ale jak do jutro nie przejdzie i będzie źle to pójdę prywatnie gdzieś09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Cześć dziewczyny
Chciałabym do Was dołączyć. Pare dni temu skończyłam 8tc, serduszko było już dwa tygodnie temu. Termin wg OM 4 luty
To moja druga ciąża i niestety już teraz przebiega dużo gorzej (w poprzedniej musiałam leżeć od 4 mc ze względu na skracającą się szyjkę). Teraz ciagłe wymioty (w dwa tygodnie prawie 4kg na minusie a uwierzcie mi nie mam z czego chudnąc). Do tego od prawie 2 tygodni plamienia, czasem krwawienia. Dziś jestem po wizycie, na szczęście z dzieciątkiem wszystko dobrze, jedynie pare dni młodsze niż wskazuje termin OM.
Pomijając to wszystko wierze że będzie dobrze zarówno u mnie jak i u Was pozdrawiam. Raga ., Dariah, Camilla13, Edith, Wachciowa lubią tę wiadomość
-
Ja z ciąży nigdy nie robiłam tajemnicy. Teraz tez nie zamierzam. Chce poczekać aż zobaczę serduszko, bo boje się reakcji otoczenia (po tym co ostatnio przeszłam ciąża i poród są dla mnie potencjalnie niebezpieczne. Podejrzewam że dla otoczenia to będzie ogromny stres, bo ja już chyba przywykłam..., ale właśnie się zastanawiam co z najbliższą rodziną (czy powiedzieć im następnej wizycie ok 8 tc czy czekać do końca 1 trym)?
-
Mama Po Przejsciach
A moge zapytac co sie wydarzylo poprzednio?
Roizumiem ze masz juz dzieciaczka / dzieciaczki?
Moze cos ominelam na poprzendich stornach
Chyba ze nie chcesz o tym mowic, to zapomnij pytanie/.
Linka80
Witamy!
Mam nadzieje ze ciaza nie ebdzie tak problemowa jak zakladasz
powodzenia!09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
nick nieaktualnyDariah wrote:Wiesz co, pamietam ze w popzrzedniej ciazy tez mialam jakies bakterie czy cos, i dostalam jakies leki wlasnie typu urofuragina....wiec wydaje mi sie ze mozna w dosc pilnych przypadkach.
A mozesz sie skonsultowac z Twoim ginem ?. Raga ., Darrika lubią tę wiadomość
-
Camilla,
to bylo ponad 3 lata temu, mozliwe ze to byl urosept, nie pamietam, wiem ze cos dostalam
pomoglo
nie bede sie kłócić co do nazwy leku.09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
nick nieaktualnyDarrika wrote:Mój gin jest na urlopie ale jak do jutro nie przejdzie i będzie źle to pójdę prywatnie gdzieś
-
Dziewczyny co posiadają pakiet medicover jak to wygląda z tymi badaniami? Czy jeżeli będę prowadzić ciąże u swojej gin prywatnie to będę mogła zrobić badania w medicover w ramach pakietu którego posiadam? W pakiecie mam prowadzenie ciąży i tam pisze, że po okazaniu karty ciąży badania, które są w tym pakiecie mogę zrobić bez skierowania, ale muszę prowadzić ciąże u lekarza w medicover czy mogę gdzieś indziej? 🤔
-
Ola 32
wiesz oc nie wiem...ja prowadze ciaze na Medicover i tam bede meic wszystkei badania, skierowania, dodatkowe badania, itd itd
A obok tego prowadze rowniez u mojej gin.
Ale nie wiem jak to jest gdy nie prowadzisz w Medicover a ahcesz meic tam badania...09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡