LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOlaa..32 wrote:Dziewczyny co posiadają pakiet medicover jak to wygląda z tymi badaniami? Czy jeżeli będę prowadzić ciąże u swojej gin prywatnie to będę mogła zrobić badania w medicover w ramach pakietu którego posiadam? W pakiecie mam prowadzenie ciąży i tam pisze, że po okazaniu karty ciąży badania, które są w tym pakiecie mogę zrobić bez skierowania, ale muszę prowadzić ciąże u lekarza w medicover czy mogę gdzieś indziej? 🤔
No ja mam ten sam problem, ale z Luxmedem.
Wydaje mi się, że muszę prowadzić u lekarza z Luxmedu, dlatego będę i w Luxmedzie i u mojej Pani doktor, do której chodzę prywatnie. Teraz też zrobiłam wszystkie badania w Luxmedzie, zaoszczędziłam tym sposobem 420 zł!Dariah lubi tę wiadomość
-
Dariah wrote:Ola 32
wiesz oc nie wiem...ja prowadze ciaze na Medicover i tam bede meic wszystkei badania, skierowania, dodatkowe badania, itd itd
A obok tego prowadze rowniez u mojej gin.
Ale nie wiem jak to jest gdy nie prowadzisz w Medicover a ahcesz meic tam badania...Dariah lubi tę wiadomość
-
Camilla13 wrote:Nie stosuje się furaginy w żadnym przypadku podczas ciąży. Na pierwszej linii jest żurawina, urosept i dużo kwaśnych płynów, kolejne działo to antybiotyk stosowany w jednej lub dwóch dawkach Monural. Jeśli infekcja nawraca, wykonuje się posiew który wskazuje jedyny skuteczny na daną bakterie antybiotyk. Cierpię na odpływ pecherzowo-moczowodowy, w ciąży infekcje przerabialam 7 razy.
O rety, dziękuję! Zaraz lecę do apteki i kupię urosept, jak nic to nie da to jutro od rana do rodzinnego, ale mam nadzieję, że przejdzie. Na ulotce neofuraginy właśnie wyczytałam, że nie brać w pierwszym trymestrzeCamilla13 lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Dariah wrote:Mama Po Przejsciach
A moge zapytac co sie wydarzylo poprzednio?
Roizumiem ze masz juz dzieciaczka / dzieciaczki?
Moze cos ominelam na poprzendich stornach
Chyba ze nie chcesz o tym mowic, to zapomnij pytanie/.
!
-
Mama_po_przejściach wrote:Dowiedziałam się że mam krwawiącego naczyniaka mózgu i malformacje tętniczożylne. Miałam wybór żeby go usunąć albo czekać aż sam pęknie. Wybrałam op. Wybudzili mnie, ale wieczorem doszło do krwawienia mózgowego. Byłam w śpiączce, później pokazało się że nie widzę, w połowie jestem sparaliżowana no i mam uszkodzony mózg... Teraz od nowa uczę się wszystkiego, ale już jest względnie ok. czyli np sama zajmuje się dziećmi itp Przy okazji z góry przepraszam za wszystkie literówki i błędy ortograficzne, bo wciąż mi się zdarzają
. Raga ., Camilla13, Mama_po_przejściach lubią tę wiadomość
-
Mama_po_przejściach wrote:Dowiedziałam się że mam krwawiącego naczyniaka mózgu i malformacje tętniczożylne. Miałam wybór żeby go usunąć albo czekać aż sam pęknie. Wybrałam op. Wybudzili mnie, ale wieczorem doszło do krwawienia mózgowego. Byłam w śpiączce, później pokazało się że nie widzę, w połowie jestem sparaliżowana no i mam uszkodzony mózg... Teraz od nowa uczę się wszystkiego, ale już jest względnie ok. czyli np sama zajmuje się dziećmi itp Przy okazji z góry przepraszam za wszystkie literówki i błędy ortograficzne, bo wciąż mi się zdarzają
teraz trzymam kciuki abys odzyskala calkowita sprawnosc i mogla cieszyc sie zyciem!
To bedzie Twoje pierwsze dizekco ?
Tak jak mowi Scintilla - w takich monentach czlowiek uswiadamia sobie jak wiele ma, jakiema szczescie ze ma zdrowie, i zeby nie szukac problemow w pierdołach!Scintilla lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Powiem Wam, że czekam do 18 z tym zapaleniem pęcherza i jadę na pomoc doraźna. Na ulotce uroseptu też jest info żeby nie brać w ciąży A mi się co któreś siku pojawia taka jasna wręcz różowa krew. I to ewidentnie z cewki moczowej, bo w środku mam normalny śluz bez krwi33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
Bożenka wrote:Ja bym nie czekała do 18, zapalenie pęcherza samo nie minie, a szkoda żebyś cierpiała.
A gdzie bym mogła iść przed 18? Rodzinny już mnie o tej godzinie nie przyjmie33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
Dariah wrote:Darrika
a nie macie pomocy ambulatoryjnej 24h?
jak nie to poczekaj 1h30 i jesz na pomoc dorazną
W sumie znalazłam jedna, jest 24h. Ale patrzę na te opinie i strach jechać, a na doraźnej już kiedyś byłam i tam są super lekarze, którzy wiem, że mnie nie spławią Do 18 niedużo czasu, tyle wytrzymam.
Mam wodę z cytryną, termofor i ma z przyniósł z apteki jakąś turbosuper żurawinę będzie dobrze33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
nick nieaktualnyDarrika wrote:Powiem Wam, że czekam do 18 z tym zapaleniem pęcherza i jadę na pomoc doraźna. Na ulotce uroseptu też jest info żeby nie brać w ciąży A mi się co któreś siku pojawia taka jasna wręcz różowa krew. I to ewidentnie z cewki moczowej, bo w środku mam normalny śluz bez krwi
-
nick nieaktualnyDarrika wrote:A gdzie bym mogła iść przed 18? Rodzinny już mnie o tej godzinie nie przyjmie
-
Camilla
Niestety nie zawsze jest tak jako powiadasz ze lekarz leci na drugi koniec miasta od...
I myśle ze wiele osób to potwierdzi. Niestety. Raga ., Darrika lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Ale mam szok! Moja najbliższa.przyjaciółka właśnie mi powiedziała, że jest w ciąży i że ma termin też na luty 😍😍😍
Scintilla, zuzi_c, ppieguskaa, Camilla13, Wachciowa lubią tę wiadomość
👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Dariah wrote:Martakam
Hehhe brawo !
Zgadzali sie wszyscy czy co?
Fajnie ze będziecie mieć dziec w jednym wieku
A mieszkacie w miare blisko?Dariah lubi tę wiadomość
👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)