LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Olaa..32 wrote:Ja również się obawiam, że będę miała bliźniaki, bo moja mama urodziła czworaczki, więc możliwe to wszystko u mnie 😂
w mojej rodzinie byly tez 1 raz blizniaki - moj dizadek mial 2 braci i oni byli blizniakami. Zobaczymy...ale oby nie! hhehe09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Olaa..32 wrote:Dziewczyny, bo 24 czerwca razem z betą zrobiłam też progesteron i wynik wyniósł 27,30, nie znam się na tym i nie wiem czy to dobry wynik czy może za niski
Ja przy pierwszej becie też robiłam proga, beta niecałe 300, 16dpo, prog 27.80. I wg norm co miałam na wynikach to jest to ok stężenie.33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Ostatnie dni dały mi nieźle popalić... Ciągle mdłości, ogromna senność. I do tego te upały... Dziś obudziłam się z dużo lepszym samopoczuciem, aż dziwnie się czuję bez tego ucisku w przełyku 😁 został mi tydzień do kolejnej wizyty, już nie mogę się doczekać!
Miłego dnia Dziewczyny:)Darrika, Camilla13, Shas91, Dariah, Edith, Scintilla lubią tę wiadomość
29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc. -
Olaa..32 wrote:Dziewczyny, bo 24 czerwca razem z betą zrobiłam też progesteron i wynik wyniósł 27,30, nie znam się na tym i nie wiem czy to dobry wynik czy może za niski
Wydaje mi się że dobry wynik ja miałam 22 i był OK. Ale potem mi zaczął spadać (coś mnie tknęło żeby przy kolejnej becie zrobić ponownie progesteron) i profilaktycznie dostałam duphaston i luteinę❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
ppieguskaa wrote:Dla mnie nerwowka do 27tc bo wtedy już jest jakaś szansa na uratowanie dziecka..
U mnie problemy zaczęły się 20/21tc
Dzisiaj mam wizytę na NFZ ciekawe czy zrobi usg..👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
martakam wrote:A jakie miałaś problemy jeśli można zapytać?
20/21tc skracajaca się szyjka.. Na wizycie się dowiedziałam, że ma 1.5cm miękka jak dobporodu..
Bodajże dwa tygodnie później.. Skurcze.
Później 28tc okazało się, że mam przeciwciała we krwi (mam b -) ii monitoring płodu..
Ii 32 wylądowałam na porodowce.. Aa raczej z mojego szpitala przywieźli mnie karetka do innego.. Ii przelezalam nockę na porodowce.. Ale się udpokoilo.. Ii koniec końców donosiłam :p
Więc na każdym etapie ciąży może coś się stać.. Tylko im później tym większa szansa, że uratuja dziecko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 12:26
-
No dokładnie, tak naprawdę może być też cała ciąża super, a podczas porodu może coś pójść nie tak.
Ja wczoraj nie pojechałam na pomoc doraźna, przed 18 zrobiłam sobie drzemkę i się obudziłam o 1 w nocy, masakra, mąż też zasnął.
Dzisiaj z rana poszłam do rodzinnego, trafiłam na jakąś nową lekarkę i się okazało, że jej mama jest ginekologiem. Skonsultowała się z nią i dała mi skierowanie na posiew moczu, a na wieczór zapisała do wypicia monural.
Także jutro rano zabiorę mocz, więc wynik będzie w piatek pewnie i tak myślę, że chyba jednak skorzystam z tej wizyty u gina co mam w piątek, pokaże jej wyniki i przy okazji zobaczę czy z ciąża wszystko ok. Powiem jej wprost żeby nie zakładała karty ciąży, bo będę prowadziła w innym miejscu i tyle. Zobaczymy czy mi zapisze jakiś antybiotyk33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
nick nieaktualnyDarrika wrote:No dokładnie, tak naprawdę może być też cała ciąża super, a podczas porodu może coś pójść nie tak.
Ja wczoraj nie pojechałam na pomoc doraźna, przed 18 zrobiłam sobie drzemkę i się obudziłam o 1 w nocy, masakra, mąż też zasnął.
Dzisiaj z rana poszłam do rodzinnego, trafiłam na jakąś nową lekarkę i się okazało, że jej mama jest ginekologiem. Skonsultowała się z nią i dała mi skierowanie na posiew moczu, a na wieczór zapisała do wypicia monural.
Także jutro rano zabiorę mocz, więc wynik będzie w piatek pewnie i tak myślę, że chyba jednak skorzystam z tej wizyty u gina co mam w piątek, pokaże jej wyniki i przy okazji zobaczę czy z ciąża wszystko ok. Powiem jej wprost żeby nie zakładała karty ciąży, bo będę prowadziła w innym miejscu i tyle. Zobaczymy czy mi zapisze jakiś antybiotykDarrika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
RudaMaruda25 wrote:A z kolei to moje i męża marzenie!
hihii
nie ja bym nie chciala, wiadomo jak będzie to będzie
ale jesli bym mogla sobie wybierać to zdecydowanie nie chciałabym..
moglabym miec nawet 3-4 dzieci, ale z odstępstwem
RudaMaruda25 lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Camilla13 wrote:Wiesz raczej jak jutro oddasz mocz do badania to nie masz szans mieć wyników na piątek, ewentualnie sobota jeśli Twoje labo pracuje, a najpewniej dopiero w poniedziałek. Bakterie tak szybko się nie wyhoduja. Średnio trzeba 3 dobry.
A to nawet nie wiedzialam, to lipa. Najwyżej pokaże wyniki 3 lipca swojemu ginowi. No i zobaczymy też jak pomoże ten lek co wypije wieczorem. Z tego co czytałam na ulotce to jest dość mocny i powinien pomóc33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
nick nieaktualnyDarrika wrote:A to nawet nie wiedzialam, to lipa. Najwyżej pokaże wyniki 3 lipca swojemu ginowi. No i zobaczymy też jak pomoże ten lek co wypije wieczorem. Z tego co czytałam na ulotce to jest dość mocny i powinien pomóc