LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewciaa83 wrote:Hej dziewczyny, jak tam samopuczucia?
Ja chyba dzis miałam mdłości, pisze chyba bo w pierwszej ciąży raczej mnie omineły, a dziś cod tam poczułam, jedyne co łaczy objawy a poprzedniej ciąży to wku... mnie zapach mięty ale to jak😁😁
Zmęczona jestem ale....mam bezsenność w nocy!! J to mnie wkurza
W poprzedniej ciąży tez dobrze się czułam, miałam 2 bardzo dokuczliwe objawy
- nie wymioty a dołem....strasznie...3 tyg jakos to trwało, masakra
- miałam straszna egzema na dłoniach, do krwi! Żaden dermatolog nie mógł nic zrobić bo wszystko ze sterydami jest
Oba minęły tak o pewnego dnia.
Ewciaa83 lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
nick nieaktualnyDariah wrote:Uuuuu wg mnie na le wo będziesz musiała powtarzać
Ja tez mam kartę dwachbkrwi - to nie jest dokument oficjalny w oryginale potrzebny do porodu
Mało tego ! Stojąc w kolejce na betę ostatnio „podsłuchałem” rozmowę ciężarnych i teraz ponoć grupa krwi ma być w oryginale z swój różnych i niezależnych źródeł!
Ale to tylko zasłyszane w kolejce do potwteddejiabu lekarza
Wracając do pytania, wg mnie karta dawcy krwi nie wystarczy. -
nick nieaktualny
-
M co lekarz to mówi coś innego...
Zonaczymy co mój powie jak pójdę na wizytę
Ale to jeszcz tak dluuugo czasu!!!
A wiecie co?! Szwagierka wlansie nam powiedziała ze tez jest w ciąży, termin...koniec lutego / początek marca Heheheppieguskaa, Camilla13, Mama_po_przejściach lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRudaMaruda25 wrote:Dziewczyny, a mówiliście już bliskim?
Kiedy zamierzacie?
My znajomym powiemy dopiero po 12 tc., ale rodzicom już po serduszku 💛 -
Dariah wrote:Ja narazie nie narzekam, dobrze się czuje, koło 10 ranonorzycjhodz amdlosci, nie wymiotuje, mijają koło 13?
Zmęczona jestem ale....mam bezsenność w nocy!! J to mnie wkurza
W poprzedniej ciąży tez dobrze się czułam, miałam 2 bardzo dokuczliwe objawy
- nie wymioty a dołem....strasznie...3 tyg jakos to trwało, masakra
- miałam straszna egzema na dłoniach, do krwi! Żaden dermatolog nie mógł nic zrobić bo wszystko ze sterydami jest
Oba minęły tak o pewnego dnia.
No ja spie jak dziecko, zmeczenie troche tez ale jakos mi nie dokucza, zawsze jak kłade małego spac to ide razem z nim wiec przesypiam czasami I 10 godz😁😁 no ale kozystam poki mogę -
Ewciaa83 wrote:Hej dziewczyny, jak tam samopuczucia?
Ja chyba dzis miałam mdłości, pisze chyba bo w pierwszej ciąży raczej mnie omineły, a dziś cod tam poczułam, jedyne co łaczy objawy a poprzedniej ciąży to wku... mnie zapach mięty ale to jak😁😁
Hahaha:) ja w niedzielę kazałam mężowi śniadanie na balkon wynieść, bo zrobił sobie omlet i on tak strasznie śmierdział mimo że lubię jajka, ale chyba fasolka nie bardzoEwciaa83, Dariah lubią tę wiadomość
Adaś 💙 22.04.18, 38tc, 52cm, 3140g, 14 miesięcy kp 🤗 -
Shas91 wrote:Hahaha:) ja w niedzielę kazałam mężowi śniadanie na balkon wynieść, bo zrobił sobie omlet i on tak strasznie śmierdział mimo że lubię jajka, ale chyba fasolka nie bardzo
Uff czyli nie tylko ja.
Masakra jakas z tymi zapachami, ale pamietam ze przez cala ciaza mnie ta mięta wku... a potem jakby nigdy nic zaczelam żuć gumy😁😁 -
Dariah wrote:M co lekarz to mówi coś innego...
Zonaczymy co mój powie jak pójdę na wizytę
Ale to jeszcz tak dluuugo czasu!!!
A wiecie co?! Szwagierka wlansie nam powiedziała ze tez jest w ciąży, termin...koniec lutego / początek marca Hehehe
U nas wie rodzina, bo niestety moja mama z euforii powiedziała cioci i babci i tak się rozniosło.
Wiedzą też przyjaciółki i koleżanka, z którą razem się starałyśmy, z tym, że jej się udało szybciej i ma termin na październik.
👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Kurczę, my się z mężem zastanawiamy czy mówić rodzinie po usg pierwszym, czy jednak poczekać do końca 1 trymestru. Każdy ma swoje problemy j gdybyście poszło nie tak, nie chcemy im jeszcze naszych na głowę zrzucać33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Hej Kochane
Darrika
My w pierwszej ciąży powiedzieliśmy po usg prenatalnym
Nie chcieliśmy wcześniej
W razie w itd
Teraz myśle powiemy wcześniej
Albo po pierwszej wizycie - bo pewnie wtedy będziemy się wkdizec z rodzicami, albo dopiero w sierpniu
Wiec zobaczymyDarrika, . Raga . lubią tę wiadomość
-
martakam wrote:Ale super! Dzieciaki w tym samym wieku niemal co do dnia 😀
U nas wie rodzina, bo niestety moja mama z euforii powiedziała cioci i babci i tak się rozniosło.
Wiedzą też przyjaciółki i koleżanka, z którą razem się starałyśmy, z tym, że jej się udało szybciej i ma termin na październik.
Chociaż szwagierka to bardzo daleko mieszka
Taaaaa znam ro - powiesz jednej osobie u za godzinie wie cała rodzina hehe09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
RudaMaruda25 wrote:Dziewczyny, a mówiliście już bliskim?
Kiedy zamierzacie?
My znajomym powiemy dopiero po 12 tc., ale rodzicom już po serduszku 💛
JA czekam do skończonego 1 trymestru. Rok temu za szybko się podzieliśmy informacją o ciąży i później było bardzo ciężko. Dlatego czekam spokojnie -
RudaMaruda25 wrote:Dziewczyny, a mówiliście już bliskim?
Kiedy zamierzacie?
My znajomym powiemy dopiero po 12 tc., ale rodzicom już po serduszku 💛
ze względu na moje wcześniejsze poronienie w 9 tyg , nie chcemy się spieszyć. Głupio jakby trzeba to było później odkręcać
Myślę że powiemy po kolejnym USG, i wtedy damy im foteczkę. Kolejne USG za 6 tygodni (jejjjj kupa czasu!)Dariah, . Raga . lubią tę wiadomość
-
dziewczyny, dopadło mnie przed chwilą zapalenie pęcherza no masakra, jeszcze nie takie mocne ale Bóg wie, jak się rozkręci. Już wyczytałam, ze żadnej furaginy brać nie mogę, a zawsze pomagała mi w jeden dzień.
Mam chyba żurawine suszoną i w tabletkach, będę pić dużo wody i zaraz zaleje termofor gorąca wodą, oby pomogło33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
. Raga . wrote:JA czekam do skończonego 1 trymestru. Rok temu za szybko się podzieliśmy informacją o ciąży i później było bardzo ciężko. Dlatego czekam spokojnie
ja powiedziałam dopiero ok. 17 tygodnia a poroniłąm 18, więc mam teraz nijakie podejście do tego... jak ma się coś stać, to choćby to był 36 tydzień to i tak się stanie