X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłyśmy na spacerku i dzis więcej kobietek z wózkami było 5 aż. Dziwna nawet trochę śmieszna sytuacja mnie spotkała , starsi ludzie wręcz uciekali jak mnie widzieli , rozumiem że my młodzi możemy zarażać itp. ale żeby aż tak się zachowywać . Ja jestem zdrowa jak ryba :)

preg.png
  • zulka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny widzę że jakoś funkcjonujące skoro tu piszecie.

Mnie chyba dopadł lekki baby blues. Dzisiaj już lepiej. Chyba ta izolacja od wszystkich tak na mnie wpływa. Dobrze że chociaż na spacer mogę wyjść.

Co do spania to mała upatrzyła sobie prawy bok . Byłysmy dzisiaj u neurologopedy bo tak położna zaleciła. Na szczęście przyjmowała w prywatnym gabinecie a nie w żadnej przychodni. Mała ma nierówne napięcie jezyka i mięśni żuchwy i stąd jej problemy z ssaniem cyca . Ale to są kosmetyczne sprawy. Mamy odpowiednie ćwiczenia. To samo jeżeli chodzi o całe ciało i leżenie na jednym boku. Też mamy ćwiczenia bo teraz wiadomo do fizjoterapeuty się nie dostaniemy.

Zaraz się wybierzemy na spacer póki jeszcze piękna pogoda.

Darrika lubi tę wiadomość

• Darrika Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulka najważniejsze, że macie ćwiczenia i wiecie co robić, żeby było dobrze :)

A baby blues minie i wszystko będzie cacy ;)

Dzisiaj dzwoniła pediatra, wiadomo jutrzejszy patronaż odwołany więc była konsultacja telefoniczna. Mam dzwonić spróbować się umówić za dwa tygodnie A jak się nie uda to dalej telefonicznie. I mówi, że bardzo fajnie, że kupiliśmy wagę, żebyśmy kontrolowali ten przyrost wagi, bo to w tej chwili najważniejsze.

Mi się dopiero teraz udało mała ululać do spania, to chyba jednak niekoniecz od skok rozwojowy A znowu nie dojada z cyca, bo dostała jeszcze jedna butle i odjechała. Nic, muszę iść na wyczucie, jak będzie waga to też będzie łatwiej, bo sprawdzę po karmieniu ile w ogóle zjada z tego cyca.

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Camilla ja moją układam zazwyczaj na boku jednym lub drugim, czasami śpi na brzuchu. Boję się ją kłaść na plecach w związku z tym, że sporo ulewa. I żadne kliny czy podnoszenie łóżeczka mnie nie przekonują, boję się poprostu. Jakie problemy mogą wyjść w związku z takim ułożeniem podczas spania? Bo nie słyszałam o tym wcześniej ☹️
    Kiedyś, ba nawet teraz lekarze i pielęgniarki czy położne starej daty którzy nie uzupełniają swojej wiedzy nadal zalecają takie układanie. Tymczasem powoduje to zwyrodnienie panewek, późniejsze złe ustawienie miednicy, nieprawidłowe chodzenie. Podawaj malej miejsza ilość jedzenia, ulewanie wynika często z przekarmiania dziecka. Dziecko leżąc na plecach odwraca głowę w jedna czy druga str, spiac na klinie czy uniesionym łóżeczku nie grozi zakrztuszenie. Odbijaj mała kilka razy podczas posiłku. Zakup czujnik oddechu będący wyrobem medycznym, będziesz spokojna. My mając synka z masywnym refkuksem, chlustajacego po ścianach zastosowalismy się do tych wszystkich wytycznych, teraz Piotruś ma 18 miesięcy i wszystko jest ok.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po badaniu bioderek
    Po konsultacji z polzna pojechałam
    I w sumie cieszę sie
    Na prawdę siper zorganizowane - gabinet zamknięty na klucz, ja byłam pierwsza, nikogo przede mną ani po mnie
    Wiec zero kontaktu
    Na wejściu żel antybakteryjny
    Z bioderkami wsyztko Ok - bez kontroli już potem

Darrika, Camilla33, Mysza, sylgor lubią tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sucharek85 wrote:
    Dziewczyny poradzicie co zrobić...
    Od samego początku mam mega nawał mleka z 3 dzieci bym nakarmiła, mleko odciagam laktatorem bo Mała długo była w szpitalu.
    Sytuacja się w ogóle nie chce uspokoić, odciagam mleko regularnie, stosuje okłady ciepło-zimno, kapustę, piję szałwię...
    A cycki chce mi czasami rozsadzić...dodatkowo cały czas mam podwyższona temperaturę i bóle stawowe jak na grypę. Teraz żadna laktacyjna mnie raczej nie przyjmie..więc jak żyć 😉

Sucharek jak tam z nawałem mleka? Unormowało się trochę?

aZzmp1.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah zazdroszczę :) A gdzie byłaś na tym badaniu bioderek ?

Ja czekam na info, czy nam tego 1 kwietnia przelożą czy nie, jeżeli tak, to wtedy pójdę do Neomedica na bioderka, tam gdzie 25 idziemy na usg przezciemiączkowe

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika już wazylas dzidzię na tej nowej wadze?

preg.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co dziewczyny moja Ada pisałam wam że nie daje spać małej i zauważyłam że jak Ady nie ma to ona by mi tylko spala i jadła tylko jak mała zasypia to muszę z Adą wyjść do jej pokoju bo oczywiście by ją obudziła i tak siedzimy u niej w pokoju i się bawimy , dzis mnie zdenerwowała bo dłuższy czas nie wołała siku więc ja pytam i chciałam wysadzić to się opierała i mówiła że nie więc ok odpuściłam , minęło 5 minut przychodzę do niej i zastaje ją w rozkroku sikającą no poprostu myślałam że mnie coś trafi , już bardzo dawno jej się to nie zdarzyło a dziś bach i się zsikala. No cóż oby to była tylko jednorazowa akcja. Byłam właśnie w Biedronce , aż się zdziwiłam bo było bardzo mało osób nie to co w czwartek tydzień temu. Dostawę mieli bo wykładali towar ale papieru toaletowego jak nie było tak nie ma a mama mnie prosiła żebym jej dwa kupiła no noc może w Tesco jutro będzie i kupię . Pisze na drzwiach że 65 osób max w sklepie ma być i jestem ciekawa jak oni to sprawdzają bo nawet ochroniarza dziś nie było albo miał w tym czasie przerwę.

preg.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika
    To jest na Kutrzeby tak ?
    Bo pamietam ze tam byłam z córka na przezciemieniowe usg
    Ja byłam u dr Kolasniewskiego w Swarzedzu ;)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    Darrika już wazylas dzidzię na tej nowej wadze?

Nie Justi, jeszcze nie ważyłam. 10 minut temu dostałam powiadomienie, że waga w paczkomacie :) czeka też mój femaltiker na odbiór i jeszcze dzisiaj na przyjść paczka z świata dziecka, więc ma z pojedzie odebrać wszystkie 3 wieczorem. Wtedy na pewno małą zważę, bo położną była 8 dni temu, dzisiaj nie przyszła i musimy sprawdzić jak tam przybiera ma wadze.

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

• Darrika Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Darrika

Nie, to jest przy jugosłowiańskiej, kawałek za stadionem Lecha.

Myślałam, z a może byłaś gdzieś w Poznaniu, Swarzędz mi jednak nie po drodze :p

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

• Dariah Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika
    No to właśnie dla mnie Jugosłowiańska jest z drugiej strony całkiem ;)
    Hihi

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi
    Powiem Ci ze moja Zosieńka tez mnie ostatnio z równowagi wyprowadza
    Już było super
    A osttanio znów daje popalić
    A do tego ona ma charakterek oj ma...

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • marlenaO Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My znaleźliśmy kameralny gabinet z ortopedą który robi usg i byliśmy dzisiaj by zbadać mała i nie czekać na przychodnie. Lekarz powiedział ze dobrze ze przyszliśmy bo teraz widać nieprawidlowowsci i im dziecko starsze to widać mniej. Ostateczny termin na poerwsze badanie to 12 tydzień życia. Nasze Badanie ok, nie ma żadnych odchyleń także super. Nie mniej przed nami jeszcze dwie wizyty profilaktyczne, jedna za ok 10 tygodni tez z usg a kolejna jak dziecko będzie miało ok roku i zacznie chodzić. Pytałam się również o leżenie na boku bo córcia na pleckach już kilka razy nam się zakaszlała bo coś się jej odbiło. Powiedział ze mogę kłaść na boku tylko fajnie jak pod body włożymy dodatkowa pieluszkę tetrowa, wtedy nóżki się układają idealnie. Ponadto zalecał chustonoszenie.
    Z ciekawostek to ze dziewczynki maja czesniej wady niż chłopcy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2020, 19:49

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to waga przetestowana. Zuzka waży 3780g czyli przybrała za mało o jakieś 50g, czyli mój błąd, że zmniejszyłam jej mm 🤔 bardzo się cieszę, że tą wagę kupiłam. Teraz mogę sama wszystko kontrolować i się nie stresować, że położną nie przychodzi czy do lekarza nie można iść przez wirusa

Pediatra mi dzisiaj przez tel mówiła, że mogę ja ważyć orzed i po karmieniu piersią żeby zobaczyć ile wypiła. Wydaje mi się, że ostatnio na leżąco jak karmie to z cycka sobie zrobiła smoczek do usypiania i nic nie pije prawie.

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

• mj26 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Darrika
    Dobrze wiedzieć, jak mi odwołają usg bioderek, to się umówię do niego :) Jak tam wyglada z terminami ?

28 lat, pierwsze dziecko ❤️
    Chłopiec 🧸 atdc2n0an2zfp7d7.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika a ile ważyła tydzień temu?

preg.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    No to waga przetestowana. Zuzka waży 3780g czyli przybrała za mało o jakieś 50g, czyli mój błąd, że zmniejszyłam jej mm 🤔 bardzo się cieszę, że tą wagę kupiłam. Teraz mogę sama wszystko kontrolować i się nie stresować, że położną nie przychodzi czy do lekarza nie można iść przez wirusa

Pediatra mi dzisiaj przez tel mówiła, że mogę ja ważyć orzed i po karmieniu piersią żeby zobaczyć ile wypiła. Wydaje mi się, że ostatnio na leżąco jak karmie to z cycka sobie zrobiła smoczek do usypiania i nic nie pije prawie.

Kochana między moja wagą którą mam w domu, a wagą położnej wychodzi mi około 100g różnicy więc może u Ciebie też tak jest? Ja teraz tylko liczę tygodniowy przyrost na mojej wadze i do tego się odnosze 🤷

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla wątpię, że nasza za dużo je, bo po cycku ciągle głodna i płacze 🥴 odbijam ją zazwyczaj 2 razy podczas karmienia. A czasami sama sobie odbije jak ja przekładam z cycka do cycka kilka razy. Dziękuję za informacje. Fakt moja położna to babka starej daty, która dawno nie odświeżala swojej wiedzy i ona każe mi.klasc małą albo na boczku albo na brzuszku.

Dzisiaj z tymi krostkami nie wytrzymałam. Położna mówi dzisiaj, że to skaza i pudrocremem kazała smarować. Ja sobie myślę kurczę to takie suche miejscami jest, że jak to jeszcze wysusze to jej skóra pęknie.
    No i umówiłam ją do dobrej dermatolog na telewizyte. Wysłałam jej dobre zdjęcia i pogadalysmy chwilę, stwierdziła łojotokowe zapalenie skóry. Na AZS ponoć za szybko, alergie wykluczyła. No więc jakis płyn do.kapieli zaleciła, krem i maść robioną w aptece z hydrokortyzonem i clotrimazolum. Hmm jak ta maść nie zadziała to już chyba nic nie pomoże.

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
‹‹ 724 725 726 727 728 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ