SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Organizm musi sie przyzwyczaić.. Póki nee męczy się bardzo przy kupie to może być co kilka dni..
    Im starsza tym będzie bardziej regularne to.

4018d16ae9.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zulka wrote:
    Dziewczyny które karmią mm jakie mleko polecacie. Moja piję nan supreme wczesniej prooptimo ale od paru dni ma problem zrobic kupkę. Ostatnio była po półtora dnia . Teraz będzie znowu półtora dnia i nic . Masaż brzuszka był, termoforek też,zginam nóżki, espumisam, sab simplex, też był. Karmię ją mm i odciągam mleko . Już nie wiem jak jej pomóc . Na szczęście aż tak bardzo się nie męczy czasem się pręży i wygina.

U nas Nan Optipro, kupa różnie, raz na dwa dni, czasem codziennie nawet 3-4, dosyć wodniste lekko smrodzące, ale taki chyba urok miksa mm i cyca :p Ja nic małej nie podaje, bąki sobie normalnie puszcza, czasem się pręży ale zawsze jak jest marudna sprawdzam brzuszek czy nie jest twardy i zawsze jest ok. Jak dziecko kup nie robi, albo żadko to z reguły wychodzi na to, że wchłania wszystko co dostaje. Najważniejsze, żeby siku przy tym było, u nas to jest zawodowy sikacz minimum 10 razu dziennie sobie siurknie, a ile razy na przewijaku w trakcie zmiany pampersa :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2020, 13:19

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza cudny uśmiech :) ja nie mogę utrafić ze zdjęciem jak się uśmiecha bo to jest szybkie i rzadkie hihi

Mysza lubi tę wiadomość

preg.png
  • mj26 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika kamionki to tez koło mnie ;) Szukam tez neurologa prywatnie, jest w przychodni w kamionkach ale ona jest zamknięta... a na te bioderka to idziesz prywatnie czy NFZ ?

28 lat, pierwsze dziecko ❤️
    Chłopiec 🧸 atdc2n0an2zfp7d7.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mj26 wrote:
    Darrika kamionki to tez koło mnie ;) Szukam tez neurologa prywatnie, jest w przychodni w kamionkach ale ona jest zamknięta... a na te bioderka to idziesz prywatnie czy NFZ ?

W Kamionkach jest tylko prywatnie, na fundusz tam bioderek nie robią. No i właśnie czekam czy 1 kwietnia będzie wizyta czy odwolają, tak jak wczoraj patronaż :/ ale w sumie miałam konsultacje telefoniczna z pediatra więc też spoko.

Jak mi odwolają w tych Kamionkach to wtedy pewnie do neomedici pojedziemy.

Na nfz bezie ciężko znaleźć bioderka, bo wszytko pewnie pozamykane do odwołania, jedynie te prywatne kliniki są dla nas nadzieją, a tam też mniej ludzi na szczęście

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy Bujaczek kinderkraft 5w1 jak narazie mała go nienawidzi, ale za to chusta się sprawdza, niestety jeszcze nie opanowałam za bardzo wiązania 😊

Mysza lubi tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też skok 6 tygodnia...wszystko na nie i sen w ciągu dnia jak zając...czyli drobny szelest i wstaje z płaczem... Cóż trzeba przetrwać. 😉

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • sucharek85 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a chodzicie na spacery z wózkiem? Ja mieszkam w bloku i mogłam bym sobie co najwyżej kilka rundek w koło zrobić...ale sama nie wiem.
    Czy nie lepiej zostać jeszcze w domu.

polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
    niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
    histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
    02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
    22.03 - crio ;(
    06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
    7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
    15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika, MJ
    U mnie w SwarEdzu jest na NFZ i nie było odwołane
    Jedynie zmieniali organizacje żeby każdy przychodził na konkretna godzinę
    To jest przychodnia MultiMedic w SwarEdzu jak coś ;)

Bozenka
    Ja tez się czaiłam na ten Kinderkraft
    Ale finalnie zdecydowaliśmy się na ten nasz i jestem meeeeeeega zadowolona ;)

Raga
    Tule i współczuje ;(
    Jedyne pocieszenie ze nas tez to czeka heheh
    Nic tylko przetrwać...

Suchrek
    Ja wychodzę w wózku na spacer u mnie po osiedlu (pusto mega, ludzie raczej w ogrodach siedzą!
    A jak kogoś mijam to druga strona uliczki
    No albo do ogrodu
    Zależy co Córka chce czy rower czy bawic się w ogrodzie ;)

Darrika, Bożenka lubią tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sucharek ja też chodzę na spacery , godzinka minimum codziennie . Spotykam zazwyczaj dwie osoby i to zazwyczaj też Panie z wózkami

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2020, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wychodzimy, ale mieszkam na wsi i od najbliższego sąsiada dzieli nas jakieś 300 metrów. Także korzystamy z własnego podwórka :) Pogoda cudowna.
    Zastanawiam się nad bujaczkiem Chicco. Myślałam nad chustą, ale moje dziecko nienawidzi otulenia, rozkopuje rożek, musi mieć luz ;) Ja bym chciała, bo zawsze to wolne ręce i dzidzi blisko mamy.

Mój mąż dojeżdża do pracy do Lublina i jak ulice są puste, tak do kościołów ciągną babcie. Czyli potencjalnie najbardziej narażona na zakażenie grupa. Ja tego nie pojmuję.

Darrika, u nas czasem zmiana pieluchy przed i po karmieniu. A były dni, że musiałam ją przebierać kilka razy bo siknęła na przewijaku i poszło bokiem :p Mnie bawi jak mąż ją karmi butelką i jest bez koszulki. Emila potrafi szukać cycka i nurkuje twarzą w jego owłosionej klacie😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    My mamy Bujaczek kinderkraft 5w1 jak narazie mała go nienawidzi, ale za to chusta się sprawdza, niestety jeszcze nie opanowałam za bardzo wiązania 😊
    Jaką chustę kupiłaś na początek? Moja nie lubi skrępowania, ale lubi spać na naszych klatkach. Może by się przekonała :)

• Dariah Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza
    Jak D trzhma Teosia tak na sobie jakby kangurowal
    To Teo zawsze zjedzie / zsunie się idealnie tam gdzie jego „cycek”!
    Ewidentnie instynkt ;)

Ja tez tego nie pojmuje ze osoby najbardziej narażone (os starsze) nie mogą wysiedzieć na tyłku w domu !

Mysza, sylgor lubią tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • mj26 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika ja chyba podjade do neurologa tutaj do szpitala św Wojciecha przy katowickiej. Na NFZ już nie liczę, patrzę tylko prywatnie...

Darrika lubi tę wiadomość

• Dariah Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mj
    A macie jakieś wskazania do neurologa ?
    Czy sama chcesz iść ?

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mąż musi zrobić porządny wyjazd z domu, chociaż prowizoryczny, bo sama z wózkiem nie wyjdę. Mamy schodek z palet ale jest za wysoki, a ja dalej gondoli z dzieckiem nie uniose. Wtedy to już spacer codziennie będzie jak nic :p

U nas naokoło lasy, ludzi mało. Pod blokiem pewnie bym się bała, ale to też zależy od osiedla. Jak nie ma dużo ludzi, to czemu nie. W domu można zwariować, zwłaszcza w tak piękna pogodę

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

• mj26 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Mj
    A macie jakieś wskazania do neurologa ?
    Czy sama chcesz iść ?
    Wystawili mi skierowanie ze szpitala i pewnie powodem jest przebieg porodu i to, ze mały miał na początku tylko 5 pkt.

• Bożenka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza wrote:
    Jaką chustę kupiłaś na początek? Moja nie lubi skrępowania, ale lubi spać na naszych klatkach. Może by się przekonała :)
    Dostaliśmy w prezencie chustę tkaną z lenny lamb. Za pierwszym razem płakała więc była tylko chwilę, ale za drugim już było lepiej 🤗

Mysza lubi tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mj26 wrote:
    Wystawili mi skierowanie ze szpitala i pewnie powodem jest przebieg porodu i to, ze mały miał na początku tylko 5 pkt.
    Ah rozumiem !
    Dobrze pamietam ze mialas vaccum ?

Co do sw Wojciecha to tez tam chyba uderze bo neurolog u której byłam z córka nie odbiera ;(

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • sylgor Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2020, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż ma urlop 30 dni także przez większość czasu mam chwile dla siebie a tu nie ma co robić... miałam mieć jutro wizytę u gina i chciałam zapytać czy mogę juz ćwiczyć itd po cc a odwołana mam :( orientujecie się jak to jest? Po 1 cc mogłam chyba ćwiczyć od 7 tyg w sumie to musiałam brzuszek ćwiczyć bo miałam problem z mięśniami.
    Szymek jest już taki kumaty. Śmieje się, grucha, nawiązuje kontakt zupełnie inaczej niż córka. Aż w szoku jesteśmy jak mogą być dzieci kumate :)
    Jak się trzymacie dziewczyny psychicznie?

Przez większość czasu obczaja mnie z poważna mina 😬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2020, 10:25

gusiaa, Camilla33, Mysza lubią tę wiadomość

n59y9vvj88a32cgr.png

klz96iyeomh19sdf.png
‹‹ 726 727 728 729 730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ