LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
zulka wrote:Dziewczyny które karmią mm jakie mleko polecacie. Moja piję nan supreme wczesniej prooptimo ale od paru dni ma problem zrobic kupkę. Ostatnio była po półtora dnia . Teraz będzie znowu półtora dnia i nic . Masaż brzuszka był, termoforek też,zginam nóżki, espumisam, sab simplex, też był. Karmię ją mm i odciągam mleko . Już nie wiem jak jej pomóc . Na szczęście aż tak bardzo się nie męczy czasem się pręży i wygina.
U nas Nan Optipro, kupa różnie, raz na dwa dni, czasem codziennie nawet 3-4, dosyć wodniste lekko smrodzące, ale taki chyba urok miksa mm i cyca :p Ja nic małej nie podaje, bąki sobie normalnie puszcza, czasem się pręży ale zawsze jak jest marudna sprawdzam brzuszek czy nie jest twardy i zawsze jest ok. Jak dziecko kup nie robi, albo żadko to z reguły wychodzi na to, że wchłania wszystko co dostaje. Najważniejsze, żeby siku przy tym było, u nas to jest zawodowy sikacz minimum 10 razu dziennie sobie siurknie, a ile razy na przewijaku w trakcie zmiany pampersaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2020, 13:19
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
mj26 wrote:Darrika kamionki to tez koło mnie
Szukam tez neurologa prywatnie, jest w przychodni w kamionkach ale ona jest zamknięta... a na te bioderka to idziesz prywatnie czy NFZ ?
W Kamionkach jest tylko prywatnie, na fundusz tam bioderek nie robią. No i właśnie czekam czy 1 kwietnia będzie wizyta czy odwolają, tak jak wczoraj patronażale w sumie miałam konsultacje telefoniczna z pediatra więc też spoko.
Jak mi odwolają w tych Kamionkach to wtedy pewnie do neomedici pojedziemy.
Na nfz bezie ciężko znaleźć bioderka, bo wszytko pewnie pozamykane do odwołania, jedynie te prywatne kliniki są dla nas nadzieją, a tam też mniej ludzi na szczęście34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Dziewczyny, a chodzicie na spacery z wózkiem? Ja mieszkam w bloku i mogłam bym sobie co najwyżej kilka rundek w koło zrobić...ale sama nie wiem.
Czy nie lepiej zostać jeszcze w domu.polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
22.03 - crio ;(
06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm -
Darrika, MJ
U mnie w SwarEdzu jest na NFZ i nie było odwołane
Jedynie zmieniali organizacje żeby każdy przychodził na konkretna godzinę
To jest przychodnia MultiMedic w SwarEdzu jak coś
Bozenka
Ja tez się czaiłam na ten Kinderkraft
Ale finalnie zdecydowaliśmy się na ten nasz i jestem meeeeeeega zadowolona
Raga
Tule i współczuje ;(
Jedyne pocieszenie ze nas tez to czeka heheh
Nic tylko przetrwać...
Suchrek
Ja wychodzę w wózku na spacer u mnie po osiedlu (pusto mega, ludzie raczej w ogrodach siedzą!
A jak kogoś mijam to druga strona uliczki
No albo do ogrodu
Zależy co Córka chce czy rower czy bawic się w ogrodzie
Darrika, Bożenka lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
nick nieaktualnyMy wychodzimy, ale mieszkam na wsi i od najbliższego sąsiada dzieli nas jakieś 300 metrów. Także korzystamy z własnego podwórka
Pogoda cudowna.
Zastanawiam się nad bujaczkiem Chicco. Myślałam nad chustą, ale moje dziecko nienawidzi otulenia, rozkopuje rożek, musi mieć luzJa bym chciała, bo zawsze to wolne ręce i dzidzi blisko mamy.
Mój mąż dojeżdża do pracy do Lublina i jak ulice są puste, tak do kościołów ciągną babcie. Czyli potencjalnie najbardziej narażona na zakażenie grupa. Ja tego nie pojmuję.
Darrika, u nas czasem zmiana pieluchy przed i po karmieniu. A były dni, że musiałam ją przebierać kilka razy bo siknęła na przewijaku i poszło bokiem :p Mnie bawi jak mąż ją karmi butelką i jest bez koszulki. Emila potrafi szukać cycka i nurkuje twarzą w jego owłosionej klacie😉
-
nick nieaktualnyBożenka wrote:My mamy Bujaczek kinderkraft 5w1 jak narazie mała go nienawidzi, ale za to chusta się sprawdza, niestety jeszcze nie opanowałam za bardzo wiązania 😊
-
Mysza
Jak D trzhma Teosia tak na sobie jakby kangurowal
To Teo zawsze zjedzie / zsunie się idealnie tam gdzie jego „cycek”!
Ewidentnie instynkt
Ja tez tego nie pojmuje ze osoby najbardziej narażone (os starsze) nie mogą wysiedzieć na tyłku w domu !Mysza, sylgor lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Mi mąż musi zrobić porządny wyjazd z domu, chociaż prowizoryczny, bo sama z wózkiem nie wyjdę. Mamy schodek z palet ale jest za wysoki, a ja dalej gondoli z dzieckiem nie uniose. Wtedy to już spacer codziennie będzie jak nic :p
U nas naokoło lasy, ludzi mało. Pod blokiem pewnie bym się bała, ale to też zależy od osiedla. Jak nie ma dużo ludzi, to czemu nie. W domu można zwariować, zwłaszcza w tak piękna pogodę34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Mysza wrote:Jaką chustę kupiłaś na początek? Moja nie lubi skrępowania, ale lubi spać na naszych klatkach. Może by się przekonała
Mysza lubi tę wiadomość
-
mj26 wrote:Wystawili mi skierowanie ze szpitala i pewnie powodem jest przebieg porodu i to, ze mały miał na początku tylko 5 pkt.
Dobrze pamietam ze mialas vaccum ?
Co do sw Wojciecha to tez tam chyba uderze bo neurolog u której byłam z córka nie odbiera ;(09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Mąż ma urlop 30 dni także przez większość czasu mam chwile dla siebie a tu nie ma co robić... miałam mieć jutro wizytę u gina i chciałam zapytać czy mogę juz ćwiczyć itd po cc a odwołana mam
orientujecie się jak to jest? Po 1 cc mogłam chyba ćwiczyć od 7 tyg w sumie to musiałam brzuszek ćwiczyć bo miałam problem z mięśniami.
Szymek jest już taki kumaty. Śmieje się, grucha, nawiązuje kontakt zupełnie inaczej niż córka. Aż w szoku jesteśmy jak mogą być dzieci kumate
Jak się trzymacie dziewczyny psychicznie?
Przez większość czasu obczaja mnie z poważna mina 😬Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2020, 10:25
gusiaa, Camilla33, Mysza lubią tę wiadomość