X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • sylgor Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę z córka jechać do szpitala na podcięcie ale musi być w uśpieniu wiec kilka dni w szpitalu. Na razie odpada bo szkoda ja męczyć...
    ciekawe czy Szymek tez musi mieć podcięte.

Zakręcona
    Ja mam nakładki avent i są super. Lepiej chwyta nic nie boli. Polecam :))

Układacie już szkrabki na macie ?

n59y9vvj88a32cgr.png

klz96iyeomh19sdf.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Kurczę blade, a mi się znowu cycek prawy popsuł, boszeeee.

Nawet ten cyc nie jest zatkany jakoś czy nabrzmiały, mała z niego normalnie pije, ale boli jak diabli :/

Darrika, przystawiaj Małą do tej piersi z różnych stron, czyli klasycznie, ale też spod pachy i na leżąco. Będzie lepiej opróżniana, nie będzie tak boleć.

aZzmp1.png
  • zulka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza wrote:
    U nas jest Nan Optipro Plus i kupa raz na 2-3 dni. Luźna, nie ma zaparć.Pediatra mówiła, żeby mleka nie zmieniać bo częsta zmiana mleka może wywołać odwrotny skutek od zamierzonego. Póki nie ma zaparć zostajemy przy tym.
    To mnie uspokoiłas. Po dwóch dniach w końcu zrobiła. Na szczęście jest luzna więc jest ok. Dałam jej raz mleko hipp ale wrociliśmy jednak do nan tylko my dajemy suprise bo nie ma oleju palmowego. Znajomy lekarz powiedział że to normalne u maluszka. Póki jest siku i nie ma gorączki to wszystko w porządku.

• zulka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    U nas Nan Optipro, kupa różnie, raz na dwa dni, czasem codziennie nawet 3-4, dosyć wodniste lekko smrodzące, ale taki chyba urok miksa mm i cyca :p Ja nic małej nie podaje, bąki sobie normalnie puszcza, czasem się pręży ale zawsze jak jest marudna sprawdzam brzuszek czy nie jest twardy i zawsze jest ok. Jak dziecko kup nie robi, albo żadko to z reguły wychodzi na to, że wchłania wszystko co dostaje. Najważniejsze, żeby siku przy tym było, u nas to jest zawodowy sikacz minimum 10 razu dziennie sobie siurknie, a ile razy na przewijaku w trakcie zmiany pampersa :D
    No to u Nas jest tak samo więc już nie panikuje. Siuśkow to u Nas jest więcej. Na przewijaku też już było. Ważne że siku a nie kupa.

• Edith Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, myślę, że on sam teraz nie będzie bardziej otwierał buźki, bo ma już nawyk, musisz mu troszkę pomóc.

Doradca laktacyjna dała mi takie wskazówki, może to coś pomoże?
    Jak trzymasz pierś to kciukiem (położonym tuż nad otoczką) naciskasz pierś, wtedy brodawka idzie do góry, kierujesz ją w stronę noska, jak maluch otwiera buzię, to dolną częścią otoczki ciągniesz żuchwę w dół.
    I wtedy „narzucasz” dziecko na pierś.

Jak się nie uda, możesz odciągnąć żuchwę palcem.

Możesz spróbować spod pachy, wydaje się najłatwiej.

Zerknij sobie tutaj, zaraz też wkleję link do filmu.

https://www.mp.pl/pacjent/pediatria/karmienie-piersia/90898,jak-prawidlowo-przystawic-dziecko-do-piersi

FILM
    https://www.mp.pl/pacjent/pediatria/karmienie-piersia/70289,prawidlowe-przystawianie-dziecka-do-piersi-film

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2020, 11:02

sylgor lubi tę wiadomość

aZzmp1.png
  • zulka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mj26 wrote:
    Tak, miałam vaccum. Jutro tez jadę na kolejne oględziny mojego krocza. Już jest dobrze, bo nie boli. Korzystam z tych wizyt w szpitalu, bo pewnie moja wizyta u gina będzie odwołana. Jeżeli chodzi o moja psychikę to wymiękam już z karmieniem z laktatora. Chciałabym prosto z piersi ale mały nie chce, już się przyzwyczaił do butli. Chyba będę przechodzić tylko na mm, bo fizycznie już mnie wykańcza to odciąganie, wyparzanie wszystkiego dzień i noc ehhh... dzisiaj ryczalam z tego powodu, bo szkoda mi pokarmu 😭
    Moja droga mam tak samo. Odciąganie, mycie, wyparzanie. Dobrze że mąż w nocy z butli nakarmi i przewinie a ja wtedy jadę z laktatorem bo tak to bym chyba nie spała. Ale już coraz mniej odciągam. Pewnie za niedlugo przejdziemy już całkowicie na mm.
    U Nas problem z nierównym napięciem języka i mała ma problem złapać dobrze brodawkę. Do doradcy laktacyjnego mam cały czas dostęp i to ona nas skierowała do neurologopedy. Przynajmniej będę mieć mniejsze dyżury sumienia jak przejdę na mm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2020, 11:06

• Dariah Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylgor
    teraz podcinacie corce?
    myslalam ze to sie robi tylko takim maluszkom....

ja narazie nie mam maty...
    przyjaciele maja dla nas po swojej corce mate
    no ale przez wirus nie mozemy sie spotkac...wiec nie wiem czy kupowac czy nie...
    a tak to chcialam taka duza mate kupic tez zeby potem jak zacznie sie przekrecac i raczkowac mial...
    ale narazie nie kupuje, bo jeszcze za maly i jakos tak za zimno na ziemi mi sie wydaje zeby go polozyc :)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Sylgor
    teraz podcinacie corce?
    myslalam ze to sie robi tylko takim maluszkom....

ja narazie nie mam maty...
    przyjaciele maja dla nas po swojej corce mate
    no ale przez wirus nie mozemy sie spotkac...wiec nie wiem czy kupowac czy nie...
    a tak to chcialam taka duza mate kupic tez zeby potem jak zacznie sie przekrecac i raczkowac mial...
    ale narazie nie kupuje, bo jeszcze za maly i jakos tak za zimno na ziemi mi sie wydaje zeby go polozyc :)

Nee wiem o jakiej dużej Ci chodzi.. Ale przy siadaniu, rsczkowaniu to piankowa albo dywan.. Bo materiałowe się nee sprawdza bo będą się przesuwać wracaz z dzieckiem..

4018d16ae9.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieguska
    tak ona jets taka piankowa 150x180...to taka w miare duza mi sie wydaje
    na poczatek powinna byc ok...

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith wrote:
    Darrika, przystawiaj Małą do tej piersi z różnych stron, czyli klasycznie, ale też spod pachy i na leżąco. Będzie lepiej opróżniana, nie będzie tak boleć.

No właśnie jest dziwnie, bo mała tą pierś ładnie opóźnia i ona mnie w sumie bardziej boli po karmieniu, jak jest pusta 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

Trzeba przetrzymać, skończę karmić to lecę do lodówki po kapustę 🤣

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zulka wrote:
    To mnie uspokoiłas. Po dwóch dniach w końcu zrobiła. Na szczęście jest luzna więc jest ok. Dałam jej raz mleko hipp ale wrociliśmy jednak do nan tylko my dajemy suprise bo nie ma oleju palmowego. Znajomy lekarz powiedział że to normalne u maluszka. Póki jest siku i nie ma gorączki to wszystko w porządku.
    Optipro też nie ma oleju palmowego :)

Darrika lubi tę wiadomość

• Dariah Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy miesiąc ;)
    zgodnie z wagą naszą domową to 4200 - 4300 g ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2020, 18:52

Darrika, ppieguskaa, Mysza, sylgor, Bożenka, Edith, Camilla33, mj26 lubią tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmarła zakażona 27-latka, bez chorób współtowarzyszacych, kilka dni temu rodziła :/ Tragedia.Niech to się skończy :/

• Dariah Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie to to sie szybko nie skonczy
    to dopiero poczatek
    ...

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też właśnie czytałam te wiadomości ... podobno miała cesarkę, zaraziła ją jej mama, po powrocie z Włoch, przyszła ją odwiedzić w szpitalu jeszcze orzed porodem :/ straszna tragedia :(

Ja myślę tak jak Dariah, to jest raczej dopiero początek i trzeba się przygotować na to, że będzie jeszcze gorzej.

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie miala chorob ale byla po operacji = oslabiona...

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza wrote:
    Zmarła zakażona 27-latka, bez chorób współtowarzyszacych, kilka dni temu rodziła :/ Tragedia.Niech to się skończy :/

Gdzieś czytałam, ze po CC organizm jest bardzo osłabiony ii dlatego mogła umrzeć..

No będzie, będzie gorzej..

4018d16ae9.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    497c1d81d164.jpg

My wczoraj miesiąc ❤

ppieguskaa, Mysza, Darrika, Dariah, sylgor, Bożenka, Edith, Camilla33 lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne zdjęcia ☺ Rosną nam dzieciaki :)
    Mam takie piękne opaski dla Emilki, ale wpada w furię jak jej zakładam. A czapeczki parzą w głowę😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Też właśnie czytałam te wiadomości ... podobno miała cesarkę, zaraziła ją jej mama, po powrocie z Włoch, przyszła ją odwiedzić w szpitalu jeszcze orzed porodem :/ straszna tragedia :(

Ja myślę tak jak Dariah, to jest raczej dopiero początek i trzeba się przygotować na to, że będzie jeszcze gorzej.
    Gdzie jej matka miała rozum. Straszna sytuacja.

‹‹ 728 729 730 731 732 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ