LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
My szumisia mamy nawet dwa każda ma swojego u nas bardzo pomaga , Ada będzie miała końcem kwietnia dwa latka i co noc z nim śpi a wcześniej też w ciągu dnia podczas drzemki ale już od tygodnia nie chce spać w dzień ale za to o 20 pada na twarz wykończona, podczas czytania bajki zasypia
Dariah lubi tę wiadomość
-
Gusiaa ja z moją mam podobnie już od tygodnia. Moja mama jak jej opowiadam to nie wierzy, że dziecko może być tak marudne😂 teraz mi humorek dopisuje, bo od około 13 miała jedna drzemkę 30min i teraz w końcu zasnęła 😃 mam chwilę wolnego 💃💃
My szumisia nie mamy, ale ja szumię własną gębą i pomaga😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2020, 21:19
gusiaa, Dariah lubią tę wiadomość
-
My szumisia też nie mamy, ale w sumie nie ma potrzeby na razie. Od szwagra dostaliśmy taką chmurke pluszową na łóżeczko i ona albo gra kołysanki albo ma jakieś odgłosy - lasu, wiatr, szum fal i i coś tam jeszcze. Czasem jej włączam ale nie widzę, żeby miało to jakieś super znaczenie dla jej snu, bo tak samo zasypia z tym jak i bez :p34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Dziewczyny nie mogę teraz odszukać linku do badań na temat szumu, tych miskow itp ale nie są zalecane przez laryngologow, audiologow, zaburzaja rozwój słuchu, a dzieci zasypiaja nie ukojone tym głosem a zmęczone.
To tak jak z syndromem teściowej. Wszystko w uważają, że mają taką super rękę do dzieci bo u nich zaraz są spokojne albo zasypiaja w dwie minuty. To żadna super moc, tylko mechanizm obronny dziecka. Zamyka oczki, nikt mnie nie widzi, ja nie widzę tej baby i zasypia. To zjawisko też zostało dobrze opisane. -
Camilla no właśnie nam psycholog na szkole rodzenia o tym mówiła i dlatego nie kupiliśmy.
U nas ten skok trwa już chyba tydzień. Mam nadzieję, że się to jakoś unormuje w końcu.. jak patrzę wstecz na dziecko mojej przyjaciółki to miała mega szczęście, że takie spokojne dziecko ma😅
-
Camilla33 wrote:Dziewczyny nie mogę teraz odszukać linku do badań na temat szumu, tych miskow itp ale nie są zalecane przez laryngologow, audiologow, zaburzaja rozwój słuchu, a dzieci zasypiaja nie ukojone tym głosem a zmęczone.
To tak jak z syndromem teściowej. Wszystko w uważają, że mają taką super rękę do dzieci bo u nich zaraz są spokojne albo zasypiaja w dwie minuty. To żadna super moc, tylko mechanizm obronny dziecka. Zamyka oczki, nikt mnie nie widzi, ja nie widzę tej baby i zasypia. To zjawisko też zostało dobrze opisane. -
Jak by nie patrzeć. Smoczki nie bo zaburzaja odruch ssania , leżaczki nie bo źle wyprofilowane, karuzela nie bo za dużo bodźców. Do wszystkiego z dystansem trzeba podchodzić i oczywiście z umiarem .
Bożenka, Darrika, ZakręconaOna, Dariah, Mysza lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny zmieniam temat :p czy Wam już z brzucha zniknęła ta linia? Kiedy ona w ogóle powinna zniknąć? Bo kurde u mnie cały czas taka sama, w ogóle śmieszna bo od pępka w dół jest taka gruba, A w górę cieniutka
zniknie to w ogóle?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2020, 23:11
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Darrika ta linia to zmiany hormonalne, a wiec zniknie jak gospodarka hormonalna wróci na swoje tory. I jedychn znika zaraz ponporodzie a innych kilka miesięcy po porodzie. Ja tez jeszcze mam taka gruba od piersi aż do samego dołu i nawet ja polubiłam 😀
Darrika, Edith, annkaa lubią tę wiadomość
-
Marlena kapusta z zamrażarki i okłady
pomoże na pewno.
Do mnie Adusia przydreptała o 2:30 i pokazuje że chce siku , naszczecie wysilała się i śpi spowrotem. Oliwka zasnęła o 22:30 i śpi do tej pory i nie wiem czy ją budzic na cyca czy dać sobie spokójDarrika, Dariah lubią tę wiadomość
-
Daj jej spokój, ja swojej już od 2 tygodni dałam luz. Jak śpi 6h to też ok, i teraz różnie mnie budzi. Czasem pi 2h, czasem po 3,4,5,6. W nocy jej i sobie daje spać, przez to w sumie w dzień też sama daje znać.
Marlena- liść kapusty super sprawa, ja daję po karmieniu, a przed wygrzewam pierś termoforem z pestek wiśni. Szybsze ni z prysznic i też można fajnie wymasować pierś. Ja wczoraj od rana miałam zastój i dzisiaj już jest okWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2020, 03:12
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Hej Dziewczyny
u nas nocka dzis srednia
pieknie spal na poczatku
21-24-3
a po 3 znow nosek go meczyl, wil sie i krecil, jakies gazy
i tak jest MIsiu mega kochany bo on nie spi ale nie placze ani nic
bierzemy go do lozka i sobie lezy i tyle...
potem cos zasnal ale przez sen sie wil, krecil, wzdychal, charczal...
ehhh
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Szumis
my szumisia nie mamy
tez slyszlalam o tym ze nie jest polecany
ale mysle ze tak jak mowi Gusiaa - wszystko z umiarem
jak sie uzywa go codziennie i za kazdym razem do usypiania to z pewnosia ma negatywny wplyw na sluch i uklad nerwowy
ale jak to jest okazjonalnie to mysle ze tak jak z wsyztskim...nic zlego sie nie stanie
my narazie nie mamy bo Maly zasypia pieknie na cycku, albo sam w bujaczku/lozeczku, albo w wozku na spacerze09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Justi
no co TY ! nie budz Małej!
daj jej i sobie spac
jeszcze beda noce ze bedziesz tesknic za tym ze spala ehehe. Raga ., ZakręconaOna lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡