X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • marlenaO Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy temperatura mi wzrosła do 38, wzięłam drugi paracetamol i teraz czuje się lepiej chociaż mam lekki stan podgorączkowy. Dostać teraz gorączki to podwójny strach. Dzisiaj pierś boli tylko jak dotknę, już nie czuje takiego uczucia rozpierania. Malutka bardzo chce pomoc mamusi i od rana wisi na cycku, smoczek wypluwa a chce cycusia potrzymać. Niestety przez koronaświrusa nie udało nam się zdobyć kapusty 🙁

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla, czy mogłabyś napisać, czym się objawiał refluks u Twojego synka? Mój mały mocno ulewa po karmieniu i zastanawiam się, czy po prostu za dużo mleka je (za szybko mu leci), czy coś ze zwieraczem żołądka ma.

aZzmp1.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena zobacz sobie Na allegro u tegonuzytkownika świat dziecka, mają termofory z pestek wiśni, za 10 zł. Możliwe, że zastój się powtórzy, tak jak u mnie, a ten termofor to naprawdę świetna sprawa. Ja wczoraj z termoforem 4 czy 5 razy siedziałam, a kapusta tylko raz i dzisiaj to już tylko trochę sutek boli ;)

Dariah, marlenaO lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam masowanie pod prysznicem - koniecznie ciepła woda, a po zimne okłady z liści kapusty wcześniej ja nakłuć widelcem lub tłuczkiem do mięsa 👍

Darrika, Dariah lubią tę wiadomość

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wiosennie. Któras z Was orientuje się jak to jest z rozejściem mięśni brzucha? Czy przerwa na 1 palec to już rozejście?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie już czy Wasze dzieci będą zaszczepione w najbliższym czasie?

• Darrika Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie ta przerwa ma być w sensie tego rozejscia? Gdzieś na brzuchu? Też bym chciala wiedzieć jak to sprawdzić 🤔

My nawet nie mieliśmy patronażu więc o szczepieniach też nic nie wiemy. Będę na początku kwietnia dzwonić może już będzie można iść na patronaż to spytam też o szczepienia

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak ją dziewczyny obudziłam o 3 bo pierś pełna i samo z niej leciało ale nie chętnie się chciała obudzić hehe ale wkoncu zjadła i odlozylam do łóżeczka i spała dalej do 6:30 zjadła i znów spala do 10 a potem to trochę popatrzyła polezala na brzuszku trochę pociuchala zasnęła potem płacz znów cyc i teraz śpi zobaczymy jak dlugo czy znów Adusia ją nie obudzi.
    Wrócę jeszcze do tego szumisia tak jak pisałam u nas Ada śpi z nim do dziś oczywiście on wyłącza się sam po jakiś 40 minutach i włącza się jak Ada zapłacze, jak dla mnie jest niezbędny Ada się do niego przytula a głośność samemu można ustawić , u nas nie jest głośno. Oliwka ma inny model i jest bardzo cichutki w porównaniu do Ady szumisia ale też wycisza Oliwkę choć rzadko jej włączam bo ona zasypia ładnie bez niego
    U nas szczepienie odwołane mam dzwonić po weekendzie pytać

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika, to rozejście mięśni w obrębie kresy białej. Wiadomo, że powinien to ocenić specjalista, ale niby można samemu. Leżysz na plecach, nogi ugięte w kolanach i przyciagasz głowę do klatki.Napinają się mięśnie, jeśli masz przerwę to nad i pod pępkiem możesz bez oporu włożyć palce. Coś takiego znalazłam w internecie, ale jestem ciekawa czy z własnego doświadczenia możecie coś napisać.

Darrika lubi tę wiadomość

• Dariah Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozejscia miesni brzucha to mi stwierdzila je polozna na wizycie
    narazie i tak nic ztym nie robie bo ine pojde do fizjo teraz
    musze poszukac cwiczen jakis w necie moze beda to zaczne juz cwiczyc :)
    mowila ze mam bardzo delikatne
    ale co to oznacza - nie wiem :)

co do szczepien to mamy wizyte umowiona na 24.04 wstepnie
    ale czy sie odbedzie? nie wiem
    tak czy siak chce najpierw isc do neurologa - ta u ktorej bylam z corka nie odbiera ;/
    wiec pewnie pojdziemy gdzie indziej - ale kiedy ? tez nie wiadomo :)
    wiec narazie odpowiedzia na wsyztsko jest...nie wiadomo :D

Mysza lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, to jak skończę karmić to sprawdzę :)

Ja pytałam położną na 2 wizycie ale sprawdzała coś innego i mi nic nie powiedziała, mega zabiegana babka no ale co zrobić.

Ma jeszcze jedna wizytę u nas to i tak ją o to zapytam, chociaż nie wiadomo kiedy przyjdzie.

W ogóle wydaje mi się, że tam na dole mam jakiś obrzęk jeszcze. Niby nie boki ale wczoraj tam zaglądałam i zwróciłam na to uwagę. Jeszcze sobie szef taki gruby wyjełam plus na podpasce codziennie mam kawałki jeszcze tych szwów niby rozouszcalnych... wizyta u gina jest konieczna, mam nadzieję, że od kwietnia wznawia i będę mogła iść na kontrolę :/

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

• Dariah Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika
    no te rozpuszczalne szwy wlasnie moga wypadac i sie je znajduje na podpasce :)
    co do obrzeku to juz gorzej...

my mamy jeszcze 3 wizyty teoretycznie - znow magiczne - niewiadomo kiedy :D

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dziewczyny jak nie urok To sraczka . Znalazlam u starszej dziś wszy ;( noo kuzwa skąd. Zrobiłam preparatem jej i sobie . Wyczesalam gnidy na tyle ile mogłam. Wypralam ręczniki, pościele koce . Kurde zajebista sobota

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiaaa
    o kurcze, to nie wiem skad ona to zlapala :(
    moze z przedszkola tylko nie widzials wczesniej?
    kiedy ostatnio byla w przedskozlu ?
    wspolczuje ;(

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszy maskra... Tak jak mówisz, jak nie urok to sraczka :/ może ten preparat pomoże!

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2020, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiaa,współczuję. Dobrze, że teraz jest sporo preparatów na to dziadostwo😐

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Gusiaaa
    o kurcze, to nie wiem skad ona to zlapala :(
    moze z przedszkola tylko nie widzials wczesniej?
    kiedy ostatnio byla w przedskozlu ?
    wspolczuje ;(
    10 marca była ostatni raz . Wystarczyła 1.wsza żeby wyklula gnidy. Ale może zlapala na dworze wiadomo od kogoś jak szla obok . Nie wiem sama

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • mj26 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny coś mnie cewka moczowa jeszcze niepokoi, jak robię siusiu to na końcówce czuje taki dyskomfort. Nie wiem czy sobie nie przeziębiłam od wietrzenia, czy od tego częstego podmywania się wysuszyla czy co albo od cewnikowania podczas poroduz Brałam urofuraginum ale nic nie pomogło, teraz zuravit sobie biorę. Hmmm....

28 lat, pierwsze dziecko ❤️
    Chłopiec 🧸 atdc2n0an2zfp7d7.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to jest takie jakby kłucie, trochę szczypanie i ból jednocześnie? I to na samym końcu jak już kończysz siusiu?

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

• Darrika Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może być zapalenie pęcherza, takie lekkie, lub jego początek. Pij dużo wody, ten zuravit też dobra rzecz. No i z moich rad jako weterana zapaleń pęcherza, termofor na podbrzusze, jak najczęściej się da i najlepiej jeszcze do tego się przykryć kołdrą czy kocem.

Mysza lubi tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

‹‹ 731 732 733 734 735 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ