LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, ja jestem zszokowana, bo po poronieniu poszłam do kolegi ojca, bo wiadomo, on mnie nie oleje, zajmie się mną... Byłam na NFZ, ale wcześniej też chodziłam na NFZ i miałam usg każdorazowo na wizycie, w dodatku w 5 tygodniu słyszałam już wtedy serce...
Na następny tydzień postaram się umówić do gin., u której prowadziłam ciążę wcześniej. Wiem, poroniłam ją i miałam dużo obaw, ale rozmawiałam z paroma lekarzami i wszyscy jednogłośnie stwierdzili, że to nie była jej wina a wszystko zrobiła jak należy. W dodatku ona naprawdę mnie słucha.Malaw lubi tę wiadomość
-
Co to za lekarz w ogóle? Masakra jakaś... To mi na nfz ten mój gin Nowy, jak go poprosiłam o sprawdzenie tego miesniaka, który ma 1.2 cm to go pomierzył nawet i opisał. Potem cała macie sprawdził, nawet w 3d, pokazał mi wszystko i poopowiadał, nadrukowal zdjęć do kartoteki. A nawet o ciąży nie było wtedy mowy, bo było 3-4 dni po zagniezdzeniu ...
A już co do tego ma Twoja waga, to nie wiem. Gościu nie powinien być lekarzem. Przecież na pewno widać już u Ciebie pęcherzyk ciążowy. Zwykły len z niego i tyle. Tak jak piszesz idź do kogoś innego i bedzie dobrze.
Kiedy odbierasz wyniki Bety?
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
nick nieaktualnyLaBellePerle wrote:Dziewcyzny, u mnie pierwsza wizyta do dupy... Nie zrobił mi usg… Podotykał tylko brzuch, zbadał macicę i stwierdził, że nie jest rozpulchniona, jest twarda a to na tę chwilę nie potwierdza ciąży... Ale sam dodał, że to badanie jest niemiarodajne, bo jestem gruba. I kurde, nie kumam, liczyłam na usg… tak się zestresowałam, że aż na betę poszłam, choć miałąm nie robić...
-
nick nieaktualnyPierwsza ciążę prowadziłam od początku do końca prywatnie, ale mam też od 10 lat swojego ginekologa na nfz, chodzę do niego zrobić cytologie, po leki czy na kontrolę, zawsze robi usg, mówi że to chwilę zajmuje a czasem może uratować życie. I to nie jest młody lekarz, tylko pan 60+.
LaBellePerle lubi tę wiadomość
-
Camilla13 wrote:Jak to możliwe, pierwsza wizyta jest właśnie po to żeby potwierdzić lub wykluczyć ciążę i do tego służy usg. Równie dobrze mógłby powrozyc Ci z fusów. Z jakiego miasta jesteś? Podaj nazwisko lekarza. Ja na Twoim miesjcu jeszcze dzis bym poszla na prywatna wizyte.
jestem z Białegostoku a lekarz to A. Śledziewski... -
Odbiorę dziś tę betę i umówię się już na następny tydzień, bo w tym to nie mam jak nawet, za długo pracuję a dwa razy na tydzień na badania to nie będę szefa męczyła...
-
LaBellePerle wrote:Dziewcyzny, u mnie pierwsza wizyta do dupy... Nie zrobił mi usg… Podotykał tylko brzuch, zbadał macicę i stwierdził, że nie jest rozpulchniona, jest twarda a to na tę chwilę nie potwierdza ciąży... Ale sam dodał, że to badanie jest niemiarodajne, bo jestem gruba. I kurde, nie kumam, liczyłam na usg… tak się zestresowałam, że aż na betę poszłam, choć miałąm nie robić...
trochę a nawet bardzo dziwne!
ja byłam na pierwszej wizycie w 4tyd 5d i bez problemu zrobił mi USG żeby potwierdzić że coś tam ewentualnie jest i doszukał się 4mm pęcherzyka...
wiec tym bardziej nie rozumiem podejścia tego lekarza że Tobie w 6tyd ciąży nie chciał zrobic
i co twoja tusza ma tutaj do rzeczy? A on co? Drugi Antonio Banderas w sile wielku???
ehh i jak tu się nie denerwować i stresowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 14:47
❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Martek&M wrote:trochę a nawet bardzo dziwne!
ja byłam na pierwszej wizycie w 4tyd 5d i bez problemu zrobił mi USG żeby potwierdzić że coś tam ewentualnie jest i doszukał się 4mm pęcherzyka...
wiec tym bardziej nie rozumiem podejścia tego lekarza że Tobie w 6tyd ciąży nie chciał zrobic
i co twoja tusza ma tutaj do rzeczy? A on co? Drugi Antonio Banderas w sile wielku???
ehh i jak tu się nie denerwować i stresować
właściwie trochę mi brakuje do 6 tygodnia, bo miałam dość późną owulację, więc jestem tak raczej w 5 tygodniu 3 dniu, ale kuźwa, byłby chociaż pęcherzyk... a takie badanie organoleptyczne to dobre dla jakichś znachorów. -
Camilla13 wrote:Pierwsza ciążę prowadziłam od początku do końca prywatnie, ale mam też od 10 lat swojego ginekologa na nfz, chodzę do niego zrobić cytologie, po leki czy na kontrolę, zawsze robi usg, mówi że to chwilę zajmuje a czasem może uratować życie. I to nie jest młody lekarz, tylko pan 60+.
ten też jest starszy... ja byłam tak zszokowana tym, że aż nie wiedziałam, co powiedzieć -
LaBellePerle wrote:właściwie trochę mi brakuje do 6 tygodnia, bo miałam dość późną owulację, więc jestem tak raczej w 5 tygodniu 3 dniu, ale kuźwa, byłby chociaż pęcherzyk... a takie badanie organoleptyczne to dobre dla jakichś znachorów.
a co on stwierdzi po brzuchu... i wlaśnie Cię tylko nastraszy że szyjka coś tam nie taka... przecież macicy jakoś specjalnie tak wcześnie nie wyczuje czy cos ... ehhh lekarze...
też na tej pierwszje wizycie trafilam na takiego konowała od siedmiu boleści!
że szyjka nie ciążowa, nie rozpulchniona itp, endometrium cienkie że nawet jeśli to ciąża to się nie utrzyma.... ale zrobił usg i doszukał się pęcherzyka...
Byłam załamana. Ale poszłam po 3 dniach do innego lekarza i szyjka zasiniona, rozpulchniona a endometrium uwaga 25mm! więc nie wierze że aż tak się to wszystko zmieniło przez 3dni.
No ale ty się 'nadawałaś' do USG bez dwóch zdań. Już pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym byłby chociaż o ile nie więcej!LaBellePerle lubi tę wiadomość
❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
LaBellePerle wrote:właściwie trochę mi brakuje do 6 tygodnia, bo miałam dość późną owulację, więc jestem tak raczej w 5 tygodniu 3 dniu, ale kuźwa, byłby chociaż pęcherzyk... a takie badanie organoleptyczne to dobre dla jakichś znachorów.
LaBellePerle, niteczka lubią tę wiadomość
-
dziewczyny, mam wyniki bety
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/12d0f87e1986.pngScintilla, Darrika, zuzi_c, Edith, Camilla13, Kate86, Martek&M, ppieguskaa, Fruzia85, Wachciowa lubią tę wiadomość
-
U mnie dzisiaj po 3tyg istnej męczarni jest trochę lepiej. Nie chce zapeszac ale w końcu coś zjadlam i nawet mam ochote na jakiegoś lodzika w pracy w końcu wesoła bylam.
Dalej mnie mega mdli ale teraz już szczegolnie rano! Nie jestem w stanie nic zjeść a te wszystkie rady typu garść migdałów kończą się jeszcze gorzej
Oby tak dalej a nie ze dzisiejszy dzień to tylko taki wyjątekzuzi_c, Edith, Mama_po_przejściach lubią tę wiadomość
-
A ja po wizycie. Uff... Kamień z serca. Dzidziul ma się bardzo dobrze, wiek ciąży o jeden dzień więcej niż z OM więc 8t5d. Serducho wali, zalążek łożyska umiejscowiony prawidłowo. Wszystko pięknie się rozwija
Scintilla, Darrika, Dariah, LaBellePerle, zuzi_c, Edith, Camilla13, Mama_po_przejściach, ppieguskaa, Shas91, Wachciowa lubią tę wiadomość
👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
nick nieaktualnyLaBellePerle wrote:dziewczyny, mam wyniki bety
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/12d0f87e1986.png
Ja robiłam w poniedziałek i miałam 6377
A co do lekarza, bylam od razu w 4tc+0, od razu zrobił mi usg bez jakiejkolwiek gadki i choć nie było wiele widać, po endometrium stwierdził, że ciąża ewidentna. Nawet mi pokazał jajnik, z którego była owulka, bo tam było ciałko żółte czy jakiś pęcherzyk.LaBellePerle lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny