LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Mamuśki. Jestem po wczorajszej wizycie na NFZ. Raczej tam nie wrócę.
Ciąża żywa, widoczna, serce jest i.krwiak podkosmówkowy około 1cm średnicy. Dziad mi nic więcej nie Powiedział. Nic nie pomierzyl, bo wg niego nie ma to sensu. Nie zlecił mi żadnych badań, "przez najbliższy czas jeszcze dużo się może wydarzyć". Nie widzi.potrzeby żeby zrobić cytologie i usg piersi. Poza wypisem ze szpitala nie mam nic co potwierdza ciążę.
Jestem zła, bo straciłam 5h w kolejce do niego. Więcej dowiedziałam się z artykułów mamyginekolog. A jak zapytałam czy mam prowadzić oszczędny tryb życia to odp że mogę, ale nie daje zbyt dużych szans. -
Wachciowa wrote:Cześć Mamuśki. Jestem po wczorajszej wizycie na NFZ. Raczej tam nie wrócę.
Ciąża żywa, widoczna, serce jest i.krwiak podkosmówkowy około 1cm średnicy. Dziad mi nic więcej nie Powiedział. Nic nie pomierzyl, bo wg niego nie ma to sensu. Nie zlecił mi żadnych badań, "przez najbliższy czas jeszcze dużo się może wydarzyć". Nie widzi.potrzeby żeby zrobić cytologie i usg piersi. Poza wypisem ze szpitala nie mam nic co potwierdza ciążę.
Jestem zła, bo straciłam 5h w kolejce do niego. Więcej dowiedziałam się z artykułów mamyginekolog. A jak zapytałam czy mam prowadzić oszczędny tryb życia to odp że mogę, ale nie daje zbyt dużych szans. -
Hej Dziewczyny,jestem po wizycie. Jak to Pani doktor powiedziała jest pęcherzyka 17mm ładnie i prawidłowo zagnieżdżony w jamie macicy. Zarodka noenwodac, ale powiedziała, że jak już będę na wizycie u swojego lekarza tego 3 lipca, to na pewno zarodek już będzie. Wiek ciąży wg niej zgodny z om.
Co mnie zdziwiło, to fakt, że kazała mi brać furagine 3 razy dziennie, wystawila receptę. Zaraz poszukam ulotkę w necie i zobaczę. Chociaż po monuralu jest już ok, wyniki moczu będą pewnie w środę.
Powiedziała, że piękna ciąża i niczym się nie mam przejmować. No obyWachciowa, Dariah, Scintilla, LaBellePerle, Edith, Shas91 lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
nick nieaktualnyDarrika wrote:Hej Dziewczyny,jestem po wizycie. Jak to Pani doktor powiedziała jest pęcherzyka 17mm ładnie i prawidłowo zagnieżdżony w jamie macicy. Zarodka noenwodac, ale powiedziała, że jak już będę na wizycie u swojego lekarza tego 3 lipca, to na pewno zarodek już będzie. Wiek ciąży wg niej zgodny z om.
Co mnie zdziwiło, to fakt, że kazała mi brać furagine 3 razy dziennie, wystawila receptę. Zaraz poszukam ulotkę w necie i zobaczę. Chociaż po monuralu jest już ok, wyniki moczu będą pewnie w środę.
Powiedziała, że piękna ciąża i niczym się nie mam przejmować. No oby -
Camilla13 wrote:Poczytalam trochę teraz w necie o tym lekarzu, komentarze wszystko wyjaśniają
możesz mi powiedzieć, gdzie czytałaś te komentarze? nie mogę znaleźć -
nick nieaktualnyDziewczyny, byłam dzisiaj w pracy i niestety bardzo się zestresowałam, dostałam straszny nerwoból i myślałam, że voś z maleństwem. Szybko pojechałam do lekarza, pani powiedziała, że wszystko w porządku, ale żeby mniej się stresować i dostałam dupka.
Zrobiła mi usg i mamy już serduszko ❤️
Wg usg jest to 5tc+6d, czyli dwa dni więcej niż wyliczyłamLaBellePerle, Camilla13, Scintilla, Wachciowa, Dariah, Shas91, ppieguskaa, Edith, zuzi_c lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLaBellePerle wrote:możesz mi powiedzieć, gdzie czytałaś te komentarze? nie mogę znaleźć
-
nick nieaktualny
-
RudaMaruda25 wrote:Dziewczyny, byłam dzisiaj w pracy i niestety bardzo się zestresowałam, dostałam straszny nerwoból i myślałam, że voś z maleństwem. Szybko pojechałam do lekarza, pani powiedziała, że wszystko w porządku, ale żeby mniej się stresować i dostałam dupka.
Zrobiła mi usg i mamy już serduszko ❤️
Wg usg jest to 5tc+6d, czyli dwa dni więcej niż wyliczyłam
A u mnie wychodzi 6 tydzień +4 i nie było widać ani zarodka ani słychać serduszka. Ale jestem przekonana, że to kwestia sprzętu. Widać, że to było to stare usg. Na szczescie 3 lipca ide do swojego gina, a on ma sprzęt Petarda. Nawet 3d itd33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
nick nieaktualny
-
Hej, zapisywałyście się już na prenatalne usg? Chcę iść do określonego genetyka gdzie terminy na usg są mocno pozajmowane - zarezerwowałam więc wstępnie 5sierpnia bo to 1wszy dzień mojego urlopu i jeśli będzie po badaniu ok pewnie pojedziemy na kilka dni nad morze - tylko to będzie 11+6 - myślicie, że nie za wcześnie 🤔?
-
Scintilla wrote:Hej, zapisywałyście się już na prenatalne usg? Chcę iść do określonego genetyka gdzie terminy na usg są mocno pozajmowane - zarezerwowałam więc wstępnie 5sierpnia bo to 1wszy dzień mojego urlopu i jeśli będzie po badaniu ok pewnie pojedziemy na kilka dni nad morze - tylko to będzie 11+6 - myślicie, że nie za wcześnie 🤔?
Scintilla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja zapisałam się 6-7.08. Najpierw biochemia A dzień później usg. U mnie to będzie przełom 12/13 tygodnia. W pierwszej ciąży miałam prenatalne w 11tc ale ciąża była idealna wg @.
Scintilla lubi tę wiadomość
-
Nie mogę się doczekać - przy córce lekarz mnie trochę na badaniu wymęczył☺️ - długo badał przyzierność karkową i w ramach rekompensaty przełaczył na koniec na tryb 4d - do dzisiaj mamy pamiątkę jak kilkucentymetrowy człowiek przykłada sobie rączkę do buzi 🙆♀️😉. Pytanie do mam z dzieciaczkami - sprawdził się u Was Kalendarz chiński co do płci 🧐☺️?
-
Scintilla wrote:Nie mogę się doczekać - przy córce lekarz mnie trochę na badaniu wymęczył☺️ - długo badał przyzierność karkową i w ramach rekompensaty przełaczył na koniec na tryb 4d - do dzisiaj mamy pamiątkę jak kilkucentymetrowy człowiek przykłada sobie rączkę do buzi 🙆♀️😉. Pytanie do mam z dzieciaczkami - sprawdził się u Was Kalendarz chiński co do płci 🧐☺️?
Teoretycznie tak. 26 lat, @miałam w lutym, owulka w marcu i jest Synek. Teraz 28, owulka w maju i podobno dziewczynka. Zawsze jest 50% szans, że się trafi.Scintilla, Dariah lubią tę wiadomość
-
Wachciowa wrote:Teoretycznie tak. 26 lat, @miałam w lutym, owulka w marcu i jest Synek. Teraz 28, owulka w maju i podobno dziewczynka. Zawsze jest 50% szans, że się trafi.