X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • anita92222 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ręce opadają na takich lekarzy.. Chyba mineli się już z powołaniem i wszystko na odwal.. Żenada..🤔😬
    A powiedzcie mi dziewczyny jak to jest z tymi prenatalnymi? Faktycznie już nie robią ginekolodzy nawet jak mają dobry sprzęt tylko prywatnie w jakiś ośrodkach /klinikach trzeba się zapisać??

• Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anita92222 wrote:
    Ręce opadają na takich lekarzy.. Chyba mineli się już z powołaniem i wszystko na odwal.. Żenada..🤔😬
    A powiedzcie mi dziewczyny jak to jest z tymi prenatalnymi? Faktycznie już nie robią ginekolodzy nawet jak mają dobry sprzęt tylko prywatnie w jakiś ośrodkach /klinikach trzeba się zapisać??
    u mnie tak jest od dawna, ale nadal robią tylko ci z uprawnieniami, a gdzie to mało istotne.

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anita92222 wrote:
    Lekarz przeprowadzadzajacy to badanie musi mieć certyfikat FMF, bezwzględnie.

• LaBellePerle Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Ja też Białystok, teraz prowadzę ciążę u Michalaka Juniora. Super lekarz, polecam 😊

Ale to prywatnie czy nfz?

preg.png

17.04.2023 14:00 - Amelia, 4060g, 51 cm SN
    14.10.2021 13:54 - Oliwia, 4150g 53cm SN
    27.09.2020 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm CC

"Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Ale to prywatnie czy nfz?
    Prywatnie. A z listą badań idę do rodzinnego i dostaje skierowanie. Lekarz bardzo sympatyczny, kontaktowy, póki człowiek zdąży pomyśleć o co zapytać to on sam wszystko mówi. Pracuje w szpitalu wojewódzkim.

LaBellePerle lubi tę wiadomość

• anita92222 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jak mój lekarz ma ten certyfikat (sprawdziłam sobie w internecie) to normalnie u siebie w gabinecie może zrobić badanie prenatalne, tak? :)

Camilla13 lubi tę wiadomość

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy serducho - wiek ciąży idealnie zgodny z moimi wyliczeniami. Tylko jakaś "kosmówka jest nieregularna" - cokolwiek to oznacza 🤔😔 luteina musi zostać - lekarka kazała się niczym nie przejmowac ale moja wyobraźnia już pracuje. Kolejna wizyta 22giego - karta ciąży jest więc mogę zakladać suwaczek ☺️

gusiaa, ppieguskaa, Edith, Dariah, Camilla13, Shas91, zuzi_c, Mama_po_przejściach, martakam, Wachciowa lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Mamy serducho - wiek ciąży idealnie zgodny z moimi wyliczeniami. Tylko jakaś "kosmówka jest nieregularna" - cokolwiek to oznacza 🤔😔 luteina musi zostać - lekarka kazała się niczym nie przejmowac ale moja wyobraźnia już pracuje. Kolejna wizyta 22giego - karta ciąży jest więc mogę zakladać suwaczek ☺️
    Cudownie ;) w takim razie zakładaj Suwaczek 💪👍👍

Scintilla lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my mamy serduszko 😊 Z usg 6+4. Termin porodu ustalimy dopiero po usg genetycznym ze względu na nieregularne miesiączki.

Scintilla, gusiaa, ppieguskaa, Shas91, zuzi_c, Mama_po_przejściach, Edith lubią tę wiadomość

• Shas91 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martakam, Camilla13, Scintilla gratuluję :)
    LaBelle piękna beta a konowałem się nie przejmuj...

A ja z innej beczki... ciężko mi strasznie na serduchu, miałam dziś krwawienie żywoczerwoną krwią, byliśmy z mężem na IP, trzy godziny czekania, dowiedziałam się tylko, że pęcherzyk jest, ma 14mm, ale że to 5t5d, to nic więcej mi nie może powiedzieć i najbliższe dwa tygodnie to czysta loteria... dostałam leki na podtrzymanie i mam teraz czekać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 21:46

f2w3vfxmy8valaii.png

Adaś 💙 22.04.18, 38tc, 52cm, 3140g, 14 miesięcy kp 🤗
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje! Ja od wczoraj walczę z bólem głowy i w zasadzie po pracy resztę dnia przesypiam i marzę już o weekendzie 😉

Shas to trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Jakie dostałaś leki? Ja biorę 2x dziennie luteinę.

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shas91 wrote:
    Martakam, Camilla13, Scintilla gratuluję :)
    LaBelle piękna beta a konowałem się nie przejmuj...

A ja z innej beczki... ciężko mi strasznie na serduchu, miałam dziś krwawienie żywoczerwoną krwią, byliśmy z mężem na IP, trzy godziny czekania, dowiedziałam się tylko, że pęcherzyk jest, ma 14mm, ale że to 5t5d, to nic więcej mi nie może powiedzieć i najbliższe dwa tygodnie to czysta loteria... dostałam leki na podtrzymanie i mam teraz czekać.
    Odpoczywaj.
    3mam kciuki

Shas91 lubi tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • Shas91 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2019, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:
    Dziewczyny gratulacje! Ja od wczoraj walczę z bólem głowy i w zasadzie po pracy resztę dnia przesypiam i marzę już o weekendzie 😉

Shas to trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Jakie dostałaś leki? Ja biorę 2x dziennie luteinę.

Dostałam progesteron, mam brać 2x1 tabletce, jeśli krwawienie się powtórzy, to iść do swojego ginekologa. Najgorsze jest to, że bolą mnie plecy w tym samym miejscu jak przy porodzie i podbrzusze mnie szczypie... całe szczęście, że mąż ze mną zostanie te kilka dni, bo nawet nie miałabym co z synkiem zrobić. A on jeszcze nie chodzi i czasem trzeba go wziąć na ręce...

f2w3vfxmy8valaii.png

Adaś 💙 22.04.18, 38tc, 52cm, 3140g, 14 miesięcy kp 🤗
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shas91 wrote:
    Dostałam progesteron, mam brać 2x1 tabletce, jeśli krwawienie się powtórzy, to iść do swojego ginekologa. Najgorsze jest to, że bolą mnie plecy w tym samym miejscu jak przy porodzie i podbrzusze mnie szczypie... całe szczęście, że mąż ze mną zostanie te kilka dni, bo nawet nie miałabym co z synkiem zrobić. A on jeszcze nie chodzi i czasem trzeba go wziąć na ręce...

Jeszcze możesz wziąć magnez..

Shas91 lubi tę wiadomość

4018d16ae9.png

Wysłany: 28 czerwca 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shas91 wrote:
    Postaraj się nie stresować, być może zrobił się krwiak który po lekach się wchłonie. Tez biorę prog i estradiol. Proga biorę od tyg i w końcu już brzuch mnie nie boli. Ale za to boli mnie kość ogonowa i czuje że będzie problem ze spojeniem :(

Shas91 lubi tę wiadomość

8p3ovfxms5h3ke1x.png

Wysłany: 28 czerwca 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i wczoraj dowiedziałam się od diabetologa (mój wynik na czczo wskazuje ma stan przedcukrzycowy), że w tak wczesnej ciąży nie ma mowy o cukrzycy ciążowej. Więc albo mam „normalną” cukrzycę albo zaburzenia hormonalne w związku z op. (Może komuś jeszcze przydadzą się te info)

Edith lubi tę wiadomość

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_po_przejściach wrote:
    A i wczoraj dowiedziałam się od diabetologa (mój wynik na czczo wskazuje ma stan przedcukrzycowy), że w tak wczesnej ciąży nie ma mowy o cukrzycy ciążowej. Więc albo mam „normalną” cukrzycę albo zaburzenia hormonalne w związku z op. (Może komuś jeszcze przydadzą się te info)
    Aa ile miałaś na czczo?

4018d16ae9.png

Wysłany: 28 czerwca 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppieguskaa wrote:
    Aa ile miałaś na czczo?
    113. Po glukozie 80 i 85 (ostatnie) bo w szpitalu miałam powyżej 200 na początku i jechałam na insulinie... A najlepsze jest to, że nikt słowem się nie zająknął ze powinnam spr cukier czy coś mimo ze mam pcos itp. Strasznie jestem zła na burdel w szpitalu, jaki tam był

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_po_przejściach wrote:
    113. Po glukozie 80 i 85 (ostatnie) bo w szpitalu miałam powyżej 200 na początku i jechałam na insulinie... A najlepsze jest to, że nikt słowem się nie zająknął ze powinnam spr cukier czy coś mimo ze mam pcos itp. Strasznie jestem zła na burdel w szpitalu, jaki tam był

Aha.. No to faktycznie.. Dziwni. Choć ja zauważyłam, że czasem samemu trzeba się pytać ii być hmm upierdliwym..

4018d16ae9.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. Niestety w wielu przypadkach trzeba o siebie zadbać samemu. Chociaż ja naprawdę mam wspanial3go ginekologa z którym jestem w ciągłym kontakcie i z jego strony nudy ne było żadnych problemów jeśli chodzi o dodatkowe badania itp.

m3sx43r8mntd6n8a.png
‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ