X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • martakam Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto_Anna wrote:
    Dobry wieczór Dziewczyny :)

Witam się w 11 tygodniu :) (10+0)

Nie było mnie tu jakiś czas. Pod koniec czerwca byłam w Tatrach, chodziłam po górach bo to dla mnie najpiękniejszy wypoczynek. <3

Po powrocie po kilku dniach dopadło mnie gorsze samopoczucie, jestem zainstalowana od ponad tygodnia na kanapie z książkami i filmami, męczą mnie zaparcia, zgaga, zawroty głowy, czkawka (non stop!), ogromne mdłości, dziś doszły wymioty.
    Ale za to brzuszek już widoczny i jest moją dumą! <3

Postaram się Was nadrobić i przeczytać zaległe strony, mam nadzieję, że macie się dobrze i też już powoli rośniecie :)
    Jak ja się nie mogę doczekać urlopu... Jedziemy w Bieszczady, ale dopiero na przełomie września i października, więc z brzucholem już. Nie wiem jak dużo będę w stanie chodzić :P
    Ale ten czas leci... Niedawno był 5 tydzień, a teraz już 11 leci 😯

Foto_Anna, zuzi_c lubią tę wiadomość

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • Martek&M Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto_Anna wrote:
    Dobry wieczór Dziewczyny :)

Witam się w 11 tygodniu :) (10+0)

Nie było mnie tu jakiś czas. Pod koniec czerwca byłam w Tatrach, chodziłam po górach bo to dla mnie najpiękniejszy wypoczynek. <3

Po powrocie po kilku dniach dopadło mnie gorsze samopoczucie, jestem zainstalowana od ponad tygodnia na kanapie z książkami i filmami, męczą mnie zaparcia, zgaga, zawroty głowy, czkawka (non stop!), ogromne mdłości, dziś doszły wymioty.
    Ale za to brzuszek już widoczny i jest moją dumą! <3

Postaram się Was nadrobić i przeczytać zaległe strony, mam nadzieję, że macie się dobrze i też już powoli rośniecie :)

Ja z ustęskniem wyczekuję urlopu. Aż 2,5 tygodnia mam wolnego. W tym jedziemy w góry, do znajomych i rodziny na śląsk i do włoch na tydzień <3

My dzisiaj badania prenatalne o 16:20. Trzymajcie kciuki dziewuszki :)

annkaa, Foto_Anna, zuzi_c, Fruzia85 lubią tę wiadomość

❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
    ❤️Michaś❤️ 26.10.2021
    ❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
    ❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)

💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
    🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
    🔜 badania prenatalne - 05.08.2024
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monna wrote:
    Jak dobrze się czyta takie newsy! :) Ja się stresuję przed mówieniem o ciąży w pracy, ale myślę że mój szef też się spodziewa.

Dziś mam wizytę o 16:20...ehhh jak ja wytrzymam??

Zleci szybciutko zobaczysz 😊😊😊

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na swój szpital nie narzekam, jedzenie było pyszne (najlepsze ze wszystkich szpitali w jakich byłam). Sam poród był ok (na porodówkę u mnie się trafia z pełnym rozwarciem, ale do tego czasu można chodzić po parku itp) ale za każdym razem wanna była zajęta... Wciąż mam nadzieje, że może tym razem się uda i dowiem się czy warto. No ale żeby wybierać szpital, to trzeba najpierw dotrwać do 36+0. Ostatnio personel był miły i pomocny (tym razem nie miałam traumy, pełna dostępność znieczulenia, mm itd. więc o to jestem spokojna. Sam szpital był brzydki (taki szary) ale dla mnie to mało ważne pierdoły). Starsze dziecko było cały czas (w dzień) przy mnie. Wszystkie sale były zajęte wiec dostałam pokój jednoosobowy bez dopłat, No i co ważniejsze w szpitalu spędził tylko 1 noc (dla mnie to było ważne, bo drugi maluch czekał w domu)

Dariah lubi tę wiadomość

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj wizyta kontrolna po 4 tygodniach :) Trzymajcie kciuki tez za mnie! Mam mega stresa :( byle do 17:15....

Monna, . Raga ., zuzi_c lubią tę wiadomość

wniddf9h3z94xhvt.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynuy,
    sorry wczoraj zasnelam wiec nie odpisalam :)

Raszei
    no wiec tak jak juz ktos pisał w Raszei sa 3 (moze 4) sale porodowe, kazda z wlasna lazienka z wanna duza - wiec jesli tylko jest mozlisoc i brak przeciwwskazan to ja uzywaja - super sprawa
    my mielismy wtedy wylaczone swiatlo, zapalone swieczki, multum piany, muzyka wlaczona itd
    perosnel rewelacja -no moze na patologii jest gorzej :D ale tragedii nie ma
    na poporodowym rewalacja, sa panie od pomocy laktacyjnej
    sale na poporodowym 2 os, wielkie, kazda sala ma swoja lzienke i kacik do pielegnacji dziecka
    lozka jak na filmach reulowane we wsyztskich stronach na pilot
    jedzenie...bez komentarza - ale to wlansiejest dla mnie punkt najmniej wazny

Porod...
    no i wlasnie, plan porodu...taaaaaak
    kazda sobie wyboraza jak na filmach ale zycie weryfikuje wiele rzeczy
    ja np bardzo chcialam pozycje wertykalna taaaaaa jak wyszlam z wanny z 8 cm to ledwo doszlam do lozka i nawet nie bylo mowy o zmianie pozycji lol
    znieczulenia w moim szpitalu nie bylo - ale nie bylo zle, nie narzekam :)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do urlopu, my jedziemy 22 lipca, wiec juz nie dlugo :)
    od kiedy Młoda jest w zlobkuto termin urlopu żłobek nam dyktuje ehehe
    maja zawsze 2 tyg zamknięte wiec wtedy bierzemy urlpo :)
    jedziemy na Mazury, dokładnie tam gdzie w zeszłym roku, było rewelacyjnie, nawet ten sam pokoj zarezerowowalismy heheh

annkaa lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png

Wysłany: 9 lipca 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    U mnie dzisiaj wizyta kontrolna po 4 tygodniach :) Trzymajcie kciuki tez za mnie! Mam mega stresa :( byle do 17:15....
    Daj znać jak wizyta. Ja mam dopiero w przyszłym tyg i już zaczynam się stresować, bo w nocy często boli mnie brzuch, tak jakby to były skurcze... Zobaczymy co przez tel powie gin (moja jest na l4 i kontakt z nią jest utrudniony)

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzę do domu. W nocy była przykra sytuacja, jedna z pacjentek poronila w 13 tygodniu 😔

• Dariah Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Wychodzę do domu. W nocy była przykra sytuacja, jedna z pacjentek poronila w 13 tygodniu 😔
    Super ze wychodzisz!!!
    no niestety...moja przyjaciolka tez w 13 tyg poronila, pojehcala jak gdyby nigdy nic na prenatalne...i okazalo sie ze serduszko nei bije. wiec wywolywanie porodu itd - nie fajnie :(

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png

Wysłany: 9 lipca 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za pierwszym razem rodziłam na plecach z trochę z boku, a za drugim na kolanach. I o ile sam poród był ok, to rodzenie łożyska w tej pozycji gdy jest się zmęczonym było bardzo męczące i żałowałam ze nie mogłam się położyć na plecach i iść spać😂

8p3ovfxms5h3ke1x.png

Wysłany: 9 lipca 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Super że wychodzisz. No niestety w szpitalu ryzyko trafienia ma takie smutne wiadomość jest większe.

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zawsze bawi anegdotka mojej koleżanki, która wybierała szpital który jest pro pozycji stojącej w trakcie porodu i głównie na tym jej zależało. Jak doszło do porodu do położne zachęcały ją, aby wstała a ta nawet o tym nie chciała myśleć :D :D

• Dariah Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_po_przejściach wrote:
    Za pierwszym razem rodziłam na plecach z trochę z boku, a za drugim na kolanach. I o ile sam poród był ok, to rodzenie łożyska w tej pozycji gdy jest się zmęczonym było bardzo męczące i żałowałam ze nie mogłam się położyć na plecach i iść spać😂
    No wlasdnie ja chcialam na kolanach i taki tez mialam plan porodu. Ale oczywiscie zycie zweryfikowalo to :D
    i bardzo sie cieszylam ze lezalam, bo nie bylabym wtsanie byc na kolanahc ani w zadnej innej pozycji.

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monna
    eehhe no dokaldnie :)
    planowac sobie mozna...ale najczesciej wychjodiz z tego planowania zupelnie cos innego :)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:
    Aniu cudnie! Zazdroszczę Tatr ja mam urlop pod koniec lipca i też jedziemy w góry 😍 no to super, że już 11 tydzień jak to szybko leci. Na kiedy masz wyznaczone prenatalne?

Rany, jak widzę tę moją"11"-stkę to tez widzę, że czas baaaardzo szybko leci! :)
    Prenatalne umówione na 25 lipca. To za 16 dni :O
    Super, że też planujecie góry! Ja teraz delikatnie, weszłam na Gęsią Szyję, Wierch Poroniec i Trzy Korony.

A teraz wyjście do sklepu to wyczyn.

U wielu dziewczyn na kalendarzach widziałam, że na prenatalnych wstępnie poznają płeć. Myślicie, że to już norma? Że można tak wcześnie dowiedzieć się, kto mieszka w brzuszku? :)

zuzi_c lubi tę wiadomość

zem3anlikdzagrk5.png

Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
  • Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek&M wrote:
    Ja z ustęskniem wyczekuję urlopu. Aż 2,5 tygodnia mam wolnego. W tym jedziemy w góry, do znajomych i rodziny na śląsk i do włoch na tydzień <3

My dzisiaj badania prenatalne o 16:20. Trzymajcie kciuki dziewuszki :)

Super urlop przed Wami! <3

Kochana, cały czas myślę o nieodpisanej Tobie wiadomości! :D
    Z całych sił trzymam kciuki za dzisiejsze badania prenatalne. <3
    Jak ten czas zleciał :O

zem3anlikdzagrk5.png

Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto_Anna wrote:
    Rany, jak widzę tę moją"11"-stkę to tez widzę, że czas baaaardzo szybko leci! :)
    Prenatalne umówione na 25 lipca. To za 16 dni :O
    Super, że też planujecie góry! Ja teraz delikatnie, weszłam na Gęsią Szyję, Wierch Poroniec i Trzy Korony.

A teraz wyjście do sklepu to wyczyn.

U wielu dziewczyn na kalendarzach widziałam, że na prenatalnych wstępnie poznają płeć. Myślicie, że to już norma? Że można tak wcześnie dowiedzieć się, kto mieszka w brzuszku? :)

Też mam prenatalne 25.07 <3 będziemy razem badać się:)
    Z tego co widzę jest spora szansa, że na prenatalnych pozna się już płeć- śledzę wątek styczniowek i sporo już zna :)

wniddf9h3z94xhvt.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nee nastawiam, że się dowiem szybko jaka płeć.. Z synem w 20tc bo ciągle obracał się tyłkiem.. Aż w końcu się zaprezentował w całej okazałości :p

annkaa lubi tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę 7 sierpnia, to będzie 12w2d. I tak sobie myślę, że chyba wtedy będzie już prenatalne? Gin ma usg 3D i inne bajery więc tak właśnie podejrzewam. Widzę też, że to typ sceptycznego człowieka, który zdaje sobie sprawę, że do 12 tygodnia się może stać wszystko, stąd też na spokojnie zlecił badania różne i kazał przyjść za 5 tygodni. W sumie też myślę, że jak nic nie mówił, to znaczy, że jest wszystko dobrze i trzeba resztę zostawić naturze :)

Też jestem ciekawa, czy może już się uda poznać płeć, bardzo chciałabym chłopca, nie wiem czemu :)

A mdłości, to mam z dnia na dzień coraz gorsze, rano to standard, teraz leżę i czekam aż mi przejdą, żebym mogła coś zjeść. Czasem wyciągu dnia i wieczorem też na chwilę przychodzą.

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ