Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Raczej nie będzie za ciepło, maluch lubi być otulony jeszcze a to przecież ma być zima. Generalnie ubierasz jedną warstwę więcej niż sobie i sprawdzasz na karku malucha czy mu nie za ciepło
Moja córka (z listopada) to uwielbiała być w kocyk zawinięta jeszcze ciasno, wtedy spokojnie spała
Polecam body na zakładkę z przodu (zapinane z boku na zatrzaski). Ja się bałam na początku przekładać przez głowę cokolwiek. Teraz pewnie znów tak będzieŚpiochy rozpinane też między nogami
Nie trzeba całego malucha rozbierać a przy ok 10-12 zmianach pieluch na początku to jest uciążliwe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 21:59
-
Hey Dziewczyny ... Czy macie bole takie jakby kolka ? Nie moge sie szybko poruszac , szybko zmienia pozycji , szybko wstawac, bo zaraz mnie kluje
dzisiaj nawet wzielam wolne I leze caly dzien , ale nic nie pomaga , biore magnez 250mg na dzien , wczoraj bylam u Lekarza I niby to jest normalne takie bole , ze macica zawieszona jest I sie rozciaga blablabla, dziecko ulozone poprzecznie , wiec tez uwiera , w kazdym razie czy ktos z Was ma takie klucia ? Bolesne, niekomfortowe
denerwuje sie ...
Ja mam po prawej stronie brzuchaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 22:09
-
My po wizycie. Ogólnie szalony dzien dzisiaj, musiałam wyjsc z domu załatwić pare naglych spraw i teraz moj kręgosłup daje o sobie znak, bo kiedy ja tyle na nogach byłam ehhh...
Nasze dziecię ma juz 1300gprzybrała 450g w 3 tyg
Szyjka niestety 3mm krótsza...ale jeszcze w granicy normy...rozwarcia na szczęście nie ma.
Z pessarem czekamy, kontrola za 2 tyg. Dr powiedział, ze założyć moze w pare sekund, ale chce czekać bo w związku z moimi wiecznymi infekcjami i ciałem obcym jakim jest pessar moze dojąc do infekcji, zaskarżenia wód i w konsekwencji do pęknięcia pęcherza i porodu... I chyba ma racje, tempo skracania narazie nie jest bardzo duże, wiec moze jakos dotrzyma, było by miło
Pytałam o stawianie macicy, mówił ze nieraz nawet ruchy których nie czujemy mogą powodować twardnienia. Jednak na wszelki wypadek dał jeszcze no spe forte. Co wizytę zostawiam w aptece ponad 150zl... jeszcze 11 tygbyle wytrwać
tysiaa93, madzia.rka, vayn, Lexi150 lubią tę wiadomość
-
Ile wizyt dzisiaj
my też już po i synuś ma niezłe tempo bo juz 1220g waży i ogólnie wychodzi ponad tydzień starszy. Do współpracy chętny nie był, ale udało się mu jedną fotkę z profilu strzelić. Leży poprzecznie, ale jeszcze się obraca bo teraz znów mnie po pecherzu kopie. Sprawę porodu przez cc tez juz mamy załatwiona i tylko czekać aż mały będzie juz odpowiednich rozmiarów. Mnie lekarz mówił ze po skończonym 37tc robią cc czyli jak ciąża jest juz donoszona ale też patrzą na wagę dziecka.
Co do ubierania to jedna warstwa więcej w zimnej a jedną mniej od nas w lecie. Ja tak słyszałam i podobno ogólnie mamy tendencje do przegrzewania dzieci. Ja osobiście jestem trochę za hartowaniem dzieci wiec w domu raczej lekko będę ubierać, body i śpiochy a jak małemu będzie jednak zimno to wtedy będziemy dokładać warstwy.
To ile z nas jutro świętuje 3 trymestr?tysiaa93, Lexi150 lubią tę wiadomość
-
Ja tak samo będę robic - przegrzać bardzo latwo, a jak tylko zobaczę ze mu zimno to przykryje go czyms albo ubiore jeszcze jedna warstwę
tak w domy na dzień to myslalam o body+spiochy albo kaftanik plus śpiochy, albo body i polspiochy, a na noc body i pajacyk no i na początek w obu przypadkach zawinąć w rozekna noc może jeszcze czyms nakryje, to wyjdzie w praniu
ja od dziś III trymestr -
a mnie chyba boli ząb ;/ tzn nie czuje jakos bardzo bolu, nie reaguje na zimno ani cieplo, ale kilka razy poczułam taki leciutki bol i mam strasznie nieładny posmak w ustach ;/ nigdy tak nie miałam, tak jakby jakies zakazenie mi się robilo ;/
był ktoś u dentysty w ciąży? jak to jest z plombowaniem/robieniem czegos w zebach? -
Tysiaa co Ty opowiadasz że czas szybko leci od III trym.
mi sie ciągnie
Ja mam wizytę u dentysty za tydzieńjak będzie bolec to trudno jak przezyłam kanałowe bez znieczulenia bo musiała mi poprawić to teraz tez przezyje
zresztą nigdy nie brałam znieczulenia do robienia zęba
bolało raz mniej raz bardziej ale dałam rade
Ja być twarda hahah
Kubuś
-
Ej no mi od III trymestru czas szybko leci
Kanałowe bez znieczulenia? Podziwiam
Kanałowe to jednak wyższa szkoła jazdy
No mi się w ciąży strasznie zęby posypały, poszłam z bólem a tam się okazało, ze nie jest ciekawieOgólnie borowanie raz boli a raz nie, jak musi się gdzieś głębiej dostać to wiadomo, ze boli ale da się przeżyć
Ja się już przyzwyczaiłam bo jestem częstym gościem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 23:53
-
Evans ja miałam takie kolki, tylko ze mi promieniowalo do brzucha, a główny ból był na plecach, na boku i też ciężko było mi nawet chodzic. Podejrzewali, ze to nerki i byłam na usg nerek, okazało się ze wszystko ok tylko mam lekki zastój w prawej nerce, ale ze w ciazy to normalne, bo przeciez wszystkie narządy nam się sciskaja, kazał lezec więcej na lewym boku i dużo pic
po 2 dniach kolek nie było i nie ma do tej pory
-
Dziewczyny, a czemu bez znieczulenia? Naprawdę lubicie się tak katować?
ja byłam leczyć żeby, bo ogólnie próchnica jest bardzo niebezpieczna w ciąży bo może doprowadzić do przedwczesnego porodu i zarówno ginekolog jak i dentysta mówili że nie ma problemu, spokojnie mogę mieć znieczulenie. Wydaje mi się ze jakieś trochę inne było, ale moim zdaniem lepiej ze znieczuleniem niż się stresować bólem. Ja mam bardzo słabe i wrażliwe zęby i bez znieczulenia nie dałabym rady przy większej robotce.