X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadałybyście się z moim mężem... jeny codziennie głaszczę go jak jakiegoś kota do snu!! to dłonie, to przedramiona, to głowa...
    Już nawet zwróciłam uwagę że ja to robię tak odruchowo. On wcale nie musi mnie prosić, wystarczy że położy dłoń na brzuchu a ja od razu swoją tęką albo głaszczę, albo masuje :)

vayn, Bruśka lubią tę wiadomość

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa nie było mi do smiechu rano hehe :)

Dziewczyny Wy to macie dobrze :P ja jak swojego poproszę tzn muszę się mega prosić żeby mnie pogłaskał np po plecach a jak juz głaszcze to może z 5 min i w dodatku upatrzy sobie jedno miejsce na plecach i drpaie mi tam dziurę hehe :D i musze ruszać ramieniem żeby przeniósł się gdzieś indziej z ta ręką :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 17:47

tulipanna lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi też szkoda by było takiego śniadanka ... ale to tak przezabawnie brzmiało jak to czytałam :P
    Tusia no jak poproszę swojego aby mnie "pomygał" to ten też drze w jednym miejscu aż drażni :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jutro wizytuje, a później mam SR :)
    Ja nie próbowałam swojego śluzu ale narazie nic mnie nie niepokoi więc też nie muszę tego robić, ale z tego zapachu cebulowego to się uśmiałam :D
    Ja głaszczę Artura też tak odruchowo, a jak się obracam do niego plecami a on jeszcze nie śpi to mnie po plecach smyra, albo jak się upomnę, ale wystarczy mi powiedzieć "misiu,misiu" i się obrócić on wie co robić :D

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduje się po wizycie ;)

na wstępnie powiem ze jestem zla, bo mi nie pokazal ekranu usg dziś! długo sobie klikal, krecil i mierzyl i zadzwonil mu telefon i gadając przez tel dal mi papier do wycierania ;/ a ja mało asertywna niestety, wytarłam się i ubrałam :( i nie widziaalaam dzidziusia :(:(

ale dobra wiadomość to to ze powiedział ze wszystko bardzo dobrze, dzidziuś ma niewiele ponad kilogram, szyjka wysoko, twarda i zamknieta :)

Luteina jeszcze max 3 tygodnie! zdziwilo mnie to bo myslalam ze będę na niej już do końca ciąży, powiedział ze potem już tylko magnez na te twardnienia, dziwne ale w sumie się ciesze bo jakos miałam nerwy ze najpierw duphaston a potem caly czas ta luta

tysiaa93, Tusiaa, madzia.rka, Zosia_wop, lula.91 lubią tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszka szkoda, że nie obejrzalas dzidziusia ale najważniejsze że wszystko w porządku. Kilogram to już spory człowiek :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam szczerze, że mi teraz już nie zależy tak na usg. Od kiedy Mały się rusza to jestem spokojna, bardziej mam stracha z tą szyjką.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • monjovika Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Dołączę z chęcią do waszego grona lutówek. :)
    Pierwsze dziecko mam córkę teraz z usg podobno chłopczyk :)

Mam pytanie jeśli jest tutaj jakaś "słodka mama":) zaczęłam przygodę z glukometrem i jak to jest z tym pomiarem po 1h po posiłku? Musi być co do minuty czy jak się spóźnię np kilka to się nic nie stanie? Czasem ciężko mi przy 2 letnim maluchu aż tak dokładnie zmierzyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 19:14

201602171662.png201311165165.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym tez się obeszla bez usg wlasnie dzięki ruchom, ale i tak i tak je zrobil, wzial za nie kase wiec fajnie by było zobaczyć a chciałam go dziś poprosić o zdjecie, bo dawno mi nie dal, na początku dawal zawsze a teraz już nie daje ;/ no ale sama zawaliłam, mogłam się nie wycierać i nie ubierać tylko poczekać az skończy gadac przez telefon. Trzeba być asertywnym!!! :D musze to w sobie ksztaltowac żeby moc potem walczyc o dziecko w roznych sytuacjach :)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak różnie bywa co do godziny to nie ale już żeby np 1,5 z tego nie wyszło. Jak coś jest grupa fb cukrzyca ciążowa i tam sporo dziewczyn jest.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja nie kumam płacisz kasę i nie Omawia nie pikazuje ani zdjęcia nie daje. No w sumie to poto sie tam chodzi. Ja to zawsze distaje po parę zdjęć ale nie zawsze mały chce się pokazać. A to zdjęcie szykji a to głowy skan brzucha pęcherza itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 19:16

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie dziś mnie tak trochę olewczo potraktowal ;/ zawsze choć omawial i pokazywal, zdziwil mnie dzisiaj, za dwa tygodnie na pewno już dopilnuje i nie dam się tak zbyc

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monjovika witaj :)
    chyba Agnesia ma dietę cukrzycową ale pewna nie jestem :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • monjovika Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie próbuje to ogarnąć i zobaczymy co z tego wyjdzie :) Grupa na fb zamknięta? poszukam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 19:38

201602171662.png201311165165.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniovika ja mierze i raczej staram się żeby to była maksymalnie godzina i piętnaście minut.

monjovika lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara Mysiu,szkoda ze gin tak Cie potraktowal :/ niefajnie ale najwazniejsze ze z Maluszkiem ok. A szczerze powiem ze moj gin to by nawet nie idebral telefonu w czasie wizyty..sa ludzie i ludziska.. Ja wizytuje za tydzien..juz sie nie moge doczekac kilejnej sesji mojej Coruni ;) ma ten moj gin dar do tych fotek 4d :-) Mam taka kolekcje juz ze szok,z kazdej wizyty 4-5zdjec :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam co miesiąc mam usg w cenie wizyty place 110 i zdjęć nie dostaję, a jak już jakieś dostanę to brzuszka itp z czego nic nie widzę.Na tych 3 głównych dostaję duzo fotek ale tylko na tym w I trym widziałam wszystko potem już nie....

Któraś pytała ostatnio o ciuszki do szpitala co brać, dziś miałam to na SR i połozna mówiła żeby dla bejbika brać:
    3 komplety ubrań najlepiej 56, chyba że z usg wynika inny wymiar dziecka
    na komplet wg niej składa się w lutym:
    body z dł rękawem
    pajac z dł rękawem
    czapeczka
    skarpetki
    dodatkowo
    ciepły koc
    30-40 pampersów tzn. paczkę
    3-4 pieluchy tetrowe
    coś na wyjście kombinezon/śpiworek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 20:55

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety w moim miescie ciezko o dobrego Gina :-\ ten co chodze jest przyzwoity ale wlasnie ma rozne dni :-\

f2wlj48apsehglf6.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro napisze co nam kazali zabrać bo było fajnie podzielone na małą torbę do porodu i dużą torbę ogólnie do szpitala. Położna kazała przygotować mała torbę do zabrania, bo może się tak zdarzyć ze weźmie nas jak będziemy same w domu i wtedy same będziemy musiały tachac duża torbę, a nie wszystko będzie potrzebne od razu, pewne rzeczy mąż może dowieść później :-)

201602111680.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 dzięki tobie uświadomiłam sobie, że gdy złapie mnie gdy będę sama w domu, to nawet nie będę miała jak dotrzeć do szpitala, ja pierdziu :P tyle dobrze, że cały poród nie trwa chwilę.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 1009 1010 1011 1012 1013 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ