X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Dziewczyny pijecie kawę????
    ja dziś kupiłam bezkofeinową ;) A tak to piłam mega słabą raz dziennie, abo co 2 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 22:05

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam banany serek jeszcze czeka az zgłodnieje haha miłej nocy.

Dobrze ze zmieniasz lekarza

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mówcie o jedzeniu na noc haha ;P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sie głodna robie... parówkę bym zjadła :D Ale nie mam, wiec nie zjem :D

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiaaa wrote:
    Dzięki, najpierw napisałam, a potem popatrzyłam do tabelki ;)

Tulipanna ja jedną kawę obowiązkowo rano, dopóki chodzę do pracy.
    No ja właśnie rano też muszę wypić. Nie jestem w stanie sie dobudzić bez kawy. Zwłaszcza, że... nie jadam śniadań.. tzn jadam, ale jakieś 3 godziny po wstaniu..rano tylko kawa..kiedyś i papierosy..no ale teraz wiadomo.
    Palaczki, jak Wam idzie z odstawianiem/bez papierosa???

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc ja nie pije wgl kawy

• PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta z dzisiaj 1490 :) Nieźle wzrasta, fiu fiu. To była trzecia, ostatnia. Teraz tylko USG i mogę uznać, że jestem w ciąży ;)

Rany, po takim długim i emocjonującym dniu jestem dętka totalna. Usnę zaraz z sekundę. Dobranoc dziewczyny, jutro was nadrobię :)

zosiaaa lubi tę wiadomość

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• MiSia :) Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Powiedzcie mi bo mnie to nurtuje , dlaczego lekarz nie zlecił mi na pierwszej wizycie żadnych badań ? Kazał przyjść za tydzień czyli w poniedziałek.
    W ogóle chyba upadlam na głowę bo obudziłam się o 4 rano wstałam na siku i tak już spać nie mogę.. dopóki nie zobaczę bijącego serduszka na USG to spokojna nie będę :-/
    Przepraszam , że marudze od samego rana ale gdzieś musze z siebie wyrzucic to wszystko..

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze juz z badaniami chcial poczekac do serduszka. Moj mi zlecil badania tylko przy pecherzyku ale moze to od gina zalezy.

MiSia :) lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    No ja właśnie rano też muszę wypić. Nie jestem w stanie sie dobudzić bez kawy. Zwłaszcza, że... nie jadam śniadań.. tzn jadam, ale jakieś 3 godziny po wstaniu..rano tylko kawa..kiedyś i papierosy..no ale teraz wiadomo.
    Palaczki, jak Wam idzie z odstawianiem/bez papierosa???
    Hmm dowiedziałam się 9dpo a 10bylam na becie dostałam wynik ok 14 pojechałam do koleżanki i zrobiłam pożegnanie papieroska czyli zapaliłam moje 3 ostatnie papierosy które miałam w paczce. Nie spaliłam ich do końca tylko pocmilam ;) ja w ogóle mam zamiar nie wracać do nałogu ;D kawy nie pijak więc też bez problemu;D

tulipanna lubi tę wiadomość

• Monkey Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Ja kawę piję. Jedną dziennie :)
    Co do papierosów to ciężka sprawa. Nie odrzuciło mnie i pierwszy tydzień to był jakiś koszmar.
    Teraz jest ciut lepiej ale cały czas mnie ciągnie.
    Mam nadzieję, że długo to nie potrwa :)

Kciuki za dzisiejsze wizyty 0wink.gif

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha...odebrałam wczoraj wynik tsh. W ciągu dwóch tygodni spadło z 1,45 na 0,27.
    Jak myślicie?
    Nie za niskie?

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co tak się zastanawiam jak tu urodzić i nie zwariować cały czas o coś się martwimy coś nas trapi to jest straszne

• Monkey Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania witaj w 6 tygodniu :D

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna - ja jestem wielkim kawoszem (mocna czarna bez cukru i bez mleka), ale jak wczoraj test wyszedł pozytywny to nie piłam i dzisiaj też nie zamierzam. ;-)

Dziewczyny, robienie bety jest konieczne?

Trzymam kciuki za Wasze wizyty, a Wy trzymajcie za moją! :)

P.S. Wstałam przed 7, bo z głodu nie mogłam wytrzymać, co mi się nie zdarza... A sikanie w nocy tak mnie męczy, że szok...

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Shina Nowa

Wysłany: 12 czerwca 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Czytam was praktycznie od początku, jednak ze strachu, że się nie uda bałam się zapisać. Jestem w ciąży dziś według OM 5t1d. Wczoraj byłam u lekarza było widać pęcherzyk ciążowy 13mm niestety lekarka nie mogła nic o nim powiedzieć, bo mam mięśniaka macicy i powiedziała, że przez niego nie widać czy coś jest w środku pęcherzyka, według usg pęcherzyk 5t4d. Kazała zrobić dwie bety i wrócić 23.06. Wczoraj zrobiłam pierwszą betę właśnie zobaczyłam wyniki: 1018. Strasznie się martwię, bo ta beta chyba niska jest... . Jak uważacie?
    Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 08:37

zosiaaa, MiSia :) lubią tę wiadomość

ezh4w27.png
    19.01.2015 - Leonek 17tc [*]
    022mqsh.png
  • Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    A ja myślę, że lekarz nie powinien okłamywać pacjenta. Pacjent ma prawo znać prawdę. Wielokrotnie mówimy: byłam u lekarza! i co? nie widział że coś nie tak? WIecie o co mi chodzi?
    Deliliah, mam nadzieję, że będzie wszystko ok, zbadaj tę betę. Podkuruj się domowymi sposobami.

W wielu sytuacjach masz rację, zgadza się.
    Ale tutaj?Dziewczyna jest chora, będzie się leczyć tak czy siak- ta wiedza po prostu nic nie zmieni in plus, a wręcz może ją zestresować. Jednak w ciąży takie stresy nie są wskazane.

• e-ness Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz_anna wrote:
    Jeśli chce dostać dobre pieniądze- a o tym pisała- t tak nie jest. Tym bardziej,że w listopadzie ma wejść nowa ustawa, gdzie będzie uśrednianie z 12 miesięcy.Więc 1 miesiąc tylko może człowieka pogrążyć;) Dzisiaj właśnie jest glosowanie w senacie, pewnie niebawem pójdzie do Prezydenta.
    Tak ale to nic pewnego,a na dzień dzisiejszy To co ja pisałam jak najbardziej obowiazuje,ustawa miała być przegłosowane najpierw w styczniu później w lipcu i jak narazie zmian nie było prócz wzmożonych kontroli z ZUS ;-)

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakładając nawet czarny scenariusz, to i tak można z tej sytuacji "wybrnąć" ;-) 13.30

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e-ness wrote:
    Tak ale to nic pewnego,a na dzień dzisiejszy To co ja pisałam jak najbardziej obowiazuje,ustawa miała być przegłosowane najpierw w styczniu później w lipcu i jak narazie zmian nie było prócz wzmożonych kontroli z ZUS ;-)

No dzisiaj jest głosowanie. Jesli Prezydent podpisze w czerwcu, to wejdzie 1 października, a jeśli już w lipcu to 1 listopada. Więc na macierzyński nie uda się załapać.A i z chorobowym kiepsko jeśli ktoś chce odczekać 90 dni karencji. Bo nie wiadomo jak Zus będzie interpretował bodajże art.22- czyli cyz prawo do zasiłku powstaje w momencie np. pójścia na L4, czy w momencie wydania decyzji. Każdy mówi inaczej, nikt nic nie wie.

‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ