Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Sorki bo nawet się z Wami dziś nie przywitała tylko od razu formalności, zatem
Dzien dobry drogie Panie:-)
Mnie dziś niemoc ogarnęła i nawet sobie popłakałam w mężowi rękaw, hormony szaleją.
Zaczynam dziś 5 tydz wizyta o 13.15. Babka się zdziwi bo byłam u niej 2 tyg temu z wiadomością ze "planujemy,chcemy" i co ona na to, a dziś ze się udało:-)Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
Już mi dziś trochę lepiej. Stresem nic nie pomogę, a jeszcze mogę zaszkodzić.
Byłam rano na Becie, przy okazji zrobiłam glukozę i morfologię.
Monkey, a masz problemy z tarczycą? Leczyłaś się przed ciążą?
Ja mam niedoczynność tarczycy + Hashimoto. Wg. mnie Twoje TSH jest za niskie. Mnie to wygląda na nadczynność tarczycy. Robiłaś może też, jakieś inne tarczycowe? Ft3 lub ft4?Monkey lubi tę wiadomość
-
Deliliah mam Hashi i jestem na euthyroxie 50. Dwa tygodnie temu tsh miałam 1,45, teraz spadło na 0,27. Wyczytałam, ze na poczatku ciąży tsh spada przez wzrost hcg.
Wizyte u endo mam na początku lipca ale dla świętego spokoju będę badać tsh co tydzieńWiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 09:10
ek + 09.05.2014 (9tc)
-
Zuz_anna wrote:No dzisiaj jest głosowanie. Jesli Prezydent podpisze w czerwcu, to wejdzie 1 października, a jeśli już w lipcu to 1 listopada. Więc na macierzyński nie uda się załapać.A i z chorobowym kiepsko jeśli ktoś chce odczekać 90 dni karencji. Bo nie wiadomo jak Zus będzie interpretował bodajże art.22- czyli cyz prawo do zasiłku powstaje w momencie np. pójścia na L4, czy w momencie wydania decyzji. Każdy mówi inaczej, nikt nic nie wie.
Zgadzam się pozostaje zatem czekać,Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
Shina na podstawie jednego wyniku bety ciężko stwierdzić czy jest ok. Musisz powtórzyć badanie i zobaczysz jaki będzie jej przyrost.
Nie wiem czy doczytałaś trochę nasz wątek ale wczoraj jedna z dziewczyn pisała, że powinna już byc w 11 tygodniu a ciąża wg usg wskazuje na 6 tydzień. I póki co jej ciąża rozwija się prawidłowo także jak widzisz wszystko jest możliwe
Nie zamartwiaj się na zapas i uwierz, ze bedzie dobrze
Trzymam za Was mocne kciukasy
ek + 09.05.2014 (9tc)
-
Dziewczyny.... nerwy mnie dopadają...
Biorę listę pytań... zamierzam poprosić położną aby opis badania napisała mi w punktach na kartce czy macica ok, czy brak krwiaków... bo obawiam się, że mogę nie zrozumieć terminologii medycznej a chciałabym wiedzieć co wyszło w badaniu
Mam nadzieję, że bąbel jest i rośnie
Mój mąż ma na niego dobry wpływ Jak tydzień temu płakałam że na teście wciąż jest 2-3 to mąż gadał do brzucha "Dzidziuch, no daj mamusi te 3+ bo sobie włosy powyrywa ze strachu" i rano miałam 3+. Jak plamiłam to mąż poprosił żeby został i rano już ani śladu plamień A dziś rano mąż powiedział, że będzie trzymał kciuki za występ naszego groszka żeby ładnie się pokazał i róóóósł jak największy
Oby pomogłoMiSia :) lubi tę wiadomość
-
Monkey wrote:Cześć
Ja kawę piję. Jedną dziennie
Co do papierosów to ciężka sprawa. Nie odrzuciło mnie i pierwszy tydzień to był jakiś koszmar.
Teraz jest ciut lepiej ale cały czas mnie ciągnie.
Mam nadzieję, że długo to nie potrwa
Kciuki za dzisiejsze wizyty -
Pianistka wrote:To moje pierwsze w życiu USG ciąży...
Nigdy nie dotrwaliśmy do tego momentu, zawsze kończyło się wcześniej...
Tak więc MUSI być dobrze, w końcu muszę urodzić to dzieciątko!
Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
tulipanna wrote:Ale ciągnie i nie palisz, czy ciągnie i popalasz? Ja owszem myślę o papierosie, z chęcią bym zapaliła, ale nie kupuję, nie mam to nie palę. I po tescie jeszcze wypaliłam przez tydzień paczkę słabiuchów jakiś, tak bardziej żeby sobie potrzymac, pociągnąć ze 4-5 machów i gasiłąm. Teraz już nic.
Jestem wtedy spokojniejsza i jakoś łatwiej mi to przetrzymać bo wiem, że są
Ot, taki psychologiczny triktulipanna lubi tę wiadomość
ek + 09.05.2014 (9tc)
-
gorgeous wrote:tulipanna - ja jestem wielkim kawoszem (mocna czarna bez cukru i bez mleka), ale jak wczoraj test wyszedł pozytywny to nie piłam i dzisiaj też nie zamierzam.
Dziewczyny, robienie bety jest konieczne?
Trzymam kciuki za Wasze wizyty, a Wy trzymajcie za moją!
P.S. Wstałam przed 7, bo z głodu nie mogłam wytrzymać, co mi się nie zdarza... A sikanie w nocy tak mnie męczy, że szok... -
Monkey wrote:Deliliah mam Hashi i jestem na euthyroxie 50. Dwa tygodnie temu tsh miałam 1,45, teraz spadło na 0,27. Wyczytałam, ze na poczatku ciąży tsh spada przez wzrost hcg.
Wizyte u endo mam na początku lipca ale dla świętego spokoju będę badać tsh co tydzieńMonkey lubi tę wiadomość
-
Monkey, chyba każda z nas reaguje inaczej.
Mnie TSH wzrosło i to dość sporo, bo do 2,76. Biegiem poleciałam do endo i zwiększył mi dawkę euthyroxu na 2x150 i 5x100. Plus dodatkowo kazał brać jodid 150. Powiedział, że mnie już jod nie zaszkodzi, ale dziecku za to bardzo pomoże.
A robiłaś te ft3 i ft4? Wiem, że jest wielu lekarzy, którzy na to w ogóle nie patrzą, ale na fb jest taka super grupa wsparcia Hashimoto. Dziewczyny mają taką wiedzę, że co poniektóry lekarz nie wiem tyle. I od nich wiem, że wyniki ft3 i ft4 są bardzo ważne.Monkey lubi tę wiadomość
-
Deliliah tak robiłam ostatnio ft3, ft4 i antyTg.
Stosunek tych pierwszych jest praktycznie 1:1 czyli w porządku natomiast antyTg podwyższone.
Ft3 3,62 (2,00-4,40)
Ft4 1,44 (1,00-1,60)
AntyTg 455 (0,00-115)
Dasz namiar na tę grupę?
Tulipanna też właśnie wyczytałam, że niskie nie jest zagrożeniem. Tak czy siak będę je kontrolować znacznie częściej
ek + 09.05.2014 (9tc)