X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj mały był miednicowo ale na wizycie 5 juz był głowka w doł aczkolwiek nie wiem czy mu sie znow pozycja nie zmieniła bo znow czułam nozki na dole i jak byłam w domu w sobote zrobiłam sobie kapiel i on tak mi w brzuchu jezdził ze momentami było to bolesne i cały sie wyprężał wiec moze znow pozycje zmienil juz dzis sie dowiemy

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Gorgeous może tu coś wypatrzysz
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=34435930
    Będę u niego zamawiać laktator + kilka jeszcze gadżetów.

No właśnie średnio mi pasuje ten sprzedawca, bo smoczek Lovi chciałam kupić jeden, a tam dwa w opakowaniu. No i nie ma pojedynczych butelek TT :(

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astra wrote:
    Gorgeous ja zamawialam u sprzedającego Swiat___Dziecka sporo rzeczy ale dopiero wczoraj wiec nie wiem jak z jakością. Opinie spoko, ale zobaczymy. Laktator na mall.pl bo tak jakoś taniej było akurat.

A dziewczyny zamawiała któraś literki z imieniem? Tylko ja chciałabym drewniane albo coś podobnego, kolorowe, ale nie szyte. Możecie coś polecić juz? Przeglądałam na allegro ale jeszcze się nie zdecydowałam.

Właśnie widziałam ten sklep na allegro, tylko jeśli chodzi o koszty przesyłki, to trochę przesada... A ja literki zamawiałam na http://www.mwl.net.pl :)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opryszczkę trzeba leczyć, bo można dziecko zakazić... Generalnie opryszczka szalejąca w ciąży nie jest bezpieczna.. Jak ktoś raz złapał tego paskudnego wirusa to niestety powraca w momentach osłabienia organizmu..
    Ja nigdy nie miałam, moi rodzice też nie, moj facet też nie ma, więc na szczęscie mogę odetchnąć jeśli o to chodzi..
    A Wam szczerze współczuję..:(
    http://www.mjakmama24.pl/ciaza-i-porod/ciaza/opryszczka-w-ciazy-jest-bardzo-niebiezpieczna-dla-dziecka,152_2443.html

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na usg dopiero 14 grudnia... nie doczekam się chyba ;-) żeby mój Młody jeszcze miednicowo leżał, a on nie dość, że miednicowo, to w dodatku poprzecznie - ma mało miejsca i wątpię, że się przekręci, bo leży tak od początku i ciągle kopie mnie albo wali główką w boki. Ale pozostawiam decyzję jemu - jak będzie uparty, to będzie cesarka i tyle :)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja literki zamówie tutaj http://pinezka.eu/sklep/

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizytujące :) ja ide we wtorek do gina bo chce sprawdzic czy malutka przybrała na wadze a tak bym szła 22grudnia.

W nocy spałam dobrze tylko na sikanie wstawałam,malutka była grzeczna :) ogarnelam chatę usiadłam i nic mi sie nie chce .

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczynki , mam zly wynik testu glukozy , ja mialam badane naczczo I 1 godzine po wypiciu glukozy I nadczo nie wiem jaki wynik byl , bo Lekarz do mnie dzwonil I zostawil wiadomosc , ale po wypiciu bylo 165 , a u mnie norma jest do 140 po 1 godzine , mam pytanie , a czy przypadkiem do 140 to jest w Polsce norma, ale po 2 godzinach ??? Chyba Wy takie cos pisaliscie , czy nie ?
    Ja teraz mam skierowanie na ta glukoze na 3 godziny ...
    P.s. Co dla mnie oznacza , gdy bedzie zly wynik , musze isc na diete , czyli zero cukrow i innych , co powoduja wysoki cukier, czy bede musialaby jakies tabletce brac ?

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans zalezy jesli jest posunieta cukrzyca to i badanie cukru po kazdym posiłku po godzinie i na czczo ale mozesz tez dostac insuline. na razie to badaj cukier na czczo idz na ta glukoze raz jeszcze i na poczatek to dieta gdzie musisz wykluczyc biały ryż mozesz jesc brazowy i parboiled, pieczywo pszenne musisz zastapic razowym , wędliny najlepiej drobiowe. wyeliminowac słodycze mięso jesc najlepiej gotowane na parze lub duszone nie smazyc , jesc duzo warzyw ale gotowanych na parze omijac gotowana marchew, jesc surówki ale bez śmietany zamiast tego dodac jogurt naturalny,plus nie za czesto ziemniaki. nie jesc winogron bo maja duzo cukru za to jablka pomarancze i najlepiej grejpfruty.mozesz jesc ser zołty tylko znajdz taki bez laktozy i nabiał ale tez nie za duzo jogurty to te z obnizona zawartosci tłuszczu tak max do 2 % ja polecam greckie i mleko tak max 1,5 -2 % tluszczu i jesc płatki tylko omijaj te pszenne i te ktore maja w skladzie płatki kukurydziane gdybys wybierała musli. najlepiej owsiane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 13:53

Evans lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    Ja na usg dopiero 14 grudnia... nie doczekam się chyba ;-) żeby mój Młody jeszcze miednicowo leżał, a on nie dość, że miednicowo, to w dodatku poprzecznie - ma mało miejsca i wątpię, że się przekręci, bo leży tak od początku i ciągle kopie mnie albo wali główką w boki. Ale pozostawiam decyzję jemu - jak będzie uparty, to będzie cesarka i tyle :)

mój leży dokładnie tak samo od samego początku, kopie po bokach, a czasem po środku przy spojeniu - chyba jak zegnie bardziej nogi. Moja gin mówiła, że tak miała dziecko ułożone i tak jej zostało do końca i miała cc, większość znajomych mówiła mi żedo 8ms dzieci się im poobracały.
    Swoją drogą jak do samego końca dziecię jest miednicowo-poprzecznie ułożone to brzuch ma inny kształt??

Co do glukozy po obciążeniu 75, ja po 1h miałam 150 a po 2h 100 i jest ok

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Bruśka mierzysz cukry? Jakie masz na czczo? U mnie 87-95 a to chyba trochę dużo
    no jak masz powyżej 90 to już wysokie:/ właśnie przez to dostałam insulinę.Bo oczywiście piszesz o pomiarach glukometrem?

• Evans Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Bruska !!!! Bede sie stosowac juz od dzis niezaleznie jaki bedzie wynik po 3 godzinach ... Choc mam nadzieje , ze jednak bedzie dobry ...znaczy lepszy ...
    Jedyne co , to ja bardzo nie lubie jagurtow bleeee , poza tym ja od kilku dluuuugich lat kupuje produkty bez laktozy , bo mi smakuja , np. Nie ma mowy , ze napije sie mleka normalnego ,Bo mi smierdzi krowa , serio !!! Nie dam rady ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 14:04

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no i posiłki musisz jesc tak co 3-4 godziny mniej obfite a czesciej poprostu.

Evans lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak to nie opryszczka, przygryzłam wargę ;p już zeszło prawie :)
    co do badań glukometrem to jak jak pisałam do 90 na czczo 120 1h po posiłku. Ale liczy się to tylko przy badaniach glukometrem i wiem że wszędzie jest tak samo :) Dziś zrobiłam na obiad krokiety z pieczarkami i serem bo mój A strasznie miał ochotę więc będzie niespodzianka:) do diabetologa idę 2.12 mam nadzieję że nie dostanę kolejnej porcji insuliny coraz częściej mnie chce widywać a ja się stresuję wizytami;p
    No i ta kolacja późniejsza jest bardzo ważna, tak jak nie jedzenie owoca po godzinie 17 bo cukry rano oszaleją. chyba nie powinno być więcej niż 10h między kolacją a śniadaniem bo właśnie jest tak dziwnie z tymi cukrami że są zbyt wysokie. Później poszukam w książeczce którą dostałam jaki to był czas.

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia uwielbiam takie krokiety... Mniam. :) Podziel się :P
    A coś położna na tych pierwszych zajęciach mówiła, że jak się miało opryszczkę w ciąży to dzidzie muszą mieć dodatkowe badanie słuchu czy coś. Ale może coś pomieszałam, taki ze mnie ostatnio kalafiorek. :P

Wróciłam z szaleństwa lumpowego i oprócz skarbów dla Ignasia kupiłam sobie kieckę. Małą, czarną z h&m. Jestem z siebie dumna! Będzie jak znalazł na święta albo sylwestra w domu ;)

Moje usg dopiero 16.12 i mam nadzieję, że Synuś się przewróci bo jak do tej pory miednicowo ułożony albo się czasem w poprzek przekręca.

A oto moje zdobycze :D
    4ec119550d333d21med.jpg

debcbe0d12468c19med.jpg

3ee1e693ce147cd2med.jpg

5af2de88672450c3med.jpg

vayn, tysiaa93 lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodź mogę się podzielić ;p A gdzie do lumpka chodzisz?

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wyzwolenia london fashion czy jakoś tak. Póki co najlepszy jaki odwiedziłam.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans wrote:
    Czesc Dziewczynki , mam zly wynik testu glukozy , ja mialam badane naczczo I 1 godzine po wypiciu glukozy I nadczo nie wiem jaki wynik byl , bo Lekarz do mnie dzwonil I zostawil wiadomosc , ale po wypiciu bylo 165 , a u mnie norma jest do 140 po 1 godzine , mam pytanie , a czy przypadkiem do 140 to jest w Polsce norma, ale po 2 godzinach ??? Chyba Wy takie cos pisaliscie , czy nie ?
    Ja teraz mam skierowanie na ta glukoze na 3 godziny ...
    P.s. Co dla mnie oznacza , gdy bedzie zly wynik , musze isc na diete , czyli zero cukrow i innych , co powoduja wysoki cukier, czy bede musialaby jakies tabletce brac ?

Evans ta norma 140(od pół roku 153) po dwóch godzinach to jest jeśli robisz obciążenie 75 g. Ty miałaś obciążenie 50 g także ta norma jest po godzinie.

Evans lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam takie normy podane dla kobiet w ciąży:
    Na czczo <92
    Po 1h <180
    Po 2h <153

Moje wyniki były 91/134/142 i mi lekarz powiedział że wyniki są ok.

Evans po prostu regularnie co 2-3h jedz, mniej owoców i poczytaj w necie co dla cukrzykow jest najlepsze.
    Ogólnie na początek wyślę cie do diabetologa i glukometrem będziesz kontrolować cukier a jak będzie wysoki nadal to dopiero potem dostaniesz insulinę i to robisz sobie zastrzyki.

Może dzień przed zjadlas coś... Powtórz krzywa cukrowa i będzie dobrze :-)

Evans lubi tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Na wyzwolenia london fashion czy jakoś tak. Póki co najlepszy jaki odwiedziłam.
    Na słonecznym w heliosach jest świetny:D muszę się wybrać:)

‹‹ 1048 1049 1050 1051 1052 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ