WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Już po mały nie będzie taki mały powiedział Pan doktor mówi że główkę ma pokaźną waży 1300 i niestety się nie widzieliśmy bo jest pleckami ułożony widzieliśmy potylice. Cukry mam mierzyć dalej ale odstawiamy acard dzięki wielkie może zgaga zniknie. Zmiana żelaza. Obawiam się mały mierzy już 38 cm. A ja same małe ciuszki mam. Mówił że nie mam dużo wód.

A co do ilości wód to właśnie może dlatego taka duża waga Tuli.
    No ja jakoś kosmicznie dużo nie przybrałam, bo +11 kg (wążę 63) ale część tego to rzeczywiście mogą być wody..i Lalusia też swoje już waży.. Pytałam ile cała ma cm to powiedział, że nie da się już jej zmierzyć, że na tym etapie to już niemożliwe..hmmm...
    Brusia, skąd te 38 cm???
    Mnie to się śmiać chciało, bo Mała zasłaniała się rączką jak na tym jednym zdjęciu...a gin: "Nooo weeeeź tą rąsie", "No, no, pokaż się troszkę" zaklinał Ją i udało się cyknąć to jedno zdjęcie i za chwię znów Wstydziolina się zakryła :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 21:54

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti pomysl w jakich patologiach myśmy się wychowywali ;-)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    na żelazo podobno dobry jest też jarmuż- polecam zrobić z niego chipsy robi się w 10 mi n i są extra.

jutro idę znowu wybierać wózki póki co zastanawiam się nad cybex balios albo mutsy evo.
    A gdzie ten jarmuż się kupuje??/ Nigdzie tego nie widziałam w sklepach..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna w PIPie jest napewno i w sklepach że zdrowa żywnością.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    Doti pomysl w jakich patologiach myśmy się wychowywali ;-)
    Noooo, ani karuzeli nad łóżeczkiem nie miałyśmy ani chodzików, leżaczków! A jakich patologicznych rodzicó miałyśmy! BEZ FOTELIKÓW nas woziły :P Teraz to by z art. 160 kk odpowiadały za narażenie zdrowia i życia dziecka na niebezpieczeństwo :P

tysiaa93 lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    Tulipanna w PIPie jest napewno i w sklepach że zdrowa żywnością.
    W czym???

Edit:Aaaaa pewnie Piotr i Paweł, tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 21:58

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koktajle z jego dodatkiem są też zjadliwe

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weźmy pod uwagę ze nasi rodzice raczej nie mieli samochodu, samochodów było dużo mniej i rozwijały prędkość 50-70 km na godzinę wiec było trochę bezpieczniej niż teraz. Ale ten kask to już trochę przesada :-)

Kri lubi tę wiadomość

201602111680.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    Koktajle z jego dodatkiem są też zjadliwe
    hmmm...w zyciu tego na oczy nie widziałam...ani nie jadłam... to jest zielone??? <jaka ja tępa jestem>

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Piotr i Paweł jadę skrotami hehe u nas w jednym sklepie takim spożywczo warzywniaku jest ale tam są takie różne wynalazki. Ale ja to w takiej większej wsi mieszkam.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli powiedział że jest kalkulator jeden na amerykańskiej stronie wpisał tam parametry z usg i wyszło że 37,5 a strona to wiem ze pregnancy.coś tam coś tam ze tam fartosci FM wpisujesz jakie wyliczył. No i z usg wyszło przy wielkościach jest 9 dni starszy.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest takie zielone jak kapusta moja koleżanka z tego sałatkę z cieciezyca robi ale mi osobiście ble ble ble nie smakuje. W koktajlu nie czułam.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z ciekawostek powiedział że płeć jest się w stanie określić po wielkosci glowki. Nie wiem jak ale mówi że studenci robili oczy jak im powiedział ale pozniej im pokazał jak się to robi. I powiedział że mały głowę ma męska i wcale mała nie będzie.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam, ale muszę Wam posmęcić. Normalnie się poryczałam, teść tak ochoczo się deklarował że nam kupi wózek taki który mi się podoba. No i teraz dzownek do drzwi, dziadek z Anglii przyjechał z takim oto wózkiem....

http://allegro.pl/3w1-wozek-baby-merc-s3plus-gratisy-i5800953361.html

Ręce mi opadły i sporo innych części ciała

• d84 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jarmuż kupisz w każdym hipermarkecie typu auchan, tesko itp. na półkach z pakowanymi mixami sałat. Ja też w biedronce kupuję. Ja to jadłam tylko w formie sałaty z sosem winegret i jako chipsy - które polecam dodajesz oliwę i przyprawy jakie lubisz np. chili lub słodka papryka lub ciut soli i w sam raz do chrupania.
    W soku nie piłam ale dziś zrobiłam sobie sok z jabłek i zblendowałam ze szpinakiem świeżym i też mi smakowało.
    Moja matka miała anemię po porodzie 30 lt temu to kazali jej robić coś takiego - przekroić buraka na pół, wydrążyć dziurę łyżeczką i dać w nią trochę miodu, zostawić na noc i rano pić sok który się zebrał - polecała ta metodę że na nią działało. Nie próbowałam bo póki co wyniki ok.

Vayn i co zrobisz z tym wózkiem mam nadzieję że jakoś z tego wybrniesz, coś mi się nie wydaje że za 650zł można zrobić porządny wózek z tyloma akcesoriami jeszcze. Dzięki Bogu że ze mną rodzice konsultują każdą rzecz jaką kupują nawet kolor materiału na kocyk.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 22:36

tulipanna lubi tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm a jaki chciałaś?? Nie zapytał wcześniej??

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie głupio sprzedać i dołożyć. Ale jak Ci się nie pidoba i nie jest to o czy marzylas to też się nie zmuszaj. I coś trzeba wykombinować.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo boshe..... Na serio taki wam kupił?!?!?!? Masakra....
    Wiem że dziadki chcą dobrze ale nie lepiej było wam dać te 700 zł niż samemu kupować taki wózek który wygląda tragicznie....

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No fakt tym bardziej pisałaś że jesteście wysocy to chyba Ty a te wozki są baaaardzo niziutkue. Takie obijaki krawężników.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedział jaki chcemy, i mówił że okej bo to 1 wnuczka. A teraz nagle że dać 400 funtów na wózek to zadużo, bo znalazł nowy 3w1 za 100 i takim przecież też pojeżdże....

Z tym i tak trzeba będzie porządek zrobić, bo się nawet to w bagażnik nie zmieści. ALe mnie poliki z tej złości pieką, możecie sobie wyobrażać.

‹‹ 1051 1052 1053 1054 1055 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ