WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Astra Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesia, to widzę, że ojców mamy podobnych. Mój to trochę taki sknera, ale do niego trzeba właśnie prosto jak do chłopa. Sam nie kupi, no ale też się nie zna, a jak powiem, że jedziemy meble kupować to pojedzie i da. Może i dobrze, że też na głupoty nie wydaje, tylko tak sobie odkłada i jak potrzeba to pomoże. Auto pierwsze też mi kupił, potem siostra objeździła jeszcze i niestety poszło na złom :P Swojego później kupiłam za swoje, ale nieźle zarabiałam więc nie potrzebowałam pomocy. Ale wiem że też pomocy by nie odmówił. Z resztą widzę że się bardzo cieszy że będzie podwójnym dziadkiem :P nawet ostatnio jak byłam u nich to zrobił mnie i siostrze kolacje co mu się normalnie nie zdarzało "bo przecież mamy ręce" :D

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    u nas finanse są wspólne, w sensie mamy jedno wspólne konto (mąż nie ma tylko swojego) + ja mam 2 swoje hahahaha tak się ustawiłam,
    To u nas też podobnie, ja mam swoje on ma swoje ale dodatkowo mamy wspólne na które co miesiąc wysyłamy pieniążki :) Założyliśmy je właśnie w ciąży bo to raczej ja będę chodziła po pieluszki, później słoiczki czy cokolwiek i żebym nie wydawała ciągle na dziecko to ustaliliśmy że czas na wspólne konto, a żebyśmy dalej mogli sobie robić prezenty niespodzianki to zostawiliśmy też osobne :)

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi przypomnij mi ten magnez który bierzesz? Bo musze jakiś kupić a jak Tobie pomaga to może i mi pomoże. Ja na razie jestem w szpitalu na tokolizie, próbowali odłączyć ją i przełączyć na magnez, ale po magnezie dalej brzuch się stawia...

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam dobrze z moim tatą, teraz juz mi daje co jakos czas pare stówek jak ma cos w zapasie, zasponorowal ściany, kupił nam okna do domu ostatnio (budujemy sie powolutku bez kredytu), zrobił nam meble do kuchni (złota rączka), zawsze wszystko naprawi w mieszkaniu, a nawet jak trzeba to i zamek w kurtce zrobi :) u mnie jest taka sytuacja, ze mama zgineła ponad 10 lat temu, ja chorowałam i chyba chce mi to jakos wynagrodzić, az nieraz mi głupio, przykro ze on tak duzo robi, a teściowie (mimo nawet większych możliwości) nic nie pomogą, a wręcz utrudniają.Teść zaoferował wózek, a teściowa cisza...ja tam generalnie nic nie oczekuje od nich, tylko wkurza mnie to ze tak sępią i jeszcze by od nas wytargali jakby sie dało...
    Szara myszka - no zacny prezent :) teraz bedziesz miec ful relax :)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astra wrote:
    Agniesia, to widzę, że ojców mamy podobnych. Mój to trochę taki sknera, ale do niego trzeba właśnie prosto jak do chłopa. Sam nie kupi, no ale też się nie zna, a jak powiem, że jedziemy meble kupować to pojedzie i da. Może i dobrze, że też na głupoty nie wydaje, tylko tak sobie odkłada i jak potrzeba to pomoże. Auto pierwsze też mi kupił, potem siostra objeździła jeszcze i niestety poszło na złom :P Swojego później kupiłam za swoje, ale nieźle zarabiałam więc nie potrzebowałam pomocy. Ale wiem że też pomocy by nie odmówił. Z resztą widzę że się bardzo cieszy że będzie podwójnym dziadkiem :P nawet ostatnio jak byłam u nich to zrobił mnie i siostrze kolacje co mu się normalnie nie zdarzało "bo przecież mamy ręce" :D
    Sknerą to nie jest, odkładać też dużo nie odkłada po prostu dobrze zarabia, a to co zarabia w większości inwestuje w przyszłość wnuków. Mój tata jest dodatkowo numizmatykiem dość kosztowne hobby ale zawsze powtarza że to procentuje i wnuki gdy będą potrzebowały mogą to kiedyś spieniężyć:) Co do auta to się nie pytał czy mamy czy nie pojechał gdzieś rano wrócił do domu, wstaliśmy poprosił żebyśmy z nim pojechali i pokazał co wybrał, powiedział żebym dopytała o jakieś pierdoły które moim zdaniem się przydadzą. To była sobota, w poniedziałek pojechałam odebrać samochód ;)
    Ale ja w ogóle córunia tatunia jestem bo dostaję od niego wszystko co chcę od zawsze.

• Asicka 81 Koleżanka

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia u mnie poczatek 28 tyg a sexu u nas też nic całkowity zakaz gin kazał mężowi iść do sasiadki jak jakas mozliwa

Mila920 lubi tę wiadomość

Asiula
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Ja to mam dobrze z moim tatą, teraz juz mi daje co jakos czas pare stówek jak ma cos w zapasie, zasponorowal ściany, kupił nam okna do domu ostatnio (budujemy sie powolutku bez kredytu), zrobił nam meble do kuchni (złota rączka), zawsze wszystko naprawi w mieszkaniu, a nawet jak trzeba to i zamek w kurtce zrobi :) u mnie jest taka sytuacja, ze mama zgineła ponad 10 lat temu, ja chorowałam i chyba chce mi to jakos wynagrodzić, az nieraz mi głupio, przykro ze on tak duzo robi, a teściowie (mimo nawet większych możliwości) nic nie pomogą, a wręcz utrudniają.Teść zaoferował wózek, a teściowa cisza...ja tam generalnie nic nie oczekuje od nich, tylko wkurza mnie to ze tak sępią i jeszcze by od nas wytargali jakby sie dało...
    Szara myszka - no zacny prezent :) teraz bedziesz miec ful relax :)
    Pogratulować Taty Zosia! No i przykro mi z powodu Mamy..
    Mój ojciec w sumie powiem Wam jest podobny.. sam nie kupi, bo się nie zna, ale byłam z nimi ostatnio w Lidlu i była promocja na Pampersy. Zobaczył i mówi- dobra cena? No tak Tato. To bierzemy :) I pewnie jak już wie jakie to będzie specjalistą :P Jak byłam gluciara to jeździł zawsze do Makro i kupował różene szampony, odżywki etc i m. in. dla mnie tampony Ob (zawsze w największych paczkach, u mnie nigdy ojciec nie miał z takimi rzeczami problemów, podobnie jak z rozmowami o antykoncepcji, seksie, wszelkich medycznych rzeczach, fizjologicznych etc)Pamiętam jak kiedyś mi daje i mówi: Masz Córciu, tylko nie na raz :P Ale ryknęłam śmiechem :P

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szaleństw łóżkowych to my z mężem ostatnio zaszaleliśmy. Po chyba 10 tygodniach. I na prawde czułam się jak dziewica, a później byłam tam taka spięta, wręcz odrętwiała :)) ale przyjemności było co nie miara

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo, a już na pewno mój ojciec nie kupi żadnego ubranka! DLaczego? Bo jak to On mówi: w szmaty inwestować nie będzie :) Od tego specjalistką jest moja Mama :P Ojcu też kupuje wszsytko poza butami :P A jak już zmusiła Mama Ojca żeby poszedł do sklepu za jeansami to wszedł do Levisa i kupił 2 pary takich samych spodni. Po roku wrócił z metką i zażądał znów dwóch takich samych w tym samym rozmiarze. Pami zapakowała, zapłacił i wyszedł. Bez mierzenia i zbędnych ceregieli :P

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Astra Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka wszystkiego najlepszego i super ze prezent od męża udany :-D czasem warto dać się zaskoczyć :-)

Mnie kurier wyciągnął z łóżka... Zaraz ma być, chyba z 5-10-15 te rzeczy co zamawialam :-D

szara myszka lubi tę wiadomość

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Oooo, a już na pewno mój ojciec nie kupi żadnego ubranka! DLaczego? Bo jak to On mówi: w szmaty inwestować nie będzie :) Od tego specjalistką jest moja Mama :P Ojcu też kupuje wszsytko poza butami :P A jak już zmusiła Mama Ojca żeby poszedł do sklepu za jeansami to wszedł do Levisa i kupił 2 pary takich samych spodni. Po roku wrócił z metką i zażądał znów dwóch takich samych w tym samym rozmiarze. Pami zapakowała, zapłacił i wyszedł. Bez mierzenia i zbędnych ceregieli :P
    Mój mąż ma to samo. Też jak znalazł normalne jeansy w levisie to tylko tam i tylko ten sam model i rozmiar, dwa różne odcienie granatu. On w rurkach chodzić nie będzie a we wszystkich sklepach same wiecie jak to wygląda. Czasami jak widzę na ulicy chłopaków to zastanawiam się, czy rurki pożyczyli od siostry czy o co w tym chodzi ;)

Wczoraj przytargałam od koleżanki wielką torbę ciuchów dla Kluski :D

tulipanna lubi tę wiadomość

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Lexi przypomnij mi ten magnez który bierzesz? Bo musze jakiś kupić a jak Tobie pomaga to może i mi pomoże. Ja na razie jestem w szpitalu na tokolizie, próbowali odłączyć ją i przełączyć na magnez, ale po magnezie dalej brzuch się stawia...
    Teraz biorę Doppelherz Aktiv Magnez B6 Forte 400 mg w jednej tabletce dwa razy dziennie. I naprawdę chyba pomaga.

Z moim Arkiem jesteśmy od 4 lat a od 3,5 roku mieszkamy razem i od zawsze kasa była wspólna. Na początku jak nie pracowałam to on zajmował się finansami przez jakieś 0,5 roku a teraz to ja trzymam. Z tym że on dostaje wypłatę do ręki, zostawia sobie ile chce i resztę oddaje mi na rachunki i życie. A jak coś więcej potrzebuje to mówi i mu daje kartę albo wybieram gotówkę.

A prezenty to mamy zazwyczaj zaplanowane. On zapalony wędkarz więc zawsze chce jakiś kołowrotek albo wędkę a teraz sobie zażyczył spodnie na ryby i kurtkę do tego. A ja ostatnio w biżuterię inwestuję. Kolczyki, bransoletkę a pod choinkę chcę zegarek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 12:05

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka lepiej ze jestes w szpitalu pod kontrola trzymam kciuki :)

Kurwa Mac!!!!!!!!!!! Od rana czekałam z mezem na jelopa bo wczoraj dzwonił ze przywiezie wykładzinę która zamówiliśmy dla naszej kruszynki oczywiscie przyjechał o 11 takie lekkie opóznienie dwugodzinne!maz pojechał do pracy bo ile mozna czekac!koles ktory przywiozł wykładzinę wraz z moim wujkiem i z dwoma pomocnikami wnieśli wykładzinę przez balkon długa jest 5m i wazy 50kg,wnieśli podpisałam papiery i mowie a wezmę odwine z foli i zobacze czy to ta.No i kur......otwieram rozwijam kawałek i szlak mnie trafił!!!!!przywiezli mi jakies gowno ,jestem tak zagotowana ze szkoda slow!maz juz dzwonił do sklepu maja to wyjaśnić. :( :( :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 12:12

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    To u nas też podobnie, ja mam swoje on ma swoje ale dodatkowo mamy wspólne na które co miesiąc wysyłamy pieniążki :) Założyliśmy je właśnie w ciąży bo to raczej ja będę chodziła po pieluszki, później słoiczki czy cokolwiek i żebym nie wydawała ciągle na dziecko to ustaliliśmy że czas na wspólne konto, a żebyśmy dalej mogli sobie robić prezenty niespodzianki to zostawiliśmy też osobne :)
    Tylko, że mój mąż nie ma osobnego, tylko ja mam osobne, on ma tylko to, które mamy wspólnie :D Ale my od dawna mamy wspólne pieniądze, wymieniamy się kartami do bankomatu, on zna mój login i hasło do konta, zresztą mam do niego zaufanie i po prostu jak potrzebuje to bierze albo przelewa, a z tego wspólnego konta ja rzadko korzystam, bardziej traktuję je, jako jego, ale jak nie mam u siebie kasiory to biorę od niego. Nawet z portfela sobie bierzemy jak na coś nam potrzeba, np. drobne na bilet.

201602111680.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astra wrote:
    Myszka wszystkiego najlepszego i super ze prezent od męża udany :-D czasem warto dać się zaskoczyć :-)

Mnie kurier wyciągnął z łóżka... Zaraz ma być, chyba z 5-10-15 te rzeczy co zamawialam :-D
    Też przyczaiłam wczorajszą promocję w 5 10 15 i kupiłam mojej córci sweterek do ogrodniczek. Generalnie wczoraj zamówiłam, a dziś już kurier przyniósł :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9196a92cab28.jpg

Lexi150, Zosia_wop, tysiaa93, Astra lubią tę wiadomość

201602111680.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A takie pytanie z innej beczki. Miałam zamiar kupić taką matę masującą na mój obolały kręgosłup ale czy w ciąży w ogóle można coś takiego używać?

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    A takie pytanie z innej beczki. Miałam zamiar kupić taką matę masującą na mój obolały kręgosłup ale czy w ciąży w ogóle można coś takiego używać?

wlasnie tez się zastnawialam Lexi nad tym, ja na razie na tym fotelu co dostałam tylko siedze i leze, nie wlaczam tego masowania, jakos wole nie - ale nie wiem czy można czy nie można

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek mam wizytę u lekarza to zapytam.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mamuska upolowala ostatnio na lumpach ;-)

Zakochałam się :-) już się nie mogę doczekać mojego małego przystojniaczka w tym ;-) - tatuś niczego sobie, wiec Synio też ciacho bedzie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2016, 14:31

Lexi150, Zosia_wop, szara myszka, tysiaa93, d84 lubią tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna Twój tato tez udany :) z mojego sie śmieje, ze po ubrania to do Paryża albo Mediolanu powinien pojechać, bo w Polsce to jeszcze nie uszyli nic odpowiedniego dla niego :D

Matę masująca mam, ale boje sie używać zeby skurczy nie prowokować...i to tak wibruje, boje sie ze mi dziecko wytelepie :D

tulipanna lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
‹‹ 1056 1057 1058 1059 1060 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ