X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Kri Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Ashley witaj, na kiedy dokładnie masz termin? Chłopczyk czy dziewczynka? :)

Łóżeczko będę zamawiać takie: http://www.smykoland.pl/klups-lozeczko-marsell-bialy-120x60.html

Tusiaa no co ty, cały czas na szafę czekam ;D
    A widziałaś je na żywo? Bo ja tak i na fotce wygląda dużo lepiej, tzn jest ok ogólnie ale nie jest jakieś mega stabilne i tak urocze poprostu.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    A widziałaś je na żywo? Bo ja tak i na fotce wygląda dużo lepiej, tzn jest ok ogólnie ale nie jest jakieś mega stabilne i tak urocze poprostu.
    Na żywo nie widziałam. Serio na żywo tak średnio wygląda? Bo na fotce się w nim zakochałam :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.kropkiwpaski.pl/atelier/dla-dzieci/posciel/komplet-niemowlecy-dzianina-kremowa-w-pomaranczowe-kropki taki kocyk kupiłam bratankowi, używają go i w domu i do wózka, taka w sumie kocyko kolderka. Polecam. Akurat na luty w sam raz

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Ashley Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Ashley witaj, na kiedy dokładnie masz termin? Chłopczyk czy dziewczynka? :)

Wg belly 3 luty, wg OM 5 luty (urodziny teścia). Ogólnie u mojego męża w rodzinie dużo jest lutowców, łącznie ze mną. Będziemy mieli synek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 14:24

___Bartuś___ 4050g /57cm
    * 08.02.16r. godz. 15.05
    lprk2n0ax3utoe40.png[/url]
  • Kri Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia zwróciłam na nie uwagę specjalnie przez te sowy. Ładne ale jak dla mnie na fotkach dużo lepiej się prezentuje, te sowki tez nie robią jakiegoś wow:-) no ale wiesz ja mogę mieć inny gust, wiem że Ci się bardzo podoba. Zamów, i tak będziesz o nim myśleć pewnie, zawsze możesz zwrócić jakby co.
    P.s to co w sklepie widziałam było troszkę podrapane i może stąd moje wrażenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 14:46

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Monia ja ta zaczepkę wyczailam u dziewczyny w Grudniowkach i jak ja zobaczyłam to <3 mowie moje dziecię musi taka miec :) wiec zapytałam dziewczyny gdzie kupiła podała link weszłam na ta stronę holenderska i zamówiłam za pomocą google tłumacz :) i doszła jest haha :) ja sie zabieram za robienie rogalików drożdżowych :) :)
    Czyli wysyła za granice? Zaraz wejdę poczytać :)

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri dzięki za opinię :) Masz rację, tak czy siak będę o nim myśleć bo mam je już wybrane od dłuższego czasu :D Muszę po prostu szybciej zamówić, żeby mieć czas na zwrot jakby co.

Ashley oki, dopisałam cię na listę lutówek :)

Ashley lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Ashley Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak prezentuje się nasz kacik:
    2e5momb.jpg

20zo5jd.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 14:49

tysiaa93, Biedroneczka29, Tusiaa, lula.91, tulipanna, Lexi150, szara myszka, Zosia_wop lubią tę wiadomość

___Bartuś___ 4050g /57cm
    * 08.02.16r. godz. 15.05
    lprk2n0ax3utoe40.png[/url]
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia to tak jak u mnie ja jak zobaczyłam ta zawieszkę to to była miłość od pierwszego wejrzenia <3 wlacz sobie tłumacza i dasz radę ja tak zrobiłam :)

Agnesia tak tak wysyłają za granice :)

Dziele sie z Wami moimi rogalikami :) ja zrobiłam ciasto a maz zawijal :)

http://static.pokazywarka.pl/i/6178554/373633/image.jpg

Moniaa, Ashley, tysiaa93, Tusiaa, lula.91, szara myszka, vayn, madzia.rka, Zosia_wop lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Tysiaa, Tysiaa a to już wszystko łacznie z praniem bedziesz robić pewnie ?? oj mi by sie nie chciało :D aa i tak miałam problem z posortowaniem swoich rzeczy :D
    Tysiaa piękne łóżeczko :) a ja czekam na komode :P

ZDecydowalismy się na łóżeczko całe szczebelkowe, zwykłe a miałam upatrzone takie z bokami z misiem czy z czyms tam ale nie było by tego widac bo od jednej strony sciuana a od drugiej komoda będzie :) mąż tylko przemaluje na ciemniejszy kolor i będzie ok :)

Aaa ma któras tak z Was że bolą Was palce u rąk tzn w zgieciu tam gdzie sie zaczynają palce?? bo mnie już od paru dni i nawet czasem mam problem z odkreceniem wody do picia :/ Zresztą w lewej ręce bardziej bolą.

Biedroneczka smakowicie wyglądają rogaliki. Mój mąż pewnie nawet palcem by nie ruszył żeby zawinąć ...

Ashley Ty już masz wyszystko posegregowane i poprane? ładny kącik :) szkoda że u mnie niestety nie da rady dać komody tak jak Ty masz :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 15:46

tysiaa93 lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka- to badanie miałam 25+5/6 (jakoś tak). Mały jest między tym 10 a 50 centylem. Ale nie martw się- lekarz mi powiedział, że jeżeli dzieci u nas w rodzinie rodziły się małe (a rodzą- mój brat był niby klocem a miał 3300, średnio waga między 2500 a 3000) to po prostu takie są predyspozycje. Najważniejsze, że jest zdrowe i, że nie stwierdzono hipotrofii.
    A tak BTW to Cię chyba zastrzelę- cały dzień na nogach, zakupy, leżę zadowolona, że wszystko jetst kupione i Was nadrabia- PATRZE- a tu rogaliki- i oczywiście co? ZJADŁABYM SOBIE TAKIE :D :D :D

I w ogóle to lubię jak tak wrzucacie linki, bo mi się czasem tak nie chce szukać :D

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Muszę w końcu wybrać łóżeczko. Wybierałyście takie z opuszczonym bokiem albo z funkcją kolysania czy takie bez udziwnień? Jak ktoś może niech wrzuca linka.
    Ja naoglądalam się w necie i niektóre modele widziałam w sklepie na żywo, to sorry, chybotliwe, cienkie szczebelki a ceny nie wiadomo za co.
    Kri, ja kupiłam z funkcją kołysania Klupiś model Radek II
    http://dino.sklep.pl/nowy/klups-Lozeczko-radek-ii-kolyska-szuflada-sosna-120x60-p-9.html

ooo takie, tylko w kolorze venge (bo zależało mi na kolorze, a też w tym kolorze aż takiego mega wyboru nie ma). Fajnie się kołysze, w sklepie stało skręcone, więc można było zobaczyć. Funkcję kołyski oczywiście można zablokować, że się nie hyśta :) No ikoniecznie chciałam z szufladą, bo my mamy małe mieszkanie a szuflada to dodatkowe miejsce.

Kri lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Moja malutka w poniedziałek ważyła 870g... też niezła kruszynka :)
    Pamiętajcie, że to waga w przybliżeniu. U mnie wydruk z usg taki dokłady z tymi danymi wszystkimi, że to waga +/- 234 gramy, zatem Wasze Kruszynki mogą wazyć też około 1 kg :)

Moniaa lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Ja dzis za sernik, takze trzymajcie kciuki! Tym razem nie spiesze sie, za drugs warstwe sie zabiore wieczorem albo na noc zeby nie bylo powtorki z wczoraj :(
    koniecznie ze szczegółami oczekuję opisu smaku tego sernika i zdjęcia :)

Witaj Ashley!!! :)

szara myszka lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ashley wrote:
    Wg belly 3 luty, wg OM 5 luty (urodziny teścia). Ogólnie u mojego męża w rodzinie dużo jest lutowców, łącznie ze mną. Będziemy mieli synek :)
    Ooooo, to tak samo jak ja!!!! :) Tylko u mnie siedzi w brzuszki mała Tulisia :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko! Rogaliki wyglądają piękniście i smaczniście!!! Poproszę o przepis!!! Ciasta drożdżowego jeszcze nigdy nie robiłam..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem już po ostatnich warsztatach książkę mi się wygrało. Ale dziś się obudziłam w nocy z bólem rąk. Nie moglam zdjąć pierscionkow bo ja w nich śpię. Palce sine. I ogólnie strasznie mnie bola. Będąc na tych warsztatach piszlam do położnej i mówi że mam się obserwować że to obrzęki nawet tak nagle mogą się zdarzac. Myślałam że się źle kłuję glukometrem.i coś sobie zrobiłam. Kazała zmieniać często pozycje do spania orzykrecic grzejnik jakąś poduche pod brzuch i między nogi. A czuję aż biedowlad w łapkach no a też opcja ze mały uciska na nerw i też się tak dzieje. Obesrwowac nogi na wieczór Czy po naciskach dołki nie zostają.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    aa ja mam jedna zawieszkę na smoka :)

marissith aa jakie łózeczko kupiliscie?

Tysiaa a ja cały czas sie zastanawiam :D posegregowałaś ciuszki swojej księżniczki? :)
    Dostawkę chicco next 2 me
    http://www.chiccopolska.pl/produkty/8058664022731.ozeczko-dostawne-next2me.odpoczynek.lozeczka.html
    Fajne łóżeczko tylko malutkie, będziemy musieli później wymienić na normalne ;)

• Kri Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i masz, teraz zagwozdka co kupić, zapomniałam o tym chico!w sumie fajna sprawa dziecko całkiem koło ciebie...
    ;-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri bardzo fajna sprawa, szczególnie kiedy trzeba karmić co 2h a nie musisz wstawać ;)

‹‹ 1070 1071 1072 1073 1074 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ