Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
tulipanna wrote:koniecznie ze szczegółami oczekuję opisu smaku tego sernika i zdjęcia

Skonczylam go! Jest szansa ze wyjdzie, na oko nic nie wydaje się spaprane, mam nadzieje ze okaze się w porządku. Jedyne co moglo nie wyjść to masa ta pierwsza mi się wydala trochę mało gesta, ale pierwszy raz robie sernik taki wiec nie mam porównania - oby zgestniala.
Ptasie mleczko częściowo uratowane, bo w smaku dobre, wylalam jeszcze jedna galaretke na wierzch i po bokach uda się ukroic trochę kawalkow dla gości. Zapadniety srodek wyje mąż, już się zapowiedział
Zrobilam jeszcze takie kulki owsiane kakaowe w wiorkach kokosowych, wyszly akurat super, lepiej niż ostatnio.
No i zrobie jeszcze galaretke warzywna, wiec cos tam jutro jednak podam
Jak wyjdzie sernik to wrzuce zdjęcia
lula.91 lubi tę wiadomość
-
Tusiaa wrote:Oj Tysiaa, Tysiaa a to już wszystko łacznie z praniem bedziesz robić pewnie ?? oj mi by sie nie chciało
aa i tak miałam problem z posortowaniem swoich rzeczy 
Tysiaa piękne łóżeczko
a ja czekam na komode 
ZDecydowalismy się na łóżeczko całe szczebelkowe, zwykłe a miałam upatrzone takie z bokami z misiem czy z czyms tam ale nie było by tego widac bo od jednej strony sciuana a od drugiej komoda będzie
mąż tylko przemaluje na ciemniejszy kolor i będzie ok 
Aaa ma któras tak z Was że bolą Was palce u rąk tzn w zgieciu tam gdzie sie zaczynają palce?? bo mnie już od paru dni i nawet czasem mam problem z odkreceniem wody do picia
Zresztą w lewej ręce bardziej bolą.
Biedroneczka smakowicie wyglądają rogaliki. Mój mąż pewnie nawet palcem by nie ruszył żeby zawinąć ...
Ashley Ty już masz wyszystko posegregowane i poprane? ładny kącik
szkoda że u mnie niestety nie da rady dać komody tak jak Ty masz 
palce w zgięciu tzn. stawy w palcach? nie masz problemów z tarczycą? -
Dziewczyny oglądam właśnie butelki i smoczki i zgłupiałam. Miałam kupić zestaw laktator + butelki + smoczki ale laktator będę miała od koleżanki prawdopodobnie tylko teraz muszę kupić jakieś 2 butelki i ze 2 smoczki. Totalnie nie wiem na co się zdecydować. Ponoć te z MamBaby są fajne. A Wy co kupowałyście? Czym się kierowałyście przy wyborze?
-
nick nieaktualnyWidzę Biedroneczko że miałyśmy dziś podobny plan, tylko ja zrobiłam rogaliki kruche z konfiturą domową i zamiast cukru ksylitol ;p

No i zabrałam się w końcu za te pierniki, szybko poszło! Już nie mogę się doczekać aż wyschną troszkę

Teraz odpoczywam bo brzuch się spiął i trochę boli
Lexi150, szara myszka, Biedroneczka29, tysiaa93, Zosia_wop lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnybutelek mam dużo ale ani jednej nie kupiłam;) mam nadzieję że małemu spodoba się buteleczka medeliLexi150 wrote:Dziewczyny oglądam właśnie butelki i smoczki i zgłupiałam. Miałam kupić zestaw laktator + butelki + smoczki ale laktator będę miała od koleżanki prawdopodobnie tylko teraz muszę kupić jakieś 2 butelki i ze 2 smoczki. Totalnie nie wiem na co się zdecydować. Ponoć te z MamBaby są fajne. A Wy co kupowałyście? Czym się kierowałyście przy wyborze?
no a smoczki mam kilka rodzajów min. chicco, nuk, avent no i lovi i mam nadzieję że to te ostatnie zaciekawią Tymona
-
Lexi150 wrote:Dziewczyny oglądam właśnie butelki i smoczki i zgłupiałam. Miałam kupić zestaw laktator + butelki + smoczki ale laktator będę miała od koleżanki prawdopodobnie tylko teraz muszę kupić jakieś 2 butelki i ze 2 smoczki. Totalnie nie wiem na co się zdecydować. Ponoć te z MamBaby są fajne. A Wy co kupowałyście? Czym się kierowałyście przy wyborze?
Lexi ja kupiłam avent bo się sprawdziło u dzieci w rodzinie. Kółek nie było a ten co miał na butelkach przeszło. Czy od butelki ciężko powiedzieć ale dały radę. Niby te lovi są popularne ale lovi to taki bardziej luksusowy canpol a o canpolu mówi się że słaby. Te dr Browna podobno dobre i medela ale chyba drogie są. Najlepiej jak będziesz miała laktator to taka żeby pasowała bo nie wiem czy każda wkrecisz aby jak coś ściągać mleko a bawić się w przelewania to też ciężko.
-
Zresztą widzisz ze każdy co innego u Mari mówili że tomme tippe mają nie taki kształt smoczki że coś tam coś tam inni mówią że avent nie tak. Ja qybralam aby powietrza nie zasysalo jak będzie krzyczeć to i tak go nalapie. Prawda taka co wybierzesz będzie spoko.

-
Mi tez sie brzuch spina teraz po calym dniu w kuchni

co do butelek I smoczkow to mamy po 1szt z warsztatow- butelke Philips I smoczek nuk, moze jeszcze cos wlasnie a jak nie to sie kupi jak bedzie potrzeba, naprzod nie kupujemy -
nick nieaktualny
-
Dobry wieczór

Nic prawie nie robię, a plecy mnie bolą jakbym cały dzien łaziła
to juz chyba zaczyna sie taki czas typowo ciężarowy i lepiej juz nie bedzie 
Zamówiłam kombinezon w h&m jak przyjdzie to sie pochwale
Widze, ze pysznościom ciąg dalszy...zjadłabym takiego rogalika mmmm....
A ja dzis sie obżarłam sie kluskami śląskimi z sosem, uwielbiam mogłabym jeść codziennie
Ps. Mila - dzis zamiast łóżeczka widze zdjęcie kota
-
nick nieaktualnyNienawidze Was za te pysznosci

Moim ostatnim ciastem jakie zrobilam byl sernik na zimno w wieku 15 lat. Zrobilam Go tacie na urodziny i schodzac ze schodow foremka mi sie otworzyla i caly sernik wylecial dolem brudzac tym samym pol schodow.
I tak zakonczylam swoje kuchenne rewolucje
Biedroneczka29, Kri, Tusiaa, Lexi150, tulipanna, lula.91 lubią tę wiadomość
-
Boże Tysia przeczytalam - 'jak bylam w toalecie to tez widzialam kota' mysle nie tylko ja czytalam belly w toalecie heheh
. Nie wiem co jest grane, ale myśle że to wszystko przez te ostatki, po weekendzie powinno się ustabilizowac wszystko
tysiaa93, Tusiaa lubią tę wiadomość

-
Tak już raz wszystko wypralam, zobaczę później może 2 raz wrzucę do pralki. Wiem, że zaraz świeta, trzeba posprzątać porządnie, rodzinka się zjawi, a potem styczeń i różnie to bywa, nie wiem jak się będę czuła, dlatego wolę się szybciej zabezpieczyć.wrote:Ashley Ty już masz wyszystko posegregowane i poprane? ładny kącik
szkoda że u mnie niestety nie da rady dać komody tak jak Ty masz 
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 23:39
___Bartuś___ 4050g /57cm
* 08.02.16r. godz. 15.05
[/url] -
A właśnie, dziewczyny, przypomniało mi się, czy zamiast tych podkładow poporodowych nie można używać zwykłych podpasek? Co to właściwie za różnica? Bo ja widzę jedna, mianowicie podpaski mają skrzydełka i na pewno są bardziej stabilne dzięki temu