X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    koniecznie ze szczegółami oczekuję opisu smaku tego sernika i zdjęcia :)

Skonczylam go! Jest szansa ze wyjdzie, na oko nic nie wydaje się spaprane, mam nadzieje ze okaze się w porządku. Jedyne co moglo nie wyjść to masa ta pierwsza mi się wydala trochę mało gesta, ale pierwszy raz robie sernik taki wiec nie mam porównania - oby zgestniala.
    Ptasie mleczko częściowo uratowane, bo w smaku dobre, wylalam jeszcze jedna galaretke na wierzch i po bokach uda się ukroic trochę kawalkow dla gości. Zapadniety srodek wyje mąż, już się zapowiedział ;)
    Zrobilam jeszcze takie kulki owsiane kakaowe w wiorkach kokosowych, wyszly akurat super, lepiej niż ostatnio.
    No i zrobie jeszcze galaretke warzywna, wiec cos tam jutro jednak podam ;)
    Jak wyjdzie sernik to wrzuce zdjęcia ;)

lula.91 lubi tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podaje przepis na rogaliki :

http://www.mojegotowanie.pl/walentynki/wysmienite_rogaliki_drozdzowe_z_marmolada

szara myszka, lula.91, tulipanna lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    Oj Tysiaa, Tysiaa a to już wszystko łacznie z praniem bedziesz robić pewnie ?? oj mi by sie nie chciało :D aa i tak miałam problem z posortowaniem swoich rzeczy :D
    Tysiaa piękne łóżeczko :) a ja czekam na komode :P

ZDecydowalismy się na łóżeczko całe szczebelkowe, zwykłe a miałam upatrzone takie z bokami z misiem czy z czyms tam ale nie było by tego widac bo od jednej strony sciuana a od drugiej komoda będzie :) mąż tylko przemaluje na ciemniejszy kolor i będzie ok :)

Aaa ma któras tak z Was że bolą Was palce u rąk tzn w zgieciu tam gdzie sie zaczynają palce?? bo mnie już od paru dni i nawet czasem mam problem z odkreceniem wody do picia :/ Zresztą w lewej ręce bardziej bolą.

Biedroneczka smakowicie wyglądają rogaliki. Mój mąż pewnie nawet palcem by nie ruszył żeby zawinąć ...

Ashley Ty już masz wyszystko posegregowane i poprane? ładny kącik :) szkoda że u mnie niestety nie da rady dać komody tak jak Ty masz :(

palce w zgięciu tzn. stawy w palcach? nie masz problemów z tarczycą?

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny oglądam właśnie butelki i smoczki i zgłupiałam. Miałam kupić zestaw laktator + butelki + smoczki ale laktator będę miała od koleżanki prawdopodobnie tylko teraz muszę kupić jakieś 2 butelki i ze 2 smoczki. Totalnie nie wiem na co się zdecydować. Ponoć te z MamBaby są fajne. A Wy co kupowałyście? Czym się kierowałyście przy wyborze?

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę Biedroneczko że miałyśmy dziś podobny plan, tylko ja zrobiłam rogaliki kruche z konfiturą domową i zamiast cukru ksylitol ;p
    b6d1ec34bc9bcd90med.jpg
    No i zabrałam się w końcu za te pierniki, szybko poszło! Już nie mogę się doczekać aż wyschną troszkę :)
    5cc432d91dbdfa13med.jpg
    425ee6496e4ab4aamed.jpg

Teraz odpoczywam bo brzuch się spiął i trochę boli ;)

Lexi150, szara myszka, Biedroneczka29, tysiaa93, Zosia_wop lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Dziewczyny oglądam właśnie butelki i smoczki i zgłupiałam. Miałam kupić zestaw laktator + butelki + smoczki ale laktator będę miała od koleżanki prawdopodobnie tylko teraz muszę kupić jakieś 2 butelki i ze 2 smoczki. Totalnie nie wiem na co się zdecydować. Ponoć te z MamBaby są fajne. A Wy co kupowałyście? Czym się kierowałyście przy wyborze?
    butelek mam dużo ale ani jednej nie kupiłam;) mam nadzieję że małemu spodoba się buteleczka medeli :) no a smoczki mam kilka rodzajów min. chicco, nuk, avent no i lovi i mam nadzieję że to te ostatnie zaciekawią Tymona :)

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:

Lexi ja kupiłam avent bo się sprawdziło u dzieci w rodzinie. Kółek nie było a ten co miał na butelkach przeszło. Czy od butelki ciężko powiedzieć ale dały radę. Niby te lovi są popularne ale lovi to taki bardziej luksusowy canpol a o canpolu mówi się że słaby. Te dr Browna podobno dobre i medela ale chyba drogie są. Najlepiej jak będziesz miała laktator to taka żeby pasowała bo nie wiem czy każda wkrecisz aby jak coś ściągać mleko a bawić się w przelewania to też ciężko.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zresztą widzisz ze każdy co innego u Mari mówili że tomme tippe mają nie taki kształt smoczki że coś tam coś tam inni mówią że avent nie tak. Ja qybralam aby powietrza nie zasysalo jak będzie krzyczeć to i tak go nalapie. Prawda taka co wybierzesz będzie spoko.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez sie brzuch spina teraz po calym dniu w kuchni :-(
    co do butelek I smoczkow to mamy po 1szt z warsztatow- butelke Philips I smoczek nuk, moze jeszcze cos wlasnie a jak nie to sie kupi jak bedzie potrzeba, naprzod nie kupujemy

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia już myślałam że Ci ktoś na fb zdjęcie ukradł.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Agnesia już myślałam że Ci ktoś na fb zdjęcie ukradł.
    Też Cię ostatnio tam widziałam :p haha opisywałaś wizytę i jak przeczytałam tutaj to wiedziałam że ja już znam :D

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)
    Nic prawie nie robię, a plecy mnie bolą jakbym cały dzien łaziła :) to juz chyba zaczyna sie taki czas typowo ciężarowy i lepiej juz nie bedzie :D
    Zamówiłam kombinezon w h&m jak przyjdzie to sie pochwale ;)

Widze, ze pysznościom ciąg dalszy...zjadłabym takiego rogalika mmmm....
    A ja dzis sie obżarłam sie kluskami śląskimi z sosem, uwielbiam mogłabym jeść codziennie :D

Ps. Mila - dzis zamiast łóżeczka widze zdjęcie kota :D

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja butelke mam zklana Aventu i mam zamiar kupic Habermana antykolkowego tez szklanego pewnie. Laktator i podgrzewacz dostalam od kolezanki jakies taniutkie a podobno sprawdzone i dobre :-)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienawidze Was za te pysznosci ;)
    Moim ostatnim ciastem jakie zrobilam byl sernik na zimno w wieku 15 lat. Zrobilam Go tacie na urodziny i schodzac ze schodow foremka mi sie otworzyla i caly sernik wylecial dolem brudzac tym samym pol schodow.
    I tak zakonczylam swoje kuchenne rewolucje ;)

Biedroneczka29, Kri, Tusiaa, Lexi150, tulipanna, lula.91 lubią tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:

Ps. Mila - dzis zamiast łóżeczka widze zdjęcie kota :D
    Jak byłam na tablecie też widziałam kota! :D Ale na komputerze pokazuje się łóżeczko, ciekawe czemu tak :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże Tysia przeczytalam - 'jak bylam w toalecie to tez widzialam kota' mysle nie tylko ja czytalam belly w toalecie heheh :-D. Nie wiem co jest grane, ale myśle że to wszystko przez te ostatki, po weekendzie powinno się ustabilizowac wszystko ;-)

tysiaa93, Tusiaa lubią tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa dni nieobecności i nie wiem czy ogarnę tyle napisalyscie, lecz spać mi się póki co nie chce, wiec może dam radę :)

Moniaa lubi tę wiadomość

ex2bx1hp35w324su.png
  • Ashley Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrote:
    Ashley Ty już masz wyszystko posegregowane i poprane? ładny kącik :) szkoda że u mnie niestety nie da rady dać komody tak jak Ty masz :(
    Tak już raz wszystko wypralam, zobaczę później może 2 raz wrzucę do pralki. Wiem, że zaraz świeta, trzeba posprzątać porządnie, rodzinka się zjawi, a potem styczeń i różnie to bywa, nie wiem jak się będę czuła, dlatego wolę się szybciej zabezpieczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 23:39

___Bartuś___ 4050g /57cm
    * 08.02.16r. godz. 15.05
    lprk2n0ax3utoe40.png[/url]
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez juz się zastanawiam nad praniem. Jutro ostatnie zakupy ciuszkowo-wyprawkowe i chyba rusze z tym tematem :)

ex2bx1hp35w324su.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, dziewczyny, przypomniało mi się, czy zamiast tych podkładow poporodowych nie można używać zwykłych podpasek? Co to właściwie za różnica? Bo ja widzę jedna, mianowicie podpaski mają skrzydełka i na pewno są bardziej stabilne dzięki temu

ex2bx1hp35w324su.png
‹‹ 1071 1072 1073 1074 1075 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ