Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Pół nocy nie spalam od hashi tak mnie bolą stawy że mam ochotę wyć do księżyca a ketonalu ani apo napro wziąć nie mogę boli mnie każdy zawias każda kość w prawej ręce każdy miesien. Niech to się juz skończy wszystko. A migdałów nie chce bo się trawia sporo. Czuję się jak stara zniedolezniala baba. Może mąż mnie weźmie na zakupy z okazji imienin.Ale jak się poplakalam przy zgadze wczoraj to może nie być chętny. Marudze Wam przepraszam. Miejcie miły dzień.

-
nick nieaktualnyJa mam 2pary ciążowych jeansów ijuz kupować nie będę. Teraz poluje na sukienke ale chyba w czwartek otwierają 2 poziomy hm w turzynie i liczę na większy asortyment hm mamaLexi150 wrote:Dzień dobry!
Zaczynamy grudzień a co za tym idzie styczniówki zaczną się rozpakowywać... Za miesiąc przyjdzie pomału pora na nas więc do roboty Mamusie co byśmy na lodzie nie zostały
Brusia a próbowałaś migdały? Moja kumpela też ma straszny problem ze zgagą i dopiero migdały pomogły.
Wczoraj wieczorkiem wyciągnęłam Męża na zakupy i kupiłam sobie dżinsy w h&m i do tego trafiłam bluzeczkę za 10 zł.
Jak to dobrze poprawić sobie czasem humor. A przed świętami wybiorę się na paznokcie. Może jakąś hybrydę walnę.
ja jestem zapisana na 18.12 na paznokcie, później na 08.01 no i koniec stycznia ściągnę, zrobię dopiero po porodzie
-
Biedna Brusia! Marudź ile chcesz...
Tuli a czemu nie ryzykowałabyś z hybrydą? Przecież to tylko lakier... Ja maluje sobie sama co kilka dni zwykłym bo lubię zmieniać kolorki. A hybryda u mnie to ok 2-3 tygodni max bo strasznie szybko paznokcie rosną więc do porodu śladu nie będzie.
Agnesia nawet nie wiedziałam, że na Turzynie otwierają. Przejdę się o tam może coś mi wpadnie w oko.
-
Hej mamuśki

mój dziś w końcu ma obronę i kurczę stresuję się jak przed swoją
Lexi spokojnie możesz robić hybrydę, ja robię sobie bez przerwy od ponad roku. Do porodu dużo czasu więc zdążysz zdjąć później, a nawet jakby nie to nic się nie stanie
nie zawsze wymagają, a czasem wystarczy jeden paznokieć niepomalowany. Ja się muszę lekarza zapytać czy przed cc muszę zmyć wszystkie czy nie, bo szczerze nie wyobrażam sobie chodzić bez hybrydy. Dopiero jak zaczęłam robić to moje paznokcie zaczęły jakoś wyglądać i przestały się łamać
także ja polecam. A nawet teraz w Rossmannie jest zmywacz do hybrydy z czterech pór roku. wypróbowałam, nawet jest ok, ale trzeba ok 10-15min trzymać.
Współczuję zgagi
ja miałam tylko 2 razy i to po chipsach więc już ich nie tykam. Pomogło mi pół filiżanki zimnego mleka.
-
nick nieaktualnyOtwierają, ale zobacz na internecie dokładnie kiedyLexi150 wrote:Biedna Brusia! Marudź ile chcesz...
Tuli a czemu nie ryzykowałabyś z hybrydą? Przecież to tylko lakier... Ja maluje sobie sama co kilka dni zwykłym bo lubię zmieniać kolorki. A hybryda u mnie to ok 2-3 tygodni max bo strasznie szybko paznokcie rosną więc do porodu śladu nie będzie.
Agnesia nawet nie wiedziałam, że na Turzynie otwierają. Przejdę się o tam może coś mi wpadnie w oko.
Ja na niego czekałam już trochę bo to co mamy w molo dla kobiet w ciąży to porażka. Chciałam ostatnio kupić sukienkę koronkową, jeden rozmiar i do tego cała pozaciągana... przesada że ludzie tak nie szanują ubrań i że takie coś w sklepie dalej wisi już dawno powinno na przecenie. Jeszcze 11.12 jedziemy do niemiec na zakupy to może tam coś wynajdę na święta i sylwestra
będę miała fajny dzień bo najpierw mam wizytę a po wizycie jedziemy od razu do Oder no i w końcu sami nikt nie będzie smęcił że chce już wracać do domu, albo że nie jest głodny więc po co idziemy jeść ;p
-
No fakt asortyment w molo poraża. Aż się dziwię, że w galaxiaku nie ma kolekcji ciążowej. Ostatnio byliśmy w oder ale nic ciekawego nie było. Przynajmniej nie na wyprzedażach. Ale wkurzyłam się wtedy bo poszliśmy do new yorkera i Mąż wypatrzył sobie fajne dżinsy za 4.99 i wszystkie z tego modelu miały takie ceny. Niestety przy kasie okazało się, że to jakaś ściema i drożej niż u nas by wyszło dlatego nie wzięliśmy. Ale może przed świętami coś będzie. Daj znać. A na Turzynie otwarcie 3.12.Agnesia wrote:Otwierają, ale zobacz na internecie dokładnie kiedy
Ja na niego czekałam już trochę bo to co mamy w molo dla kobiet w ciąży to porażka. Chciałam ostatnio kupić sukienkę koronkową, jeden rozmiar i do tego cała pozaciągana... przesada że ludzie tak nie szanują ubrań i że takie coś w sklepie dalej wisi już dawno powinno na przecenie. Jeszcze 11.12 jedziemy do niemiec na zakupy to może tam coś wynajdę na święta i sylwestra
będę miała fajny dzień bo najpierw mam wizytę a po wizycie jedziemy od razu do Oder no i w końcu sami nikt nie będzie smęcił że chce już wracać do domu, albo że nie jest głodny więc po co idziemy jeść ;p -
nick nieaktualnyW poznaniu w nowych, remontowanych h&m nie ma dzialu mama, bo jest dzial home. Wiec tez na caly poznan tylko w dwoch najstarszych h&m jest dzial ciazowy i tez jest mega lipa.
Dziewczyny macie problem z puchnacymi palcami u rak ? Ja codziennie wstaje i mam takie serdelki, na szczescie pozniej w ciagu dnia to mija -
nick nieaktualnyNo właśnie wymyśliłam że zamiast do oder pojedziemy do Berlina na jarmarki i do primarka od razu ;p Muszę zadzwonić i zapytać czy da radę przełożyć mi wizytę z 11.12 na 10.12 jak się nie uda to pojedziemy 12.12 chociaż chciałam ten dzień w domu spędzić bo później do koleżanki na urodziny jedziemy

MamaNieMama u nas na cały Szczecin jeden hm ma dział mama do tego tak skąpy że może ma 3metry regałowe z czego 1 metr to są spodnie i 2 do połowy zapełnione bo stoją manekiny od połowy półek
cała nadzieja w Turzynie
-
Też miałam przez ok tydzień zgagę i paliło jak nie wiem co, cokolwiek bym nie zjadła i nie wypiła, przeszło po jakimś tygodniu. Aż mi się żołądek wywracał do góry nogami, ale widać mija, więc jest nadzieja.
Ja idę za jakieś 2 tygodnie do fryzjera włosy farbować
Zastanawiam się nawet czy by nie zostawić tego na styczeń, żebym po porodzie miała więcej spokoju. HAaaa to będzie ostatnie farbowanie przed spotkaniem z moją gwiazdą
-
Hejka dziewczyny, miłego dzionka Wam życzę! Juz grudzień! Zaczyna mnie przerazac ze nie mamy jeszcze lozeczka wózka ani fotelika i paru innych większych rzeczy
Za to w końcu sie dzis wyspalam, katar przechodzi i sie nie meczylam
-
Mamaniemama ja w sobotę się obudziłam że strasznym bólem ledwo pierścionki zdjelam ktire do tej piry mi spadały. Ale teraz wiem ze to wina hashi i stawów ale ból ojropny. Polozna kazała sprawdzać czy to nie obrzęki najleoiej wieczorem na nogach czy dołki się nie robią po naciśnięciu skóry. Bo myślałam że paluchy mbie bola od klucia glukometrem ale to też nie to. Dziś jak już ból mam w przedramieniu ramieniu lokciu i lopatce to wiem ze to hashi.MamaNieMama wrote:W poznaniu w nowych, remontowanych h&m nie ma dzialu mama, bo jest dzial home. Wiec tez na caly poznan tylko w dwoch najstarszych h&m jest dzial ciazowy i tez jest mega lipa.
Dziewczyny macie problem z puchnacymi palcami u rak ? Ja codziennie wstaje i mam takie serdelki, na szczescie pozniej w ciagu dnia to mija
-
Astra, Lexi..Astra wrote:Hej mamuśki

mój dziś w końcu ma obronę i kurczę stresuję się jak przed swoją
Lexi spokojnie możesz robić hybrydę, ja robię sobie bez przerwy od ponad roku. Do porodu dużo czasu więc zdążysz zdjąć później, a nawet jakby nie to nic się nie stanie
nie zawsze wymagają, a czasem wystarczy jeden paznokieć niepomalowany. Ja się muszę lekarza zapytać czy przed cc muszę zmyć wszystkie czy nie, bo szczerze nie wyobrażam sobie chodzić bez hybrydy. Dopiero jak zaczęłam robić to moje paznokcie zaczęły jakoś wyglądać i przestały się łamać
także ja polecam. A nawet teraz w Rossmannie jest zmywacz do hybrydy z czterech pór roku. wypróbowałam, nawet jest ok, ale trzeba ok 10-15min trzymać.
Współczuję zgagi
ja miałam tylko 2 razy i to po chipsach więc już ich nie tykam. Pomogło mi pół filiżanki zimnego mleka.
co do hybrydy to ja w lutym miałam laparoskopię...wyraźnie pani powiedziała, że żadnej hybrydy ani żadnego innego lakieru mieć nie wolno..gdy dochodzi do niedotlenienia to sinieje płytka paznokcia, więc musi być widoczna..I trąbią o tym wszędzie, wręcz lekarze mówią o "głupkowatych pytaniach" pacjentek, "modnisiach", co to na operacje z pomalowanynmi paznokciami i makijażem by poszły. A nie oszukujmy się- można sobie raz w życiu do porodu odpuścić i niepotrzebnie nie wywoływać A) sensacji,
nie kusić losu.
Ja w kontekście tego, że styczniówki zaczynają już się rozwiązywać, na święta nie robiłabym hybrydy..bo to będzie za niemal miesiąc, plus 2-3 tygodnia a dziecko i poród nie będą czekać aż zeskrobiesz sobie paznokcie
a nie ma co kusić losu...zwłaszcza, że niedotlenienie matki przy porodzie świadczy o niedotlenieniu dziecka..
Przypominam małą Matyldę z "Moje 600 gram szczęscia"..i skutki niedotlenienia...A w czasie porodu SN czy CC my nie jesteśmy w stanie nic przewidzieć, więc lepiej po prostu na normę przyjąć to, że tak samo jak zmywa się makijaż do porodu/operacji tak samo nie maluje się paznokietków
Ja nie kraczę, ale trzeba wiedzieć i mieć swiadomość.
Decyzja jak ze wszsytkim należy oczywiście do Was..
Kri lubi tę wiadomość
-
BIerz, bierz, spokojnie. Mnie powiedział, że nawet 3 razy dziennie spokojnie można brać.Joanna_88 wrote:Hej, do dziewczyn, które biorą lutkę dopochwową, czy można wziąć sobie dodatkowo No-spę, gdy brzuch się napina? Zapomniałam zapytać lekarza

Mila920 lubi tę wiadomość
-
MamaNieMama wrote:
Dziewczyny macie problem z puchnacymi palcami u rak ? Ja codziennie wstaje i mam takie serdelki, na szczescie pozniej w ciagu dnia to mija
Zdecydowanie ja puchnę. I włąsnie dłonie...;/ I nie jest to spowodowane nadmiernym jedzeniem soli..ostatnio tylko dzięki oliwce ściągnęłam pierścionek i już go nie zakładałam, bo aż strach, że mi w nocy palec zsinieje
Żeby ciut tej wody zrzucić rano wypijam kawę (bo działa diuretycznie) i parzę napar z pokrzywy. Zdecydowanie zaczyna się wtedy sikanie (nie posikiwanie a sikanie
) I robi się lepiej..
I lekko powieki też miewam podopuchnięte. MamaNIeMama- lekarz powiedział, że należy ciut zmniejszyć ilość płynów zwłaszcza wieczorem..bo to też wpływa na ciśnienie..
-
Jak ostatnio podcinałam włosy (bo odrosty mam meeeega- doszłam do wniosku, że imm mniej chemii tym lepiej) to fryzjerka mówiła, że własnie podobno najlepiej tuż przed rozwiązaniem ostatni raz się ufarbować, bo potem przy dziecku nie ma kiedy w pierwszych miesiącach.I też planuję mój 5-cm odrost ufarbować w styczniunatalica06 wrote:Też miałam przez ok tydzień zgagę i paliło jak nie wiem co, cokolwiek bym nie zjadła i nie wypiła, przeszło po jakimś tygodniu. Aż mi się żołądek wywracał do góry nogami, ale widać mija, więc jest nadzieja.
Ja idę za jakieś 2 tygodnie do fryzjera włosy farbować
Zastanawiam się nawet czy by nie zostawić tego na styczeń, żebym po porodzie miała więcej spokoju. HAaaa to będzie ostatnie farbowanie przed spotkaniem z moją gwiazdą 
-
Tuli, dzięki, w takim razie zaraz sięgam po No-spę, bo brzuch coś się dzisiaj znowu spina

Co do puchnięcia rąk, ja to jestem jakimś dziwakiem, mnie się zrobiła obrączka i pierścionek zaręczynowy za duże. Co ściągam rękawiczki to sprawdzam czy ich nie zgubiłam :p Nóg też nie mam spuchniętych, ale za to moja mała jest jakaś taka spuchnięta, mięsista, nieprzyjemnie wydęta
Też to u siebie widzicie?

-
Tuli no ja wszystko rozumiem i nie zamierzam iść do porodu z pomalowanymi paznokciami. Ale też nie popadajmy w paranoję. Hybryda to nie tipsy, że w razie czego nie będę mogła ściągnąć. Ostatnio podważałam i schodziła pięknie bez zmywacza czy innych środków. Poza tym dlaczego miałoby dojść do niedotlenienia? Ja jestem zdrowa, żadnych problemów z sercem, astmą itp. A mój Synuś to może i straszy ale mam termin prawie na koniec lutego więc nie ma co panikować. A ja też muszę coś dla siebie zrobić.

A włosów nie farbowałam nigdy więc nie mam problemów z odrostami. Taki mały plus.
tulipanna, Moniaa lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH