SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam zamówienie w Gemini. Leki dla Malucha, leki dla siebie i pierdoły typu wkładki, osłonki i wyszło ponad 400 zł. Masakra! Ale już przynajmniej wszystko będzie tak więc nie ma co jęczeć i trzeba płacić :P

tulipanna lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh ja tez się zastanawiam co zrobić z moimi włosami - chciałabym wrocic do naturalnego - wiele razy mi na taki niby jak odrost farbowali ale i tak blondo - rudy wyłazi spod spodu ;// teraz dość długo nie farbowałam i poki co nie mam zamiaru, chciałabym zafarbować jak cos dopiero na chrzest maluszka, chyba ze do tego czasu dość się wyrowna kolor bo już mam dość duże odrosty ale nie wygladaja zle (ttaki ciemny blond i coraz jaśniejszy im ich więcej).

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez na gemini 410 zł :) ale jestem bardzo zadowolona, paczka przyszła szybciutko, wszystko solidnie zapakowane, zabezpieczone. Ja właśnie siedzę u fryzjera :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny myślicie ze wlasnie w tej aptece gemini jest najtaniej jeżeli chodzi o kosmetyczno-lekowa wyprawke dla nas i dzidziusiow? czy ktoś poleca jeszcze jakies inne miejsce?

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja głupia co półtora miesiące latałam do fryzjera na farbowanie a ostatnio znalazłam idealną farbę i w domu teraz farbuję tylko odrosty :)

W niedzielę wieczorem zamówiłam łóżeczko a dzisiaj rano już był kurier, szybką wysyłkę mają w tym smykolandzie, polecam :D

W ogóle wstaję rano a za oknem śnieg :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    dziewczyny myślicie ze wlasnie w tej aptece gemini jest najtaniej jeżeli chodzi o kosmetyczno-lekowa wyprawke dla nas i dzidziusiow? czy ktoś poleca jeszcze jakies inne miejsce?
    Podobno gemini właśnie najtańsza jest :)

szara myszka lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze leki kupowałam w aptece Melissa z Łodzi wysyłkowo ale często się zdarza, że mają braki w asortymencie. Dlatego teraz Gemini. Co prawda Myszko jak masz ochotę i czas to możesz szukać w różnych sklepach i aptekach ale zazwyczaj człowiek chciałby zamówić wszystko na raz i mieć z głowy. Na jednym zaoszczędzisz na innym produkcie możesz trochę stracić ale finalnie i tak wychodzi chyba w miarę rozsądnie cenowo.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Astra Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli, pielęgniarka pielęgniarką ja byłam już kilka razy usypiana i pytałam anestezjologa czy zmywać paznokcie czy nie i powiedział ze nie ma potrzeby bo nawet jak się coś dzieje to jest sprzęt który nas monitoruje a nie będą na paznokcie patrzeć, także nie zawsze jest to konieczne. Ale lepiej zapytać swojego lekarza o zdanie. A co do tekstu o modnisiach itp, to ja już jednej z drugą bym powiedziała żeby się robota zajęły bo moja znajoma straciła dziecko nie przez pomalowane paznokcie czy farbowane włosy a właśnie opieszałość położnych i pielęgniarek. Ja paznokcie robie i dopóki lekarz nie powie ze lepiej zdjąć przed porodem to będę mieć.

Dziewczyny a co kupujecie w tych aptekach? Bo ja w sumie jedyne co z apteki to lipobase i linomag myślałam, a co jeszcze potrzeba? Możecie w ziko jeszcze sprawdzić bo też dość tania jest. Femibion2 np jest sporo tańszy niż w innych a czasem jest w promocji za 39zl

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to ma któraś z Was taką listę co potrzeba z tych rzeczy aptecznych?
    Zamówiłam teraz: leki na biegunkę, wodę morską, aromactiv, herbatkę z kopru, kropelki na kolkę, pedicetamol, czopki glicerolowe, witamina k+d3, octenisept, gaziki jałowe, gaziki z alkoholem, sól fizjologiczną, sudocrem, bephanthen, maść na brodawki, wkładki laktacyjne, osłonki na piersi, tantum rosa i mydełko białego jelenia.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taką listę ale coś uboga mi się wydaje... http://farmamama.blogujaca.pl/krotka-sciaga-co-kupic-w-aptece-przed-porodem/

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Lexi150 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astra ja właśnie teraz biorę jeszcze femibion w gemini za niecałe 37.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • szara myszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ta witamina k i d3 jest obowiazkowa prawda? a to sa jakies krople, czy jak to się dzidzi podaje?

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka witaminki chyba obowiązkowe. Ale trzeba patrzeć bo jedne są od urodzenia, inne od 8 doby a jeszcze inne od 2 tygodnia albo od 1 miesiąca życia. Sposób podania to zazwyczaj kapsułki twist off. Odkręcasz kapsułkę i podajesz maluszkowi zawartość. Ja wzięłam te w sprayu.Psikasz do buzi i po krzyku. :)

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i mam pytanko do dziewczyn które sa już jakiś czas na zwolnieniu
    jestem teraz 2 miesiąc wiec powinien mi wyplate wyplacac już zus - mam takie pytania:
    1) czy to wyplacaja częściami - tzn jak mam l4 po 2 tygodnie z hakiem to wyplacaja za taka czesc?
    2) czy pieniądze przychodzą na konto tak jak przychodzila pensja czy przynosi listonosz do domu?
    3) od zlozenia zwolnienia ile się czeka na te pieniazki?

będę wdzieczna jak ktoś się podzieli jak to jest u niego:)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa dziewczyny kupując nakładki na piersi do karmienia , kupujecie jakie bądź bo wszytskie do piersi bedą pasować czy trzeba jakos zwracac na to uwage bo jak wiadomo różn e rodzaje piersi są ... ja mam jedne koleżanka miała i nie uzywała i mi dała no ale one się takie wielkie na te sutki wydają a ja nie mam aż tak wystających tylko takie krótkie i to jeszcze jak mi staną. Bo tak normalnie to mam takie płaskie :P

Myszko jak się karmi piersią to powinno sie podawać te witaminki a jak mm to chyba wtedy tylko jedną z nich albo wcale . Cos takiego słyszałam :) noo i zalezy jak komu wygodnie bo to sa kapsułki malutkie, odtwoera się je i można na łyzeczce podać i od razu do piersi przystawić żeby dziecko to popiło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 12:41

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Zrobiłam zamówienie w Gemini. Leki dla Malucha, leki dla siebie i pierdoły typu wkładki, osłonki i wyszło ponad 400 zł. Masakra! Ale już przynajmniej wszystko będzie tak więc nie ma co jęczeć i trzeba płacić :P
    no ja własnie u tego Justinex zmówiłam te wkładki i te pierdoły i wyszło 301 :P
    Szczerze, to ja widzę, że naprawdę za jednego dobrego pajaca z COOL CLUB w smyku, który w regularnej cenie kosztuje 39 zł to Julce kupi się getry i koszulkę w ZARZE!!!! tu wiadomo, noworodkom kupić trzeba...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    a i mam pytanko do dziewczyn które sa już jakiś czas na zwolnieniu
    jestem teraz 2 miesiąc wiec powinien mi wyplate wyplacac już zus - mam takie pytania:
    1) czy to wyplacaja częściami - tzn jak mam l4 po 2 tygodnie z hakiem to wyplacaja za taka czesc?
    2) czy pieniądze przychodzą na konto tak jak przychodzila pensja czy przynosi listonosz do domu?
    3) od zlozenia zwolnienia ile się czeka na te pieniazki?

będę wdzieczna jak ktoś się podzieli jak to jest u niego:)
    Ja jestem pracownikiem resortu sprawiedliwości. ZUS na zwolnieniu płaci mi za pośrednictwem pracodawcy. Dostaję dokładnie tego samego dnia kasę co mój Luby pobory (pracujemy w tym samym miejscu) I tk smo dostłam je jak byłam na zwolnieniu niepełny miesic, bo ja jkoś od 19-go poszłam. Nigdy żadnych opóźnień.Zawsze na konto.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    aa dziewczyny kupując nakładki na piersi do karmienia , kupujecie jakie bądź bo wszytskie do piersi bedą pasować czy trzeba jakos zwracac na to uwage bo jak wiadomo różn e rodzaje piersi są ... ja mam jedne koleżanka miała i nie uzywała i mi dała no ale one się takie wielkie na te sutki wydają a ja nie mam aż tak wystających tylko takie krótkie i to jeszcze jak mi staną. Bo tak normalnie to mam takie płaskie :P

Myszko jak się karmi piersią to powinno sie podawać te witaminki a jak mm to chyba wtedy tylko jedną z nich albo wcale . Cos takiego słyszałam :) noo i zalezy jak komu wygodnie bo to sa kapsułki malutkie, odtwoera się je i można na łyzeczce podać i od razu do piersi przystawić żeby dziecko to popiło :)
    mam ten sam problem...dltego na razie nie kupowłam...po prorodze też podobno piersi się zmieniają troszkę.. zobaczymy jak to będzie..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia są różne rozmiary osłonek. Ja biorę te najmniejsze bo biust mały i sutki też więc nie mam co się rzucać na większe...

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka zależy ilu pracowników zatrudnia Twój pracodawca. Bo jeśli powyżej 20 (pewna do końca nie jestem tej liczby) to pensję wypłaca cały czas pracodawca w tym samym terminie jak do tej pory i w tej samej formie. Natomiast jeżeli mniej to już ZUS się tym zajmuje i z tego co wiem to bywa różnie. Zależy kiedy zwolnienie otrzymają i kiedy rozliczą.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
‹‹ 1085 1086 1087 1088 1089 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ