Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
d84 wrote:obudził mnie kurier po 7 heh...Przyszła mi paczka z art. higienicznymi dla mnie i bobasa z Maluszek24 - polecam.
Mam pytanie ruchy dziecka , wiem jak liczyć itp. ale co to znaczy że ruchy są zaintensywne? Wczoraj dziecię kopało mnie, wypinało się itp strasznie długo, chyba pond 4h non stop w nocy, może się chciało odwrócić, ale mu nie wyszło. Co się położyłam tak, że brzuch dotykał łóżka to kop, jakby mu to przeszkadzało normalnie musiałam wstać o 2giej i łazić po mieszkaniu żeby się uspokoił. Jutro mam gina to się dopytam też i o to.
Moja mnie nad ranem tak skopała, akurat się przebudziłam do toalety. No i od 5 jakoś do 7 wyginała się we wszystkie strony. Też sobie tłumaczyłam, że może się próbuje przekręcić
Ma różne dni, czasem szaleje a czasem jest spokojna. Coś takiego znalazłam: http://www.forumginekologiczne.pl/porada/nieprawidlowe-ruchy-plodu/2812/2.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 09:46
-
No tu nie masz racjiMamaNieMama wrote:Tulipana tylko nie zapomnij w akcie urodzenia podac ze ojciec jest nieznany
bo jak znany i ma dochody to nic nie dostaniesz 
nazwisko dziecka nie ma tu nic do rzeczy
z reeeeszta,dziecko mozna uznac do 6 miesiecy w usc (potem tylko sąd) wiec 1000 zl moze zdaze wziac zanim chlop uzna
-
A moja rusza sie niesamowicie regularnie:7:30 jak sie budze to i ona
potem ok. 12-ej,potem 14:30, ok 17-18 i zawsze od 21:30 zaczyna znow:) no i 2:30 w nocy jak sie obudze
a mowie Wam dziewczyny,bo niektore z Was sa kilka tygodni nizej w ciazy a tu kazdy tydzien inny,ze ja to az czasem podskakuje od kopniec:) i nie zawsze to przyjemne jest.. Boli jak sie z zebro dostanie albo w pecherz.. Zatem nasze dziecka maja wiecej sily i mocniej kopia
tysiaa93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA moje dziewczyny sa grzeczne. Caly dzien sie ruszaja, wypychaja, pokazuja lokcie, piety czy tez piesci ale nie wiem co to i czyje to
ale za to w nocy spia razem ze mna. Jak wstaje do ubikacji to tylko dostaje kopniaka na przywitanie i dalej idziemy spac.
A tak to przez caly dzien czuje sie jakbym miala osmiornice w brzuchu, dostaje kopniaki w zebra, w szyjke, w lewy bok, w prawy, wypychaja mi pepek. Istny armagedon
-
nick nieaktualnyAha i ta Pani dalej będzie rąbała drzwi od piwnic w Kamienicy bo są drewniane a ona opał sprzedała koleżanką... Jak go nie dostanie to chyba z mieszkań nam pościąga drzwi i drewniane schody porąbie. Opłata do mieszkania po co jej skoro i tak nie płaci a nie wyrzucą jej bo ma dzieci, a będzie miała żeby sobie kupić kolejną dawkę amfetaminy i latać naćpana przez kilka dni no i oczywiście pogra sobie na automatach za tą kasę. Powiedzcie mi jak ja mam żyć skoro ona nawet ze strychu (suszarni na pranie) kradnie nam ubrania i sprzedaje, już tam nikt nie wiesza nic... a jak kiedyś podkłady pod panele wynieśliśmy z wielką kartką nie ruszać to zniknęły w jej piecu szybko... Ja się popłacze jak oni dadzą jej te pieniądze i odbiorą inne:( nawet wózka na 5min nie zostawię bo przecież ukradnie i sprzeda:/MamaNieMama wrote:Co do tych 500 zl to to nie bedzie tak ze taka pani X nie pracujaca cale zycie i majaca Y dzieci doatanie dodatkowo na kazde dziecko 500 zl. Ta Pani bedzie juz wtedy za bogata zeby otrzymywac zasilki z opieki spolecznej i te zasilki zostana jej odebrane. Jak taka Pani ma zalozmy 4 dzieci i otrzymuje miesiecznie 1600 zl zasilkow to po wprowadzeniu tej ustawy dostanie 2000 zl.
Ta ustawa ma za zadanie ograniczyc wlasnie te wszelkie zasilki, bo taka pani juz bedzie za bogata i np nie dostanie doplaty do mieszkania, opalu na zime.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 10:09
-
Witam się w 31 tygodniu!!

Ja dzisiaj namówię męża na wybór odpowiedniego wzoru wózka, ale będziemy brać chyba Maximo, bo spacerówka wydaje mi się ładniejsza w Maximo niż Paradise.
Wzorów dużo, więc to ogromny problem wybrać ten jeden najpiękniejszy
- http://paradisebaby.pl/maximo-2/
tysiaa93 lubi tę wiadomość
-
a ja tam i tak nic nie dostanę, zresztą obejdę się i bez tego, w sumie to się cieszę, że nasza sytuacja jest lepsza niż od zasiłku do zasiłku i wcale nie jest mi szkoda tych, co te zasiłki dostają. Rozumiem, że są osoby, które znajdą się w ciężkiej sytuacji, ale ciężką sytuację można mieć jakiś czas, a często Ci "zasiłkowicze" mają pod górę całe życie. Nie zazdroszczę im tych pieniędzy, ale pomóc też bym im nie pomogła i od nikogo na pomoc nie liczę. Może jedynie na rodziców, że pomogą nam zwłaszcza na początku przy dziecku
Wcale nie uważam, że jest tak różowo jak przedstawia to MamaNieMama, ale żadna w swoich racjach żadnej nie przekona. Cieszmy się nowym dniem z naszymi maluszkami
-
nick nieaktualnyJa się zastanawiam jak osoba biedna potrzebująca pali papierosy. Jak ją na to stać, czy pije czy tak jak moja sąsiadka zażywa narkotyki. To jaka ona potrzebująca jak ją stać na te używki? Płakać też nie będę że nie dostanę ale osoby bezrobotne a obiboki to dwie różne kategorie i o ile osoby bezrobotne powinny dostać tak obiboki i ślizgacze powinni się wziąć do roboty. No ale taki mamy kraj, nie jest idealnie. Lepiej by zrobili dając wyprawkę dla takiej biednej osoby dla dziecka, później pomoc rzeczowa, czyli mleko modyfikowane jak dziecko potrzebuje itd. pieniądze pójdą na mamusie nie na dziecko w większości przypadków. Mi też nie chodzi o to że ja powinnam dostać itd. bo decydując się na dziecko byłam świadoma kosztów jakie będę ponosiła i obliczałam czy mnie stać na utrzymanie dziecka. Ale jak pomyślę że państwo zabrało mi kasę z wypłat i da ją np. takiej sąsiadce z dołu to mnie krew zalewa.
-
nick nieaktualny
-
Agnesia byłam w h&m i jest dupa. Tak jak mówiłaś tylko ten rabat 20%, nic nie przecenione i najgorsze że bez działu h&m Mama... Tak więc dalej pozostaje biedne molo.
Pytałam tutaj wczoraj czy masz jakiegoś pediatrę wybranego ale pewnie się gdzieś zagubiło w tłumie.
Mój Synuś w ciągu dnia to różnie ale ma stałą porę wieczorkiem ok 22 gdzie zawsze szaleje na dobranoc. A ze względu na to, że leży miednicowo to jeszcze nie czuję kopniaków po żebrach, na razie upodobał sobie skakanie po szyjce.
-
Ja tam nie wiem , tyle sie naczytalam ... Ze to duze problemy I zwieksza ryzyko tego I tego I tego I tamtego .... Jakos nie moge przestac myslec .... I dodatkowo inni lekarze jeszcze przy porodzie potrzebni, jest u mnie w okolicy ogromny oddzial , on jest przystosowany do ratowania tych najmniejszych maluchow, wiec ja teraz umyslilam, ze ten moj szpital , z ktorego jest moj Lekarz, jest dla mnie za slaby ...Agnesia wrote:Ja od 11tc miotam się z cukrzycą ciążową, uwierz że to nic strasznego:D trochę wyrzeczeń ale są do zniesienia:)

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH