SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans nie będzie źle. Ja się męczę bo slidkiego nie mogę dużo rzeczy wypadło z jedzenia i najgorsze to mierzenie cukru ale nie denerwuj się. Bo stres cukier podnosi.

Evans lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiklanie to takie ze dziecko może być duże. Bo orzy cukrzycy z reguły duże Dzieci są. A po porodzie mija. W większości przypadków.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans wrote:
    Dziekuje Ci za slowa otuchy...

Będzie wszystko dobrze,jest na fb grupa ,,Cukrzyca ciążowa" i tam dziewczyny opisują swój przebieg z cukrzycą ciążową i fajne przepisy podają więc warto po patrzeć:)

6bf940ceba.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Agnesia byłam w h&m i jest dupa. Tak jak mówiłaś tylko ten rabat 20%, nic nie przecenione i najgorsze że bez działu h&m Mama... Tak więc dalej pozostaje biedne molo.

Pytałam tutaj wczoraj czy masz jakiegoś pediatrę wybranego ale pewnie się gdzieś zagubiło w tłumie. :)

Mój Synuś w ciągu dnia to różnie ale ma stałą porę wieczorkiem ok 22 gdzie zawsze szaleje na dobranoc. A ze względu na to, że leży miednicowo to jeszcze nie czuję kopniaków po żebrach, na razie upodobał sobie skakanie po szyjce. :)
    Widziałam Twoje pytanie, ale wypadło mi z głowy. Siostra mi doradziła swoją dr. Kowalską czy jakoś tak ja jeszcze nie zdecydowałam :) Jak nie ma h&m mama?! a dobrze zaopatrzony chociaż dziecięcy dział?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans wrote:
    Ja tam nie wiem , tyle sie naczytalam ... Ze to duze problemy I zwieksza ryzyko tego I tego I tego I tamtego .... Jakos nie moge przestac myslec .... I dodatkowo inni lekarze jeszcze przy porodzie potrzebni, jest u mnie w okolicy ogromny oddzial , on jest przystosowany do ratowania tych najmniejszych maluchow, wiec ja teraz umyslilam, ze ten moj szpital , z ktorego jest moj Lekarz, jest dla mnie za slaby ...
    strach ma wielkie oczy, też się bałam jak cholera a czas zweryfikował moje lęki. Na ten moment mogę Ci powiedzieć że jeżeli unormujesz cukry i potrafisz sobie odmówić niektórych rzeczy to nie martw się o nic. Ja mam badania co 3 tyg u ginekologa i co 3 tyg u diabetologa wizytę. Dziecko rozwija się prawidłowo, od miesiąca mam wprowadzoną insulinę płakałam że ją dostałam. Jeżeli korzystasz z fb to dodaj się do grupy cukrzyca ciążowa mega wsparcie można dostać od dziewczyn i podpowiedzi co i jak :)

• Evans Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena87 wrote:
    Będzie wszystko dobrze,jest na fb grupa ,,Cukrzyca ciążowa" i tam dziewczyny opisują swój przebieg z cukrzycą ciążową i fajne przepisy podają więc warto po patrzeć:)
    Pojde tam zobaczyc, co pisza .... Z przy okazji odkurze moje konto na fb , o ile pamietam haslo ... Wiem , ze nigdy fb nie przypadlo mi do gustu ... Ale dziekuje , wszystko obejrze napewno ....

Magdalena87 lubi tę wiadomość

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah znowu zmieniacie avatarki i muszę na nicki patrzeć kto się odzywa :P

Brusia co masz w avatarku, to kotek/piesek?

Zosia masz pieska teraz jako portret? Czy znowu ze mną tablet w kulki leci jak ze zdjęciem brzuszka Mili :D Na kompie brzuchunio, a na tablecie rudy pieseczek.

Kurczę tak jak dzisiaj to ja już dawno nie spałam. Śniadanie zjedzone, zaraz prysznic i sru na zakupy.
    Dzwonili z przychodni żebym jutro na wizytę kupiła taki patyczek? jak do wymazów na książeczkę sanitarną.

Nie wiem czy dobrze widać, ale z takim brzuchem chodzę od 2 tyg :P Śmiesznie to wygląda, dobrze że tylko czasem niewygodnie
    3848946_20151203_114559.jpg

tysiaa93, Evans, natalica06, marissith, szara myszka, Kri, Lexi150, Biedroneczka29, lula.91, tulipanna, Tusiaa lubią tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka co to za czarna kuleczka na profilówce? :)

Vayn no no ale się Pola wygina :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 12:07

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    strach ma wielkie oczy, też się bałam jak cholera a czas zweryfikował moje lęki. Na ten moment mogę Ci powiedzieć że jeżeli unormujesz cukry i potrafisz sobie odmówić niektórych rzeczy to nie martw się o nic. Ja mam badania co 3 tyg u ginekologa i co 3 tyg u diabetologa wizytę. Dziecko rozwija się prawidłowo, od miesiąca mam wprowadzoną insulinę płakałam że ją dostałam. Jeżeli korzystasz z fb to dodaj się do grupy cukrzyca ciążowa mega wsparcie można dostać od dziewczyn i podpowiedzi co i jak :)
    A jeszcze jesli moge zapytac , a w ktorym tygodniu wykryto u Ciebie cukrzyce ??? Ja sie baaaardzo boje , ze u mnie za pozno moze I jakies juz poczynila komplikacje u mojego dziecka .... Ale ja mialam wszystkie badania na poczatku ciazy I ja bylam ok , ze wszystkim cukier tez , zreszta juz sama nie wiem , bede prosic mojego Lekarza o caly spis badan jakie mi zostaly wykonane, jestem generalnie ogromnie zla I zestresowana ....
    Bo od kiedy zdjeli mnie z listy wysokiego ryzyka , to ja widzialam lekarza 1 na miesiac I tak bylo przez 2 miesiace I wtedy nie bylo zadnych badan , a teraz z tego , co mi wiadomo bede widziala sie z lekarzem co 2 tyg lub czescej I znowu jestem na liscie wysokiego ryzyka ooooooo :( tak mi powiedziala przez tel , jak sie spotkam to dowiem sie wiecej ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 12:15

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KARMCIE PIESKI <3
    http://olx.pl/nakarm-psa/

vayn lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mij prywatny szumikotek Bruska :-D codziennie tak sobie spimy razem od rana.

vayn lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    A powiklanie to takie ze dziecko może być duże. Bo orzy cukrzycy z reguły duże Dzieci są. A po porodzie mija. W większości przypadków.
    A ja mam cukrzyce i małe dziecię;p więc żebyś się też nie martwiła że będziesz miała giganta :) szwagra siostra teraz urodziła córkę też miała cukrzycę a mała nawet 3kg nie miała :)Także jest to powikłanie ale nie dotyka każdego :)

Evans lubi tę wiadomość

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pochwalę się Wam, że dostałam od teściów kurczaka ze wsi od kogoś tam z rodziny. Matko już zapomniałam jak pachnie rosół z mięsa bez antybiotyków i bez karmienia soją modyfikowaną :) chyba go zjem zanim się ugotuje :)

tysiaa93, lula.91, Tusiaa lubią tę wiadomość

201602111680.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    To mij prywatny szumikotek Bruska :-D codziennie tak sobie spimy razem od rana.
    Fajna, czarny diabełek :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    A ja mam cukrzyce i małe dziecię;p więc żebyś się też nie martwiła że będziesz miała giganta :) szwagra siostra teraz urodziła córkę też miała cukrzycę a mała nawet 3kg nie miała :)Także jest to powikłanie ale nie dotyka każdego :)
    O kurde ??? , to jak to jest , ja czytam , ze statystycznie do max 12 procent ciaz jest z cukrzyca , a tu I Ty sie odzywasz I Ty , no to to dzieje sie czesciej ? Jednak ?

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    KARMCIE PIESKI <3
    http://olx.pl/nakarm-psa/
    Nie wiedziałam, że coś takiego jest, nakarmione. :D

By ona tylko na chwilę takie fiki miki robiła to pół biedy, ja chodzę z takim brzucholem krzywym - w sumie może dlatego w każdej kolejce przepuszczają bo się zastanawiają co ja to tam mam :D Słabo widać trochę, ale tam z prawej strony taka kulka jest, główkę do zdjęcia wystawiła :P

Natali ale bym zjadła takiego prawdziwego rosołu :/ Ślinotok w momencie

tysiaa93 lubi tę wiadomość

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:

a jaki ja mam ślinotok jak czuję jego zapach :) :)

201602111680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans wrote:
    O kurde ??? , to jak to jest , ja czytam , ze statystycznie do max 12 procent ciaz jest z cukrzyca , a tu I Ty sie odzywasz I Ty , no to to dzieje sie czesciej ? Jednak ?
    Ja znam 5 dziewczyn z bliskiego otoczenia które miały cukrzyce ciążową. Dzieje się, kiedyś też było tylko nie robiono badań :)

Evans lubi tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Nie wiedziałam, że coś takiego jest, nakarmione. :D

By ona tylko na chwilę takie fiki miki robiła to pół biedy, ja chodzę z takim brzucholem krzywym - w sumie może dlatego w każdej kolejce przepuszczają bo się zastanawiają co ja to tam mam :D Słabo widać trochę, ale tam z prawej strony taka kulka jest, główkę do zdjęcia wystawiła :P

W tamtym roku udało się nakarmić wszystkie zwierzaki przed czasem, i nawet dołączyło kilka kotków, fajna akcja :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    pochwalę się Wam, że dostałam od teściów kurczaka ze wsi od kogoś tam z rodziny. Matko już zapomniałam jak pachnie rosół z mięsa bez antybiotyków i bez karmienia soją modyfikowaną :) chyba go zjem zanim się ugotuje :)
    Mniaaaam, ja jak jeżdżę do kolezanki to jej rodzice mają kurki świnki itd. i wszystko swojskie uwielbiam. Zjadłybyście rosół z gołębia? tak jak się powinno robić?

‹‹ 1105 1106 1107 1108 1109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ