X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans nie będzie źle. Ja się męczę bo slidkiego nie mogę dużo rzeczy wypadło z jedzenia i najgorsze to mierzenie cukru ale nie denerwuj się. Bo stres cukier podnosi.

Evans lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiklanie to takie ze dziecko może być duże. Bo orzy cukrzycy z reguły duże Dzieci są. A po porodzie mija. W większości przypadków.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans wrote:
    Dziekuje Ci za slowa otuchy...

Będzie wszystko dobrze,jest na fb grupa ,,Cukrzyca ciążowa" i tam dziewczyny opisują swój przebieg z cukrzycą ciążową i fajne przepisy podają więc warto po patrzeć:)

6bf940ceba.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Agnesia byłam w h&m i jest dupa. Tak jak mówiłaś tylko ten rabat 20%, nic nie przecenione i najgorsze że bez działu h&m Mama... Tak więc dalej pozostaje biedne molo.

Pytałam tutaj wczoraj czy masz jakiegoś pediatrę wybranego ale pewnie się gdzieś zagubiło w tłumie. :)

Mój Synuś w ciągu dnia to różnie ale ma stałą porę wieczorkiem ok 22 gdzie zawsze szaleje na dobranoc. A ze względu na to, że leży miednicowo to jeszcze nie czuję kopniaków po żebrach, na razie upodobał sobie skakanie po szyjce. :)
    Widziałam Twoje pytanie, ale wypadło mi z głowy. Siostra mi doradziła swoją dr. Kowalską czy jakoś tak ja jeszcze nie zdecydowałam :) Jak nie ma h&m mama?! a dobrze zaopatrzony chociaż dziecięcy dział?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans wrote:
    Ja tam nie wiem , tyle sie naczytalam ... Ze to duze problemy I zwieksza ryzyko tego I tego I tego I tamtego .... Jakos nie moge przestac myslec .... I dodatkowo inni lekarze jeszcze przy porodzie potrzebni, jest u mnie w okolicy ogromny oddzial , on jest przystosowany do ratowania tych najmniejszych maluchow, wiec ja teraz umyslilam, ze ten moj szpital , z ktorego jest moj Lekarz, jest dla mnie za slaby ...
    strach ma wielkie oczy, też się bałam jak cholera a czas zweryfikował moje lęki. Na ten moment mogę Ci powiedzieć że jeżeli unormujesz cukry i potrafisz sobie odmówić niektórych rzeczy to nie martw się o nic. Ja mam badania co 3 tyg u ginekologa i co 3 tyg u diabetologa wizytę. Dziecko rozwija się prawidłowo, od miesiąca mam wprowadzoną insulinę płakałam że ją dostałam. Jeżeli korzystasz z fb to dodaj się do grupy cukrzyca ciążowa mega wsparcie można dostać od dziewczyn i podpowiedzi co i jak :)

• Evans Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena87 wrote:
    Będzie wszystko dobrze,jest na fb grupa ,,Cukrzyca ciążowa" i tam dziewczyny opisują swój przebieg z cukrzycą ciążową i fajne przepisy podają więc warto po patrzeć:)
    Pojde tam zobaczyc, co pisza .... Z przy okazji odkurze moje konto na fb , o ile pamietam haslo ... Wiem , ze nigdy fb nie przypadlo mi do gustu ... Ale dziekuje , wszystko obejrze napewno ....

Magdalena87 lubi tę wiadomość

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah znowu zmieniacie avatarki i muszę na nicki patrzeć kto się odzywa :P

Brusia co masz w avatarku, to kotek/piesek?

Zosia masz pieska teraz jako portret? Czy znowu ze mną tablet w kulki leci jak ze zdjęciem brzuszka Mili :D Na kompie brzuchunio, a na tablecie rudy pieseczek.

Kurczę tak jak dzisiaj to ja już dawno nie spałam. Śniadanie zjedzone, zaraz prysznic i sru na zakupy.
    Dzwonili z przychodni żebym jutro na wizytę kupiła taki patyczek? jak do wymazów na książeczkę sanitarną.

Nie wiem czy dobrze widać, ale z takim brzuchem chodzę od 2 tyg :P Śmiesznie to wygląda, dobrze że tylko czasem niewygodnie
    3848946_20151203_114559.jpg

tysiaa93, Evans, natalica06, nick nieaktualny, szara myszka, Kri, Lexi150, Biedroneczka29, nick nieaktualny, tulipanna, Tusiaa lubią tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka co to za czarna kuleczka na profilówce? :)

Vayn no no ale się Pola wygina :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 12:07

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    strach ma wielkie oczy, też się bałam jak cholera a czas zweryfikował moje lęki. Na ten moment mogę Ci powiedzieć że jeżeli unormujesz cukry i potrafisz sobie odmówić niektórych rzeczy to nie martw się o nic. Ja mam badania co 3 tyg u ginekologa i co 3 tyg u diabetologa wizytę. Dziecko rozwija się prawidłowo, od miesiąca mam wprowadzoną insulinę płakałam że ją dostałam. Jeżeli korzystasz z fb to dodaj się do grupy cukrzyca ciążowa mega wsparcie można dostać od dziewczyn i podpowiedzi co i jak :)
    A jeszcze jesli moge zapytac , a w ktorym tygodniu wykryto u Ciebie cukrzyce ??? Ja sie baaaardzo boje , ze u mnie za pozno moze I jakies juz poczynila komplikacje u mojego dziecka .... Ale ja mialam wszystkie badania na poczatku ciazy I ja bylam ok , ze wszystkim cukier tez , zreszta juz sama nie wiem , bede prosic mojego Lekarza o caly spis badan jakie mi zostaly wykonane, jestem generalnie ogromnie zla I zestresowana ....
    Bo od kiedy zdjeli mnie z listy wysokiego ryzyka , to ja widzialam lekarza 1 na miesiac I tak bylo przez 2 miesiace I wtedy nie bylo zadnych badan , a teraz z tego , co mi wiadomo bede widziala sie z lekarzem co 2 tyg lub czescej I znowu jestem na liscie wysokiego ryzyka ooooooo :( tak mi powiedziala przez tel , jak sie spotkam to dowiem sie wiecej ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 12:15

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KARMCIE PIESKI <3
    http://olx.pl/nakarm-psa/

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mij prywatny szumikotek Bruska :-D codziennie tak sobie spimy razem od rana.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    A powiklanie to takie ze dziecko może być duże. Bo orzy cukrzycy z reguły duże Dzieci są. A po porodzie mija. W większości przypadków.
    A ja mam cukrzyce i małe dziecię;p więc żebyś się też nie martwiła że będziesz miała giganta :) szwagra siostra teraz urodziła córkę też miała cukrzycę a mała nawet 3kg nie miała :)Także jest to powikłanie ale nie dotyka każdego :)

Evans lubi tę wiadomość

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pochwalę się Wam, że dostałam od teściów kurczaka ze wsi od kogoś tam z rodziny. Matko już zapomniałam jak pachnie rosół z mięsa bez antybiotyków i bez karmienia soją modyfikowaną :) chyba go zjem zanim się ugotuje :)

tysiaa93, nick nieaktualny, Tusiaa lubią tę wiadomość

201602111680.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    To mij prywatny szumikotek Bruska :-D codziennie tak sobie spimy razem od rana.
    Fajna, czarny diabełek :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    A ja mam cukrzyce i małe dziecię;p więc żebyś się też nie martwiła że będziesz miała giganta :) szwagra siostra teraz urodziła córkę też miała cukrzycę a mała nawet 3kg nie miała :)Także jest to powikłanie ale nie dotyka każdego :)
    O kurde ??? , to jak to jest , ja czytam , ze statystycznie do max 12 procent ciaz jest z cukrzyca , a tu I Ty sie odzywasz I Ty , no to to dzieje sie czesciej ? Jednak ?

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    KARMCIE PIESKI <3
    http://olx.pl/nakarm-psa/
    Nie wiedziałam, że coś takiego jest, nakarmione. :D

By ona tylko na chwilę takie fiki miki robiła to pół biedy, ja chodzę z takim brzucholem krzywym - w sumie może dlatego w każdej kolejce przepuszczają bo się zastanawiają co ja to tam mam :D Słabo widać trochę, ale tam z prawej strony taka kulka jest, główkę do zdjęcia wystawiła :P

Natali ale bym zjadła takiego prawdziwego rosołu :/ Ślinotok w momencie

tysiaa93 lubi tę wiadomość

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:

a jaki ja mam ślinotok jak czuję jego zapach :) :)

201602111680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans wrote:
    O kurde ??? , to jak to jest , ja czytam , ze statystycznie do max 12 procent ciaz jest z cukrzyca , a tu I Ty sie odzywasz I Ty , no to to dzieje sie czesciej ? Jednak ?
    Ja znam 5 dziewczyn z bliskiego otoczenia które miały cukrzyce ciążową. Dzieje się, kiedyś też było tylko nie robiono badań :)

Evans lubi tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Nie wiedziałam, że coś takiego jest, nakarmione. :D

By ona tylko na chwilę takie fiki miki robiła to pół biedy, ja chodzę z takim brzucholem krzywym - w sumie może dlatego w każdej kolejce przepuszczają bo się zastanawiają co ja to tam mam :D Słabo widać trochę, ale tam z prawej strony taka kulka jest, główkę do zdjęcia wystawiła :P

W tamtym roku udało się nakarmić wszystkie zwierzaki przed czasem, i nawet dołączyło kilka kotków, fajna akcja :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    pochwalę się Wam, że dostałam od teściów kurczaka ze wsi od kogoś tam z rodziny. Matko już zapomniałam jak pachnie rosół z mięsa bez antybiotyków i bez karmienia soją modyfikowaną :) chyba go zjem zanim się ugotuje :)
    Mniaaaam, ja jak jeżdżę do kolezanki to jej rodzice mają kurki świnki itd. i wszystko swojskie uwielbiam. Zjadłybyście rosół z gołębia? tak jak się powinno robić?

‹‹ 1105 1106 1107 1108 1109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ