SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia prałam. Nie wiem jak wchłania bo się nie wycierałam ale to 100% bawełna więc powinno być spoko. Przynajmniej tak wygląda. A wszystko prałam w Bobini.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa Lexi w 40 stopniach prałaś tak jak tam pisze? Czy po prostu takie szybkie przepranie było? Nadal są miekkie ? Jestem ciekawa co by sioe stało z nim jakbym uprała w 60 stopniach...

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko dla Małego prałam w 40 stopniach z dodatkowym płukaniem i na dłuższym programie. Jest mięciutki jak przed praniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 17:10

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    kurcze jeszcze nie nadrobiłam tego co pisałyście :P Zaraz to zrobie ale przed tym mam pytanie , wiem że gdzies było ale nie chce mi się szukać :) kupiłam reczniki i teraz pytanie w czym wyprac żeby były miekkie :)
    I chyba Ty Lexi kupiłas reczniki z F&F prałas już? testowałaś czy się dobrze nim wyciera? :)

Tulipanna chyba Ty wstawiłaś ostatnio stronke do wózka tako omega? a jak nie Ty to przepraszam :D Widział, czytał ktos jakies opinie na jego temat? Któras z koleżanek miała i poleca czy może odradza? BYłam zdecydowana na bebetto nico a teraz sie zastanawiam nad tym tako omega :) i kurcze mam dylemat :P
    Tak-ja tako omega. Ja sie zakochalam.. Jest tak amortyzowany jak starodawne wozki na paskach :) rewelka,widzialam na zywo,pieknie sie prowadzi. Opinie czytalam i sa dobre. Naprawde i cena jest super.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    aaa Lexi w 40 stopniach prałaś tak jak tam pisze? Czy po prostu takie szybkie przepranie było? Nadal są miekkie ? Jestem ciekawa co by sioe stało z nim jakbym uprała w 60 stopniach...
    Ja wygotowalam :-) spoko-smialo:) wtedy dopiero schodzii ta chemia z tkanimy. Ja pralam w bobini. Pierwszy raz wyheblowalam w 60 stopniach a teraz w 90. Ja uwazam ze bawelna recznikowa zawsze ciut szorstka jest i bedzie bo jet gruba. Nie bedzie jak nie jet bawelna :) mnie to nie przeraza-dziecko sie przeciez wyciera delikatnie a nie szoruje.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Tak-ja tako omega. Ja sie zakochalam.. Jest tak amortyzowany jak starodawne wozki na paskach :) rewelka,widzialam na zywo,pieknie sie prowadzi. Opinie czytalam i sa dobre. Naprawde i cena jest super.

Wózki Tako są bardzo dobre jakościowo, zdecydowanie wyżej niż Bebetto.
    Niestety kolorystyka do mnie nie przemawia :(

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje zdobycze z lumpusia. Ale sie nalazilam..niemal na ryj padam :-)

http://static.pokazywarka.pl/i/6186896/593774/image.jpg

http://static.pokazywarka.pl/i/6186896/733290/image.jpg

http://static.pokazywarka.pl/i/6186896/529754/image.jpg

MerlinMo, Lexi150, Tusiaa, szara myszka, vayn, tysiaa93, Moniaa, Zosia_wop, marissith, madzia.rka lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roberta wrote:
    Wózki Tako są bardzo dobre jakościowo, zdecydowanie wyżej niż Bebetto.
    Niestety kolorystyka do mnie nie przemawia :(
    A wiesz co... Na stronie tego nie ma ale my zdecydowalismy sie na szary taki jakby len imitacja lnu. Na stronie tego nie ma.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jestem po wizycie. I jak zawsze coś. Szyjka mi się skraca łożysko mu się trochę nie podoba ale nie przypisze mi rozrzedzajacych bo po ostatnim miałam krwotok . Mam pozwolenie tylko do WC wstawać. Musimy wytrwać do minimum 32 tygodnia a najlepiej by było do 34. Poryczalam się jak wyszłam. Super prezent na niedzielne urodziny. Będzie jednak chłopak.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tyle do nadrobienia Was że ho ho ho ho

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 18:15

tysiaa93 lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie z mężem wybierzemy się gdzies przed wigilią u nas w sklepie cena 3w1 tego tako omega 1549zł a tego bebetto 3w1 1349zł. Musze sama iśc pooglądać, pomacać.
    No właśnie Tulipanna bo ten tako to chyba można i pobujać a ten bebetto jest taki bardziej sztywny. Ale bebetto jest taki leciutki jak sie prowadzi , że szok a tako to nie wiem bo dziecka w sklepie nie będę mieć. no chyba że meza w wózek wsadzę i pojezdżę po sklepie hehe :D

Aaa co do kolorów to mi sie podobaja szare i beżowe, kremowe wózki i stelaż biały :)

Madziar.ka głowa do góry. Tyle przeleżałaś to te 2-4 tyg dasz radę !!! ważne , żeby dzidziuś był zdrowy. Zreszta doktorek tak mówi a tak naprawde może sie okazać że urodzisz jeszcze później. Masz nas i z nami wytrwasz :P Jest tez plus szybszego porodu. Ty będziesz tulić maleństwpo w ramionach a my będziemy czekać i zazdrościć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 18:31

madzia.rka lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    Kurcze jestem po wizycie. I jak zawsze coś. Szyjka mi się skraca łożysko mu się trochę nie podoba ale nie przypisze mi rozrzedzajacych bo po ostatnim miałam krwotok . Mam pozwolenie tylko do WC wstawać. Musimy wytrwać do minimum 32 tygodnia a najlepiej by było do 34. Poryczalam się jak wyszłam. Super prezent na niedzielne urodziny. Będzie jednak chłopak.
    Madzia już tyle przeszłaś, wytrzymasz jeszcze troszkę. Najważniejsze żeby Oluś był zdrowy. :*

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka na pewno dasz rade - już nieduzo zostało, myśl o maleństwie :) trzymamy kciuki :*

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia dasz radę :D już tak mało nam zostało że nawet 7 tygodni to chwilka, noś chłopa jak najdłużej dasz radę :D
    A powiedz mi ty miałaś mieć na początku chłopaka, później dziewczynę i znów chłopaka? :)

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    Jesteś super silną kobietką i twój synek też taki na pewno jest, wytrzymacie tyle ile dacie radę, wszystko będzie dobrze :)
    No i gratuluję synka :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. To leżenie to pikuś byle tylko z małym było Oki. Mały waży 1600 gr i bryka jak szalony, jest tydzień do przodu, wód płodowych jest wystarczająco. Mój Radek go pytał jak poszłam się ubierać czy z tym lozyskiem jest jakieś zagrożenie dla małego to powiedział że nie bo tylko małe zwapnienia gdzie niegdzie. Ta szyjka to mnie wkurwia troszkę sobie pofolgowalam ostatnio tzn trochę po domu chodziłam ale bez przesady. Teraz leżę i pachne. Tak na początku był chłopak potem gdzieś mu się pisiorek podkrecil i na jednym usg że dziolcha ale tak nie wiedział do końca a dziś ze 100% chłopak. Cieszę się że Was kobitki mam. :-*

Evans lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to już spory! z każdym tygodniem będzie przybieral i rósł szybciutko :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe ile mój waży :P juz nie moge sie doczekać kiedy go podejrze.

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia.rka spory chłopaczek, rośnie jak na drożdżach :)

Tusiaa ja to już 6 tygodni bez usg jestem :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziarka dasz radę,musisz nie masz innego wyjścia trzymam kciuki zebys dotrwała tych 4 tygodni :) bedzie dobrze :)

A ja na 23 grudnia jestem umówiona na usg 4d juz sie nie moge doczekać ja nawet nie wiem jak moja kruszynka wyglada i tak czekam na to usg 4d jak na zbawienie.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
‹‹ 1107 1108 1109 1110 1111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ