Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a odnośnie wagi to jedna dziewczyna w Grudniowkach urodziła córcię SN 4930 62cm długa a wg usg waga była 4300 mnie to normanie zwaliło z nóg ze pozwolili na to zeby prawie 5kg dziecko rodzic SN i to bez zadnych wspomagaczy i znieczuleń <szok> SZACUNECZEK!!!
-
Nie strasz!Biedroneczka29 wrote:Dziewczyny a odnośnie wagi to jedna dziewczyna w Grudniowkach urodziła córcię SN 4930 62cm długa a wg usg waga była 4300 mnie to normanie zwaliło z nóg ze pozwolili na to zeby prawie 5kg dziecko rodzic SN i to bez zadnych wspomagaczy i znieczuleń <szok> SZACUNECZEK!!!
Usuwaj Posta
O maaaatko....już sobie wyobrażam jak jej tyłek wygląda...oooo nie...usuń posta, niechwięcej Lasek tego nie czyta
-
Tulipanna ale to taki naprawdę bardzo rzadki przypadek zreszta mi jakby powiedziano wagę 4300 to walczylabym o CC nie godzilabym sie na poród SN.Ona o 19 poczuła skurcze o 21 wzięli ja na porodówkę i po 25 minutach malutka była na swiecie
-
nick nieaktualnyOj tulipana zeby nikt nie musial sobie nigdy wyobrazac tego co przeszlam rok temu. Nie zycze najgorszemu wrogowi tego co mnie spotkalo. Przez ten rok oczywiscie nauczylam jakos sie z tym zyc, ale napady placzu mam co jakis czas. Na cale szczescie takie przypadki to 0.16 % porodow.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Co jeszcze mi mówiła to to że jak się martwimy czy to wody czy bie to że jeśli idejda z dolnych parti te porodowe to nas zaleje jak z kubka czy wiadra a jeśli Sącza się z tych górnych kieszeni to uczucie parcia jak na pęcherz ale nic nie można zrobić w sensie siku. I że oberwowac to chwilę wlizyc wkładkę i sprawdzać czy dalej mokro i jechać na IP bo to może się infekcja kończyć.

-
Tuli ja Ignasia tak nisko czuję od jakiegoś czasu. Najpierw stópki wciskał w moją szyjkę bidulkę a teraz jak się obrócił to rączki wkłada prawie w pachwiny! Serio co to Dziecko moje czasami wyczynia to się w głowie nie mieści

Trochę podrzemaliśmy. Taki dzisiaj dzień nieogarnięty. Nic mi się nie chce... Ale jutro w końcu będzie łazienka zrobiona! W środę pogonię Męża do mycia okien u nas w pokoju, w czwartek wyczyścimy kuchnię i finito z porządkami!
Lewe biodro już mnie tak łupie
-
Hej dziewczynki!
MamaNieMama podziwiam Twoja sile, nie dziwie się ze chcesz być wcześniej w szpitalu, ale na pewno tym razem wszystko będzie dobrze i Twoje skarby już będą niedługo z Toba:)
co do prasowania i prania to ja jestem daleko w tyle, bo nawet nie zaczelam - zaczne od stycznia, mama mi pomoze także jakby mi było ciężko prasowac czy cos to zawsze będę miała na szczęście wsparcie. Tak patrzyłam ostatnio na te ubranka i kurde w prawie w każdym metka w srodku polmetrowa, jakby nie mogli jej na zewnątrz dac ;/ musze to wcześniej wszystko powycinać ;/
co do irygacji po porodzie to ja na pewno się nie zdecyduje, tez mysle ze latwiej wtedy o infekcje (nie mowie ze się przydarzy ale mysle ze to zwieksza ryzyko)
Aaaa i dziś jest mój pierwszy dzień bez luteiny. Rano już nie wzielam. Staram się odpoczywać, ale trochę tez posprzatalam i poki co prawie w ogole mi się dziś nie stawial brzuch także jest dobrze. Czasem mnie cos kluje tam bardzo nisko, ale może to nie przez to, okaze się w kolejnych dniachWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 15:40
-
ja też będę prasować i prać w styczniu, ale termin mama dopiero na połowę lutego. Planuję to zrobić tylko z rozmiarem 62 i 56,a jak dzieć będzie rosną to potem reszta.
Co do prześcieradeł do łóżeczek to kupujecie takie zwykłe, jakieś frote, bawełna itp, czy nieprzemakalne z folią? nie wiem czy te 2gie są bezpieczne bo powietrza nie przepuszczają.
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Prześcieradła kupiłam z membraną nieprzemakalną. Ale to i tak na jedno wychodzi bo pod zwykłe prześcieradełko trzeba kupić podkład/ochraniacz na materac. Ale ponoć to jest tak, że powietrze przepuszczają a wilgoci już nie. Zarówno w pierwszej jak i w drugiej opcji.
-
Sama nie wiemKri wrote:Lexi ale zajebiste to coś z misiem
jakoś się to nazywa fachowo? Otulacz?
w ogłoszeniu było napisane śpiworek/otulacz. A z tyłu ma jeszcze ogonek
Kri, tulipanna lubią tę wiadomość