Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak do tej pory było dobrze.jest pomocny nie powiem tylko taki wycofany w kwestii tych rzeczy dla dziecka. Chciałabym żeby skręcił chociaż komode kąpielowa i miałabym gdzie złożyć rzeczy nie doczekalam się. Rozumiem że w pracy ogromny młyn jest zapracowany i też wolnego potrzebuje ale ja takiego nie miałam od 8 miesięcy. On wczoraj grał a ja będę dziś nadrabiać chirurgów gdy on będzie prasowal. wiedziałam że będą kłopoty jak powiedział że chyba lepiej się czuję niż na początku ciąży więc sama sobie dołek wykopalam bo a to to sprzatnelam odkurzylam pidloge zmylam. A co do szykowania to nie mam tutaj nikogo na kogo mogłabym liczyć i wolę sobie sama wszystko zorganizować niż żeby mi ktoś po szafach grzebal.
-
Madzia jesteś! Dobrze, że wszystko gra. Ja jutro zobaczę furę Ignasia i już się nie mogę doczekać. <przebieram nóżkami>
Dzwoniła do mnie przyjaciółka (mówiłam Wam kiedyś, że we trzy przyjaciółki w przyszłym roku rodzimy, miesiąc po sobie czyli luty, marzec, kwiecień) no i okazuje się, że będzie trzech chłopaków! Ignaś, Adaś i Tomuś
Ja ze swoim też się coraz częściej kłócę ale teraz to jak wybucham to zaraz przychodzi, całuje i mówi żebym się nie stresowała bo Synusiowi szkodzę. Ale nie pomyśli żeby od razu zrobić to o co go proszę...
A pakowania bym mu nie zostawiła bo on w ogóle nic nie kuma, nawet swoich rzeczy nie za bardzo może ogarnąć. Tylko zawsze się pyta co gdzie leży
Byłam w lumpie i oto co kupiłam. Jakoś nic więcej mi w oko nie wpadło. Ale za to sobie dorwałam 3 bluzeczki.
madzia.rka, vayn, tysiaa93, L, tulipanna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo mnie znowu mąż będzie pakować do szpitala
Ja nie umiem, aż tak skompresować rzeczy to co mi się ledwo zmieści w 2 torby on mieści w 1. Ma listę wydrukowaną, w sumie teraz też on lata za wszystkim, koszule staniki do karmienia są na jego głowie.
Znowu ja jestem wręcz przytłoczona tym nadmiarem pomocy, teściowa babcia traktują nas jak takich przysłowiowych głąbów którym trzeba wszystko pokazać i wszystko za nich zrobić bo sobie nie poradzą...
Mój mężu też sporo gra, ale czego ja mogę oczekiwać skoro przez grę się poznaliśmy -
Czasami wolałabym żeby mój też grał
Bo jego hobby nie dość że dosyć kosztowne to potrafił mnie czasami na cały tydzień samą zostawić bo jedzie na ryby i siedział 6 dni w środku lasu, sam, pod namiotem
-
madzia.rka wrote:Dziewczyny mam narazie laktator pozyczony jak to to wyparzyc? Wystarczy zalac wrzatkiem czy jak?
-
Hejo
nie było mnie pare dni, a tu tyle stron ze chyba nie ogarnę
U mnie ciagle goście, przyjechało moje rodzeństwo z dziećmi, siostra małża także co chwile jak nigdy ktos u nas jest, albo nas gdzieś chca wyciągnąć
Raz wyszłam sama i od razu przygody. Tylko za róg zdążyłam zajść i patrzę leży pan na ulicy. Oczywiście auta jadą i tylko sie patrzą, podeszłam do niego i nie rusza sie, sprawdzilam puls, oddech - jest no ale kurka jak mam mu cos pomoc jak on 2 razy wiekszy ode mnie, ja nie moge dźwigać, zadzwoniłam po pomoc i na szczęście jakis facet sie zatrzymał...taka znieczulica ze szok!!!
Nasz wózek odkąd stoi to jak ide do pokoju to zawsze musze go dotknąćjuz sie nie moge doczekać spaceru i tak samo małż tez co tam siedzi to cos poprawi, przestawi, przejedzie kawałek po pokoju
Lexi150, tysiaa93 lubią tę wiadomość
-
Znalazłam taka stronę z waga i wymiarami z każdego tygodnia , co prawda po niemiecku, troche inne skróty mają, ale spokojnie da sie odczytać, także podsyłam link:
http://www.9monate.de/schwangerschaft-geburt/untersuchungen/ultraschall-messdaten-sonodaten-id94399.html
-
Ja dzisiaj byłam u lekarza i w końcu dobre wieści, lozysko jest juz na bezpiecznej wysokości i nie będę musiała 3 tygodnie przed terminem leżeć w szpitalu, dawno nie wychodziłam tak spokojna od lekarza.
Waga dziecka 2,5kgLexi150, madzia.rka, d84, tysiaa93, szara myszka, marissith, vayn, Moniaa, Zosia_wop lubią tę wiadomość
-
Zosia_wop wrote:Hejo
nie było mnie pare dni, a tu tyle stron ze chyba nie ogarnę
U mnie ciagle goście, przyjechało moje rodzeństwo z dziećmi, siostra małża także co chwile jak nigdy ktos u nas jest, albo nas gdzieś chca wyciągnąć
Raz wyszłam sama i od razu przygody. Tylko za róg zdążyłam zajść i patrzę leży pan na ulicy. Oczywiście auta jadą i tylko sie patrzą, podeszłam do niego i nie rusza sie, sprawdzilam puls, oddech - jest no ale kurka jak mam mu cos pomoc jak on 2 razy wiekszy ode mnie, ja nie moge dźwigać, zadzwoniłam po pomoc i na szczęście jakis facet sie zatrzymał...taka znieczulica ze szok!!!
Nasz wózek odkąd stoi to jak ide do pokoju to zawsze musze go dotknąćjuz sie nie moge doczekać spaceru i tak samo małż tez co tam siedzi to cos poprawi, przestawi, przejedzie kawałek po pokoju
Zosiu niestety coraz wieksza znieczulica. Bohaterka z ciebie moja droga:)Zosia_wop lubi tę wiadomość
Nasz kochany Olus -
ja mam dziś 50 dni do daty porodu....
Co rusz mam nowe dolegliwości, od wieczora bolą mnie łydki, kupiłam jakiś krem dzidziuś na to zobaczymy jak działa. Boli mnie też z 1 strony krocze tak jakbym kilka godzin na rowerze niewygodnym jeździła hehe
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Madziar.ka dobrze, że jesteś!
Zosia większość osób pewnie pomyślała, że to jakiś alkoholik... Ale nawet jeśli to też jest to człowiek i zasługuje cholera na pomoc.
Ja to się już nie nadaję na zakupy, spocilam się jak mysz kościelna i kręgosłup mi odpada. Starość nie radośćmadzia.rka lubi tę wiadomość
-
Hejka dziewczyny:)
Tysia, ja tez się ostatnio jakos bardziej poce ;/ ale czytałam kiedyś gdzies ze pod koniec ciąży to chyba normalne, to przez hormony
d84 ja czasami tez mam takie bole wlasnie dobrze to opisalas jak po niewygodnej jeździe na rowerze - z roznych stron, nie wiem czy to kosci spojenia, czy co. Znowu mam infekcje i musze ja przeleczyc także może to tez to bo mnie takie klucia lapia czasami ale na króciutko
ooo dopiero teraz na suwaczku jak dodałam post zobaczyłam ze 33 tydzień się zaczyna - ale leci ten czas!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 15:08
-
a i dziewczyny czy wam tez jest goracooooo? u mnie to masakra, siedze w cienki leginsach i bluzce na ramiączkach, a okna pootwierane i mi dalej goraco ;/ już od dłuższego czasu tak mam ze mi ciagle cieplo ale teraz to normalnie strasznie mi goraco ;/
-
Szara myszka mam tak samo, ja ogólnie jestem osoba ktorejjest wiecznie ciepło, koleżanki w pracy na mnie narzekają bo ja bym cały czas wietrzyla, dobrze ze jestem teraz na zwolenienie bo by ze mną oszalały. Nie wiem czy nasze dzidzie tak nas grzeją, wiec w sumie dobrze ze rodzimy w zimę, bo jakby trafił sie teraz sierpień to chyba byśmy sie roztopiły i bardziej puchły.
-
No mi jest mega gorąco. Wszyscy mi mówią że mam brzuch jak do porodu tzn już tak nisko kurde stresują mnie tymi stwierdzeniami. Mały dziś mało się ruszał ale jak tatuś wrócił z pracy to bejbik zaczął szaleć i dobrze bo już miałam lekkiego stresiorka
Nasz kochany Olus