X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak do tej pory było dobrze.jest pomocny nie powiem tylko taki wycofany w kwestii tych rzeczy dla dziecka. Chciałabym żeby skręcił chociaż komode kąpielowa i miałabym gdzie złożyć rzeczy nie doczekalam się. Rozumiem że w pracy ogromny młyn jest zapracowany i też wolnego potrzebuje ale ja takiego nie miałam od 8 miesięcy. On wczoraj grał a ja będę dziś nadrabiać chirurgów gdy on będzie prasowal. wiedziałam że będą kłopoty jak powiedział że chyba lepiej się czuję niż na początku ciąży więc sama sobie dołek wykopalam bo a to to sprzatnelam odkurzylam pidloge zmylam. A co do szykowania to nie mam tutaj nikogo na kogo mogłabym liczyć i wolę sobie sama wszystko zorganizować niż żeby mi ktoś po szafach grzebal.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia jesteś! Dobrze, że wszystko gra. Ja jutro zobaczę furę Ignasia i już się nie mogę doczekać. <przebieram nóżkami> :D

Dzwoniła do mnie przyjaciółka (mówiłam Wam kiedyś, że we trzy przyjaciółki w przyszłym roku rodzimy, miesiąc po sobie czyli luty, marzec, kwiecień) no i okazuje się, że będzie trzech chłopaków! Ignaś, Adaś i Tomuś :D

Ja ze swoim też się coraz częściej kłócę ale teraz to jak wybucham to zaraz przychodzi, całuje i mówi żebym się nie stresowała bo Synusiowi szkodzę. Ale nie pomyśli żeby od razu zrobić to o co go proszę...
    A pakowania bym mu nie zostawiła bo on w ogóle nic nie kuma, nawet swoich rzeczy nie za bardzo może ogarnąć. Tylko zawsze się pyta co gdzie leży :P

Byłam w lumpie i oto co kupiłam. Jakoś nic więcej mi w oko nie wpadło. Ale za to sobie dorwałam 3 bluzeczki. :D
    874323eb481b553bmed.jpg

madzia.rka, vayn, tysiaa93, L, tulipanna lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie znowu mąż będzie pakować do szpitala :P Ja nie umiem, aż tak skompresować rzeczy to co mi się ledwo zmieści w 2 torby on mieści w 1. Ma listę wydrukowaną, w sumie teraz też on lata za wszystkim, koszule staniki do karmienia są na jego głowie.
    Znowu ja jestem wręcz przytłoczona tym nadmiarem pomocy, teściowa babcia traktują nas jak takich przysłowiowych głąbów którym trzeba wszystko pokazać i wszystko za nich zrobić bo sobie nie poradzą...

Mój mężu też sporo gra, ale czego ja mogę oczekiwać skoro przez grę się poznaliśmy :P

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami wolałabym żeby mój też grał :) Bo jego hobby nie dość że dosyć kosztowne to potrafił mnie czasami na cały tydzień samą zostawić bo jedzie na ryby i siedział 6 dni w środku lasu, sam, pod namiotem :P

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam narazie laktator pozyczony jak to to wyparzyc? Wystarczy zalac wrzatkiem czy jak?

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    Dziewczyny mam narazie laktator pozyczony jak to to wyparzyc? Wystarczy zalac wrzatkiem czy jak?
    No zalać i niech 1-3 minuty w tym poleży a później odstawić do wyschnięcia.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :) nie było mnie pare dni, a tu tyle stron ze chyba nie ogarnę :D

U mnie ciagle goście, przyjechało moje rodzeństwo z dziećmi, siostra małża także co chwile jak nigdy ktos u nas jest, albo nas gdzieś chca wyciągnąć :)

Raz wyszłam sama i od razu przygody. Tylko za róg zdążyłam zajść i patrzę leży pan na ulicy. Oczywiście auta jadą i tylko sie patrzą, podeszłam do niego i nie rusza sie, sprawdzilam puls, oddech - jest no ale kurka jak mam mu cos pomoc jak on 2 razy wiekszy ode mnie, ja nie moge dźwigać, zadzwoniłam po pomoc i na szczęście jakis facet sie zatrzymał...taka znieczulica ze szok!!!

Nasz wózek odkąd stoi to jak ide do pokoju to zawsze musze go dotknąć :D juz sie nie moge doczekać spaceru i tak samo małż tez co tam siedzi to cos poprawi, przestawi, przejedzie kawałek po pokoju :D

Lexi150, tysiaa93 lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam taka stronę z waga i wymiarami z każdego tygodnia , co prawda po niemiecku, troche inne skróty mają, ale spokojnie da sie odczytać, także podsyłam link:

http://www.9monate.de/schwangerschaft-geburt/untersuchungen/ultraschall-messdaten-sonodaten-id94399.html

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam u lekarza i w końcu dobre wieści, lozysko jest juz na bezpiecznej wysokości i nie będę musiała 3 tygodnie przed terminem leżeć w szpitalu, dawno nie wychodziłam tak spokojna od lekarza.
    Waga dziecka 2,5kg

Lexi150, madzia.rka, d84, tysiaa93, szara myszka, marissith, vayn, Moniaa, Zosia_wop lubią tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Hejo :) nie było mnie pare dni, a tu tyle stron ze chyba nie ogarnę :D

U mnie ciagle goście, przyjechało moje rodzeństwo z dziećmi, siostra małża także co chwile jak nigdy ktos u nas jest, albo nas gdzieś chca wyciągnąć :)

Raz wyszłam sama i od razu przygody. Tylko za róg zdążyłam zajść i patrzę leży pan na ulicy. Oczywiście auta jadą i tylko sie patrzą, podeszłam do niego i nie rusza sie, sprawdzilam puls, oddech - jest no ale kurka jak mam mu cos pomoc jak on 2 razy wiekszy ode mnie, ja nie moge dźwigać, zadzwoniłam po pomoc i na szczęście jakis facet sie zatrzymał...taka znieczulica ze szok!!!

Nasz wózek odkąd stoi to jak ide do pokoju to zawsze musze go dotknąć :D juz sie nie moge doczekać spaceru i tak samo małż tez co tam siedzi to cos poprawi, przestawi, przejedzie kawałek po pokoju :D

Zosiu niestety coraz wieksza znieczulica. Bohaterka z ciebie moja droga:)

Zosia_wop lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • d84 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dziś 50 dni do daty porodu....
    Co rusz mam nowe dolegliwości, od wieczora bolą mnie łydki, kupiłam jakiś krem dzidziuś na to zobaczymy jak działa. Boli mnie też z 1 strony krocze tak jakbym kilka godzin na rowerze niewygodnym jeździła hehe

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziar.ka dobrze, że jesteś!

Zosia większość osób pewnie pomyślała, że to jakiś alkoholik... Ale nawet jeśli to też jest to człowiek i zasługuje cholera na pomoc.

Ja to się już nie nadaję na zakupy, spocilam się jak mysz kościelna i kręgosłup mi odpada. Starość nie radość :D

madzia.rka lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny:)

Tysia, ja tez się ostatnio jakos bardziej poce ;/ ale czytałam kiedyś gdzies ze pod koniec ciąży to chyba normalne, to przez hormony

d84 ja czasami tez mam takie bole wlasnie dobrze to opisalas jak po niewygodnej jeździe na rowerze - z roznych stron, nie wiem czy to kosci spojenia, czy co. Znowu mam infekcje i musze ja przeleczyc także może to tez to bo mnie takie klucia lapia czasami ale na króciutko

ooo dopiero teraz na suwaczku jak dodałam post zobaczyłam ze 33 tydzień się zaczyna - ale leci ten czas!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 15:08

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i dziewczyny czy wam tez jest goracooooo? u mnie to masakra, siedze w cienki leginsach i bluzce na ramiączkach, a okna pootwierane i mi dalej goraco ;/ już od dłuższego czasu tak mam ze mi ciagle cieplo ale teraz to normalnie strasznie mi goraco ;/

f2wlj48apsehglf6.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszka mam tak samo, ja ogólnie jestem osoba ktorejjest wiecznie ciepło, koleżanki w pracy na mnie narzekają bo ja bym cały czas wietrzyla, dobrze ze jestem teraz na zwolenienie bo by ze mną oszalały. Nie wiem czy nasze dzidzie tak nas grzeją, wiec w sumie dobrze ze rodzimy w zimę, bo jakby trafił sie teraz sierpień to chyba byśmy sie roztopiły i bardziej puchły.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie die wlasnie zlosci czasem maz ze jest za zimno w domu, mamnadzieje ze po porodzie wszystko wroci do normy

f2wlj48apsehglf6.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Przedstawiam marca naszego bejbika

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 00:37

tysiaa93, Lexi150, vayn, szara myszka, monjovika, Kri, d84, Zosia_wop, Bruśka, Tusiaa, Biedroneczka29 lubią tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia.rka niezła bryka :)

Szara myszka mi jest raz zimno, raz gorąco, gdyby nie ciąża to podejrzewałabym menopauzę heh :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi jest mega gorąco. Wszyscy mi mówią że mam brzuch jak do porodu tzn już tak nisko kurde stresują mnie tymi stwierdzeniami. Mały dziś mało się ruszał ale jak tatuś wrócił z pracy to bejbik zaczął szaleć i dobrze bo już miałam lekkiego stresiorka

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madxiarka bardzo fajny I zgrabny ten wozek :) jaki to model?

f2wlj48apsehglf6.png
‹‹ 1203 1204 1205 1206 1207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ