X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli - gratuluję :)
    Madziarka - bryka bardzo fajna :)

Nie wiem czy jeszcze jutro bede miec czas zajrzeć wiec juz dzis życzę Wam spokojnych świąt pełnych miłości :) to chyba dla nas teraz najpiękniejsze święta od dawna :)

Ps. Zrobiłam placek, wstawiłam pralkę, zrobiłam obiad, zafarbowalam odrost i padam na twarz, takie rozrywki nie dla mnie, kręgosłup sie zbuntował. Ja na telefonie, a małż gra na kompie - ktoras z Was pisała o tym to i ja dołączam do 'szczęśliwych' żon graczy ;)

Lexi150, madzia.rka lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i moje dziecię nie chciało zbytnio sie pokazac :( No trudno musze czekac do porodu aby zobaczyc córcię ,zdjec nie mam wcale a na wideo widac zaledwie nosek ustka i to wszystko do góry nogami-trudno :/ mała za bardzo tańcuje i zasłania sie raczka aaaa i co najlepsze to ten gin z pomiarów powiedział ze mała wazy 1389,co lekarz to inne pomiary.
    Dziewczyny ten krem na rozstępy co polecalyscie z rossmana to taki za 9,99? Babydream?
    I czy któraś z was bierze żelazo tardyferon?

Tulipanna gratuluje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 23:20

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko juz duzo nie zostało Wam do spotkania na żywo :) głowa do góry !!
    Widzisz, co lekarz to inny sprzęt i inna opinia, inne pomiary. Ake tak to rozumiem wszystko ok, to tylko sie cieszyć :)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taryferon miałam z nim same kłopoty bo bardzo zapchalo mi jelitka. Zmiana na szelazo pomogla.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy jutro dam radę choć ja łapki mam przyklejobe do tel to życzę Wam spokojnych świąt tym ktore wyjezdzaja szczęśliwej podrozy a w nowym roku jak najwięcej przespanych nocy dużo promocji i jak najmniej zmartwień. Ja powiem szczerze już mam dość tych świat i obudzilabym się już w sylwestra ale cóż typ że mnie mało świąteczny. Trzymajcie się ściskam Was i dzieciaczki. P.S. Nie obzerajcie się!!!!!!

madzia.rka, Lexi150 lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna gratulacje. jaka cudowna buziuchna :-)

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3

Wysłany: 23 grudnia 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia tak tak wszysko ok jest,to najważniejsze ale nie ukrywam ze chciałam takie ładne zdjecie miec do ramki -trudno :/

Sofija <3
    201602294556.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    I czy któraś z was bierze żelazo tardyferon?

:)
    Ja biorę to żelazo. Fakt dwójeczka bardziej zwięzła. Ale jakoś daje rade bez jakichkolwiek wspomagaczy

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz z usg mam tylko filmik... bo jak se przypomniałam o fotce to malutka juz łapki na oczach trzymała. I przytulała się do ściany macicy. I niestety wyszłam bez fotografii

Wysłany: 24 grudnia 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja od jutra zaczynam brac :) jakie fajne różowe te tabletki haha :)

Moniaa lubi tę wiadomość

Sofija <3
    201602294556.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie kobiece hehe. Mi lekarz wspominał abym ranna dawkę barała około godziny przed jedzeniem. Trzymam go przy łóżku. Łykam jeszcze zanim wstanę idę na kawkę do kuchni. Wypijam i zaraz po tym jem śniadanko.

• madzia.rka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja Wam zazdroszczę tych przygotowań świątecznych. Ja to taka kucharzyca jestem i jakoś w tym roku nie czuje magii. Ale za to magia jest we mnie więc grzecznie poleguje. Biedroneczka super ze po wizycie oki a zdjęcie wiem co czujesz my też nie mamy ale cóż nie długo w realu się zobaczymy :-) Ja brałam sorbifer ale co do zatwardzen hmmmmmm to u mnie raczej zawsze w drugą stronę więc nie narxekalam. Ja się teraz na pokrzywe przerzucilam zobaczę efekty za tydzień na wynikach.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ciekawe co u naszej MamaNieMama tak coś kojarzę że chyba teraz do szpitala miała iść. Powiem Wam że zaczynam się stresować bo jak już pierwsza pójdzie to potem z goreczki :-)

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka ja mam oliwki z babydream za 0,01 na rozstępy z olejkiem migdalowyn i z Tolpy też na rozstępy i jadę na zmianę. Oba są wporzo :-)

Biedroneczka29 lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Mamusie w ten Wigilijny poranek.
    Mężu zapakował rzeczy do auta i pojechał do pracy. Po południu jedziemy do niego a wieczorem po robocie do teściów.

Tuli ogromne gratulacje! No i śliczna ta Wasza Misia :)

Biedroneczko najważniejsze, że Sofijka zdrowa a niedługo będziesz ją miała przy sobie. Ja też używam z babydream oliwki i balsamu, na razie żadnego rozstępu.

Brusia a właśnie że się będziemy obżerać! :p Po porodzie już tak nie będzie można więc trzeba korzystać :)

Dziś mija rok od odejścia Naszego drugiego Aniołka. :( Zawsze będziemy pamiętać :*

Tysia, Tusia ja też wizytuję 11 stycznia :D Odliczanie trwa..

A na koniec Wam wszystkim i każdej z osobna oraz Waszym rodzinkom życzę spokojnych, bogatych i szczęśliwych Świąt. Krótkich i szybkich porodów - ale dopiero w lutym! :D Wyrozumiałych Mężów/Partnerów, nie wtrącających się teściów i oby to Nasze macierzyństwo było takie cudowne jak na filmach! Wesołych Świąt! :*

https://www.youtube.com/watch?v=IGEI_aK3jto

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2015, 06:54

Biedroneczka29, Tusiaa, tysiaa93, madzia.rka, Mila920 lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki życzę Wam dużo słońca ale takiego w sobie wewnętrznego, radości z Narodzenia Pana, spokojnych i rodzinnych świąt, szczęśliwych i terminowych porodów, bogatych prezentów, i wszystkiego naj no i ofkors żebyśmy się po świętach spotkały na tym forum w dwupakach i trzypaku :-* :-* :-*

Biedroneczka29, Lexi150, tysiaa93, Mila920 lubią tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 00:36

tulipanna, tysiaa93 lubią tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wigilijne Dzien Dobry!!! Zdrowych i spokojnych,w dwupaku Swiat Laleczki!!!!! :-*

Biedroneczka29, Lexi150, tysiaa93, marissith, madzia.rka, As ieńka lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png

Wysłany: 24 grudnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziarka ja kupiłam balsam bo miałam wcześniej oliwkę z migdałów to mnie skóra swedziala.
    Moniaa mi nie mówiłam jak mam jesc tylko ze jedna dziennie i zeby sprawdzic na ulotce czy przed czy po jedzeniu.
    Ja juz wczoraj pojadłam wędzonej szynki i schabiki mniemmmmm Aaa i teściowa mowi ze ja moge jesc dzisiaj tez bo kobiety w ciazy postu nie maja Hahaha :) :) :)
    Dziewczyny a Was krocze pobolewa tez??

Ja zaraz wstaje jem śniadanie jedziemy z mezem po prezenty do dzieci pozniej do mnie na wigilie posiedzimy zjemy i do męża na druga wigilie :)

Zycze Wam wszystkim przecudownych Swiat w dwupakach w cudownej atmosferze i zajadajcie ile wlezie :) :) :* :*

Lexi150, tysiaa93, marissith, madzia.rka lubią tę wiadomość

Sofija <3
    201602294556.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziarka kobiety w ciazy i dzieci nie maja postu :) noo chyba, że sama chcesz pościć :) ja dzisiaj zjadłąm jedną kanapkę z paprykarzem a druga z dżemem :D

dziewczynki ja również zycze Wam zdrowych, pogodnych świąt Bożego Narodzenia :) oczywiście terminowych porodów , mało bolesnych a zarazem szybkich :)

Lexi150, tysiaa93, marissith, madzia.rka, Mila920, As ieńka lubią tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
‹‹ 1205 1206 1207 1208 1209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ