X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja sunia ma już dość swiąt ;-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2016, 14:30

tysiaa93, Zosia_wop, madzia.rka lubią tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi - widzę, że chyba mamy podobne rozmiarowo pokoje - i u nas będzie takie rozstawienie, tylko komoda nie będzie stała na tej samej ścianie co łóżeczko, bo nie mogłabym otworzyć szafy, więc postawimy ją przy oknie i grzejniku. :)

Śmiałam się do męża wczoraj, że jak jesteśmy z Jasiem we dwójkę, to jem mniej w święta niż we wszystkie wcześniejsze w pojedynkę :P Ale cieszę się z tego, bo jem po troszku, a nie najadam się za wszystkie czasy, dzięki czemu uniknęłam bolącego brzucha :) Tak to jest, jak muszę unikać grzybów i kapusty, a także tłustych mięs, np. karkówki. Aż fajnie się czuję! :D

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki! Najedziona jestem że szok! Za dwie. A co tam, Święta są :P
    Dobrze Wam radzę pozdejmowac pierścionki i obrączki...ja zapuchłam już tak, że tego zaręczynowego nie mogę ruszyć..a lekarz bezwzględnie kazał zdjąc...próbuję o różnych porach, na olej, mydło,po pokrzywie,nic....nie da rady...
    Buty kupiłam takie:
    http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/dziewczynki/rozm-122-176/obuwie/wszystkie-buty/kozaki-161714-1.html
    Doszlam do wniosku że tyle na ciąże mogę zainwestować :P I kurtkę w Hm parkę *ale nie ciążową tylko zwykłą w promocji za 150 zł (z 300przeceniona) O dziwo jakieś wielgaśne 34 się trafiło :P po rozliźnieniu troczków w pasie jest ok, a nawet jeszcze luz jest. Po ciąży też się przyda :)

madzia.rka lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeeejoooo :D

Jedzenia ciag dalszy dzisiaj, byliśmy u moich rodzicow i mama poszalała w kuchni :D

na szczęście mi jak zwykle obraczka i pierścionki lataja, bez trudu zdejmuje codziennie na noc, a mam rozmiar 7 także nic mi chyba dłonie nie popuchly

szybko te swieta leca, a potem sylwester i już styczeń dziewczyny! a potem to już będziemy oczekiwać naszych maluszkow ;):)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tam paluchy popuchły, jakieś serdelki się zrobiły :P Pierścionek ostatnio założyłam do zdjęć to wieczorem nie mogłam się go pozbyć i spanikowana szarpałam :D Dlatego wszystkie takie ozdóbki siedzą grzecznie w pudełeczku :P

Słodkie te wasze zwierzaki :D

Noo styczeń coraz bliżej :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle są już wrześniówki 2016, wow :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dziewczyny czy ktoras może ma rozstępy na piersiach? :(( na brzuchu nic a mam wielki brzuch! a piersi urosły tak o rozmiar i mimo smarowania palmersem i ostatnio jeszcze ta oliwka z rosmana to mam już rozstępy ;/ nie wiem czy nie zainwestować w cos mocniejszego na same piersi, ale co?
    boje się ze jeszcze więcej się porobi, a te co sa i tak sa widoczne :(

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    a dziewczyny czy ktoras może ma rozstępy na piersiach? :(( na brzuchu nic a mam wielki brzuch! a piersi urosły tak o rozmiar i mimo smarowania palmersem i ostatnio jeszcze ta oliwka z rosmana to mam już rozstępy ;/ nie wiem czy nie zainwestować w cos mocniejszego na same piersi, ale co?
    Ja mam sporo. Ale zbladły i są na szczęście prawie niewidoczne

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zrobiłam podsumowanie swojego stanu: dopiero zaczęłam tak naprawdę odczuwać,że jestem w ciąży i zaraz rodzę. To nie fair. Za mało mam czasu żeby to ogarnąć. Zaczęło się. Płaczę juz nawet przy ulubionych piosenkach :-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• dana222 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie nie ma rozstępów, ale i tak wiem ze je dostanę, bo mam do nich tendencje, ale za to mam krzywo brzuch, na początku myślałam ze mam krzywo pompek, a to jednak brzuch idzie w prawa stronę,
    Styczeń coraz bliżej, ja juz siebie obiecałam ze zaraz po nowym roku spakuje torbę i poukładam w końcu ubranka i zobaczę czy nie muszę cos z ubranek dokupić.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się przestraszyłam, że zabrali forum hahaha, to już chyba uzależnienie :P
    Miłej niedzieli :)

Kri, Tusiaa lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • L Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Ale się przestraszyłam, że zabrali forum hahaha, to już chyba uzależnienie :P
    Miłej niedzieli :)

Tez tak myslalam, ufff :-)

Palce tez troche popuchly , obraczke sciagam na noc a w ciagu dnia jest ok, moge swobodnie zalozyc. Jutro mam wizyte , podgladne moją dziewczynkè :-P no i zobacze co lekarz na te moje wyniki:-\

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam po świętach?
    Ja jestem tak ociężała jakbym juz tonę ważyła, ledwo co sie toczę :D mam apetyt straszny, jestem pełna, a dalej bym jadła, tragedia...

Od dzis ruszyły wyprzedaże? Chyba ruszę w tygodniu na ostatnie zakupy, tez spakuje torbę bo to juz coraz bliżej :) 38 dni wg aplikacji :) kto wie co bedzie jak moja szyjka sobie żarty stroi ;) jeszcze bym chciała do ikea wejść, mam jeszcze bony do oszołoma z paczki...kurka wszystko by sie chciało, a ciało odmawia posłuszeństwa :D

Tez puchną mi dłonie, mówiłam lekarzowi, ale niby tonie groźne. Gorzej jak większe partie pychną... Najlepiej sprawdzać ciśnienie, bo czesto końcem ciazy lubi skakać.
    Z tego co widze to dziewczyny zaczynaja sie rozpakowywać od 35-36 tc to jak sobie pomyśle ze to moze byc u mnie za tydzien dwa to sie az boje :) jak widze zdjęcia tych dzieciaczków to az uwierzyć nie moge, ze takiego juz dużego mam w brzuchu :D

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:

Pojawiły mi sie ok 24 tyg... moj biust z 65B zrobił sie 85D !!! kupiłam w rossmanie specjalny do biustu balsam i teraz jeszcze bio-oil smaruje i na razie nic nowego sie nie pojawiło...minęło 10 tyg ale dalej rozstępy sa czerwone i brzydkie :(
    Edit: w ogole tak urosłam, ze az mi samej przykro jak na siebie patrzę :/ oj ciezka praca czeka mnie po pologu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 11:40

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heeeeejka ;)

tez bylam przerazona ze forum padlo!! ale na szczęście dziś odetchnelam :)

tez czekam az będzie styczeń i pakuje torbe i piore i prasuje rzeczy :)
    jestem mega objedzona ale dziś już wracam do normalnego trybu jedzenia ;)

koleżanki mi w styczniu urzadzaja baby shower, tez się nie mogę doczekać :)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki!
    No ja od rana też próbowałam wejść i już myślałam że mi się coś spsuło :)

Końcówka Świąt z przygodami. Wczoraj znowu dostałam skurczy i przy okazji zaczęłam wymiotować więc Mąż musiał mnie zabrać od rodziców co bym bliżej szpitala była w razie "w". Dziś już lepiej ale mam nadzieję, że jutro dostanę się do swojej lekarki.
    Do tego wróciliśmy wieczorem do domu i okazało się że gniazdka nam się zaczęły palić, bo jakieś zwarcie na jednym było. Dobrze, że nic nam się nie zapaliło. A i tak trzeba czekać do wtorku bo dopiero wtedy Mąż ma wolne i będzie mógł porobić. Na razie lecimy z przedłużaczami z jednego czynnego kontaktu w łazience. :/

Moje paluszki dalej takie same. Nic nie puchnie więc spokojnie sobie noszę obrączkę i pierścionek. :)

Mały już mi się tak boleśnie wypina. Aż się boję co będzie dalej...

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki myślałam że forum padło bo od 1 w nocy próbowałem się zalogować i zonk. Ja chyba też z 5 kg do przodu. Dwa dni się hihralam i mały trochę często czkawkę chyba przez to ma. Zaraz styczeń lol.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez wlasnie ostatnio mam więcej bolesnych odczuc a to z brzucha (mooooccccno się wypina) albo wlasnie tak z okolic spojenia, tak nisko. Czasem mi się wydaje ze on glowe tak do tylu odgina i wtedy mnie boli
    brzuch się tez więcej stawia ale to przez to chyba ze 3 intensywne dni, chodzenia po schodach i jezdzenia po ludziach

f2wlj48apsehglf6.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się bardzo spinal ale to napewno przez to ze się śmiała jak głupek i trochę jazdy było a ja przecie z łóżka nie wychodzę. Ale miła odmiana :-)

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak samo miałam wczoraj. chcę wejść na forum a tu niespodzianka nie ładuje mi z lapa . Spróbowałam poźniej z tel i to samo i dzisiaj tez. Myslałam, że mi sie cos popsuło . Prawię się załamałam :D ale na szczescie teraz ruszyło i jest ok :)

Co do pierscionków, obrączek . Ja już od listopada nie noszę bo było coraz gorzej zdjąć więc nie chciałam ryzykowac :)

Tak samo jem i jem :) Nie jestem głodna a jem :D Później sie bedę martwić o wagę ;)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
‹‹ 1207 1208 1209 1210 1211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ