X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja sunia ma już dość swiąt ;-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2016, 14:30

tysiaa93, Zosia_wop, madzia.rka lubią tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi - widzę, że chyba mamy podobne rozmiarowo pokoje - i u nas będzie takie rozstawienie, tylko komoda nie będzie stała na tej samej ścianie co łóżeczko, bo nie mogłabym otworzyć szafy, więc postawimy ją przy oknie i grzejniku. :)

Śmiałam się do męża wczoraj, że jak jesteśmy z Jasiem we dwójkę, to jem mniej w święta niż we wszystkie wcześniejsze w pojedynkę :P Ale cieszę się z tego, bo jem po troszku, a nie najadam się za wszystkie czasy, dzięki czemu uniknęłam bolącego brzucha :) Tak to jest, jak muszę unikać grzybów i kapusty, a także tłustych mięs, np. karkówki. Aż fajnie się czuję! :D

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki! Najedziona jestem że szok! Za dwie. A co tam, Święta są :P
    Dobrze Wam radzę pozdejmowac pierścionki i obrączki...ja zapuchłam już tak, że tego zaręczynowego nie mogę ruszyć..a lekarz bezwzględnie kazał zdjąc...próbuję o różnych porach, na olej, mydło,po pokrzywie,nic....nie da rady...
    Buty kupiłam takie:
    http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/dziewczynki/rozm-122-176/obuwie/wszystkie-buty/kozaki-161714-1.html
    Doszlam do wniosku że tyle na ciąże mogę zainwestować :P I kurtkę w Hm parkę *ale nie ciążową tylko zwykłą w promocji za 150 zł (z 300przeceniona) O dziwo jakieś wielgaśne 34 się trafiło :P po rozliźnieniu troczków w pasie jest ok, a nawet jeszcze luz jest. Po ciąży też się przyda :)

madzia.rka lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeeejoooo :D

Jedzenia ciag dalszy dzisiaj, byliśmy u moich rodzicow i mama poszalała w kuchni :D

na szczęście mi jak zwykle obraczka i pierścionki lataja, bez trudu zdejmuje codziennie na noc, a mam rozmiar 7 także nic mi chyba dłonie nie popuchly

szybko te swieta leca, a potem sylwester i już styczeń dziewczyny! a potem to już będziemy oczekiwać naszych maluszkow ;):)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tam paluchy popuchły, jakieś serdelki się zrobiły :P Pierścionek ostatnio założyłam do zdjęć to wieczorem nie mogłam się go pozbyć i spanikowana szarpałam :D Dlatego wszystkie takie ozdóbki siedzą grzecznie w pudełeczku :P

Słodkie te wasze zwierzaki :D

Noo styczeń coraz bliżej :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle są już wrześniówki 2016, wow :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dziewczyny czy ktoras może ma rozstępy na piersiach? :(( na brzuchu nic a mam wielki brzuch! a piersi urosły tak o rozmiar i mimo smarowania palmersem i ostatnio jeszcze ta oliwka z rosmana to mam już rozstępy ;/ nie wiem czy nie zainwestować w cos mocniejszego na same piersi, ale co?
    boje się ze jeszcze więcej się porobi, a te co sa i tak sa widoczne :(

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    a dziewczyny czy ktoras może ma rozstępy na piersiach? :(( na brzuchu nic a mam wielki brzuch! a piersi urosły tak o rozmiar i mimo smarowania palmersem i ostatnio jeszcze ta oliwka z rosmana to mam już rozstępy ;/ nie wiem czy nie zainwestować w cos mocniejszego na same piersi, ale co?
    Ja mam sporo. Ale zbladły i są na szczęście prawie niewidoczne

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zrobiłam podsumowanie swojego stanu: dopiero zaczęłam tak naprawdę odczuwać,że jestem w ciąży i zaraz rodzę. To nie fair. Za mało mam czasu żeby to ogarnąć. Zaczęło się. Płaczę juz nawet przy ulubionych piosenkach :-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• dana222 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie nie ma rozstępów, ale i tak wiem ze je dostanę, bo mam do nich tendencje, ale za to mam krzywo brzuch, na początku myślałam ze mam krzywo pompek, a to jednak brzuch idzie w prawa stronę,
    Styczeń coraz bliżej, ja juz siebie obiecałam ze zaraz po nowym roku spakuje torbę i poukładam w końcu ubranka i zobaczę czy nie muszę cos z ubranek dokupić.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się przestraszyłam, że zabrali forum hahaha, to już chyba uzależnienie :P
    Miłej niedzieli :)

Kri, Tusiaa lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • L Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Ale się przestraszyłam, że zabrali forum hahaha, to już chyba uzależnienie :P
    Miłej niedzieli :)

Tez tak myslalam, ufff :-)

Palce tez troche popuchly , obraczke sciagam na noc a w ciagu dnia jest ok, moge swobodnie zalozyc. Jutro mam wizyte , podgladne moją dziewczynkè :-P no i zobacze co lekarz na te moje wyniki:-\

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam po świętach?
    Ja jestem tak ociężała jakbym juz tonę ważyła, ledwo co sie toczę :D mam apetyt straszny, jestem pełna, a dalej bym jadła, tragedia...

Od dzis ruszyły wyprzedaże? Chyba ruszę w tygodniu na ostatnie zakupy, tez spakuje torbę bo to juz coraz bliżej :) 38 dni wg aplikacji :) kto wie co bedzie jak moja szyjka sobie żarty stroi ;) jeszcze bym chciała do ikea wejść, mam jeszcze bony do oszołoma z paczki...kurka wszystko by sie chciało, a ciało odmawia posłuszeństwa :D

Tez puchną mi dłonie, mówiłam lekarzowi, ale niby tonie groźne. Gorzej jak większe partie pychną... Najlepiej sprawdzać ciśnienie, bo czesto końcem ciazy lubi skakać.
    Z tego co widze to dziewczyny zaczynaja sie rozpakowywać od 35-36 tc to jak sobie pomyśle ze to moze byc u mnie za tydzien dwa to sie az boje :) jak widze zdjęcia tych dzieciaczków to az uwierzyć nie moge, ze takiego juz dużego mam w brzuchu :D

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:

Pojawiły mi sie ok 24 tyg... moj biust z 65B zrobił sie 85D !!! kupiłam w rossmanie specjalny do biustu balsam i teraz jeszcze bio-oil smaruje i na razie nic nowego sie nie pojawiło...minęło 10 tyg ale dalej rozstępy sa czerwone i brzydkie :(
    Edit: w ogole tak urosłam, ze az mi samej przykro jak na siebie patrzę :/ oj ciezka praca czeka mnie po pologu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 11:40

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heeeeejka ;)

tez bylam przerazona ze forum padlo!! ale na szczęście dziś odetchnelam :)

tez czekam az będzie styczeń i pakuje torbe i piore i prasuje rzeczy :)
    jestem mega objedzona ale dziś już wracam do normalnego trybu jedzenia ;)

koleżanki mi w styczniu urzadzaja baby shower, tez się nie mogę doczekać :)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki!
    No ja od rana też próbowałam wejść i już myślałam że mi się coś spsuło :)

Końcówka Świąt z przygodami. Wczoraj znowu dostałam skurczy i przy okazji zaczęłam wymiotować więc Mąż musiał mnie zabrać od rodziców co bym bliżej szpitala była w razie "w". Dziś już lepiej ale mam nadzieję, że jutro dostanę się do swojej lekarki.
    Do tego wróciliśmy wieczorem do domu i okazało się że gniazdka nam się zaczęły palić, bo jakieś zwarcie na jednym było. Dobrze, że nic nam się nie zapaliło. A i tak trzeba czekać do wtorku bo dopiero wtedy Mąż ma wolne i będzie mógł porobić. Na razie lecimy z przedłużaczami z jednego czynnego kontaktu w łazience. :/

Moje paluszki dalej takie same. Nic nie puchnie więc spokojnie sobie noszę obrączkę i pierścionek. :)

Mały już mi się tak boleśnie wypina. Aż się boję co będzie dalej...

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki myślałam że forum padło bo od 1 w nocy próbowałem się zalogować i zonk. Ja chyba też z 5 kg do przodu. Dwa dni się hihralam i mały trochę często czkawkę chyba przez to ma. Zaraz styczeń lol.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez wlasnie ostatnio mam więcej bolesnych odczuc a to z brzucha (mooooccccno się wypina) albo wlasnie tak z okolic spojenia, tak nisko. Czasem mi się wydaje ze on glowe tak do tylu odgina i wtedy mnie boli
    brzuch się tez więcej stawia ale to przez to chyba ze 3 intensywne dni, chodzenia po schodach i jezdzenia po ludziach

f2wlj48apsehglf6.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się bardzo spinal ale to napewno przez to ze się śmiała jak głupek i trochę jazdy było a ja przecie z łóżka nie wychodzę. Ale miła odmiana :-)

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak samo miałam wczoraj. chcę wejść na forum a tu niespodzianka nie ładuje mi z lapa . Spróbowałam poźniej z tel i to samo i dzisiaj tez. Myslałam, że mi sie cos popsuło . Prawię się załamałam :D ale na szczescie teraz ruszyło i jest ok :)

Co do pierscionków, obrączek . Ja już od listopada nie noszę bo było coraz gorzej zdjąć więc nie chciałam ryzykowac :)

Tak samo jem i jem :) Nie jestem głodna a jem :D Później sie bedę martwić o wagę ;)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
‹‹ 1207 1208 1209 1210 1211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ