X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    ja też mam dziś średni dzień, trochę czasu na mieście, załatwień urzędowych itp. Wczoraj po usg strasznie twardniał mi brzuch, pewno macica moja już tak reaguje na ugniatanie.

Lexi co dałaś do torby?
    Ja póki co magazynuje rzeczy w jednej szafie hurtem, w styczniu jakoś to muszę ogarnąć. Ale w jedną to się nie zmieszczę, szlafrok mi zajmie chyba z połowę ;/ mam taki trochę grubszy, a nie chcę nowego kupować.
    Ja też mam taki gruby. W ogóle torbę kupiłam taką najzwyklejszą w decathlonie
    http://www.decathlon.pl/torba-55-l-duffle-skadana-roowa-id_8206365.html
    i jest bardzo pojemna tak więc spokojnie się zmieszczę. Maluchowi osobną spakuję.
    A co wrzuciłam? Szlafrok, dwie koszule, t-shirt do porodu, ręcznik duży+mały, podkłady higieniczne, wkładki laktacyjne, staniki 2 do karmienia, majtki jednorazowe i wielorazowe, podkłady na łóżko - 5 sztuk, ręcznik papierowy, podpaski, ciuchy na wyjście ze szpitala, klapki pod prysznic, kapcie, skarpetki, majtki, chusteczki nawilżane.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, rence mi opadajo!
    Przepraszam, jestem w ciąży, proszę mnie przepuścić.
    Ćwiczcie bo tej ciąży to już niewiele zostało ;)

• d84 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous miałam dziś podobnie wsiadam do tramwaju, jedno wolne miejsce, zmierzam w jego stronę, jestem od niego ok 1,5m na co jakiś stary dziad ok 65 (moja ulubiona grupa , w tej ciąży nabawię się nienawiści do starszych ludzi :P) jak to zobaczył zaczął lecieć w stronę tego miejsca,popchnął jakąś laskę co stała na drodze siadł i z zadowoloną miną patrzy na mnie... Nosz Qrwa, popatrzyłyśmy się tylko wymownie z tą laską na siebie...

a to w 2 torby 1 moja, 2 dziecka się zmieszczę :),o ręczniku papierowym bym nie pomyślała, ponoć przydatna jest też woda w sprayu do twarzy

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D84 ręcznik poleciła mi kumpela a wczoraj też położna do wycierania krocza po umyciu. Wiadomo, że będziemy krwawić więc tylko wycierasz krocze i wyrzucasz a nie zwykłym ręcznikiem.

No mi się wydaje, że dwie torby lepsze. Przynajmniej będziesz wiedzieć co gdzie masz.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dziś w supermarkecie stanęłam w kolejce dla uprzywilejowanych, jeden chłopak z dzieckiem małym chciał mnie przepuścić, reszta standard udawała że nie słyszy rozmowy. Obok otworzyli kasę nową to idę do niej i jakiś idiota pcha się z żoną przde mnie, jak zapytałam co on robi to powiedział ze ma mniej w koszyku ode mnie. Mój mąż to tak go skomentował...;-) ehhh jak nie było mnie widać brzucha to głupio się było upominać, a teraz jak w końcu widać to i tak ludzie nic se z tego nie robią.
    Ja mam dziewczyny dalej remont w chałupie z sufitu zwisają kable, farba w ruchu, jutro meble wjeżdżają może w końcu.Dobrze ze teściowa dziś ogarnęła okna i chałupę.mnie to plecy bolą od samego łażenia z miejsca na miejsce.
    P.s. Monia nie poznałam Cię przez tego renifera!ja swojego wieszam jutro :-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Kri Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogle to też macie takie wahania nastroju? Od wkurwu, poprzez płacz (przytul i pocieszaj), do uczucia miłości do wszystkiego i wszystkich. Ten ostatni stan całkiem spoko:-P

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzisiaj w sumie miałam leniwy dzień :) ok 14 oczy same mi sie zamykały ale jakoś nie poszłam spać :) nic nie zrobiłam. Ciuszków tez jeszcze nie zaczełam prać. Jedynie przystroiłam choinke , ugotowałam kopytka i tyle hehe :D
    Za to wczoraj byłam cały dzień na nogach zrobiłam wafla snikersa, strucle drożdzową z orzechami i kokoski :)

Ja torbe zamierzam gdzies na poczatku stycznia spakować ale jeszcze nawet nie wyprałam szlafroka ani koszul do karmienia :)

Ci ludzie to sa wstretni . No ale cóż zrobic :/ mnie raz przepuscił młody męzczyzna do kasy i jedna babka tak gdzies koło 50 . Ja tez sie nie wpycham w kolejke bo mi głupio , póki moge stać to stoję. Raz miałąm taka sytuację że stoję z niewielkimi zakupami przy kasie i kasjerka woła dziewczynę za mna bo miała cukierki żeby podeszła do kasy a ja dalej stoje dzielnie. Wredne babsko, że niby nie widziała . Jak tu nie widzieć, kurtka taka opięta że mało co nie pęknie a ona jeszcze woła kogos za mną do kasy ehhh...

Kri ja mam własnie ostatnio jakies wahania nastroju. Maz mnie zaczał ostatnio przytulac w kuchni a ja swieczki w oczach ... w ogóle ze wszystkiego chce mi sie płakać :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 18:55

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Dziewczyny, rence mi opadajo!
    Przepraszam, jestem w ciąży, proszę mnie przepuścić.
    Ćwiczcie bo tej ciąży to już niewiele zostało ;)
    Na całe szczęście niewiele zostało :D

marissith lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAA no cholera odświeżyło mi stronę i cały post się poszedł walić! :/

Byłam w Rossmanie na zakupach, kolejka jak z Warszawy do Krakowa ale grzecznie stanęłam. Podeszła do mnie ekspedientka żebym poszła za nią bo mam pierwszeństwo, myślałam że mnie zeżrą ludzie wzrokiem.

Ja zaraz biorę się za "opium" :P Święta coprawda całe w gościach - wigilia u babci, święta u teściowej no ale ja nie umiem tak bez niczego iść także zadeklarowaliśmy się że pieczemy ciasta. Mam nadzieję, że makowiec będzie równie wyśmienicie smakować co ten ostatni, ale będzie "wyglądał wyjściowo" :P Dodatkowo szarlotka i sernik

Moja przyjaciółka wczoraj urodziła 40+1 Majeczka 2520g 50cm. Poród ogólnie masakra, wydawać by się mogło że im mniejsze dziecko tym lepiej. Błagała o cc to ją olali bo sobie poradzi, odkleiło się łożysko i miała "czyszczenie ręczne" lekarka wsadziła rękę w pipkę i wyciągała to co nie wyszło. Moja mama w szoku bo pierwszy raz się z tym spotkała, włosy jej dęba stanęły jak jej przynieśli dokumenty do "wklepania w komputer"

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo. Przerażające. Vayn a do domu nie miałaś jechać? ja to już dziś ulize na osobna kupje ciuszki do szpitala dla małego i swoje koszule itp. Żeby w polce było w razie co na razie molesuje męża żeby zszedł na dół i przytargal komide do złożenia kąpielowa to mi się miejsce w szafce zrobi na szpitalowa kupke. Ja jakoś swia nigdy nie lubiłam i mnie to nie pociąga w didatku nic nie robimy jedziemy na gotowe. Bo i tak by się nie dowiozlo. Jakoś tak myśli mi wędrują gdzie indziej.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia miałam jechać, ale nie przewidziałam że dostanę L4 tylko na 12 dni... Mój ginek kazał się zgłosić jeszcze w tym roku na kontrolę i jak będzie ok to na sylwestra będę już "u swoich". Próbowałam się umówić prywatnie na wizytę, ale terminy najwcześniejsze na połowę stycznia, trochę mnie urobił :P

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No się nie dziwię. A ja właśnie się zastanawiam mąż mnie chce zostawić u mamy do sylwestra a in wróci i przyjedzie po mnie w sylwestra i nowy rok spedzilibysmy u mamy. Boję się go tylko puszczać że sam będzie dwa razy jechał mam jakieś takie głupie myśli że się coś stanie i nie wiem co robić. Nie powiem zostałambym w domu bo co innego mam do roboty ale wizja porzucenia go mnie przeraża. Jakaś głupia jestem. I w kropce jestem. Dodam że sam to zaproponował więc albo chce się mnie pozbyć albo już sama nie wiem.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia bo Mężowie myślą, że w domku wśród swoich będzie nam lepiej :) Ja zostaje w Święta u siebie a Arek przyjedzie po mnie we wtorek bo sam pracuje. No i nie powiem że 3 dni bez niego będą tragiczne.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jakaś dziwna jestem :P Potrafię go zostawić "na 2 tyg" i spędzić czas ze swoimi. Teraz sytuacja troochę inna, zależy kiedy Pola będzie chciała wyjść, albo termin cc. Także min 2 tyg do nawet 6 osobno....

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri ja tez man wahania nastroju, czasem jest tak fajnie a czasem zieje ogniem, hormooooooooony :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to wredne ale pociesza mnie myśl, że nie tylko na mnie te hormony tak działają :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wracałam ze sklepu, zobaczyłam jakąś kobietę z wózkiem, pomyślałam, że niedługo ja będę z wózkiem chodzić i się poryczałam. To już trochę dziwne jest :/

tulipanna lubi tę wiadomość

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czemu sie poplakalas? Ze szczescia, smutku czy nie wiesz? Ja czasem nie wiem czemu placze :D

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie wiem dlaczego. :D

tulipanna lubi tę wiadomość

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takich jazd nie mam stabilnie jest do momentu gdy myślę o tym cholernym porodzie to i z 3 godziny mogę beczec.Ale jakoś widok dzieci mnie nie wzrusza za bardzo czy wózków. Dziewczyny powyjmowalam rzeczy typu laktator pidklady itp do szpitala uszykowalam ciuszki małemu sobie jedną koszule i bluzke do karmienia jejku ile samych tych opakowań od materialow higienicznych jest ile to miejsca zajmuje bo prseciez nie będę tego wyjmowac bo orginalnie zapakowane mniej miejsca zajmuje niż jak powyciagam to i wtedy jeszcze sterylnosc straci a jeszcze gdzie ze dwie koszule szlafrok kapcie skarpetki i swoje kosmetyki suszarka masakra pół tira trzeba.

dqprqtkfus8kbbbd.png
‹‹ 1201 1202 1203 1204 1205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ