WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny ja 30/01 idę do szpitala. Mały waży 3010, szyjka trzyma na "agrafce " łożysko jak się można było spodziewać dalej wapnieje wód dużo także dalej lezymy i zaciskamy nogi do 30/01 Brusia trzymam kciuki

tysiaa93, marissith, Evans lubią tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka malutkijuż duzy i silny!! :D jeszcze 23 dni, dasz rade! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 16:51

madzia.rka lubi tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też dowiedziałam się, że praktycznie szyjki nie mam (zostały jeszcze "ostatki"). ;-)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pieluchy nie będę gotować ani wymyślać. Normalnie je wypiore w 30 stopniach jak resztę ciuszków i przeprasuje i będzie dobrze :-)
    Nie ma co przesadzać że sterylizacja wg mnie i już :-)

Madziarka wow ale duży synus :-) to mocno ściskaj te nogi kochana i niech mały siedzi w brzuchu :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się zastanawiam czy szyjka może się jakos szybko nagle zgladzic?> tzn tak się dzieje przy porodzie tak? no bo jak np. ja mam caly czas zamknieta i dajmy na to ze będzie tak jeszcze dluuuugo to znaczy ze dopóki sama się powoli nie zacznie zgladzac to szans na porod nie ma? teraz nie chce oczywiście, ale tak od 38tygodnia się nie obraze jakbym już rodzila

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka też trzymamy z Gabryśką kciuki za was :D

Madzia.rka to będziesz drugą mamusią u nas na wątku :) No chyba, że wcześniej któraś zrobi niespodziewankę ;D

Myszka też mnie to zastanawia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 17:31

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwsze pranie powieszone!

ogolnie przeraziłam się jak bardzo te bodziaki z biedry i z tesco się porozciagaly niefajnie ;/;/;/ a te z tesco tanie nie było bo to te z Kubusia puchatka ;/

za to bardzo pozytywnie jestem zaskoczona jakoscia ubranek od jednego ze sprzedawcow u którego zamawiałam na allegro, albo nawet dwóch - nic na fasonie po praniu nie stracily, bardzo ladnie wygladaja
    tak samo body ze smyka tez bardzo ladne po praniu nie rozciagnely się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 17:37

f2wlj48apsehglf6.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, krew się poprawiła, więcej hemoglobiny jest także ok. Ogólnie wszystko ok, w razie kłucia jak nospa nie pomoże mam jechać na IP. Jak bolą plecy to też nospa. A i jak mówiłam o kłuciach w pochwie to polecił zakładać lactovaginal przez tydzień. Też pamiętam, że się skarzyłyście na ból kości łonowej - mi powiedział, że więzadła inaczej pracują i nie należy się tym martwić. :-)

Lexi150, szara myszka, madzia.rka lubią tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 wrote:
    Ja pieluchy nie będę gotować ani wymyślać. Normalnie je wypiore w 30 stopniach jak resztę ciuszków i przeprasuje i będzie dobrze :-)
    Nie ma co przesadzać że sterylizacja wg mnie i już :-)
    też tak zrobiłam, moja mama mnie w tym poparła, że nie ma co przesadzać z gotowaniem

201602111680.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam ból chyba kości ale kocza i to tylko z jednej strony, a na dodatek hehhehe, nie śmiejcie się od jakiś 2 tyg wydaje mi się jakby mi właśnie ta połowa pip** lekko wibrowała co jakiś czas hehehee

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    ja mam ból chyba kości ale kocza i to tylko z jednej strony, a na dodatek hehhehe, nie śmiejcie się od jakiś 2 tyg wydaje mi się jakby mi właśnie ta połowa pip** lekko wibrowała co jakiś czas hehehee

masz na myśli takie krótkie drganie? mi się to chyba ze 3 razy zdarzylo w roznych miejscach :D

f2wlj48apsehglf6.png
  • L Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    No dziewczyny ja 30/01 idę do szpitala. Mały waży 3010, szyjka trzyma na "agrafce " łożysko jak się można było spodziewać dalej wapnieje wód dużo także dalej lezymy i zaciskamy nogi do 30/01 Brusia trzymam kciuki

Madziarka to chłopaka masz już dużego ;-) Kurcze , to odpoczywaj ile tylko możesz choć pewno i tak wcześniej niż później urodzisz. Będzie dobrze :-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Ja po wizycie, krew się poprawiła, więcej hemoglobiny jest także ok. Ogólnie wszystko ok, w razie kłucia jak nospa nie pomoże mam jechać na IP. Jak bolą plecy to też nospa. A i jak mówiłam o kłuciach w pochwie to polecił zakładać lactovaginal przez tydzień. Też pamiętam, że się skarzyłyście na ból kości łonowej - mi powiedział, że więzadła inaczej pracują i nie należy się tym martwić. :-)

Kri to spokojnie możesz dalej odliczać ;-)

Kri lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o madzia.rka juz bliżej niz dalej :)
    gorgeous no to ładnie może niedługo to i Ty urodzisz :)

dzisiaj nic nie zrobiłam :P nie chce mi się nic robic.. Nawet ciuszków do komody powkładać :/ ja jestem jak tam u mnie szyjka i w ogóle. Od poczatku ciazy nic na ten temat nie wiem. Posiew tez poźno bede miała robiony bo za tydzień a to wszystko przez te swieta. Cieszę sie że 11 idę na USG :) może uda sie zrobić zdjęcie buźki :) no i też nie cieszę się bo ide do tego ZUS-u na kontrole :/ Oby tylko juz nie było slisko bo przecież zanim dojade tam to chyba urodze ze stresu :/

gorgeous, madzia.rka lubią tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara Myszka tak, tak takie mikrodrgania,ale mam je zawsze tylko z jednej strony i to nawet kilka razy dziennie :) magnez jem, mięśnie mi nie drgają hehhe ciekawe doznanie

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie elegancko posiew jałowy :-)
    Ja pieluchy wygotowalam bo strasznie smierdzialy octem jak je kupilam :/ okropny zapach

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;-) 90bbdc5f724830cbmed.jpg
    Kupiłam 100x75 jakiś bardzo duży mi się wydaje, nie wiem czy do wózka nie za duży. Jakie macie rozmiary?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 18:42

Lexi150, tysiaa93, marissith, madzia.rka lubią tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri mój kocyk do wózka ma 63x73. Ale mam jeszcze jeden taki większy jak Twój.

Kri lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wlasnie do wozka kupowalyscie przescieradlo czy kocyk tam jakiś rozkładacie?

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    a wlasnie do wozka kupowalyscie przescieradlo czy kocyk tam jakiś rozkładacie?
    Kupuję prześcieradło :)

szara myszka lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 1253 1254 1255 1256 1257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ