WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dziecko nie było tam wogole kapane w szpitalu tylko myte bo pytałam. Co szpital to obyczaj.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja wypiorę pościel. Jednak nie wiadomo w jakich warunkach była przechowywana w magazynie więc to tak dla pewności :)

A dopiero teraz zwróciłam uwagę, że u Ciebie 36 tc się zaczął! A tak się bałaś, że do 32 nie dotrwasz... Oluś jednak grzeczny Synuś nie naraża Mamusi na stresy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 11:35

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia super, nie ma to jak w domku :)

Też wybiorę kolderke i pościel, boję się trochę o te ochraniacze ale może się nie zniszczą.

Mi się śniło, że po porodzie okazało się, że Gabrysia ma wadę serca. Także Lexi, łączę się w bólu nieprzyjemnych snów.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooooo grzeczny synus mamusi :-) Mały dziś czuje stresik bo o 16 wizyta i tak się boję jak po tym wyrostku. Cała noc z głowy a teraz aż mi się wymiotowac z nerwów chce.

Ja też o tym myślałam że to nie wiadomo gdzie trzymane i przez ile rąk przeszło.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a z tą kąpielą zależy od szpitala, położnej a przede wszystkim od stanu Twojego zdrowia. Bo czasami jak Cię zszyją i wszystko jest ok to pozwalają jeszcze na sali porodowej się obmyć chociaż. Ja w planie porodu zaznaczyłam że chciałabym po porodzie przez te 2 godziny być z dzieckiem. Żeby ocenę apgar wykonali u mnie na brzuchu a zważą i zmierzą później ale zobaczymy jak będzie w praktyce.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn zaginęła :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia wszystko będzie dobrze. Mały jest już bezpieczny więc nawet jakbyś miała urodzić wcześniej to spokojnie sobie poradzi :) Tak więc "NO PANIC"

Tysia dobrze, że nie jestem sama :P Z moim ochraniaczem nic a nic się nie stało po praniu.

A Vayn u siebie w domku jest więc pewnie czasu dla Nas nie ma :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 11:44

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    No takie tkliwe są. I najgorzej szczypia na dworzu. Najgorsze jest to że muszę do tego piprzonego diabetologoa jechać a strasznie mi się nie chce zimno szaro buto nic nowego się nie dowiem i mam na to szczerze wywalone i ta pierdzielnieta pielęgniarka. Szok aż się człowiekowi żyć odechciewa. Pościel mam 100/135 bo i takie poszwy mam wszystkie.
    Ja to się nastawiam na to że jeśli będę rodzić naturalnie to zaraz idę się wykąpać po. Bo nie zniose takiego ciężaru potu i zmęczenia no i włosy. Muszę umyć. Bo mam na tym punkcue pierdolca. Gorzej będzie po cesarce pierwsze co będę mogła zrobić po wstaniu to chyba będzie umycie głowy.
    Bruśka ja byłam we wtorek i była nawet miła, za to przy pierwszej wizycie pipa mi tak ciśnienie podniosła, że miałam ochotę jej pizgnąć. Byłam u takiego młodego lekarza, zero konkretów, nawet wyników nie przejrzał dokładnie. Mam ostatnią wizytę 28 stycznia i nara ;) jestem zadowolona z takiego przebiegu sytuacji :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    A pierzecie te kolderki przed użyciem? Bo chyba mnie paranoja ogarnia?
    ja swoją wyprałam w 30 st

a w ilu stopniach prałyście pieluchy tetrowe(zwykłe białe)? prasujecie je później?

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari pieluchy prałam normalnie z ubrankami w 40 stopniach i później prasowanko z wyrzutem pary.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Mari pieluchy prałam normalnie z ubrankami w 40 stopniach i później prasowanko z wyrzutem pary.
    też tak chyba zrobię, wypiorę z białymi ciuszkami normalnie
    jak dobrze, że teściowa część prania mi ogarnęła, bo kręgosłup by mi pękł jakbym miała sama to robić

Koleżanka mi podpowiedziała, żeby spakować oddzielnie wszystkie rzeczy potrzebne na porodówkę (koszulę do porodu, pieluchę i czapeczkę, kocyk do okrycia małej itd.) żeby mąż nie wygrzebywał z torby bo tylko bałaganu narobi :P

• e-ness Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    No takie tkliwe są. I najgorzej szczypia na dworzu. Najgorsze jest to że muszę do tego piprzonego diabetologoa jechać a strasznie mi się nie chce zimno szaro buto nic nowego się nie dowiem i mam na to szczerze wywalone i ta pierdzielnieta pielęgniarka. Szok aż się człowiekowi żyć odechciewa. Pościel mam 100/135 bo i takie poszwy mam wszystkie.
    Ja to się nastawiam na to że jeśli będę rodzić naturalnie to zaraz idę się wykąpać po. Bo nie zniose takiego ciężaru potu i zmęczenia no i włosy. Muszę umyć. Bo mam na tym punkcue pierdolca. Gorzej będzie po cesarce pierwsze co będę mogła zrobić po wstaniu to chyba będzie umycie głowy.

Bruśka przed cc ( planowanym) obowiązkowo kopiel z myciem głowy takimi specyfikami odkażającymi , a po cc tak cie trzepie z zimna ze o spoceniu się nie ma mowy :)

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • Kri Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobry pomysł, tylko ile tych toreb się narobi ;-) torba dla mnie, dla dziecka, do samego porodu, na wyjście łachy osobno. Pytałam bratowej jak ona była ubrana po porodzie, mówi ze w swoją koszule której jej w sumie było szkoda, a jak pytałam jak dziecko leżało na niej czy tyłek miała goły itp to mówi że nic nie pamięta ;-) więc wszystko chyba będzie nam jedno :-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    No dobry pomysł, tylko ile tych toreb się narobi ;-) torba dla mnie, dla dziecka, do samego porodu, na wyjście łachy osobno. Pytałam bratowej jak ona była ubrana po porodzie, mówi ze w swoją koszule której jej w sumie było szkoda, a jak pytałam jak dziecko leżało na niej czy tyłek miała goły itp to mówi że nic nie pamięta ;-) więc wszystko chyba będzie nam jedno :-)
    Ja chyba wpakuje rzeczy do porodu do reklamówki, podpiszę markerem drukowanymi literami (żeby mąż się ogarnął, bo znając życie jeszcze 3 razy będzie pytał gdzie to jest bo on NIE WIDZI) i wsadzę do torby. Bo faktycznie tak to się narobi tych toreb cała masa.

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Ja chyba wpakuje rzeczy do porodu do reklamówki, podpiszę markerem drukowanymi literami (żeby mąż się ogarnął, bo znając życie jeszcze 3 razy będzie pytał gdzie to jest bo on NIE WIDZI) i wsadzę do torby. Bo faktycznie tak to się narobi tych toreb cała masa.
    Oo to jest dobry pomysł :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwie torby. Większa dla mnie i taka mała dla Synka. Koszulkę, szlafrok, kapcie mam na wierzchu żeby nie szukać. Znając życie to i tak sama będę jechać do porodu a Maż dojedzie później do szpitala bo pewnie będzie pracował.
    No i przyszła :)
    9e7bbb37f21276c2med.jpg

tysiaa93, L, szara myszka, marissith, Biedroneczka29 lubią tę wiadomość

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari polozna kazała zrobić pakiecik i włożyć do rozka pieluche tetrowa pampersa i komplet ciuszków drapki i tak to podać przynajmniej to co jest do ubrania zaraz po. Podać jedno zawiniatko.
    A dziś jest jeszcze jest ta pielęgniarka inna i miła. I chyba pani jakaś doktor przyjmuje. Czekam może się czegoś nowego dowiem. Bo długo trzyma. W gabinecie.
    A co do pocenia to dziewczyny jest -11 a ja ręce i nogi mam tak mokre że szok. Tsh dalej mi nie spadło dramatu nie ma ale to przez to.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • L Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po porodzie naturalnym jak już mnie poskładali i położyli na normalne łóżko to zasnęłam chyba w minutę. Człowiek jest tak zmęczony, że oczy same się zamykają. Spałam może 4 godziny a rano pod prysznic ...błogie uczucie ;-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tej koszuli do porodu to wybiorę się w sobote do takiej hurtowni gdzie maja spoko rzeczy za spoko ceny i pokupie jakas na ramiączkach pizame tania po prostu i w takiej pojde, nie lubie rekawkow, tych plam potu i w ogole a podczas będzie go na pewno dużo :) i majtki musze sobie pokupic żeby jakies porządniejsze tez wziąć wygodne do szpitala w razie gdyby te siatkowe mi nie podeszly i dalo się w tamtych być. Tylek mi niby nie urosl ale te swoje co mam tare to jakos mi nie zakrywają całego tylka jak kiedyś wiec może jednak urosl :D

po porodzie tez mi się marzy prysznic ale jak będzie to zobaczymy :)

przyszlo lozeczko!!!! (to na które wymieniliśmy). Jest mega cięższe od tamtego, widać ze porządniejsze, kolor się zgadza! :D wygladaja slicznie te części, ladniej niż na zdjęciu w necie, nie mogę się doczekać az zlozymy :) ale pewnie dopiero po poniedziałku bo w poniedziałek mamy kolende i jak ksiądz pojdzie to rozbieram choinke i stawiamy w jej miejsce w salonie lozeczko :):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 13:27

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.netmama.pl/magazyn/porod/zlagodzic-bole-porodowe/siemie-lniane-domowy-sposob-przygotowania-do-porodu/

nie wiem czy to może cos dac ale jak skoncze 36tydzien ciąży to chyba zaczne pic to siemię
    głupie pytanie - mielone czyli takie jak się kupuje w sklepie czy trzeba je jeszcze zmielić?

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
‹‹ 1251 1252 1253 1254 1255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ