X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam koszulę do porodu. Później będzie pewnie do wyrzucenia ale z gołym tyłkiem nie mam zamiaru paradować. Kupiłam sobie granatową w białe serduszka, jest dosyć krótka i ma głębokie wycięcie na biuście wiązane tasiemką. Także rozwiazujesz i myk dziecko można schować pod spód :)

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze miec na ramiączkach choćby szerokich bo na pewno się mega spoce a nienawidzę być spocona w rękawku nawet krótkim :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Dziewczyny oby było wygodnie. Dam sobie rękę uciąć że i tak jak każdej z Nas przyjdzie rodzić to będziemy tak zaaferowane/przestraszone/zmęczone że będziemy miał gdzieś w co jesteśmy ubrane i co nam ewentualnie wystaje lub nie :P

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • L Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    No właśnie Dziewczyny oby było wygodnie. Dam sobie rękę uciąć że i tak jak każdej z Nas przyjdzie rodzić to będziemy tak zaaferowane/przestraszone/zmęczone że będziemy miał gdzieś w co jesteśmy ubrane i co nam ewentualnie wystaje lub nie :P

Dokładnie ;-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do pierwszego porodu i karmienia nakupiłam sobie koszul a i tak smigałam w szpitalnych, były wygodniejsze i nie zal było ich ubrudzić.
    A w domu najwygodniej mi było w legginsach ( najlepiej trzymały podpachy) i męzowskich koszulach. po za tym nawet jka nie zdążyłam się ubrać bo dzieć był mega obsorbujacy to wyglądałam na ogarniętą ;)

Mi położne mówiły aby zabrać ze sobą coś ciepłego bo jak poród nie postepuje zbyt szybko bo przemeczenie i ból poteguja uczucie chłodu.

I kilka par skarpetek jak wody się sączą :)

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mi przyszło wypełnienie pościeli. Jest super. Pięknie uszyte. Pościel medyczna, można prać w 95 stopniach. Dla mnie bomba. A tak w ogóle pisałyście, że kupowałyście rozmiar 135 na 90? Ja wzięłam 120/90 bo mi bratowa mówiła nawet, że Mała (a ma prawie 3.5 roku) dalej spokojnie śpi pod taką pościelą. Więc wcale nie trzeba będzie zaraz tej mniejszej zmieniać :)

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) witam sie juz z domu :) wyszłam z informacją, ze na razie nic nie wskazuje na to, ale moge zacząć rodzic w każdej chwili :) oby tylko juz bez żadnych niespodzianek!!!! Krew była z pękniętego naczynka z łożyska jednak, ale podobno nic tam złego sie nie dzieje. Ide spać, bo w szpitalu takie hałasy po nocach odchodziły, ze jestem zmęczona strasznie i musze odpocząć.
    Miłego dnia :)

szara myszka, Bruśka, madzia.rka, Lexi150, tysiaa93, marissith, d84 lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarpetki!!! Dopisane do listy :)

f2wlj48apsehglf6.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja 3 latka tez śpi pod posciela 120/90 ale tylko u moich rodziców i zawsze ma kołdrę poprezcznie bo inaczej zaraz jest odkryta.
    W domu mamy 135/90 i zdecydowanie polecam ten większy wymiar. jest praktyczniejsza tym barziej ze na początku będą rozki i kocyki, latem kocyki bo ciepło a na jesień to jak znalazł taka większa.

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bola mnie piersi ostatnio, Was tez? Troche je przygniatam we snie chyba :-(

f2wlj48apsehglf6.png
  • L Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia to wypoczywaj , nie ma to jak u siebie :-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka mnie ostatnio bolą ale krzyże :-/ Piersi ok. A i muszę już definitywnie ściągnąć pierścionki , jeszcze kilka dni temu miałam luz teraz już czuję , że cisną.
    Jejku ale u mnie dzisiaj szaro i ponuro ...nie lubię takie pogody.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Właśnie mi przyszło wypełnienie pościeli. Jest super. Pięknie uszyte. Pościel medyczna, można prać w 95 stopniach. Dla mnie bomba. A tak w ogóle pisałyście, że kupowałyście rozmiar 135 na 90? Ja wzięłam 120/90 bo mi bratowa mówiła nawet, że Mała (a ma prawie 3.5 roku) dalej spokojnie śpi pod taką pościelą. Więc wcale nie trzeba będzie zaraz tej mniejszej zmieniać :)

Lexi też ja zamówiłam i też ten mniejszy rozmiar super ze jest super ;-)

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No takie tkliwe są. I najgorzej szczypia na dworzu. Najgorsze jest to że muszę do tego piprzonego diabetologoa jechać a strasznie mi się nie chce zimno szaro buto nic nowego się nie dowiem i mam na to szczerze wywalone i ta pierdzielnieta pielęgniarka. Szok aż się człowiekowi żyć odechciewa. Pościel mam 100/135 bo i takie poszwy mam wszystkie.
    Ja to się nastawiam na to że jeśli będę rodzić naturalnie to zaraz idę się wykąpać po. Bo nie zniose takiego ciężaru potu i zmęczenia no i włosy. Muszę umyć. Bo mam na tym punkcue pierdolca. Gorzej będzie po cesarce pierwsze co będę mogła zrobić po wstaniu to chyba będzie umycie głowy.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam. Musiałam wyjść po jakieś pieczywko bo nawet na śniadanie nic nie miałam. Paskudna pogoda. Zimno i ponuro. Brrrr
    U mnie będzie dzień dostaw bo jeszcze dziś wanienka przyjdzie i lustra do szafy przywiozą. A wieczorem na SR a tak jakoś mi się nie chce...

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia,tak zaraz po to sie nie umyjesz bo ciepla woda zara po porodzie moze spowodowac krwotok :/nikt tak 2 godziny po Cie nie pusci kapiu kąpiu :)Bedziesz raczej mogla sie obmyc tak wiesz,pielucha mokrą;)zetrzec krew z ud,nog etc,chociaz troche podobno po porodzie wycieraja same polozne
    Ja tez posciel mam wieksza 135x100 bo po co zaraz kupowac kolejna,ja w bloku nie mam gdzie magazynowac teraz wiec od razu postawilam na wieksza

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wlasnie jak zaczely bolec piersi to i lekko kropelki siary sie zaczely za jakis czas pojawiac po ucisnieciu sutka. No wiadomo ze teraz prolaktyna szaleje u nas :) i powiem Wam ze nadal bola a sutki takie tkliwe sie zrobily bolesne... Mysle ze karmienie zajebiscie boli....

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wyobrażam sobie ze zaraz nie polecę z tego stołu ale też mam tak ze przy tarczycy bardzo się poce. A przy wysiłku to już nie wspominając. A tak później leżeć w łóżku to makabra. Może tak w najbliższej możliwej chwili zaliczam prysznic.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pierzecie te kolderki przed użyciem? Bo chyba mnie paranoja ogarnia?

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    No wyobrażam sobie ze zaraz nie polecę z tego stołu ale też mam tak ze przy tarczycy bardzo się poce. A przy wysiłku to już nie wspominając. A tak później leżeć w łóżku to makabra. Może tak w najbliższej możliwej chwili zaliczam prysznic.

Brusia moja koleżanka rodziła parę dni temu poród ekspresowy chyba w godzinę urodziła. Po dwóch godzinach położna pomogła jej się umyć normalnie w łazience nie był to prysznic ale swobodnie się poobmywala. Także to chyba zależy od Twojego stanu po porodzie.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
‹‹ 1250 1251 1252 1253 1254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ