X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam koszulę do porodu. Później będzie pewnie do wyrzucenia ale z gołym tyłkiem nie mam zamiaru paradować. Kupiłam sobie granatową w białe serduszka, jest dosyć krótka i ma głębokie wycięcie na biuście wiązane tasiemką. Także rozwiazujesz i myk dziecko można schować pod spód :)

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze miec na ramiączkach choćby szerokich bo na pewno się mega spoce a nienawidzę być spocona w rękawku nawet krótkim :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Dziewczyny oby było wygodnie. Dam sobie rękę uciąć że i tak jak każdej z Nas przyjdzie rodzić to będziemy tak zaaferowane/przestraszone/zmęczone że będziemy miał gdzieś w co jesteśmy ubrane i co nam ewentualnie wystaje lub nie :P

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • L Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    No właśnie Dziewczyny oby było wygodnie. Dam sobie rękę uciąć że i tak jak każdej z Nas przyjdzie rodzić to będziemy tak zaaferowane/przestraszone/zmęczone że będziemy miał gdzieś w co jesteśmy ubrane i co nam ewentualnie wystaje lub nie :P

Dokładnie ;-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do pierwszego porodu i karmienia nakupiłam sobie koszul a i tak smigałam w szpitalnych, były wygodniejsze i nie zal było ich ubrudzić.
    A w domu najwygodniej mi było w legginsach ( najlepiej trzymały podpachy) i męzowskich koszulach. po za tym nawet jka nie zdążyłam się ubrać bo dzieć był mega obsorbujacy to wyglądałam na ogarniętą ;)

Mi położne mówiły aby zabrać ze sobą coś ciepłego bo jak poród nie postepuje zbyt szybko bo przemeczenie i ból poteguja uczucie chłodu.

I kilka par skarpetek jak wody się sączą :)

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mi przyszło wypełnienie pościeli. Jest super. Pięknie uszyte. Pościel medyczna, można prać w 95 stopniach. Dla mnie bomba. A tak w ogóle pisałyście, że kupowałyście rozmiar 135 na 90? Ja wzięłam 120/90 bo mi bratowa mówiła nawet, że Mała (a ma prawie 3.5 roku) dalej spokojnie śpi pod taką pościelą. Więc wcale nie trzeba będzie zaraz tej mniejszej zmieniać :)

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) witam sie juz z domu :) wyszłam z informacją, ze na razie nic nie wskazuje na to, ale moge zacząć rodzic w każdej chwili :) oby tylko juz bez żadnych niespodzianek!!!! Krew była z pękniętego naczynka z łożyska jednak, ale podobno nic tam złego sie nie dzieje. Ide spać, bo w szpitalu takie hałasy po nocach odchodziły, ze jestem zmęczona strasznie i musze odpocząć.
    Miłego dnia :)

szara myszka, Bruśka, madzia.rka, Lexi150, tysiaa93, marissith, d84 lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarpetki!!! Dopisane do listy :)

f2wlj48apsehglf6.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja 3 latka tez śpi pod posciela 120/90 ale tylko u moich rodziców i zawsze ma kołdrę poprezcznie bo inaczej zaraz jest odkryta.
    W domu mamy 135/90 i zdecydowanie polecam ten większy wymiar. jest praktyczniejsza tym barziej ze na początku będą rozki i kocyki, latem kocyki bo ciepło a na jesień to jak znalazł taka większa.

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bola mnie piersi ostatnio, Was tez? Troche je przygniatam we snie chyba :-(

f2wlj48apsehglf6.png
  • L Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia to wypoczywaj , nie ma to jak u siebie :-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka mnie ostatnio bolą ale krzyże :-/ Piersi ok. A i muszę już definitywnie ściągnąć pierścionki , jeszcze kilka dni temu miałam luz teraz już czuję , że cisną.
    Jejku ale u mnie dzisiaj szaro i ponuro ...nie lubię takie pogody.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Właśnie mi przyszło wypełnienie pościeli. Jest super. Pięknie uszyte. Pościel medyczna, można prać w 95 stopniach. Dla mnie bomba. A tak w ogóle pisałyście, że kupowałyście rozmiar 135 na 90? Ja wzięłam 120/90 bo mi bratowa mówiła nawet, że Mała (a ma prawie 3.5 roku) dalej spokojnie śpi pod taką pościelą. Więc wcale nie trzeba będzie zaraz tej mniejszej zmieniać :)

Lexi też ja zamówiłam i też ten mniejszy rozmiar super ze jest super ;-)

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No takie tkliwe są. I najgorzej szczypia na dworzu. Najgorsze jest to że muszę do tego piprzonego diabetologoa jechać a strasznie mi się nie chce zimno szaro buto nic nowego się nie dowiem i mam na to szczerze wywalone i ta pierdzielnieta pielęgniarka. Szok aż się człowiekowi żyć odechciewa. Pościel mam 100/135 bo i takie poszwy mam wszystkie.
    Ja to się nastawiam na to że jeśli będę rodzić naturalnie to zaraz idę się wykąpać po. Bo nie zniose takiego ciężaru potu i zmęczenia no i włosy. Muszę umyć. Bo mam na tym punkcue pierdolca. Gorzej będzie po cesarce pierwsze co będę mogła zrobić po wstaniu to chyba będzie umycie głowy.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam. Musiałam wyjść po jakieś pieczywko bo nawet na śniadanie nic nie miałam. Paskudna pogoda. Zimno i ponuro. Brrrr
    U mnie będzie dzień dostaw bo jeszcze dziś wanienka przyjdzie i lustra do szafy przywiozą. A wieczorem na SR a tak jakoś mi się nie chce...

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia,tak zaraz po to sie nie umyjesz bo ciepla woda zara po porodzie moze spowodowac krwotok :/nikt tak 2 godziny po Cie nie pusci kapiu kąpiu :)Bedziesz raczej mogla sie obmyc tak wiesz,pielucha mokrą;)zetrzec krew z ud,nog etc,chociaz troche podobno po porodzie wycieraja same polozne
    Ja tez posciel mam wieksza 135x100 bo po co zaraz kupowac kolejna,ja w bloku nie mam gdzie magazynowac teraz wiec od razu postawilam na wieksza

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wlasnie jak zaczely bolec piersi to i lekko kropelki siary sie zaczely za jakis czas pojawiac po ucisnieciu sutka. No wiadomo ze teraz prolaktyna szaleje u nas :) i powiem Wam ze nadal bola a sutki takie tkliwe sie zrobily bolesne... Mysle ze karmienie zajebiscie boli....

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wyobrażam sobie ze zaraz nie polecę z tego stołu ale też mam tak ze przy tarczycy bardzo się poce. A przy wysiłku to już nie wspominając. A tak później leżeć w łóżku to makabra. Może tak w najbliższej możliwej chwili zaliczam prysznic.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pierzecie te kolderki przed użyciem? Bo chyba mnie paranoja ogarnia?

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    No wyobrażam sobie ze zaraz nie polecę z tego stołu ale też mam tak ze przy tarczycy bardzo się poce. A przy wysiłku to już nie wspominając. A tak później leżeć w łóżku to makabra. Może tak w najbliższej możliwej chwili zaliczam prysznic.

Brusia moja koleżanka rodziła parę dni temu poród ekspresowy chyba w godzinę urodziła. Po dwóch godzinach położna pomogła jej się umyć normalnie w łazience nie był to prysznic ale swobodnie się poobmywala. Także to chyba zależy od Twojego stanu po porodzie.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
‹‹ 1250 1251 1252 1253 1254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ