WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój mały to już nie kopie on się przetacza i wypycha, wyciąga. Aż to nieprzyjemne bywa. A do spania to wstałam po 2 i zasnelam po 5.30 poczytalam styczniowki i z jednej strony im zazdroscilam a z drugiej to przerażające. Czekając na usg widziałam takiego małego świeżego niemowlaczka. Prosto z porodu jechał.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dzisiaj martwię i nie wiem co mam robić. Normalnie czuję Małego cały czas. Chyba ze względu na to, że ma mało miejsca czuję najmniejszy ruch i dziś nie czuję go prawie wcale. Tzn momentami gdzieś się wypchnie ale wyraźnie jest tych ruchów dużo mniej niż zwykle. Wypiłam kawę, zjadłam słodkie, pukałam brzuchol ale dalej te ruchy jakieś takie inne. Sprawdzałam detektorem serduszko i pięknie bije więc sama nie wiem czy jechać na IP sprawdzić czy zwyczajnie Synek nie ma dnia do ruchów...

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • L Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi jeśli serduszko słyszysz , to może mały ma dzisiaj po prostu leniwy dzień :-) Ty się jakoś kiepsko czujesz ?

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L wrote:
    Lexi jeśli serduszko słyszysz , to może mały ma dzisiaj po prostu leniwy dzień :-) Ty się jakoś kiepsko czujesz ?
    No właśnie nie. Dzień jak co dzień. Teraz Ignaś czkawkę ma.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • monjovika Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś normalnie nie do życia jestem. Wczoraj znajomi przyjechali, siedzieliśmy do 3. Już nie mam siły na tak długie siedzenie ;)

Przyszła mi paczka z hippa z chusteczkami i kuponami rabatowymi do Rossmanna. Nie przypuszczałam nawet,że coś wyślą.

201602171662.png201311165165.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi mój mały też trochę mniej się rusza może to taki dzień poprostu. Ale jak się niepokoisz to może lepiej sprawdzić. Ja już zestresowana mega jutrzejszą wizyta.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też wczoraj dostaliśmy ta paczuszke. Już mam drugą bo w rosmanie też kiedyś dostałam przy zakupach

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi to raczej normalne. ja min tez dlatego na sor poszłam ze oprócz tej mokrej wkładki to czuc czułam małego ale słabiej. Ale powodem tego jest to ze jest juz bardzo duzy i sie wypycha a nie kopie kopniaki sa rzadkie a czkawka dzis juz była 4 razy. wydaje mi sie ty bardziej jak detektor pokazała ze jest ok ze sie stresujesz tak jak ja co rozumiem .

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez dostałam z hippa, choć nie pamiętam kiedy się tam logowałam, ale pewnie się logowałam ;D chyba ze to przez rosmana poszlo przez karte rossne?

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja napisałam do bebiprogramu dzis ze logowałam sie chyba gdzies w październiku i nic nie dostałam do tej pory a z bebiklubu maja dwa dni juz do tyło bo zamówiłam ten album 4.12 a jest ze w miesiąc trudno poczekam z tydzień :P a z hippa to nawet nie moge znalezc na tym portalu gdzie to jest ale juz dawno sie logowałam i tez nic

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam odpuścić ale Mąż kazał mi pojechać na IP i sprawdzić. Zrobili ktg, wszystko ok. Zdarzyły się pojedyncze skurcze do 40 ale nieregularne. Małemu przy skurczach trochę tętno skakało ale ponoć to normalne. Ilość wód pomału się zmniejsza a Synuś waży 2150g. Pod koniec ktg już tak kopał a jak mnie odłączyli od razu się uspokoił. Nie lubi jak mu coś podłączają :P

Bruśka, szara myszka, tysiaa93, madzia.rka lubią tę wiadomość

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi to dobrze. To w takim razie chlopaczki prawie równo ważą na wypisie mam 2400 i zobaczę co powiedzą jutro na wizycie mój prowadzący.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi a Ty mieszkasz w Polsce?
    w ogole fajnie tak jechać i sprawdzić, w moim szpitalu by mnie od razu przyjei na oddzial, nawet bez powodu chyba, oni sa dziwni ;/

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Myszko w Polsce. A dokładniej w Szczecinie :) U nas nie ma problemu i jeżeli nie ma wyraźnych wskazań to nie zostawiają. A i lekarze zawsze uprzejmi i rzeczowi. Wszystko wytłumaczą i wyjaśnią. Ale to szpital kliniczny, uniwersytecki więc też może dlatego mają inne podejście. No i moja lekarka prowadząca tam pracuje więc jak widzą jej nazwisko to też pewnie ma wpływ.

Brusia w końcu nasi Synkowie to prawie bliźniaki :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 20:46

Bruśka, szara myszka lubią tę wiadomość

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super ze jesteś pod opieka takiego szpitala ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się dziś zdziwilam bo poszłam na sor ot tak sobie a tam zadzwonili i kazali mi pojechać na Oddział i poczekalam trochę i poroboli próbę usg i kth byłam zdziwiona że tak dużo i na raz. Ale jedno pewne że nazwisko lekarza pracującego dużo daje bo tylko między sobą mówią czyja pacjentka.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Malina81 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór dziewczynki, przepraszam że się wtracę. Ja własnie się zastanawiam czy nie rodzić w szpitalu, gdzie pracuje mój ginekolog prowadzący moją ciażę. Właśnie słyszalam, że jest się wtedy ciut lepiej traktowanym przez położne, czy tak jest rzeczywiście?. Chociaż wciąż rozważam poród tam gdzie podają zzo a w tym szpitalu nie choć ma III st. referencyjności.

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina81 wrote:
    Dobry wieczór dziewczynki, przepraszam że się wtracę. Ja własnie się zastanawiam czy nie rodzić w szpitalu, gdzie pracuje mój ginekolog prowadzący moją ciażę. Właśnie słyszalam, że jest się wtedy ciut lepiej traktowanym przez położne, czy tak jest rzeczywiście?. Chociaż wciąż rozważam poród tam gdzie podają zzo a w tym szpitalu nie choć ma III st. referencyjności.

No niestety to prawda ze jak masz swojego lekarza to jestes brana w pierwszej kolejnosci i lepiej traktowana w wiekszosci szpitali.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina81 wrote:
    Wiesz Malina mi się wydaje, że w Twojej sytuacji wybrałabym jednak ten w którym podają znieczulenie. No bo to, że Twój lekarz pracuje w tym drugim szpitalu nie da Tobie gwarancji, że będziesz lepiej traktowana. Wystarczy, że któraś z położnych/pielęgniarek/lekarzy będzie miała zły dzień i nazwisko nic tu nie pomoże :) A znieczulenie jednak może dużo bardziej poprawić komfort porodu.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Malina81 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie są plusy i minusy takiego wyboru. Chyba jednak skłaniam się ku wyborowi, gdzie pracuje mój lekarz, 10 lat temu mialam tam cc i mają super oddział dla wczesniaków w razie czego. Ze znieczuleniem to u nas w szpitalu cieniują odrobinę z tego co się słyszy, nie zawsze są chętni do podawania. Dobrych porodów wam zyczę!

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
‹‹ 1248 1249 1250 1251 1252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ