X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis upolowalam przecudowna koszule dla mojej Niuni :) jest boska <3

http://static.pokazywarka.pl/i/6236426/103539/image.jpg

tysiaa93, Tusiaa, marissith, monjovika, szara myszka, Lexi150, madzia.rka lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna jest :) Ale maluchy będą słodko wyglądać w tych wszystkich ciuszkach <3

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim wózku materacyk jest już z prześcieradełkiem, które można zdejmować i prać. Ale mam pościel do wózka (kołderkę z lekkim wypełnieniem i płaską poduszkę) - kołderkę będę zapewne kładła na materac, a na to Jasia. A do tego mam jeszcze dwie płaskie poduszeczki wraz z kocykami do wózka.

szara myszka lubi tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam od teściowej album dla dziecka <3 śliczny jest <3
    album-dziecka-b-iext3511863.jpg
    tutaj możecie zobaczyć recenzję
    http://belfertestuje.blogspot.com/2015/10/album-dziecka-wydawnictwo-arkady.html
    polecam!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 20:38

tysiaa93, monjovika, szara myszka, Lexi150, Biedroneczka29, madzia.rka, Tusiaa lubią tę wiadomość

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey!
    Wróciliśmy z wizyty wczoraj jeden wyliczajac wagę powiedział 2300 a na wypisie wpisał 2400 a mój gin wyliczył 2230 więc blisko pierwszego pomiaru. Szyjka długa i zamknięta. Za 3 tyg wizyta a za dwa mam iść na ktg. A tak poza tym posiewu już nie będę mieć bo miałam w 20 tyg i tak mam bakterie i tak. W moczu wyszły mi bakterie i mam urosept. Żelazo uroslo i całe szczesie mam odstawić może moje problemy z dwójka się rozwiążą. Mały pokazał pysia z usmiechem i bez. Ehhh. Cudny i myszko dla pocieszenia też ma taki nos.

A co do prania dziewczyny to nie chodzi tylko o sterylnosc ale w nowych ciuchach o spranie środków konserwujących. Te rzrczy płyną lecą nie wiadomo skąd i są nasaczane preparatami aby nie gnily techly. Ja np jak idę do mochito i oglądam ciuchy dostaje wysypki na dłoniach i w innych sklepach to się to mi zdaża. Już nawet lepsze są ciuchy z lumpeksu bo wiadomo że może brudne się trafiają ale już parokrotnie wyprane. A w 30-40 stopniach bakterii się nie zabije nawet w 60 bo tem powinna wynosić prawie 70 stopni chyba 66-67 nie pamiętam dobrze przez z godzinę a w pralce ledwo osiąga 60 i zaraz plucze zimna. Więc aby bakterie zabić to tylko gotowanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 21:03

szara myszka, tulipanna, Lexi150, madzia.rka lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • monjovika Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith album super :)
    Ja dla córki miałam taki z Kubusiem http://olx.pl/oferta/album-maluszka-disney-baby-CID88-IDckRct.html . Teraz zastanawiam się jaki kupić młodemu:)

marissith lubi tę wiadomość

201602171662.png201311165165.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie wiem co zrobić z wózkiem. Odpisali mi ze nowa kolekcja będzie pod koniec lutego. I czy zamówić już teraz z tej starej czy czekać na nową może ładniejsze wzory będą coś oryginalnego.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To myślę że jak większość ciuszków wygotujecie albo wypierzecie w 70 stopniach to nic z tego nie zostanie..
    Myślę że dziecku nic nie będzie a właśnie taką nadgorliwosc wywołuje u dzieci alergie...
    Takie moje zdanie :-)
    Tak samo wychodzenie na spacery zacznę od 2 tygodnia bo trzymanie dziecka w domu to też nie służy zbyt dobrze..

natalica06, Justaw, gorgeous lubią tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale prasowanie też chyba powybija trochę bakterii, ja bym się bała prać wszystko w tak wysokich temperaturach.

Bruśka a ty jesteś zdecydowana na Maritę Emmę?

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja piore w 40 stopniach a i tak niestety tak jak dziś pisałam czesc rzeczy się brzydko porozciagalo, no ale to tez kwestia jakości ;/ na większej tempce by wiele z tego nie zostało chyba ;/ ale jakbym miała pewność ze wytrzymają to tez bym prala na wyższej

wkurzyli mnie z jednej pracy bo skonczyla mi się tam umowa no i zgodnie z prawem mam mieć przedluzona do dnia porodu - i zus napisał pismo z zapytaniem czy zostanie mi przedluzona ta umowa (do pracodawcy) i żeby dal znac do tam 12tego stycznia. No i ok zajeli się tym i dzwoni mi babka zebym jutro przyszla podpisac bo przygotowala nowa umowę, ale kiedyś slyszalam ze na zwolnieniu nie można podpisywać nowej umowy i teraz nie wiem co zrobić

na pewno musi być adnotacja na umowie ze podpisano ja w miejscu mojego zamieszkania, bo mam na zwolnieniu lezec wiec nie mogę sobie isc podpisac umowy teoretycznie
    ale czy w ogole mogę podpisac? może lepiej przegadać im żeby to był aneks do poprzedniej umowy? zna się ktoś na tym ? :(

Brusia - ja już uwierzyłam ze te nosy inaczej będą wygladac;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 21:48

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pralam w 40 i 60 stopnich zależy jakie ciuchy ale pozniej prasowalam na prawej i lewej. A bez przesady jak się kupuje dobra jakość bawełny to nic jej nie będzie. Myszko a dziwię się bo ja też mam te tescowe i te kubusiowe i są ok. Może jak mokre to tak wyglądają a jak poprasujesz będzie Oki. W 30 stopniach to nawet pot się nie spierze z ciuchów przy używaniu antyperspirantow.
    Tak Tysia ja innej opcji nie biorę pod uwagę tylko się zastanawiam czy brać nowa czy stara kolekcje. W sumie przebujac się da radę bo fotelik mamy a zaraz po porodzie wychodzić nie będę ale już sama nie wiem. Tysia a Ty zdecydowalas się na Marite czy emme a może co innego bierzesz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 21:53

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Ale prasowanie też chyba powybija trochę bakterii, ja bym się bała prać wszystko w tak wysokich temperaturach.

Bruśka a ty jesteś zdecydowana na Maritę Emmę?
    Powybija alekonserwantow i barwnikow nie spierze:/Ja tam uwazam ze na poczatku trEba wygotowac a potem to juz nie,bo wiadomo ze przesadzac nie nalezy. A sama jako alergik powiem Wam ze alergia NIE BIERZE sie z gotowania pieluch... Jesli Wasze dzieci beda miaky ja miec to jest to juz zapisane w ich genach...

Bruśka lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Ja pralam w 40 ale pozniej prasowalam na prawej i lewej. A bez przesady jak się kupuje dobra jakość bawełny to nic jej nie będzie.
    Tak Tysia ja innej opcji nie biorę pod uwagę tylko się zastanawiam czy brać nowa czy stara kolekcje. W sumie przebujac się da radę bo fotelik mamy a zaraz po porodzie wychodzić nie będę ale już sama nie wiem. Tysia a Ty zdecydowalas się na Marite czy emme a może co innego bierzesz.
    W sobotę jedziemy po wózek i resztę wyprawki i się wtedy ostatecznie zdecyduję. Poprzegladam też inne ale jakoś w głowie mi siedzą te Marity haha, także jak już to będę brała ten ze starej kolekcji. No i fotelika nie mam więc ten wózek 3w1 chcę już kupić i mieć z głowy.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My fotelik mamy a wozek dopiero zamowilismy na spokojnie i ma byc za4 tygodnie.A ja jutro mam wizyte u nowej pani doktor co bedzie przy porodzie (bo moj gin jest spec od problemow z zajsciem i nie pracuje w zadnym szpitalu). Trzymajcie jutro kciuki:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia to faktycznie nasze Maluchy idą prawie równo. :D

A co do prania, prasowania itp. ja uważam że te wszystkie rzeczy dla Naszych Dzieciolków powinno się traktować jak dla siebie. Czyli jeżeli swoją pościel, ręczniki itp. pierzesz w wysokich temp to to samo z pościelą Malucha. Ja nie gotuję niczego dla siebie i nie zamierzam tego robić dla Syna.Każda ma inne nawyki/przyzwyczajenia i tak jak nauczymy Dzieci tak im będzie dobrze. :)

Bruśka, madzia.rka, gorgeous lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie, wstawianie zdjecia pięknych pokoików dziecięcych, ale czy łóżeczka bedą na początku w tych pokoikach czy jednak przy Waszych łóżkach sypialnych? Bo ja sie zastanawiam czy jak bedzie na początku przy mnie, to potem bedzie problem z przeniesieńiem łóżeczka do pokoju dziecięcego

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie lozeczko bedzie obok naszego,ale my mamy male mieszkanie

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana my u siebie nie mamy miejsca więc Mały będzie od początku w swoim pokoiku. Ale myślę, że to lepiej bo wiem z opowiadań znajomych że jak przyzwyczaisz dziecko do spania blisko siebie to i Tobie i Maluchowi później ciężko się rozstać. :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana ja od razu planuje w drugim pokoju żeby był synek i tak pokój jest przygotowany. Ale jak będzie naprawdę tragedia to najwyżej na miesiąc wrzucę łóżeczko do sypialni i damy radę :-) wszystko wyjdzie w praniu bo możemy planować planować a życie i tak to zweryfikuje :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dana222 wrote:
    A ja mam pytanie, wstawianie zdjecia pięknych pokoików dziecięcych, ale czy łóżeczka bedą na początku w tych pokoikach czy jednak przy Waszych łóżkach sypialnych? Bo ja sie zastanawiam czy jak bedzie na początku przy mnie, to potem bedzie problem z przeniesieńiem łóżeczka do pokoju dziecięcego
    Jeśli zdążymy wykończyć pokoik, to mała będzie spała cały czas u siebie. Ale to już czas pokaże czy to będzie dobre wyjście i czy po kilku nocach nie przeniosę łóżeczka do swojego pokoju :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 1254 1255 1256 1257 1258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ