WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Kri Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już unikam prowadzenia, szczególnie sama jak miałabym jechać. Ostatnio robią mi się takie iskierki przed oczami, wolę nie ryzykować. Poza tym od kierownicy do brzucha powinno być minimum 20cm, a u mnie jest z 10. Męża wykorzystuję na badania bo to zawsze lepiej jak ktoś Cię pod same drzwi podwiezie itp, jak blisko do sklepu czy coś to mogę i sama.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• monjovika Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też staram się już nie prowadzić. Za bardzo mnie to stresuje, jeszcze przy naszych cudnych dziurawych drogach i teraz jak jest ten śnieg/ślisko to już w ogóle. Z resztą, moje dziecko się złości jak siedzę w wymuszonej pozycji za długo i mnie kopie, wole miejsce pasażera :)

201602171662.png201311165165.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L ja mam tak samo. Nie lubie prowadzic w takich warunkach a zwłaszcza jak nie widzę czarnego asfaltu tylko biały zaśniezony, oblodzony :( strasznie sie wtedy stresuje, że nie wyhamuje i wtedy 20 na godz bym jechała przez miasto i by wszyscy na mnei trabili hehe :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale stresuję się dzisiejszymi wynikami.... Mam nadzieję, że wyjdzie mi jeśli już jakaś infekcja dróg moczowych, a nie gestoza :(((

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi dobrze ze miałaś przyjemny sen, nie taki jak wczoraj :)

W ogóle podziwiam, że dajecie radę prowadzić. Mi się ciężko z miejsca pasażera wytoczyc :D

Bruśka lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysiaa bo my w porównaniu do Twojego brzuszka mamy maleńkie :P heh Pewnie już brzuchem do kierownicy dostajesz :D
    No i co chwile zmieniasz te avatarki, że od poczatku musze się przyzwyczajać kto to pisze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 09:57

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    Ale stresuję się dzisiejszymi wynikami.... Mam nadzieję, że wyjdzie mi jeśli już jakaś infekcja dróg moczowych, a nie gestoza :(((
    Nic złego nie wyjdzie, zobaczysz :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    Tysiaa bo my w porównaniu do Twojego brzuszka mamy maleńkie :P heh Pewnie już brzuchem do kierownicy dostajesz :D
    No i co chwile zmieniasz te avatarki, że od poczatku musze się przyzwyczajać kto to pisze :)
    E tam, wcale nie jest taki duży :) a te zzdjęcia profilowe mi się szybko nudzą i muszę zmienić raz na jakiś czas :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Nic złego nie wyjdzie, zobaczysz :)

Oby... :(

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:

Będzie dobrze!!!!!A boli albo piecze przy sikaniu ja to przy infekcji latam co 5 min i bardzo boli. Bierzemy optymistyczma wersję zawsze pod uwagę.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że ja od początku ciąży nie wsiadam za kierownicę bo mam jakieś leki a teraz to już wogole boję się jeździć samochodem. U nas dziś kolenda echhhh. Mąż do nocy prasował obrus i sprzatal przez ten remont żeby to jakoś ogarnąć. Boże czasem mi go tak szkoda bo ja po tej wizycie byłam wyjechała a on jeszcze prowadził. No dostał taka szkole życia przez tą ciążę że chyba żadna szkoła survivalu by mu tego nie zapewniła hehehe

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ledwo żywa. Kluska od 5 do 7 zapierała się nogami o żebra i taranowała głową szyjkę :( chyba na własną rękę chciała już opuścić lokal ;)

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorgeous głowa do góry. Mi ostatnio wyszły bardzo liczne bakterie w moczu i od razu kazała mi posiew robić bo podejrzewała infekcję a posiew jałowy wyszedł :)

Ja ja na szczęście nie mam prawka więc nie mam problemu :P

Mari bo jak Jej nikt nie słucha to zrobi po swojemu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 10:27

marissith, gorgeous lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia a cóż to za piesiurek tzn rasowiec jakiś?

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    Tysia a cóż to za piesiurek tzn rasowiec jakiś?
    Rasa kundelek, najlepsza na świecie :D

madzia.rka, marissith, gorgeous lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się weekendowo:)

Jestem mega niewyspana, najmłodsza córcia chora cała noc meczył ją kaszel i goraczka. Mam nadzieję ze pośpi w dzień to i ja naładuje baterie bo chodze jak na haju już kolejny dzień.
    Nie wiem jak to będzie po porodzie :(

Czas mi zapierdziela dosłownie. Miałam jeszcze tyle rzeczy zrobić a jak pomysle ze zostały mi tylko 4 tyg i córcia bedzie już z nami to zaczynam panikować ze z niczym nie zdążę.

Mam wyznaczony termin na 01.02 choć negocjuje kolejne dni bo nie chcę iśc do szpitala na weekend.

Co do prana ubranek to uważam ze pierwsze ciuszku które dziecko ma "przy skórze" powinno się wyprać co najmniej w 60 st.
    Jeśli ubranko nie przetrwa próby to uważam ze nie warte ani grosza, tym bardziej ze jak zaczna się słoiczki i oweoce to pranie w 40 st to strata czasu, plamy nie schodzą a agresywna chemia raczej niewskazana.

Ja dodatkowo korzystam z suszarki mechanicznej wiec u mnie ciuchy musza więcej wytrzymać.
    Testu nie zdały m.in. body z tesco zrobiły się szersze niż dłuższe, choć ich pajace uważam za jedne z lepszych.

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Rasa kundelek, najlepsza na świecie :D

Tez tak uważam ob jest przeslodki. Sama bym chciała mieć takiego towarzysza

Chcemy takiego ze schroniska wziąść ale jak troszkę ogarnę się po porodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 10:54

tysiaa93 lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Jestem ledwo żywa. Kluska od 5 do 7 zapierała się nogami o żebra i taranowała głową szyjkę :( chyba na własną rękę chciała już opuścić lokal ;)

No to nocny fitness był.;-) U nas po emocjach dość spokojnie.

marissith lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    Tez tak uważam ob jest przeslodki. Sama bym chciała mieć takiego towarzysza

Chcemy takiego ze schroniska wziąść ale jak troszkę ogarnę się po porodzie.
    Jak siedzę sama w domu, to oprócz was mogę sobie jeszcze z nim "porozmawiać" :D

Super decyzja, na pewno nie będziecie żałować :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie Dziewczynki, które mają kota/psa w domku. Wczoraj na SR położna mówiła że po porodzie, a jeszcze jak będziemy w szpitalu Maż powinien do domu, do zwierzaka przywieźć jedną pieluszkę tetrową (nie pampersa) z zapachem Maluszka co by się zwierzątko przyzwyczaiło do zapachu a później jak będziemy wracać to zwierzaka trzeba wyprowadzić z mieszkania i najpierw wnosimy dziecko a dopiero po jakimś czasie wprowadzamy zwierzaka. Chodzi o zachowanie hierarchii. Zwierzak musi wiedzieć, że Dziecko jest ważniejsze a nie on.

tysiaa93, Astra lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
‹‹ 1256 1257 1258 1259 1260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ